• Hopplos120

    Avsaknad av spermier

    Hej allihop!

    Kommer in som en nykomling i sammanhanget. Vi är precis som ni inne i karusselen men med mkt mindre kött på benen. Min man har lämnar två spermaprov där inga spermier hittats. Vi har nu fått remiss vidare och väntar på att få lämna tredje provet på nästa ställe. Har lämnat blodprover och väntar på att få svar på dessa. Jag gick tips om den här tråden och ag kan inte säga att jag är glad att jag hittade den för jag unnar ingen den här våndan men det är skönt att man inte är själv! Jag går från panik till hopp om vartannat och vet inte vad vi har att förvänta oss. Är det ens möjligt med ett tredje spermaprov med "bra" spermier? Eller 1 bra spermie?! Är det kört nu för van har noll? Osv osv. Det snurrar i huvudet.

    Alla era tips och råd hjälper och jag hoppas det löser sig för er!

    Jag har en fundering kring blodproverna bara? Har säkert redan nämnts i denna tråd men missat det isf. Har det visat något avvikande? Eller är det oförklarligt till varför det är som det är för många?

  • Hopplos120

    Nu har jag gått igenom alla era erfarenheter. Det är så overkligt att det är något vi alla måste gå igenom och ingen vet vad det egentligen beror på. Jag ringde sjukhuset ang våra blodprover idag och det antyds att min mans prover var avvikande men får naturligtvis inte veta något över tfn utan måste vänta tills vi får läkartid. När vi får tid vet vi inte än. Som många skriver så är det all väntan som tar knäcken på en. Jag tänker nu det absolut bästa för det är så jag fungerar. Åkte hem från jobbet idag för pallade inte mer. Sällan jag åker hem men idag var det nog. Nu vet jag att något är avvikande med hans prover men inte HUR avvikande dem är, vad som är avvikande eller vad det innebär. Nu förväntas vi tänka på annat tills vår läkartid om ett x antal månader. Det värsta är hoppet som jag då hinner bygga upp för att sen komma till läkartiden och bli nedskjuten igen. Det är hemskt.

  • Hopplos120

    [quote=75927849][quote-nick]GoC skrev 2015-10-27 14:54:54 följande:[/quote-nick]

    Hej! Välkommen hit om man kan säga så... Jag förstår att du är i en tung period just nu. Ovissheten och väntan är hemsk. Men såhär i efterhand kan jag säga att jag är glad för alla väntetider för de fick mig att landa ii ett besked i taget. Avvikande provsvar kan varavara så olika men det som jag uppfattat är vanligast är förhöjt fsh, vilket visar att hypofysen försöker producera spermier men som testiklar att inte gör vilket leder till att fsh blir "ansträngt" och därmed förhöjt. Men det behöver inte betyda att det inte finns spermier alls. Det andra är en avvikelse i kromosomerna. Vilket betyder att en man kan ha en kvinnlig kromosom för mycket... Tror det kallas klinefelters syndrom. Det kan du googla på. Håller mina tummar för er!

    [/

    Ja tackar. Om man nu ska vara i den här sitsen är det betydligt bättre tillsammans med andra. Behovet av att lufta och någonstans att ställa frågor är guld värt.

    Tack för tipsen. Har läst mycket nu och pendlar som vanligt mellan hopp och mardröm. Får helt enkelt avvakta och höra vad läkaren säger. Hoppas det löser sig gör er så våra historier får lyckliga slut oavsett vad det landar i.

  • Hopplos120
    MariaC skrev 2015-10-28 22:26:43 följande:

    Hej!

    Vilken otroligt jobbig situation ni befinner er i, att veta att något avviker på proverna men inte vad det innebär. Jag undrar om vården verkligen får undanhålla information så (man har ju rätt att få ut sin journal) och att ni ska behöva vänta i kanske flera månader på att få svar vid besök. Om ni inte vill vänta så kan ni ju be att få boka in en telefontid med en läkare för att få svar kanske?

    Förstår dina känslor ang att pendla mellan hopp och förtvivlan!


    Ja, jag har så svårt att bara sitta här och spekulera. Vet inte hur "hemskt" det är eller vad det är som är avvikande. Skulle vilja vara sån som kan stänga av och ta det när det kommer men så funkar tydligen inte jag i såna här situationer. Snarare tvärtom. Jag äter upp mig i tankar vissa dagar. Funderade på att ringa nån läkarsekreterare istället och se vad dem kan säga om det hela. Förstår att det inte går att gå ner djupt över tfn men skulle vilja ha lite humm om vad vi ska ställa oss in på. Gör kanske ett försök och ringer imorgon.

