• MariaC

    Avsaknad av spermier

    Anonym (Hanna) skrev 2016-01-24 08:23:19 följande:

    Vad konstigt ja han har gjort biopsi och man hittade inget där. Ja vi fick samma diagnos sertoli cell only syndrom. Läkaren sa att vid den sjukdomen kan det inte bildas spermier eftersom han bara har den ena cellen för att det ska bildas. Behövs tydligen 2 st. Det var medfött och kan inte behandlas. Det fick vi till svar. Sen hör man nu att det kan finnas en chans?!


    Ja, till oss sa de att diagnosen är orsaken till att min sambo har få och långsamma. Men de har inte sagt något om att det inte skulle bildas alls utan att produktionen är nedsatt. De sa att det behövs två celler, men min sambo har bara en och då blir det så här som för honom. Och att det är medfött å inte går att behandlas. Men som sagt så hittades spermier vid biopsin. För att öka chanserna ska vi göra Mikro-tese för att de ska kunna välja de bästa spermierna, sedan blir det IVF. Jag börjar med hormoner på fredag.

    Tycker du ska kontakta Carlanderska och prata med dem där. Kanske kan va aktuellt för er att göra Mikro-tese också?

    Låter väldigt märkligt att vi fått så olika besked, men vi har ju liksom svart på vitt att det visst kan produceras. Fråga din läkare om det.
  • MariaC
    999 skrev 2016-02-01 13:58:36 följande:

    Idag har vi pratat med Göran. Han tyckte att vi ska boka in en tid för microtese snart, även om vi vill vänta några månader med ingreppet, eftersom det är väntetider. Nu sa han att vi har en chans på ca 30-50% så det är superbra odds jämfört med vad de först sa, 10-20%.


    Låter ju klart mer positivt!! När har ni tänkt göra det?
  • MariaC
    999 skrev 2016-02-01 20:30:32 följande:

    Ja det låter mer hoppfullt, han berättade att han hade en annan man häromdagen, med exakt samma bakgrund som min man och där hittade de spermier via mikrotese...

    En barnmorska kommer ta kontakt med oss nästa vecka tror jag det var och boka en tid för mikrotese och tala om när jag ska börja min IVF-behandling. Göran sa att det är lite väntetider så det är bra om vi bokar in det redan nu. Vi vill vänta med mikrotesen till någon gång under våren tidigast. Min man går ju på akupunktur och äter naturläkemedel så vi vill vänta ut det först och se om det ger något.


    Ok! Med tanke på att de är de enda som gör Mikro-tese så är det klart de blir väntetider. Tur de snart är två som utför.

    Jag skulle börjat med min behandling i fredags men vi bestämde oss för att vänta en månad till.
  • MariaC
    999 skrev 2016-02-01 20:53:30 följande:

    Jaså, varför väntar ni?

    Göran sa till min man att han känner sig hoppfull i vårt fall. Plötsligt känner jag mig också lite positiv. Men vill inte tro och hoppas för mycket.


    Läkaren har hela tiden vart så tydlig med att vi måste helt fokusera på IVF när det är dags. Ingen stress över jobb eller andra saker, vara frisk och tillfreds etc. Det kan stressa mig lite när man bara har ett försök, när är man helt 100 % liksom.... Men i alla fall så håller vi på med en stor flytt på jobbet nu + att det är väldigt mkt på jobbet utöver det, så jag känner mig rätt trött och inte så fokuserad just nu. Haft lite halsont å så också. Så då vågade vi inte chansa utan väntar en månad så det hinner lugna sig på jobbet.

    Så skönt för er att Göran var så hoppfull. Förstår att ni inte vågar hoppas ändå såklart, men ändå blir ingången kanske lite mer positiv, om du förstår hur jag menar.
  • MariaC

    Nu har min sambo kommit in i en liten svacka. De hittade ju spermier vid biopsin, till vår stora glädje! Vi kommer att göra Mikro-tese för att hitta de bästa spermierna.

