Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon
    K Markatta skrev 2023-02-07 14:15:06 följande:
    "Vikmång (S) bekräftar för tidningen att han fick kännedom om situationen i november förra året sedan kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin (S) beskrivit kopplingar mellan Vårbynätverket, ABF och i förlängningen med S. Han uppger också att partisekreterare Tobias Baudin löpande har fått information om konflikten i Botkyrka.

    Tidigare har Tobias Baudin (S) sagt att det är 'anmärkningsvärt' att polisen hör av sig till medier - men inte till partiet - med uppgifter om gängkriminella kopplingar till S i Botkyrka."

    Baudin (S) måste ju självklart få sparken efter den här praktskandalen.

    Nästa fråga blir: Informerade han Magdalena? Eller gör han som Ygeman och påstår att det inte gick eftersom han inte kunde hitta någon lämplig lokal?
    Baudin är meningslös i sammanhanget. Bara ett symboliskt bondeoffer. Hans avgång gör ingen skillnad för partikulturen inom S. 

    Här har vi en avsevärt viktigare vinkel.

    S i regionfullmäktige kan inte/vill inte/vågar inte svara på frågor om ABF i Botkyrka ...

    ... på grund av "säkerhetsläget"! 


    www.expressen.se/nyheter/stoppades-fran-att--stalla-fragor-om-abf/

    "- Jag fick ett svar från Socialdemokraterna i regionen att säkerhetsläget är så pass stort att Jens inte kan delta i diskussioner kring ABF, säger Daniel Källenfors som är ledamot i regionfullmäktige. Det är ett oerhört märkligt läge att man inte ens kan ta en debatt för att man är rädd för gängkriminalitet. Det är så långt det här samhällsviruset har kommit in i demokratin."

    .

    Socialdemokraterna menar att detta alls inte är fallet utan att det är en tjänsteman på deras kansli som missförstått hela situationen och som nu ska kallas in för samtal om saken.
    Blå och gul
  • Flash Gordon

    Det är inte bara i Botkyrka som S och ABF ägnar sig åt tveksamheter

    Socialdemokraterna i Göteborg berikar ABF med miljoner av skattebetalarnas pengar genom fastighetsaffärer

    Först får ABF utan konkurrens köpa ett hus av kommunen (S) till ett vrakpris.

    Sedan köper kommunen (S) tillbaka fastigheten för ett mycket högre pris.

    Vinnare ABF och S. Förlorare Göteborgs skattebetalare.



    www.gp.se/ledare/det-luktar-korruption-s-1.91795484

    "Nu vill alltså S-styret köpa tillbaka samma byggnad igen av ABF för skattebetalarnas pengar. Prislappen ligger på 185 miljoner kronor - åtta gånger det tidigare beloppet. Det vore en vinstaffär för ABF långt utöver normal värdestegring för en fastighet. Och ABF behöver pengarna. Organisationen dras med ekonomiska bekymmer, trots stora bidrag från stat och kommun. De senaste siffrorna, från 2021, visar på en förlust på 18 miljoner kronor. Även om kommunen skulle lyckas pruta ned priset något rör det sig om en enorm kapitalöverföring av kommunala pengar till en integrerad del av det socialdemokratiska partiet."
    Blå och gul
  • Flash Gordon

    Så kan man också utan skam mjölka skattebetalarna på pengar för att gynna sitt eget parti.

    Man får vara glad att man inte betalar kommunalskatt i Göteborg kommun.


    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Anonym (Saywhat?) skrev 2023-02-09 10:29:09 följande:
    Vad fan det där måste ju utredas av åklagare..
    Finns säkert intressanta personkopplingar och pengaströmmar att titta på men att göra dåliga affärer, även med flit, är inte nödvändigtvis olagligt.
    Blå och gul
  • Flash Gordon

    www.expressen.se/kronikorer/viktor-barth-kron/det-ar-andersson-som-borde-svara/


    "Informationen om vad som var på väg att ske, och med vilka motiv, fanns hos både länsdistrikt och partisekreterare i månader. 

    Huruvida medlemmar i något "Vårbynätverk" var på plats vid själva omröstningen är visserligen intressant, men knappast avgörande för problembilden. 

    Ett socialdemokratiskt kommunalråd vände på en sten i kampen mot kriminaliteten. Stenen slog tillbaka, och vann. Med partiets goda minne. 

    Eller?"


    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Mentat skrev 2023-02-09 11:13:08 följande:
    Om det är med flit, borde det inte då falla under rubriken "Trolöshet mot huvudman"? Det svåra är väl att bevisa uppsåtet i en domstol, hur uppenbart det än kan te sig för en utomstående betraktare.
    Kan vara trolöshet mot huvudman och det är därför jag skriver "inte nödvändigtvis" men det ska bevisas också.

    Rimligen har S medvetet varit generösa mot ABF när man sålde. Sedan är man säkert generösa när man köper också - eller det faktum ATT man ens köper lokalen..

    Men att bevisa att detta är trolöshet ...
    Blå och gul
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?