    Har följt er historia här på tråden, grattis till er!! Så himla roligt för er och upplyftande med en positiv händelse!!!
  • Hopplos120
    MariaC skrev 2015-10-29 10:40:08 följande:

    Tack så mycket, vi är så glada!!

    Be du att få boka en telefontid med en läkare, förklara hur du känner och att ni inte kan vänta i ovisshet i flera månader.

    Uppdatera oss hur det går!


    Jag ska ta nya tag nästa vecka. Jag och min man är båda borta på olika vägar så ska försöka stoppa tankarna och samla krafter för nästa vecka. Jag återkommer när jag vet något. Tack för stödet! Ha en fin helg alla!
  • Hopplos120

    Hej allihopa! Idag var vi på läkarbesök igen. Hans prover var bra förutom spermaprovet. Han har alldeles för få för att det ska gå att göra någon behandling. Nästa steg blir tesa/pesa den 19 november. Vet inte vad man ska ställa in sig på. Jag är lättad över att proverna var bra i övrigt så det inte är helt kört men vågar inte få upp för mycket hopp. Min man tar det inte så bra. Han har läkarskräck och när dem började prata om nästa steg om dem inte hittar spermier vid nästa försök så låste han sig helt och säger att han aldrig kommer klara av "att dem skär i honom". Jag kan inte ta den paniken just nu utan får ta nästa steg först. Ingen aning om vad chanserna är att man hittar några eller oddsen för att dem isf är sådana man kan använda. Det verkar vara mycket man fortfarande inte vet. Ska tutta i honom zink och foldyra och låtsas att det hjälper. Måste bita ihop mu och inte gräva ner tankarna i mörkret. Hoppas ni har en bra helg!!

  • Hopplos120
    999 skrev 2015-11-06 20:19:48 följande:

    Men han har alltså i alla fall spermier? Det innebär att han har en spermaproduktion, vilket är mycket mer än vi kan hoppas på om min man. Jag skulle kunna döda för att de skulle hitta en enda spermie i min mans spermaprov så håll hoppet uppe! Ni har något att jobba med i alla fall. Förstår att det är jobbigt med ovissheten och att behöva genomgå detta men tänk att det alltid finns de som har det värre, då brukar det i alla fall kännas lite bättre. Vi har fått beskedet att min man inte kan få barn, han har lämnat flera tomma spermaprov och biopsin gav inget heller så nu ska vi göra ett sista försök med mikro-tese men vi har blivit tillsagda att vi mest troligt aldrig kommer kunna få barn. Jag menar inre att förminska det ni går igenom men vill bara ge dig lite perspektiv för att lätta på din ledsamhet.


    Jag måste erkänna att jag är förvirrad. Han sa något om att man ska ha flera miljoner men dem har väldigt svårt att hitta hos min man. Dem kunde se ett 50-tal,alldeles för lite för behandling och för att det ska gå normalväg. Sen när vi pratade om Tesa/pesa så sa han "vi får hoppas vi hittar spermier där, behöver iaf 1000 för att det ska gå med behandling". Ska det inte räcka med typ 3? Nej det krävs fler var svaret. Det var inte aktuellt att göra ett nytt spermaprov heller för inget pekar på att det kommer va bättre. man läser och hör par som hittar typ 4 som går att använda. Jag ska ringa igen för det är något som händer med oss när vi sitter där. Går in i nån grotta och glömmer vad jag ska säga och göra. Skrev ner några frågor men visste inte vad vi skulle få för besked så svårt att förbereda sig. Jag har alltså svårt att se fördelen när dem han ändå verkar ha ändå inte är bra till något. Förstår du hur jag menar? Jag måste ringa igen för att ta reda på varför man inte använder om det nu antyds att det finns. Jag fick fortfarande en känsla av att det inte är så goda chanser om man inte hittar nästa gång. Jag har följt dina inlägg 999 och känner så mycket med dig. Önskar dig all lycka och styrka och vi klarar det här. På något sätt så gör vi det!!
  • Hopplos120

    [quote=75971137][quote-nick]999 skrev 2015-11-07 11:06:34 följande:[/quote-nick]

    Det läkaren menar är att din man har en spermaproduktion (uppenbarligen, eftersom spermier hittades i spermaprovet), men att han har alldeles för få för att få barn naturligt eller med IVF, utan då får man göra ICSI. Det är nog det er läkare menar tror jag. Min man har lämnat två spermaprover varav båda visade 0 spermier samt genomgått en biopsi där inga spermier hittades och läkarna har gett oss besked om att det med största sannolikhet inte kommer hittas några spermier via en mikrotese heller, dvs. när man plockar ut testiklarna och letar genom vävnaderna under ett mikroskop. Men vi är beredda att göra det i alla fall eftersom vi är desperata och har vi tur så hittar dem en eller två spermier(!), så 50 spermier i detta sammanhang är inget att vara ledsen över, tvärtom! Jag menar inte att låta hård som sagt, men när man befinner sig i detta elände som vi alla här gör så kan det vara bra att få lite perspektiv och kunna tänka "Det kanske inte är så illa ändå". 

