• Anonym (grote­skt)
  Äldre 9 jun 08:00
  188851 visningar
  7402 svar
  7402
  188851

  Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

  Cal XVI Gustf skrev 2015-06-08 23:41:54 följande:

  Måste varenda tråd göras om till en diskussion om SD? Räcker det inte med de hundratals SD-trådar som redan finns?


  Helt enormt vad vissa skribenter lägger in SD i alla trådar, finns några få skribenter på FL som lägger in SD i varje tråd. Men det blir bara fånigt och urvattnat och inläggen blir till åtlöje för skribenten själv.
 • Anonym (grote­skt)
  Äldre 18 okt 12:09

  S kan mycket hamna i spannet mellan 18-21%,kanske lägre? nu har även S problem inom egna partiet, de egna går emot Löfvens flyktingpolitik. 
  Löfvens val att ge miljöpartiet så stort inflytande blir deras fall, samt samarbetet med vänsterpartiet. Sedan hade socialdemokraterna stora problem med att hitta rätt partiledare, de bytte i raskt takt ett tag. Stefan Löfven känns som ett ej väl genomtänkt val, Löfvens förtroende tror jag inte kan öka, snarare fortsätta att rasa. 

  Inom EU och de Nordiska länderna framstår S och Stefan Löfven som ett parti som ej har en väl genomtänkt politik, snarare en mycket osäker och ogenomtänkt politik. S har inte hängt med i det nya politiska läget vi står inför, de har bara hängt med miljöpartiet och vänsterpartiet och det gör att S mycket väl kan hamna under 20% inom en snar framtid.

  S Löfven kan förlänga sin tid som statsminister en tid om han avbryter samarbetet med miljöpartiet och tar bor miljöpartiet ur regeringen omedelbart och dessutom kraftigt minskar samarbetet med vänsterpartiet, annars blir det nyval. Det som känns rätt säkert är att vi kommer att ha en ny regering vilket som, för stor skada har redan skett och trycket från väljarna och övriga partier är för stort och missnöjet bara växer.

 • Anonym (grote­skt)
  Äldre 22 okt 13:21
  Anonym (Guttaperka) skrev 2015-10-22 08:17:27 följande:

  I dagens undersökning från Aftonbladet/inizio ökar S.

  Kan inte någon som stöder S säga vad ni tror det beror på? Är det Löfvens handlingskraft att hantera flyktingkrisen, eller är det någon annan fråga som gör att ni känner starkt för S (eller bara bristen på alternativ)?


  S kan hamna långt under 20% innan denna soppa är över. Förtroendet för sittandes regeringen är rekord låg, den lägsta sedan Håkan Juholt.

  M kommer troligen att ha ett fortsatt tapp.

  Det konstiga är att Centerpartiet inte får ett ras, de förespråkar fortsatt högt flyktingmottagande och ligger mycket närma MP galna flyktingpolitik.

  SD kommer troligen att fortsätta sin enorma ökning och bli Sveriges största parti. KD tror jag kan hamna en bit i från riksdagsspärren och passera FP och eventuellt C för C tror jag kommer att få ett ras.
 • Anonym (grote­skt)
  Äldre 22 okt 19:04
  themia skrev 2015-10-22 15:21:39 följande:
  Visst är det trevligt att önskedrömma ibland.

  Men verkligheten talar sitt eget språk, SD har dalat i de två senaste pålitliga mätningarna.
  Det är nog dags att inse att SD nått sitt tak i opinionen. Förmodligen går det som med Ny Demokrati på sin tid.
  Vad fånigt skrivet. Sverigedemokraterna har haft en enorm ökning sedan valet givetvis finns det olika motstånd man kan inte öka varje dag eller hur. Ser man till sossarna som rasat, lika väl där fast i omvänd riktning man kan inte rasa varje dag finns motstånd. Men när de olika motstånden spricker så fortsätter stigningen resp raset.Och med dagens kaotiska flyktingpolitik och kris vi har i Sverige så känns det rätt troligt att S fortsätter tappet och SD ökar. Det är inte önsketänkande utan sanningen. Men vi får se hur de osäkra väljarna agerar för just nu finns det rätt många osäkra väljare det tror jag de allra flesta vet om.

