Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Digestive skrev 2024-02-20 11:53:04 följande:

    Alltså, vad är det som händer egentligen?


    Varför sprider du denna desinformation ?  Förstår du inte att det kan vara lämpligt att kolla upp sammanhanget först? Det är ohederligt och fult ..

    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Digestive skrev 2024-02-20 12:26:30 följande:

    Det är för mycket märkligheter på gång för att bara vara början på en vecka i februari:

    Var tvungen att dubbelkolla i själva tidningen om det var korrekt citerat eller inte:
    Det var det.
    https://www.vorwaerts.de/meinung/ungezaehmt-der-macht-wie-rechtspopulistinnen-die-demokratie-aushoehlen


    Ge dig, översättaren har redan tagit på sig misstaget.  Händelsen är jämförbar med när Migrationsminister Maria Malm Stenergard (M)  påstods ha använt nazistiska utryck i en tysk tidskrift..

    www.expressen.se/nyheter/stenevi-anklagar-ministern-for-direkt-hogerextremt-uttryck/
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Digestive skrev 2024-02-20 13:27:50 följande:
    Det framgår ingenstans i tråden och är helt omöjligt att förstå för oinvigda i sak.

    Det fanns alltså inget bredare kontext eller något större sammanhang tillgängligt än bilden som jag skickade, vilket går att se i just aktuell tråd:

    https://twitter.com/strandhall/status/1759590860277072146

    Det behövdes till och med någon som förklarade kontext och sammanhang för att det överhuvudtaget skulle framkomma.

    Är det vanligt att folk har koll på vilka bilder som Richard Jomshof (SD) lägger upp på nätet?

    Aja, med den förklaringen så blev det iallfall mindre märkligt.
    Ja ibland måste man anstränga sig och inte utan att blinka sprida information från konton som gjort sig kända för att sprida skit.  

    I det här fallet så gav Strandhäll exempel på ett olämpligt inlägg från Sverigedemokraten Richard Jomshof. Om du ska kritisera någon så är det han.  
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Digestive skrev 2024-02-20 13:50:37 följande:
    Det var alltså taget direkt ur tråden - en skärmdump som inte utelämnade någonting. Jag var inne i tråden och läste innan jag postade här då det verkade tillräckligt märkligt för att just dubbelkolla (liksom övrigt här därtill).

    Att Richard Jomshof (SD) är övertygad om att Sverige islameras är jag medveten om. Märkligare vore det dock om Annika Strandhäll vore övertygad om det samma.
    Menar du att du inte förstår? Strandhäll  illustrerar att Magdalena Anderssons kritik i den tyska tidningen var korrekt genom att ge exempel på ett islamofobiskt inlägg av Richard Jomshof..
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Mentat skrev 2024-02-20 13:46:41 följande:
    Det här kommer alltså från den som klagade i högan sky över att jag gav sammanhanget till hennes bild från Henrik Jönssons video... Drömmer

    Du kan inte snacka bort att Henrik Jönsson insinuerade kopplingar mellan Kreml och  Greta Thunberg och den f.d. generalsekreteraren i Sveriges advokatsamfund Anne Ramberg..


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Mentat skrev 2024-02-20 17:38:30 följande:
    Huruvida bilden gav ett korrekt intryck eller inte kan var och en bedöma själv genom att använda sig av den exakta referens jag gav till varifrån bilden var hämtad, något du inte gjorde.

    Det var dock inte poängen just nu. När det gällde HJ klagade du på att jag gav eventuella läsare ett sammanhang. Nu klagar du på att folk inte tar reda på sammanhanget. Kort sagt: Självmål.

    Jag är mest förundrad över att du inte inser själv att din debattstil är kontraproduktiv. Ingen som inte redan är djupt övertygad om att en borgerlig regering är orsaken till allt ont som kan drabba folk tar ju något du skriver på allvar. Ibland kan du säkert ha en poäng, ingen är ju perfekt och inte heller vår nuvarande regering, men ingen tror på det du skriver ens då eftersom vi är vana vid att du ropar på vargen.

    Det är du som gör självmål. Jag har inte klagat på att du har försökt att ge ett sammanhang. Det jag säger är att det sammanhang som refererar till inte förändrar något i sak.

    Det är därför jag säger att du inte kan snacka bort det faktum att Henrik Jönsson insinuerade kopplingar mellan Kreml och  Greta Thunberg och den f.d. generalsekreteraren i Sveriges advokatsamfund Anne Ramberg.


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Digestive skrev 2024-02-20 20:51:20 följande:
    Eller påverkade av aktuell propaganda som spelar på ideologiska övertygelser. Ordet kopplingar - som du själv har valt - antyder på en form av ömsesidig relation, det behöver naturligtvis inte vara så och att använda människor utan att de vet om eller förstår det är ett vanligt mål med propaganda.