    [/

    Du är inte alls hård. Jag tycker du är stark och en fin person som tar dig tid att förklara fast jag kan förstå att det tar emot. Jag ska göra allt jag kan för att inte låta det negativa ta över och försöka se den informationen vi fått som positiv. Jag vet dock inte hur det går om dem inte hittar något vid nästa ingrepp. Min man är inte redo för mer då. Han är livrädd och inte villig att göra något ingrepp där dem behöver skära. Han har svårt för sprutor och svimmar av blod så försöker inte lägga så mycket vikt i der han säger nu utan göra nästa steg och se vad det ger. Jag vågar inte hoppas. Helst skulle jag kunna stänga av helt men det är inte det lättaste. Jag önskar er all lycka och kroppen är märklig så allt kan hända. Oavsett så klarar man det. ha en fin lördag!

  • Hopplos120
    999 skrev 2015-11-07 13:43:56 följande:

    Tack för dina fina ord! Det värmer. De spermier som hittades i spermaprover, har de frysts ner? I och med att de hittat spermier i spermaprovet så kommer de med stor sannolikhet även att göra det via en biopsi, och hittar de inga då så finns andra vägar att gå. Men har jag förstått det rätt att din man lämnade två spermaprover som visade noll spermier, men sedan ett 50-tal på det tredje spermaprovet? Det är ju fantastiskt! Det innebär ju att din man har en spermaproduktion, så det ser ljust ut för er! Du kan hälsa din man att min man är lika rädd för blod och jag var väldigt orolig för hur han skulle klara av ingreppet, men det gick väldigt bra! Dels så får han bedövning som inte känns, dels så går ingreppet fort och känns inte alls. Min man kände knappt av något efter ingreppet heller, när bedövningen hade släppt. Han kommer få med sig starka värktabletter. 

    Hälsa din man att han ska äta zink, folsyra och selen. Det är bra för spermaproduktionen! 


    Nej det har dem inte. Det är för få för att frysas ner. Jag tycker ju att man borde kunna det men dem vet vad som gäller förstås. Lever kvar i att det räcker med 1. Tror jag ska försöka ringa och se om jag kan få mer svar ang det. Eller så väntar vi till nästa tillfälle. Hans första prov visade för mycket vita blodkroppar så dem kunde inte säga något alls om spermierna. Vi fick då kontrollera alla könsjukdomar som inte visade något. Fick göra ett nytt spermaprov ca 2 månader efter och då såg dem inga vita blodkroppar men heller inga spermier. Vi har aldrig fått något mer förklaring till vita blodkropparna och ingen verkar bry sig om det nu. Det är först nu på det tredje det antyds finnas spermier men alldeles för få. Jag ska absolut hälsa det om den diskutionen blir aktuell, håller allt mitt hopp till att dem hittar med tesa/pesa. Han tycker inte det ska bli roligt heller men då ska ingen skära iaf. Det är den biten han panikar över. Förhoppningsvis kommer vi inte behöva diskutera det men vågar inte hoppas på något. Folsyra och zink har han precis börjat äta. Tror man ska äta det länge för eventuellt resultat men man vet aldrig.

    Hoppas ni har en trevlig kväll och önskar er all lycka och hoppas på att det går bra för er!!!
  • Hopplos120

    [quote=75973320][quote-nick]999 skrev 2015-11-07 20:33:55 följande:[/quote-nick]

    Tycker ändå det är konstigt att de inte frös ner spermierna, när min man lämnade spermaprov så sa de att de skulle frysa ner eventuella spermier. Var någonstans går ni på utredning? 

    Min man har gjort en biopsi där de med en grövre nål har hämtat vävnadsprover, så de har inte gjort något snitt. Är det mikrotese ni i så fall funderar att gå vidare till om inte tesa/pesa ger något, eller vad menar du med att han är rädd att de ska skära i han? När ska ni göra biopsin? Håller tummarna för er! Jag tror att det kommer gå bra, utifrån de resultat ni fått hittills. 

    [/

    Vet inte om det beror på att det var första testet hos dem. Vi var på ackis i Uppsala. Dem andra två testerna han gjort var på studentgyn och dem skickade remiss vidare till ackis. Den enda förklaringen var att det är för få. Måste vara iaf 1000. Så oklart. Men får fråga mer nästa gång och lita på att dem vet vad dem gör. Men klart man är orolig och all information rullar några varv i huvudet.