  Denna stora kris kommer påverka mer än många tror, vi har ett nytt politiskt läge och flykting frågan kommer att vara nr 1 under en mycket lång tid framöver.
   
 • Anonym (grote­skt)
  Äldre 22 okt 19:12
  Ego Lovers skrev 2015-10-22 19:03:54 följande:
  Jag tror inte s trodde de skulle kunna vinna eller bilda regering när de valde Löfven som skulle bedriva partiet fram till 2018 och innan dess utse en ny partiledare inför valet. Då de egentligen hoppas på Margot Wallström. Nu gick det inte som de hade trott och Margot fick rycka in som utrikesminister för att det inte enbart skulle vara okända personer i deras gäng.
  Vet inte vad S trodde eller tänkte, men de sa att Stefan Löfven var en bra förhandlare och det var han, men enbart med miljöpartiet som han gav alldeles för stort inflytande och sedan förhandlade han bra med vänsterpartiet. Och nu sitter vi i en kris som är större än de flesta kriser Sverige varit med om på mycket mycket lång tid.

  Samtalen som pågår vet man inte mycket om, men man vet att vi saknar politiker som vågar och det gör det hela inte bättre så en överenskommelse mellan blocken kan bli förödande då det troligen kommer att bli alldeles för lama och ekonomiskt ohållbart för att ta oss ur krisen. Säga vad man vill ok SD men de kör en rak politisk debatt, KD till viss del de har vågat sticka ut, sedan ser det tyvärr tunt ut.
 • Anonym (grote­skt)
  Äldre 22 okt 20:14

  Antalet osäkra väljare är enormt stort, och med denna allvarliga krissituation så är oddsen rätt låga att SD kommer att få ytterligare väljare. S och M blir de stora förlorarna. Men att fortsätta rakt upp hela tiden känns rätt svårt?? då skulle man nå 100%.

  Däremot tror jag vissa partier kan få problem att klarar riksdagsspärren och då räknar jag inte dit KD, KD tror jag kommer att öka sakta men säkert. 

 • Anonym (grote­skt)
  Äldre 22 okt 21:21
  Gert skrev 2015-10-22 20:53:38 följande:
  Jag noterar att SD ligger på ca 21-22% i opinionen. Det är 7-8 procentenheter mer än valresultatet, och du menar att SD faller som en sten och trenden är att SD minskar. Underhållande om inte annat! Skrattande
  Anonym (Wtf) skrev 2015-10-22 20:49:34 följande:
  Förväntar du dig att en SD:are kan räkna?
  Så du menar att nästan 1/4 inte kan räkna? Jag kan räkna att allt fler sedan valet väljer SD och jag kan räkna till att det blir allt fler som inte håller med dig och de andra som klankar ner på SD. Oavsett åsikt och val av parti så går inte sanningen att smutskasta eller dölja. Allt fler accepterar SD och allt fler pratar mer öppet om att de röstar på SD. 

  Oavsett om man röstar på SD eller inte så är det sanning med fakta.


 • Anonym (grote­skt)
  Äldre 23 okt 08:14
  KillBill skrev 2015-10-22 21:26:49 följande:
  Det uttalandet är från i somras då jag yttrade  mig över en SCB undersökning där det visade sig att nästan 30% av de som kunde tänka sig att röstat på SD inte sympatiserar med SD.

