• Lee***

    Avsaknad av spermier

    Min sambo hade inga spermier i ena testikeln (men den andra) (tesa) utan i bitestikeln o mycket dessutom som kunde frysas ner.

    Som vi förstod det på läkaren var att spermier kan "fastna " i bitestikeln men inte ta sig till testikeln.

    Först när de plockade spermier var inga rörliga, så vi fick först besked att läkaren hade hittat spermier men man visste inte då om vi kunde använda oss av dem. De ringde senare under dagen o meddelade att de fick igång massa spermier, eller vad man nu skall säga

  • Lee***
    NZZZZ skrev 2017-04-04 20:05:26 följande:

    Då hade ni turen att ha spermier i ena testikeln och det var troligtvis därför de valde att kolla bitestikeln också som jag förstår det. I min killes fall hittades inga spermier i testikeln och därför tror jag inte de kollade i bitestikeln...


    Jobbiga besked ni har fått. Som jag tidigare skrivit ta kontakt med ivf nordic i Göteborg iaf ring dem,förstår att det är otroligt jobbigt efter läkarens besked. Skall ni gå vidare med microtese, eller tror läkaren att det inte finns några möjligheter.

    Ber om ursäkt om du tycker det är jobbigt när jag kommer med förslag att ni skall höra med ngt privat kliniken. Men jag hoppas så att andra har samma tur som vi hade...
  • Lee***
    NZZZZ skrev 2017-04-05 09:39:48 följande:

    Ringde idag försäkringskassan för att få mer konkreta svar men handläggaren verkade inte ens veta vad barnlöshet innebar. "Du har alltså inga barn?"

    Hon TRODDE att vi ej kunde få ersättning om vi sökte vård utomlands pga jag är fortfarande ung (27 år) och kan gott vänta i tre år på donation... ngn som vet bättre?


    Vilket otroligt negativt svar... sa hon verkligen att du är ung och du kan vänta i 3år...
  • Lee***
    NZZZZ skrev 2017-06-29 15:31:26 följande:

    Hej!

    Fick svar från SU idag att TSH serum ligger på 3,3. Godkänt för icke gravida kvinnor men planerar man att bli gravid ska det ligga under 2,5.

    Läkaren rekommenderade mig att lämna nya prover och om det fortfarande är för högt testa insättning av Levaxin. Någon som varit med om samma? Blir såklart orolig.


    Be om att få levaxin direkt, värdet måste ner.

    Jag hade 2,6 o de sa till mig att man bör ligga under 2-2,5
  • Lee***
    NZZZZ skrev 2017-06-30 00:33:43 följande:

    Ska jag ringa direkt imorgon och be om levaxin? De ville jag skulle lämna nytt test men då måste jag vänta ännu mer! Först låg det på 2,2 (mars) och nu 3,3. Någon som vet vad en sådan höjning kan bero på? Har gått på diet och undrar om det kan ha någon samband.

    Hjälper levaxin? Hjälpte det dig? Försvinner riskerna med missfall etc när man fått ner värdet?


    2.2 är på gränsen till för högt. Om värdet är för högt så är det svårare att bli gravid. Det var därför jag fick levaxin,hade som sagt 2.6. Missfall vet inte...
  • Lee***
    NZZZZ skrev 2017-06-30 00:33:43 följande:

    Ska jag ringa direkt imorgon och be om levaxin? De ville jag skulle lämna nytt test men då måste jag vänta ännu mer! Först låg det på 2,2 (mars) och nu 3,3. Någon som vet vad en sådan höjning kan bero på? Har gått på diet och undrar om det kan ha någon samband.

    Hjälper levaxin? Hjälpte det dig? Försvinner riskerna med missfall etc när man fått ner värdet?


    Jag tycker att du skall be om levaxin. Hade 0.7 (till 1.1?) (kom inte riktigt ihåg )när jag blev gravid andra gången, första slutade med ma
  • Lee***
    NZZZZ skrev 2017-06-30 01:27:27 följande:

    Ska be med det. Dröjde det lång tid innan dina värden sjönk?


    Kommer tyvärr inte ihåg. Började i juni 2015 med 0.25 som ökades till 0.5 efter sommaren. Första ivf okt 2015 tror jag att jag låg på 1.7 andra i jan 2016 1.3 tredje 0.7 är 2016 ( tyvärr inte hundra, men jag gick ner till ok värde rätt fort)
  • Lee***
    NZZZZ skrev 2017-06-30 14:05:12 följande:

    Barnmorskan ville inte skriva ut Lexavin då jag har haft ett bra värde innan. Hon ville avvakta fram tills de öppnar i augusti innan hon sätter in någon medicin då det kunde vara en tillfällig höjning. Jag kommer släppa bebisverkstaden under sommaren och fokusera på att må bra. Vi har ändå inga planer på att göra bebis nu under sommaren så då är det ingen idé att lägga mer tid på det.

    Vi ska däremot förmodligen ansöka om att få gå över till Malmö då de i princip inte hade någon donationskö, så det är det jag ska pyssla med endast.

    Ha en skön sommar :)


    Njut av sommaren, försök att hitta på saker som är svårare med att göra med små barn. Det gjorde Vi, vi byte miljö o det gjorde oss väldigt gott.
  • Lee***
    NZZZZ skrev 2017-08-14 20:39:56 följande:

    Ni som blivit gravida po andra sätt än vanligt samlag... kommer man över den bittra känslan av att aldrig bli befruktad via samlag? Är det något man tänker på? Att sexet aldrig kommer leda till barn..?


    Jag har aldrig funderar så, utan varit så tacksam att möjlighet för ivf finns o att pesa/tesa på min sambo lyckades.
  • Lee***
    NZZZZ skrev 2017-08-17 12:01:41 följande:

    Okej. Då är jag med. Om du får chansen att donera istället för att kassera så gör du verkligen en fin gärning. Jag kommer med göra så efter jag fått barn, har en helt annan syn på barn efter det här.

    Läkaren vägrar skriva ut levaxin till mig!!!! Påstår att det nya värdet de följer är 4,5 och eftersom jag har 3,3 behövs det inte. Vad ska jag göra?! Min förra läkare sa att det skulle ligga på under 2,5. Vad sysslar de med?!!


    Kan du byta läkare? Hade 2.6 o han satte mig på 0.25 sedan sjunk värdet men inte tillräckligt då höjde han till 0.5. Hade under 1 , (tror jag ligger på 0.7) äter ff varje dag 0.5.
Svar på tråden Avsaknad av spermier