    Ja doktorn förklarade vad nästa steg kan vara om man inte hittar med tesa/pesa och då var det ett snitt man gjorde. Får gräva mer i det senare om det blir aktuellt. Doktorn var inte övertygad om att man hittar med tesa/pesa men klart dem kan ju inte lämna några garantier. Vi får helt enkelt vänta och se även om man kan blir galen mellan varven. Nu i efterhand hade jag önskat mer info om hans spermier men kan alltid ta reda på det nästa gång.

    Tack, och detsamma till er!!!

  • Hopplos120

    Hej alla! Ringde ackis nu. Enligt journalen hittades 0 spermier på senaste provet så vi måste ha fattat helt fel på senaste besök. Där försvann all min hopp!! Fruktansvärt tungt!

  • Hopplos120
    MariaC skrev 2015-11-16 13:47:06 följande:

    Va!! Ni hade förstått det som att det fanns spermier och nu fick ni besked att det inte fanns? Vilken chock..... Förstår att det känns tungt!!


    Ja jag förstår inte hur vi kan ha förstått det så fel. Jag trodde verkligen han sa att han hade men alldeles för få för att göra en behandling. Nu när hon läser ur journalen står det att 0 spermier hittats. Det var som att luften gick ur mig. Hade byggt upp hopp om att han kan producera men nu förstår jag hur svårt det kommer bli. är så nervös inför torsdag. Känns som det är sån liten chans för att man hittar något nu. Måste försöka vara stark men det är tungt
  • Hopplos120
    MariaC skrev 2015-11-16 20:00:19 följande:

    Det är ju läkaren som varit otydlig mot er så att ni missförstått. Inte ok att han inte säkerställt att ni förstått! Är det biopsi ni ska göra på torsdag?


    Ja jag stör mig på allting. Hjälper inte att vara bitter över den biten men kan inte hjälpas. Ja precis, på torsdag är det tesa/pesa. Barnmorskan som svarar i telefon är ganska nonchalant i rösten med. Hon sa något i stil med "ja alltså chansen på torsdag är 50/50. Ni får avvakta helt enkelt". Med mycket knepig ton. Känns som vi famlar i mörkret efter något som vi aldrig kommer fram till. Jag mår illa av nervositet. Idag blev en jobbig dag. Vissa dagar är botten och idag är en sån dag. Jag hoppas vi klarar av dem besked som vi får framöver. Tänker på er och önskar alla att komma ur det här lyckliga!
  • Hopplos120

    Hej allihopa! Vi, eller min man gjorde pesa/Tesa i torsdags. Dem hittade inga spermier i bitestikeln men i testikeln. Dock är dem inte så pigga så kommer mest troligt inte överleva en upptining. Det innebär att min man ska göra Tesa igen i februari för att ha en chans att ta dem färska. Det finns frysta som back-up. Jag är väldigt lättad över resultaten men förstår att det är en lång väg kvar och mycket tur behövs. Nästa tid får vi tidigast i februari. Ska nästan bli skönt att ta en paus. Har varit dem absolut jobbigaste månaderna känslomässigt nu så är helt färdig. Om dem nu hittar "färska, pigga" spermier nästa gång så antar jag att man plockar mina ägg samtidigt. Får nog mer information när det närmar sig. Jag hoppas ni alla har det bra och det kommer vända! 2016 är det vår tur!! Kram på er

  • Hopplos120
    GoC skrev 2015-11-22 14:23:55 följande:

    Vi var också ner till calanderska på ett konsultationssamtal men bestämde oss efter det att gå vidare med donerade spermier då vi kände att det var så liten chans och för mycket pengar. När vi kom hem gjorde vi en insemination och idag är jag gravid i 5:e veckan:) Det känns helt overkligt efter allt vi gått igenom men nu väntar ultraljud och inskrivningssamtal:) Nu hoppas vi bara att den lill* vill stanna kvar så vi kan få träffa henne/honom till sommaren=) 


    Va roligt att höra. Stort grattis!!
  • Hopplos120
    MariaC skrev 2015-11-24 21:03:32 följande:

    Grattis till spermierna =)


    Tack!! :)Nu är det bara att avvakta och se vart det leder. Hoppas allt är bra med dig!!:)
  • Hopplos120
    999 skrev 2015-11-25 19:22:09 följande:

    Verkar som alla har hittat spermier via biopsi förutom vi... Känns jävligt hopplöst allt just nu.


    Jag tänker på er och jag vet att det kommer lösa sig för er, på ett eller annat sätt kommer ni hitta lyckan när karusellen är över. Massa styrke kramar!!!
Svar på tråden Avsaknad av spermier