Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    FDFMGA skrev 2016-09-25 12:44:01 följande:
    Lite hjälp med läsningen förstSkrattande

    När du skriver "Bara 28% av Alliansväljarna är emot ett samarbete med SD" så har du inte förstått texten du länkar till.

    I övrigt så är det ju uppenbart att det är Löfvens taktik att få valet att handla om huruvida man ska bjuda in rasisterna till samarbete eller inte. Man får trots allt förutsätta att det finns intelligenta strateger inom allianspartierna som kommer att se till att skrikhögerns våta dröm förblir just en dröm.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Precis! samtidigt är det häpnadsväckande att AKB inte vill ge ett tydligt svar på var hon står i förhållande till att regera med stöd av SD. Denna valhänthet kommer att straffa sig genom att de som vill att M ska sammarbeta med SD går till SD och att de som inte vill att M ska sammarbeta med SD går till C och L. AKB låter som en robot och visar inte prov på något ledarskap. www.dn.se/nyheter/politik/inget-tydligt-besked-fran-kinberg-batra-om-sd/

    Undrar hur Annie Lööf ser på Anna Kindberg Batras icke svar?

    www.dn.se/nyheter/sverige/anna-kinberg-batra-behover-vara-tydlig-med-hur-hon-ser-pa-sd/
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-09-25 12:37:05 följande:

    28% gäller inom Moderaterna.

    För Alliansen som helhet gäller 33%.

    57-33 i favör för samarbeta med SD alltså.


    Liberalerna och Centerpartiet säger nej till regera med stöd av SD. Det räcker med att en del av moderaternas väljare röstar på L, C, SD och rödgrönt för att SD ska vara utestängda från någon typ av makt.
  • KillBill
    oOOo oOOo skrev 2016-10-02 14:55:35 följande:
    Det är ganska roande faktiskt. Det är märkligt det där med vänstermänniskor att vissa inte verkar fatta att politiken de står för gäller dem själva också och inte bara dom de är avundsjuka på

    Som Wiehe som körde kapitalistiska principer i sitt band, han skulle ju ha mer betalt eftersom han skrev låtarna
    Eller Vreesvijk  som inte verkade fatta att det där med skatt gällde honom också
    Kanske symptomatiskt för vänstern, att de tror att de bara skall få tillgång till andras pengar.
    Jag tycker att det är roande är att ni kommer dragandes med 30-40 år gamla exempel..
  • KillBill
    oOOo oOOo skrev 2016-10-02 15:23:45 följande:
    Visst är det roande. Riktiga vänsterpärlor  

    Men oroa dig inte, vänstern förlorar inte röster på dylika jubelidioter, de har väl aldrig haft problem med politruker som inte verkar anse att deras politik gäller för dem själva också.
    Jag oroar mig absolut inte! Jag är mest tillfreds med att ni måste gå decennium tillbaka i tiden i er smutskastning av S.
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2016-10-02 19:24:07 följande:
    Vad säger du om den nutida sexköpande socialdemokraten, av din kompis FDFMGA benämnd som gris, som media skrev om igår?

    Han jämfördes sedan här i tråden med gamla tiders sexköpande socialdemokrater.

    Självklart är det helt förkastligt när, som i det här fallet, en lokalpolitiker köper sex och precis som FDFMGA så tror jag att händelsen kommer att resultera i att mannen i fråga får se sig om efter andra arbetsuppgifter.

    När det gäller Geijeraffären så är den nästan 40 år gammal och ska vi diskutera statsråd som köper sex så känns det mer aktuellt att diskutera det moderata statsrådet Sven Otto Littorin som lämnade sin post för drygt sex år sedan efter anklagelser om att ha köpt sex av kvinnor..
  • KillBill
    oOOo oOOo skrev 2016-10-02 20:02:58 följande:
    Det kanske blir samma snyftreportage som med den där Whiskysnattande sossen Tomas Rudin

    Tomas var om jag inte minns fel alkoholmissbrukare och han har nog flera gånger om fått sona för sitt brott (bla. Genom att han fick lämna alla sina politiska uppdrag).


    När vi pratar om politiker som stjäl så känns det mer adekvat att lyfta fram moderaten och landstingspolitikern Annétthe Zettergren som förskingrade 4 miljoner kronor från skattebetalarna genom att skicka mer än 4 000 fakturor till Värmlands läns landsting. Jag vill minnas att hon också vid något tillfälle grät ut i pressen. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    oOOo oOOo skrev 2016-10-02 20:39:05 följande:
    Men precis. Den sexköpande sossen David Svensson kommer väl komma ut som sexmissbrukare så vi kan tycka synd om honom istället
    När det gäller vänstern handlar det ju bara om att ta på offerkoftan så är allt glömt.
    Att sila mygg och svälja kameler är ett ordspråk som passar bra in på dig i den här diskussionen.
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2016-11-25 10:57:44 följande:
    Tror du att S är partiet som vill ändra på det? Glad
    Socialdemokraterna värnar om det kommunala utjämningssystemet. Utan det skulle skatten vara ännu högre ute i landet alternativt välfärd och infrastruktur sämre än idag. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-11-27 09:55:21 följande:
    15%?

    Ja, kanske. Där borde i alla fall golvet ligga. Som i andra europeiska länder.

    Fast inte än på ett tag. Om de inte vill ta tillbaka den invandringspolitik vi hade fram tills nyss, vill säga. Annars är nog mellan 25-30 procent i nästa val rimligt. Den stadiga utförsbacken.

    Läste en ananlys som menade att S gick vilse när man försökte vara moderna genom att fokusera på pop-frågor som identitetspolitik och feminism.

    Man blev aldrig ett seriöst alternativ för pop-frågorna som istället vanns av MP, Fi och V medan man samtidigt stötte bort sina kärnväljare i arbetarklassat till ... ja, ni vet vilka.

    Hus S skall vinna tillbaka dessa fd kärnväljare - ja, det finns det nog inget svar på. Inget som går ihop med nuvarande politiks fokus i alla fall.
    Jag förstår inte fascinationen bland högerväljare för hur stort eller litet de socialdemokratiska partiet är. Ser man till opinionsläget så borde fokus bland högerväljarna i stället riktas mot moderaterna, krisdemokraterna (eller mot alliansen som helhet) som inte lyckas i opinionen trots att de sitter i opposition och trots Sveriges besvärliga läge efter förra årets flyktingkatastrof.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-11-27 11:25:07 följande:
    Det är givetvis högintressant om S blir ett 15%-parti framöver.

    Från att ha varit helt dominerande för bara 20 år sedan, till att vara ett av tre jämstora partier idag till att kanske bli ett medelstort parti av flera.

    För svensk politik gör det givetvis enorm skillnad.
    Jag kan emellertid konstatera att socialdemokraterna är största parti i typ 9 av 10 opinionsundersökningar så frågan är varför vissa på högerkanten är mer intresserade av storleken på det socialdemokratiska partiet än av borgerlighetens tillkortakommanden. Är det inte mer konstruktivt att jobba för att förbättra borgerligheten i stället?
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?