    Det är inte fullt så entydigt om man lyssnar på/läser hela meningen.

    Hur som haver så bör man hålla sig till motståndare i sin egen storlek eller större när man munfäktas. Att sparka nedåt är inte snyggt.
    Henrik Jönsson är en högprofilerad opinionsbildare med kopplingar till EPHI och Stiftelsen Fritt näringsliv som till och med gjort video-shower med stadsminister Ulf Kristersson.  Varför skulle inte han kunna ifrågasättas?
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    KillBill skrev 2024-02-20 22:34:21 följande:
    Henrik Jönsson är en högprofilerad opinionsbildare med kopplingar till EPHI och Stiftelsen Fritt näringsliv som till och med gjort video-shower med stadsminister Ulf Kristersson.  Varför skulle inte han kunna ifrågasättas?
    Henrik Jönson har vikt sitt liv till att sprida högerpropaganda. Han framställer ofta människor med vänsterliberala ideal som ondskefulla (genom elaka bildval) och drar sig inte för att manipulera de bilder han använder sig av.  Det är befängt att en politiker inte skulle kunna kritisera eller ifrågasätta honom. 

    Däremot var det strategiskt fel av Magdalena att lyfta in honom i debatten. Han förtjänar inte uppmärksamheten och fokus hamnade på fel frågor. 

    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Digestive skrev 2024-02-21 00:10:14 följande:
    Problemet är att ingen skulle bry sig om bilderna så vore 40 gånger värre. Större delen av hans publik har demoniserats på ett sätt som skapar personskador - i över ett decennium.

    Kritisera och ifrågasätta för dig verkar vara att slänga ur sig lite vad som helst.

    Det var ynklig smutskastning. Ytliga buzz-words, misstänkliggöranden och inte en centimeter djupare än att det stannade vid hans person - utan att ha ens sina egna skor på fötterna. 
    Nej inte slänga ur sig vad som helst. Jönsson får det att låta som att han lever på Swish samtidigt som produktioner finansieras av högerorganisationer som EPHI/Stiftelsen Fritt Näringsli
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    S ligger stabilt i opinionen i senaste GP Novos som publicerades igår.  Den SD styrda M/KD/L regeringen tappar 1,4% i stöd samtidigt som oppositionen ökar något. Noterbart är att KD nu är riksdagens minsta parti. 


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Anonym (SD) skrev 2024-02-24 15:19:59 följande:

    Går det så dåligt för S att deras nätkrigare med dubbla konton behöver sitta och ryggdunka sina egna inlägg?

    Kanske behövs efter alla skandaler på senare tid. Deras desperation är sannerligen roande 

    SD 2026 


    Insinuerar du att jag och Klyban skulle vara samma person? Då har du fel och du visar samtidigt att du har dålig koll på samhälls- och politikforumen på FL. I övrigt noterar jag att SD tappat i flera av varandra oberoende opinionsundersökningar den senaste tiden..
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    Viktor Barth-Kron på Expressen berättar som det är. 

    www.expressen.se/kronikorer/viktor-barth-kron/brak-om-pengar-ar-en-nitlott-for-demokratin/


    Citat" 

    "Det går däremot inte att med hedern i behåll hävda att ett förbud mot just partipolitiska lotteriintäkter är en åtgärd som syftar till att fördriva speldjävulen ur riket.


    De flesta som drabbas av spelandets mörka sidor i Sverige gör det trots allt inte på grund av Kombilotteriet (S).


    Allt annat lika framstår det också som en märklig borgerlig ståndpunkt att strypa en alternativ, frivillig intäktskälla för politiken. Det gör partierna än mer beroende av det skattefinansierade partistödet, och gör det ännu svårare än det redan är för nya rörelser att ta sig in i den föråldrade svenska partistrukturen.


    Så vad återstår då?


    Tja ? främst ambitionen om ett ?fattigare första maj-tåg?, som Tobias Andersson (SD) med uppfriskande ärlighet uttryckte saken.


    "Det är onekligen en varningsklocka när regeringsmakten används för dylika ändamål", skrev tidigare statsrådet Sven-Otto Littorin (M) när förslaget presenterades.


    Han hade dessvärre en poäng, även han.


    Viktor Barth-Kron är politisk kommentator på Expressen"


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2024-03-06 09:57:52 följande:

    Det socialistiska styret i Mordor ger på nytt tillstånd till den eritreanska diktaturens "kulturfestival" i Järva.


    www.expressen.se/ledare/skamligt-att-s-later-diktaturen-festa-vidare/

    Tror någon att en bil eller MC träff som urartat på det viset som deras förra "kulturfestival" gjorde skulle fått ett nytt tillstånd året därpå? 


