• MariaC

    Avsaknad av spermier

    Kajsakaj skrev 2016-01-15 19:09:17 följande:

    Jag känner igen att jag har läst lite kort om det. Det måste ändå kännas skönt att få besked om vad det är. Och nu finns det ju fortfarande chans att hitta genom microtese. Men alltid en chock att ta in sånt. Kram


    Vi hade sån tur att det hittades spermier vid biopsin i en av testiklarna , trots väldigt högt FSH värde och små testiklar. Men pga att spermierna var så få och långsamma så rekommenderades vi att plocka ut spermierna via Mikro-tese pga att då ökar chansen väldigt mkt. Vid biopsin så måste de använda de spermierna de får ut även om de inte är så bra. Vid Mikro-tese så kan de välja de bästa spermierna.

    Det var skönt att få svar på vad det var. Hade själv inte hört talas om det innan. Får googla lite =)

    Kram!
  • MariaC
    999 skrev 2016-01-15 21:56:06 följande:

    Jag tycker det är konstigt att de inte sparade spermierna som hittades vid biopsin, hade det inte varit bättre att frysa dem ifall att det värsta skulle hända? När min man gjorde biopsi så sa de att om så en enda spermie hittas så skulle den frysas. Likaså innan dess, när han lämnade spermieprover. Nu kommer det säkert gå bra på mikrotesen men jag är bara nyfiken på hur de törs slänga bort spermier, när produktionen är ur funktion, om du förstår vad jag menar?

    Har ni bestämt datum för mikrotesen? Vi vill vänta några månader, så kanske april, maj...


    Jag har ingen aning, har vart i sån chock, och är fortfarande, så jag kommer mig inte för att ställa en enda fråga när vi är på kliniken. De sa bara att de var få och långsamma och att det inte brukar frysa dem då chansen är liten att det ska funka. De använder sig av färska spermier då det är mkt större chans då. Förstod de som att de gör en testbiopsi först och sen gör de en i skarp läge, tar äggen samtidigt.

    En vi känner har också gått på Carlanderska och gjorde biopsi och de va samma sak där att de inte frös ner. Han gör en biopsi till den när de vill börja.

    Får fråga på nästa besök om jag kommer ihåg.

    Men produktionen är inte ur funktion på min sambo, den är nedsatt.

    Undra om de har att göra med att man betalar så mkt pengar å då vill de inte använda frysta när det minskar chansen så mkt? Tanken bara slog mig nu... med äggen frågade de ju om vi ville frysa med inget ang spermierna.

    Jag börjar spraya 29/1 så preliminärt blir de i v. 8 eller 9.... Och de kommer sätta in två embryon, om det blir några då...
  • MariaC
    Kajsakaj skrev 2016-01-15 21:31:08 följande:

    Oj förlåt, har missat det! Men vad härligt för er :) då har ni stora chanser att få en liten snart då!! Vad spännande!


    Ja, det kändes underbart när vi fick beskedet att de hittade spermier!! Nu känns det jobbigt igen med alla steg å oro att de inte ska hitta igen. Men skönt att komma igång iafl!
  • MariaC
    999 skrev 2016-01-16 09:02:48 följande:

    Ok! Spännande!

    Ja med "ur funktion" så menade jag gravt nedsatt spermieproduktion. I fall som våra mäns så är ju produktionen ur funktion, oavsett om några få spermier hittas (i jämförelse med flera tiotals miljoner som egentligen borde finnas i utlösningen).

    Vi ska ju göra mikrotesen trots att inga spermier hittades vid biopsin i hopp om att några hittas vid mikrotesen istället. Kommer också göra IVF-behandling och äggplock i samband med mikrotesen. Det jag menar med att de borde frysa ner spermierna är att ifall inga spermier skulle hittas vid mikrotesen så hade ni i alla fall haft en backup, förstår att man kanske inte vill använda de slöa och långsamma spermierna i första hand men i värsta fall. Men de är duktiga och kunniga så antar att de gjort rätt bedömning. Håller tummarna för er, ni har i alla fall ett bättre utgångsläge än oss


    Ok, för mig är ur funktion att produktionen är helt utebliven å inte nedsatt. Men jag förstår hur du menar.

    Min sambo sa att Göran sagt att för att kunna frysa ner spermier så måste de uppnå en viss kvalité och det gjorde inte min sambos. De var för långsamma å slöa för att kunna överleva en nedfrysning och då var det ingen idé.