  Det skulle inte förvåna mig om vi snart kan få se ett större SD tapp.
  Du önskar att SD får ett tapp skulle du ha skrivit. Du skriver rätt flitigt om SD ett sådant stort intresse visar på något. Och under en mycket lång tid du skrivit ner SD så följer SD inte dina önskemål de ökar i stället. I denna tid av kris i Sverige den största krisen i Sverige på länge, en flyktingkris och flyktingfrågan ligger som den i särklass viktigaste frågan band svenska folket. Vi har ett nytt politiskt läge, känns inte som SD får ett tapp utan när motstånden bryts de osäkra väljarna tar nästa steg så ökar troligen SD åter igen. Inte så konstigt när de övriga Nordiska länderna inte är i närheten av Sveriges enorma problem som denna regering skapat.
 • Anonym (grote­skt)
  Äldre 24 okt 20:15
  Flash Gordon skrev 2015-10-24 18:20:29 följande:

  Får jag påminna om att tråden handlar om sossarna och deras siffror?

  För alla SD-fixerade så finns det en annan tråd för SD:s siffror.


  Bra skrivet, rasister och SD med annat strunt kommer upp alldeles för ofta, eller samtal som är mil ifrån tråden. 

  Jag gissar att S kan hamna under 20%  Stefan Löfven känns inte trovärdig och vänder kappan efter vinden, visst ska politiker ändra sig beroendes på situation, men med klara besked och ärlighet och framför allt rakryggat. Stefan Löfven tycker jag står för kaos och girighet tyvärr. Så under 20% kan S hamna, nu kanske inte så blir fallet?   men frågan är hur mycket spel för galleriet,rävspel kan väljarna stå ut med.
 • Anonym (grote­skt)
  Äldre 24 okt 23:47
  KillBill skrev 2015-10-24 23:30:42 följande:
  Du har fel. Regeringen har inte aviserat neddragningar inom vård skola och omsorg. Regeringen avser att låna pengar men man ska veta att Sveriges Statsskuld tillhör de lägsta i Världen.
  Regeringen aviserar både och.

  Nerskärningar

  www.lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2015/10/Farre-AT-lakare-och-vardplatser-nar-Dalarna-drar-ner-300-miljoner/

  Här har vi belåningen för flyktingkrisen.

  www.dn.se/nyheter/sverige/regeringen-behover-lana-for-att-klara-flyktingkrisen/

  Gällande den breda överenskommelsen, det är för klent helt enkelt och kommer endast att innebära små förändringar i en stor kris.

  www.svd.se/darfor-kommer-tut-inte-att-stoppa-flyktingstrommen/av/per-gudmundson
 • Anonym (grote­skt)
  Äldre 24 okt 23:58
  gammsosse skrev 2015-10-24 23:42:06 följande:
  Det är inte frågan om jag har rätt eller fel, du är tyvärr ute och cyklar.

  Om man skall finansiera 77 milliarder, kan man göra det inom den normala budgeten eller genom att låna. I det första fallet kan du räkna själv, glöm då inte bort att milliarder inte funkar på vanliga 30kr kalkylatorer, så om siffrorna blir obegripliga får du antingen ta till huvudräkning, papper och penna eller en bättre kalkylator.

  I det andra fallet, så kommer inte pengar från Gud, utan normalt betalar man tillbaks det man lånat. Även om man inte betalar (så mycket) ränta, är det brukligt att man reducerar sin skuld genom amorteringar.

  Har du något att invända mot detta ??
  Du har helt rätt. Sedan kan man lägga till så mycket mer kostnader och besparingar,nerskärningar osv pga av den enorma flyktingströmmen till Sverige. Fakta går inte längre att dölja, det gick 2014 men inte 2015.

  Stefan Löfvens förtroende rasar inte bara i Sverige utan även i EU.
 • Anonym (grote­skt)
  Äldre 25 okt 10:18

  Förtroendet fortsätter att försvagas för Stefan Löfven, Åsa Romson och Gustav Fridolins regering. 

  www.di.se/artiklar/2015/10/25/svagare-fortroende-for-regeringen/

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.