• MariaC

    Avsaknad av spermier

    2 juni kl. 02.37 föddes vår lilla Vide. Tyvärr var han redan i himlen. V. 32 och han dog i min mage, hjärtat stannade. Vi går sönder av sorg. 3,5 års kämpande för att få Vide och nu har vi förlorat honom.

    Nu är vi tillbaka på ruta 0 igen fast hundra gånger värre. Och med ovissheten om vi ens kommer få någon mer chans.

  • MariaC

    Hej på er,

    Vi förlorade ju vår son Vide i plötslig spädbarnsdöd i magen, i v 32. Han föddes stilla 2 juni. Livet är så fruktansvärt jobbigt. Men vi vill försöka få syskon till Vide. Vi fick en blasto till frysen och min mens kom igång snabbt efter förlossningen.

    21 augusti var vi på kliniken och satte in blaston, är på rd 6 idag. Td 3 sept. Vi hoppas så att det ska ta sig. Håll tummarna för oss alla här inne!!!

  • MariaC
    askyfullofstars skrev 2018-08-28 16:44:49 följande:

    Vilka väntar på testdag? Isf, när? ÄL+3 idag. TD 8/9.


    3/9 här
  • MariaC
    Kallamakka skrev 2018-08-28 13:09:06 följande:

    Jag vaknade tidigt imorse och kunde inte släppa tankarna på om man skulle testa eller inte, så jag tog ett graviditetstest och testade. Och till min stora förvåning/chock så stod det "gravid".. Helt otroligt vilken oväntad överraskning, där stod jag och stirrade på mig själv i spegeln i ett par sekunder och försöke förstå vad som nu väntar. Men det sjunker väl in snart. Just nu går jag mest och små ler på jobbet och känner mig som världens gladaste.


    Grattis!!!!!
  • MariaC
    askyfullofstars skrev 2018-08-28 18:47:59 följande:

    Hoppas på många plus!

    Någon som haft ökade flytningar efter behandling? Har jättemycket flytningar.


    Nej, bara från Lutinus....
  • MariaC
    Aldrigensamalltidensam skrev 2018-09-06 11:01:27 följande:

    En annan grej som jag och min man har funderat mycket på är vad allt det här kan bero på? Jag menar, är det inte sjukt att så många har samma symtom men att det inte finns någon förklaring? Jag läste en artikel om att spermiekvaliten har gått ner i västvärlden med över 50% sen 70-talet!! Det enda teori min man har är att det kanske har med tandlagningar att göra som förr innehöll massa gifter. Både hans mamma och han själv har haft det. Men som sagt, bara teorier och finns inga belägg bakom det. Tycker det är konstigt att det står så lite kring detta? 


    Beklagar att din man inte heller har några spermier.

    Vi tillhör också Sahlgrenska men pga väntetiden utnyttjade vi fria vårdvalet och valde Örebro. Då var det ca 6 mån väntetid men tror det blev lite längre för oss. Det var förra året. Sen har allt funkat hur smidigt som helst. Vi gjorde IVF direkt så ultraljud och sånt gjorde vi på hemmaplan. Kuratorsssmtal, läkarsamtal å all planering gjordes vid ett tillfälle så vi slapp åka flera gånger.

    Ang att det står så lite om just mannen är för att detta med infertilitet tidigare har setts som ett "kvinnoproblem" eller vad man ska säga. Fanns förr ingen tanke på att mannen kunde ha bekymmer. Därför har det inte forskats så mkt på just mannens område, fokus har legat på att kvinnan är orsaken. Så har jag förstått det. Säger ju en hel del när Mikro-Tese till för ett par år sen bara utfördes av enda läkare i hela landet, Göran på Carlanderska. Han har valt att inrikta sig på mannens infertilitet. Men inte orsaken till det utan hur man man kan öka chanserna till graviditet. Får hoppas att det i framtiden kan komma förklaringar till detta. Även om det inte hjälper oss.

    Jag har varit med i den här tråden sen start och du får gärna skicka privat meddelande till mig om du/ni har funderingar eller frågor angående detta ni går igenom nu.

    Lycka till!!
  • MariaC
    Aldrigensamalltidensam skrev 2018-09-06 13:54:49 följande:

    Tack så mycket och tack för ditt svar!