    När vi var på besöket senast för att planera IVF så sa läkaren att även om de hittat spermier vid biopsin så finns det inga garantier för att de kommer hitta igen. De borde hitta spermier men kan såklart inte veta. Vi tänkte inte så mkt på det då för vi var så glada för att de hittade å det kändes så skälvklart att finns det nu så finns det sen. Men nu har min sambo reagerat på det och känner sig nästan lika rädd som inför biopsin.

    Fasen va jobbigt detta är, ena stunden lycka och nu rädsla igen. Man kastas fram och tillbaka känslomässigt och man får aldrig lugn och ro.....Kan bara leva på hoppet.

  • MariaC
    999 skrev 2016-02-02 19:48:26 följande:

    Ja, tyvärr så är det ju så att de inte kan ge några garantier, för risken finns ju att inga spermier hittas då, trots att några hittades vid biopsin. Men, ni har ett bra utgångsläge och med största sannolikhet så kommer de hitta spermier även vid mikrotese. Även om de inte kan lova det, eftersom de inte vet säkert. Försök att inte oroa er över det, det kommer säkert gå bra. Chansen att hitta spermier vid mikrotesen är större än risken att inte hitta några, så bara det är ju något att vara hoppfull över! För oss är det ju tvärtom... Jag tror inte man kommer sluta vara orolig förrän man har ett barn i sin famn. Om spermier hittas så kommer vi vara oroliga för att inga ägg blir befruktade, om något ägg blir befruktat så kommer vi vara oroliga för att ägget inte fäster, om ägget fäster så kommer vi vara oroliga för missfall och så vidare... 


    Tack för det du skrev. Det hjälpte mycket faktiskt! Och precis som du säger så finns det så många steg att oroa sig för så det går inte att oroa sig hela tiden. Måste försöka ta ett steg i taget och se varje steg som en vinst..
  • MariaC
    999 skrev 2016-02-04 20:54:46 följande:

    Glädjer mig att jag kan sprida lite lugn :)

    Men det är det som är så fruktansvärt jobbigt med detta, att man inte vet säkert, det finns inga garantier för något. Inte när man, som våra män, har gravt nedsatt spermieproduktion...


    Precis, allt känns så extremt ovisst....

    Idag har jag pratat med Carlanderska och det blir, preliminärt, Mikro-tese och äggplock 30/3....
  • MariaC
    lompan skrev 2016-02-23 16:00:48 följande:

    händer det något här inne? har det gått frammåt för någon?


    Undrar också hur det går för er andra.

    Jag börjar med spray imorgon.

    Kram till er
  • MariaC
    999 skrev 2016-03-02 20:56:43 följande:

    Hur går det för dig? Några biverkningar? Du får gärna uppdatera mig och berätta... Jag är så nervös inför min IVF-behandling.


    Jag har tagit sprayen i 8 dagar nu, vad händer då.....Jo, jag får ett virus och är jättesjuk!! Så tröttsamt.......är hemma från jobbet och sängliggande. Pratade med Carlanderska idag och de sa att jag ska fortsätta spraya men är jag inte frisk till när jag ska börja med sprutorna så måste vi avbryta. Känns så jobbigt nu när vi äntligen kommit igång. Jag som typ aldrig är sjuk blir det såklart nu!

    De biverkningarna jag hann känna av sprayen var att jag blev väldigt trött och hade muskelvärk i ryggslutet. Samt lite extra känslig.

    Förstår att du är nervös. Det var/är jag också.

    Var det som gör dig nervös?
  • MariaC
    999 skrev 2016-03-03 18:08:27 följande:

    Är dels nervös för sprutorna (lite rädd för sprutor) men mest för eventuella biverkningar och att kroppen kan spöka, att jag inte ska orka vara på jobbet etc. Och så självklart att allt det kommer vara i onödan i slutändan.


    Jag har sprayat I 22 dagar nu och det jag känner mest är en fruktansvärd huvudvärk, sådär så jag känner varje trappsteg i huvudet när jag går i trappan. Tur det finns huvudvärkstabletter! Annars känner jag inte så mkt biverkningar längre.

    Jag hoppas så att det inte kommer vara för onödan för er!!
Svar på tråden Avsaknad av spermier