• Charlie310

    Avsaknad av spermier

    Vad jag har letat efter en tråd dom denna i ett halv år, finns väldigt lite trådar om manlig infertilitet. Skönt att hitta några som befinner sig i en liknande situation som oss( förstå mig rätt)

    Vi påbörjade våran utredning i mars, fick konstaterat att det inte fanns några spermier. I juni började sambon med hormonbehandling i 2 månader och i början på september åkte vi ner till Falun för ivf. Dock hittade dom få och slöa spermier så mina ägg fick frysas in. Har fått tid den 8:e december igen så nu ska han fortsätta med sprutorna. Skulle tydligen hålla tankarna för andra alternativ öppet, så vågar inte tro att det kommer gå vägen denna gång.

  • Charlie310

    Pregnyl (FSH) och bemfola (hcg). Tror det var så, googla så står det på fass. Jag kommer inte alls ihåg hur hans provresultat såg ut, ska fråga han när han kommer. Hela den här karusellen har gjort då man glömt det mest, ångrar att jag inte antecknat...

  • Charlie310

    Nu har vi gjort vårat andra försök för att hitta spermier, efter ett halv år med sprutor, men inga hittades. Vi har väl varit inställda på att det inte skulle hittas några så på något vis hade vi redan börjat bearbetat provsvaret.

    Nu står vi inför valet att använda spermiedonator. Vi vill så gärna ha barn och det känns som att det är de enda alternativet. Hur ställer ni er till spermiedonation? Hur har ni bearbetat det?

  • Charlie310

    Letrozol har jag aldrig hört talas om? Mannen har injicerat pregnyl och bemfola i 6 månader utan resultat..

    Vi tyckte vi hade bearbetat spermiedonation och var beredd på det, men känns som att nu när vi fått det som sista alternativ så börjar vi om på noll.. Vi var nog inte så beredd. Men eftersom vi vill genomgå förlossning och allt vad det är, så har vi inget annat val än att acceptera donation. Det blir nog bättre med tiden.

    Jag håller timmarna att ni hittar några starka simmare! :)

  • Charlie310

    Vi har gjort biopsi två gånger. Hur stor är oddsen att man hittar vid en microtese? Det är förmodligen rätt så lång väntetid?

    Hur mycket tid och pengar orkar/kan man lägga ut? Jag är inte emot donation, men kan inte förneka att vi båda hellre viljat haft ett biologiskt. Nu har vi börjat accepterat tanken på donation. Men om man inte testar alla vägar som går innan man tar emot donation, kommer man fortsätta grubbla på det då? Att man hade kunnat gjort mer? Många funderingar...

  • Charlie310
    999 skrev 2016-05-31 14:23:46 följande:

    Det blir nytt spermaprov imorgon istället. Håll tummarna för oss!!!


    Lycka till idag! :) Håller tummarna!
  • Charlie310
    Ruttenpungen skrev 2016-09-05 21:30:40 följande:

    Hej, här känner man igen sig. Bjuder på mitt här.

    Jag har varit tillsammans med min tjej i 11 år(jag 31 hon 30 idag) och vi har försökt föröka oss i ca 7år. I december 2014 gick vi till en privat fertilitetsklinik i STHLM, och läkaren började(!) med isemination, och sade om utlösningen att "det var inte det bästa jag sett", men genomför inseniminationen ändå. Jag får en remiss och går för att lämna ett spermaprov, vilket vissar noll, som meddelas via telefon av läkaren på privatkliniken. Jag tar blodprov som skickas till kliniken. Någon månad senare så har vi samtal hos dem, där blodprovet redovisas. Något, men inte farligt lågt testosteron-nivå, höga FSH-värden. En annan läkare, förmodligen chefen, känner på mina kulor och konstaterar att de är normala. Efter samtalet med ?chefen' så säger min kontakt att hen tyckte att hen "såg något" i utlösningen vid insenimationen. Jag får en remiss till biopsi, men måste innan dess göra ett HIV-test. Jag går för att göra det precis efter besöket på kliniken. Det går ett par månader och inget händer. Går ett par månader till och det händer fortfarande ingenting. I april 2016 ringer jag min kontakt på kilniken och frågar vad som försiggår. Visar sig att mitt HIV-test inte nått kliniken. Det gör ingengting, för kontakten på kliniken lyckas rota fram det och fixar en biopsi på KS inom en månad. Biopsi i mitten av maj.

    Jag kommer dit, nervös som få, och ställer massa frågor om ingreppet. Får till svar att "du är faktiskt här frivilligt". Väl inne på operationen så kommenterar läkaren mitt könshår!!!!! Samt säger att kulorna känns normala.

    Får beskedet att inte ha för höga förhoppningar direkt efter ingreppet.

    Inget slutligt besked på hela sommaren. Jaja, semestertider tänker vi.

    Häromdagen ringer chefen från kliniken och meddelar ordagrant "att fabriken är ur funktion". Jag ringer min kontakt, som tidigare gjort en insemination och sagt att hen såg något, och hen öppnar med att hen "måste sett fel". Visst, det mesta talar för att jag inte har någon som helst spermaproduktion. Men hela processen har känts pajas. Borde man gå någon annanstans och få en secod opinion?


    Byt klinik! Låter inte alls som en trevlig upplevelse.
  • Charlie310
    Snövit1 skrev 2016-09-19 21:36:39 följande:

    Hej! Vi har nu fått en kortvarseltid. Min sambo tyckte dom sa att han inte behöver fasta innan men nu blev han osäker. Vet någon vad som gäller vid testikelbiopsi? Tacksam för snabbt svar!


    Vi behövde inte vara fastande. Se till och ät ordentligt innan.
  • Charlie310
    999 skrev 2016-09-22 19:43:39 följande:

    Charlie310, hur har det gått för er med allt? Det var ett tag sen du skrev i tråden...


    Har gjort några inseminations försök, ska nu testa med IVF. Kliniken vi gått hos gör inte ivf med donerade spermier så vi har fått bytt klinik och står nu längst bak på väntelistan. Beräknade kötiden är ett år.... Funderat på att åka ner till Danmark.
Svar på tråden Avsaknad av spermier