    Den Eritreanska kulturfestivalen har genomförts årligen sedan slutet på 90- talet och under alla dessa år har samma diktatur styrt Eritrea. Under de 26 år som förflutit sedan år 1998 har har Moderaterna, KD och Liberalerna  har styrt Stockholm 16 år. S har under samma period bara styrt Stockholm 10 år..


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2024-03-06 10:38:09 följande:
    Hur många gånger tidigare har "kulturfestivalen" urartat i kaos? Inbillar du dig att ett borgerligt styre hade gett förnyat tillstånd efter förra årets kravaller?

    En kommun har måste fatta rättssäkra beslut. Det är inte osannolikt att  kommunens jurister kommit fram till att det inte går att förhindra uthyrningen av gräsplätten till denna sammankomst bara pga. att det blev bråk förra året.  Jämför med koran-bränningarna som inte heller gick att stoppa. 

    Vi kan konstatera att M, KD och L vid minst 16 tillfällen hyrt ut marken till den Eritreanska kulturfestivalen och det är fler gånger än vad S har gjort detta. 


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2024-03-01 07:57:29 följande:

    Det är något speciellt ändå med såssar...


     


    Det S gjorde var att rösta emot höjd åldersgräns men röstade ja till  förslaget som helhet.

    Jag skulle tvärtom vilja påstå att det är något speciellt med Tidö partierna.  Den SD-styrda ((M/KD/L) regeringen har (till skillnad mot vad SD, M, KD och L påstår) drivit linjen att Sverige måste acceptera höjd åldersgräns för A-traktorer. 

    Nu sitter den SD-styrda ((M/KD/L) regeringen på beslutet. Regeringen kan om den vill lägga in sitt veto och stoppa höjd åldersgräns för A traktorer.  Regeringen kommer inte kunna skylla på någon annan om man accepterar höjd åldersgräns. 

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/0QMKe6/storbrak-mellan-partierna-efter-hojd-alder-for-epa-traktorer-ohederligt
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2024-03-08 10:57:50 följande:

    I fönstret till lokalen där den islamistiska terrorcellen huserade finns ett intressant klistermärke. Samma terrorcell som SÄPO räddade igår.


    Som vanligt drar du dig inte från att  sprida felaktig info.  ABF (Sikvägen 14) och den moské  (Sikvägen 1) där tillslaget skedde ligger på olika adresser..

    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2024-04-09 09:54:48 följande:
    www.svt.se/nyheter/inrikes/efter-avgangskravet-jan-emanuel-lamnar-s

    Jan Emanuel lämnar S.

    Var som Jan Emanuel du också, lämna S.

    De flesta/alla inom S drar nog en lättnadens suck. Denne man har de senaste 10 åren bara varit socialdemokrat på pappret. Projektet, Folklistan, som han driver tillsammans med Sara Skyttedal är ett högerprojekt och kommer främst attrahera väljare från de etablerade högerpartierna SD, M och KD och kanske attraheras även du av deras budskap?


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    OlleSQ skrev 2024-04-10 11:53:54 följande:

    JanE tilltalar många knegare, gamla gråsossar helt enkelt och som är emot EU, många har gått till SD men de finns många kvar i S och JanE kan locka en hel del av dessa till Folkilskan i ett för de för ointressant val, det till EU, för i praktiken är dessa val personval...


    Jag sätter emot. Folklistan är ett högerprojekt och kommer framförallt locka EU kritiker från SD, M och KD. S kommer däremot sannolikt att göra ett mycket bra EU val i år. 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    OlleSQ skrev 2024-04-10 11:53:54 följande:

    JanE tilltalar många knegare, gamla gråsossar helt enkelt och som är emot EU, många har gått till SD men de finns många kvar i S och JanE kan locka en hel del av dessa till Folkilskan i ett för de för ointressant val, det till EU, för i praktiken är dessa val personval...


    Nu har första opinionsundersökningen släppts och precis som jag trodde så är det framförallt Tidölagets väljare som attraheras av Folklistan. Hela 15% av deras väljare kan tänka sig att rösta på dem. Bland de rödgröna partierna så är motsvarande siffra bara 3%.

    Allra populärast är Folklistan bland Sverigedemokrater. Där kan 29 % tänka sig att rösta på Folklistan i stället för på SD!

    www.expressen.se/nyheter/sverige/elva-procent-overvager-att-rosta-pa-folklistan/

    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    OlleSQ skrev 2024-04-13 19:05:45 följande:

    Gamla sossar mao eftersom det var främst sdare.


    Du har fel.

    2010 var S och M Jämstora partier som vardera hade stöd av drygt 30 procent av befolkningen. 14 år senare har S ökat till 35 procent medan M har tappat mer än 10%. idag har M stöd från mindre än 20% av befolkningen. Det är alltså M som tappat mest till SD..
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?