    Som jag skrev här ovan så fick vi precis veta att det är flera års kö även i Örebro nu. De prioriterar sin region främst och sen utomstående. Men vi ska skicka iväg allt till dem och se hur allt ser ut först innan vi ger oss där. Men skönt att höra att de var smidigt där! Vi har närmare till Örebro än Sahlgrenska egentligen, så hade varit smidigt om det går. Men jag tror inte vi orkar att vänta flera år, så vi får se hur vi gör när vi vet lite mer. Vi fick som sagt veta detta i tisdags, så allt är väldigt färskt för oss. 

    Ja så är det nog. Är ju rätt ironiskt egentligen, med tanke på att mäns hälsa ofta prioriteras i allt annat. Men det är väl för att barn har setts som en "kvinnofråga", därav kvinnornas problem om det ej funkar. Jag hoppas det blir ändring på det så att det inte fortsätter i den här takten och att senare generationer inte kan få barn heller.

    Ja jag känner igen ditt namn från tråden och har följt din resa och beklagar sorgen verkligen. Har ni valt att försöka igen eller har ni tagit en paus från allt?  


    Men suck alltså att det ska vara så långa väntetider..... Men som jag förstått det så får de inte prioritera sina egna utan alla ska ha samma rätt till vård. Orkar ni så kan ni ju kolla upp det lite närmare och påtala det. Vet att även Malmö hade 6 mån väntetid förra året.

    Nej, flera år vill man ju inte vänta, speciellt inte när man väl bestämt sig för att använda donator.

    Tack! Vi fortsätter försöka. Tog 3,5 år att få till graviditeten med Vide och nu är jag 35 år så vi har inte tid att vänta. Finns ju åldersgräns både för IVF och adoption.

    Vi fick en blasto till frysen på Vides IVF så den har vi satt in. Hade testdag i tisdags men vet inte om jag är gravid för enl Clearblue är jag det, klinikens test visade väldigt svagt streck och Rfsu.s visade att jag inte va gravid. Ska testa imon igen. Har inte fått nån blödning i alla fall....
  • MariaC
    mooonwalker skrev 2018-09-17 12:33:37 följande:

    Hur har det gått för dig MariaC? 


    Blev ett tidigt missfall så nu blir det tyvärr till att dra igång ny IVF. Känns som ett berg att bestiga men vi har inget val. Ska ha mens om ca 2 veckor och då börjar vi med hormoner. Väntar på att läkaren ska höra av sig med behandlingsplan eftersom jag blev överstimulerad och inlagd med Vide. Får se vad de hittar på eftersom jag har lågt AMH och är svårstimulerad också.
  • MariaC
    Kallamakka skrev 2018-09-18 15:08:01 följande:

    Men neeej, vet inte vad jag ska skriva förutom att det är väldigt väldigt tråkigt:( det är så orättvist med dessa motgångar!!... Skickar styrkekramar åt er och hoppas ni snart är igång igen!


    Ja, livet känns orättvist!

    Tack!

    Kram
  • MariaC
    mooonwalker skrev 2018-09-19 17:28:52 följande:

    Åh nej vad tråkigt! Men skönt att ni kommer igång fort igen. Måste ni börja betala själva nu?


    Nej, vi har gjort tre IVF.er men de två första gjorde vi Mikro-Tese som vi fick bekosta själva. Vide kom till på första gratisförsöket. Så vi har två gratisförsök kvar.
  • MariaC
    Nervernautanpå skrev 2018-09-20 01:05:35 följande:

    Är det så att man får behålla försöken till syskon om man har kvar efter att man fått barn via ivf (alltså gratisförsöken)? Jag trodde det var "förbrukat" då. Men jag kanske hade fel då.


    Nej, man får inte behålla dem till syskonförsök. Man kan bara få gratis hjälp till ett barn. Bara om man har blastocyst i frysen så kan man ju spara den och sen betala för att sätta in den.
  • MariaC
    Ontopic skrev 2018-09-20 13:10:41 följande:

    Alltså eran resa... Hoppas du har någon eller något som kan ge dig styrka att orka framåt. Tänker på dig


    Tack, va fin du är. Att jag och min sambo har varandra, våra djur och gården gör att vi orkar försätta leva..
Svar på tråden Avsaknad av spermier