    Vi tänker så också, att de är kunniga å duktiga å vi gör bara som de säger å litar på det. Nåt annat kan vi inte göra. Känner mig som en vålnad när vi är där på besök å bara säger ja tack till allt... Men som du skrev, vårt utgångsläge är bättre än ert. Jag håller tummarna så hårt jag kan för er!!!
  • MariaC
    999 skrev 2016-01-17 07:51:27 följande:
    Ja men när man har azoospermi som våra män har då är produktionen ur funktion för att den är gravt nedsatt, även om några få spermier hittas i testiklarna så är de så pass få att de inte hittas i utlösningen. Det var så jag menade.

    Ok, då förstår jag att de inte valde att frysa ner spermierna. Ofta är det så tyvärr, att män med azoospermi har dålig kvalité på de spermier som eventuellt finns. Men innebär det då, nu när ni ska göra IVF i samband med mikrotese, att ni bara gör ett färskförsök och sedan så måste ni börja om och hämta ut nya färska spermier ifall det första försöket misslyckas? Eller kommer de befrukta alla ägg som plockas om det finns tillräckligt många spermier för det och sedan frysa eventuella embryon? Är nyfiken eftersom vi själva ska göra detta om några mån...

    Vi har jobbat på som vanligt hela tiden. Ni då? Jag får se om jag orkar jobba heltid sen när jag ska IVF-behandlas, det beror på hur jag mår då.
    Ja, som jag förstått det så är det ett försök som ingår i de där 52.000 kr. Men om det blir flera embryon så antar jag att de fryser dem så vi kan använda dem senare om det inte skulle funka första gången. Men det har jag inte heller frågat utan bara tagit för givet då jag förstått att det görs i andra fall...Får nog börja skriva ner alla frågor som dyker upp och kontakta dem.

    De ska i alla fall sätta in två embryon, om nu vi kommer så långt som till det steget.

    Vi jobbar också på som vanligt. Fast jag jobbar inte heltid utan valde att gå ner till 80 % för 3,5 år sedan. Men börjar känna av att jag inte är lika fokuserad och motiverad på jobbet som innan. Får se hur det blir framöver.... Svårt att hjälpa andra med deras problem när man själv inte mår bra, kan jag känna..
  • MariaC
    999 skrev 2016-01-17 15:52:53 följande:

    Gör eller äter era män något speciellt för att sätta igång/öka spermieproduktionen? 

    Min man äter vitaminpiller och örter som sägs ha en positiv inverkan på spermieproduktionen. Vi tänker att det kan vara värt att testa det som sägs hjälpa... Det skadar inte i alla fall och det är inte som att vi har något att förlora direkt. Jag tror att jag har googlat och läst allt som finns om spermieproduktion. 


    Min sambo äter:
    Q10
    Zink
    Selen
    B12
    Folsyra

    Ibland säger vi att tänk om det var pga dessa som de fanns några spermier vid biopsin...man kan ju aldrig veta!!
  • MariaC
    AnaC skrev 2016-01-19 18:46:00 följande:

    Hoppas att ni får ert efterlängtade barn! Håller alla tummar:) vi bara inge lite hopp idag! Jag plussade imorse:D vi har ju gjort donation. Vi är så glada och lyckliga idag!!


    Vilka härliga nyheter! Grattis!!!

    Kram till er!!!
  • MariaC
    Anonym (Hanna) skrev 2016-01-23 23:00:38 följande:

    Hej hoppar in här hoppas det är okej. MariaC har dom sagt till er att det finns spermier vid sertoli cell syndrom? Min sambo fick samma besked men fick svaret att vi aldrig kan få biologiska barn på grund av diagnosen. Fundersam på varför vi har fått olika besked. Hittar inte mycket fakta om diagnosen heller.


    Va!?? De va väldigt märkligt eftersom de hittade spermier i testikeln när min sambo gjorde biopsi!

    Hans diagnos är Sertoli Cell Only Syndrom. Du skrev aldrig Only, kan de va nån annan slags diagnos din sambo fått? Förstår annars inte alls hur de kan ge er ett sånt besked....
  • MariaC
    Anonym (Hanna) skrev 2016-01-23 23:00:38 följande:

    Hej hoppar in här hoppas det är okej. MariaC har dom sagt till er att det finns spermier vid sertoli cell syndrom? Min sambo fick samma besked men fick svaret att vi aldrig kan få biologiska barn på grund av diagnosen. Fundersam på varför vi har fått olika besked. Hittar inte mycket fakta om diagnosen heller.


    När jag googlar på det så står det att man kan hitta spermier vid biopsin I tesikeln men inte i sädesvätskan..
Svar på tråden Avsaknad av spermier