Inlägg från: sarass |Visa alla inlägg
  • sarass

    Änglamammor som vill försöka igen

    Kunde såklart inte hålla mig från att testa imore. Inget plus ännu:/ men jag ger inte upp förens mensen kommer och kommer den så har jag i alla fall ett hum om hur lång cykel jag har. "försöker tänka positivt"

  • sarass
    LaCrue skrev 2015-07-23 12:56:30 följande:

    Jag håller tummarna hårt för er!

    Vi hade alla saker klara hemma, hade ju bara tre dagar till bf när Juni föddes. Vagnen och sängen och skötbädden hämtade min sambos bror bort när vi var på sjukhuset. Hade ingen lust att vakna upp bredvid en tom spjälsäng när vi väl kom hem från sjukhuset. Än så länge är sakerna kvar hos brodern. Vi kommer dock behålla allt, förhoppningsvis kommer de snart få komma till användning ändå. Alla kläder har jag packat ner i påsar men de ligger kvar i den garderob vi hade tänkt som bebisens garderob. Men även de får ligga kvar. Vi har allt väsentligt som man behöver och nästa gång jag är gravid kan jag, om jag ens vill handla nåt, unna mig att handla små söta men kanske inte helt nödvändiga saker.

    Jag testar mer stickor varje dag nu. Mest för att jag tycker det är kul ;) men stämmer det att det var mensen jag hade sist så har jag nog inte äl förrän efter helgen.


    Tack:) Så länge den inte har kommit finns det ju en chans! Med vår dotter gick det några dagar över bim innan jag plussade, kan ju hålla tummarna för att det är samma nu:)

    Jag känner som dig, jag vill inte göra mig av med något! Det känns så fel. Hennes syskon i framtiden ska få hennes saker:)

    Hoppas att det tar sig då om det är då du har äl:)
  • sarass

    Jag hade också gärna gått ner mina gravidkilon. Gick upp 14 kilo men tappade det mesta efter förlossningen, åt knappt och mådde ju pyton. Jag ville igång och springa direkt efteråt (känner nu att det var smart att jag väntade) men var så rädd för att jag skulle få framfall. Gick dock väldigt mycket, fick tog ont i fogarna men kämpade på ändå. Men efter ca 6 veckor var jag hos BM och fick ett OK att börja träna som vanligt. Jag var väldigt aktiv innan graviditeten och försökte hålla igång så länge som möjligt.
    Jag mår väldigt bra utav att få röra mig, jag skulle nog må ännu sämre om jag inte fick röra mig.
    Min största mardröm innan graviditeten var att bli tjock.. Herregud, vilket jäkla fjant. Man får en annan verklighetsuppfattning när man är med om något som vi varit med om..

    Jag tränar under tiden vi försöker och så får vi se. Just nu har jag 3 kilon + men bryr mig inte så mycket om det faktiskt.

    Idag kom tanten på besök också:( Men men, nya tag! Det är ju min andra mens sen förlossningen och cykeln verkar vara som den ska, den kom bara 1 dag sent!
    Jag har vänner som kommer på besök i helgen så då får vi tänka på annat:)
    Ha en härlig helg, jag tittar nog in här efter helgen <3 kramar på er

  • sarass

    Hejsan igen! Nu har mannen gått på semester och jag fick klart igår att jag är sjukskriven till mitten utav augusti sen börjar jag på 50%. Vi har ju köpt nytt så just nu är det fullfart med packning och beställning utav nya möbler. En nystart för oss!
    Jag har känt av ägglossningen extra mycket MEN jag har även känt av värk strax innan mensen också, extremt mycket. Massa krämpor som jag inte har kunnat tyda. Den första ägglossningen så trodde jag att jag hade fått ett missfall, det kom blodblandade flytningar och en stor slemmig klump. Vi hade inte fått provsvaren på oss ang kromosomavvikelser så jag var helt säker på att vi hade något genetiskt eftersom jag trodde det var ett missfall. Pratade med BM och det visade sig att det var ägglossning samt att det var slemproppen.. Visste inte att den kunde komma sådär, trodde det bara var i samband med förlossning.

    Men, nu väntar jag in att mensen ska avta. Så kör vi på hårt denna månad:)


    När man har ont så kan man faktiskt inte tvinga sig till sex även om man så gärna vill. Vi hade samma sak den här månaden när jag åkte på magsjuka precis vid äl. Då får man bara ta nya tag! Sen har jag läst att det är bra om mensen får komma igång också. Även fast man inte vill något annat än att bli gravid igen så måste man väl låta kroppen återhämta sig.

    Hoppas ni har lite sol där ni befinner er:)

  • sarass
    Stokke skrev 2015-07-28 14:42:36 följande:
    Grattis till köpet! Blir det lägenhet eller hus?
    När går flytten? Vad ska du köpa för några nya möbler? Nyfiken, då vi är mitt uppe i renovering här hemma.

    Förstå mig rätt, vad skönt att även du har känt av din ägglossning starkare nu efter förlossningen. På ett sätt är det bra, då vet jag exakt när jag hat äl.

    Tack:) vi har köpt ett stort hus, det ska bli så himla skönt! Vi flyttar den 1 September så nu packar vi för fullt. Vi köpte vårt nuvarande hus för lite mer än 2 år sedan och har totalrenoverat så vi fick en bra vinst. Vi hade tänkt flytta först om 2 år men i och med allt som hänt så bestämde vi oss ganska fort för att köpa nytt, börja om. Vi ska köpa ny säng (var in och beställde den idag, Mio hade bra rea:) ny matgrupp, garderob och soffa. Sitter just nu och drömmer mig bort haha.


    vad kul, vad för rum renoverar ni? och har ni hållit på länge?

    Ja men faktiskt, det är skönt att man faktiskt känner det!!
    Jag funderar på att starta en Facebook grupp för oss som vill försöka igen, har ni Facebook? Jag har väntat på inbjudan från en som jag vet finns men den har inte dykt upp än så då får jag ta saken i egna händer haha.


     

  • sarass
    Stokke skrev 2015-07-28 19:02:25 följande:
    Rensa rensa rensa, perfekt att flytta :) packa bara ner sånt ni vill ha på nästa ställe. Idag är det så enkelt att både skänka, slänga och sälja allt.
    Vad kul att ni har gjort en riktigt bra affär. Då kan ni unna er nya fina möbler och inrednings detaljer :) Instagram är riktgt bra som information för inredning.
    Vi köpte en ny säng vid årsskiftet, vi beställde en Hilding hos Sova, vi är supernöjda. Vi valde dock inte en ställbar.

    Jag fick rycket och fick med min man på renoveringståget i maj månad. 8 veckor innan BF så tömde vi hall, vardagsrum, matrum, (gästrum) blivande barnrum, groventren köket. Tog in en målarfirma som målade tak och väggar vita. Vi bytte taklister och golvlister. Så nu känns det vitt, fräscht och rent.
    Vi har beställt soffor ifrån EM (Milton), letar soffbord. Jag vill gärna ha ett i marmor.
    Maken bygger ett köksbord, ett bord med kryssben som sen ska målas vitt. Tänkte ha grå pinnstolar till, jag har hittat på rum21.
    Ja just det, när vi tömde huset innan målarna kom så fick jag rycket och sålde mycket möbler på en köp och sälj sida på FB.

    Just nu drömmer jag om ett snöskåp och en taklampa ifrån Flos. 
    Vi kommer behöva byta ut matsalsmöblerna, här vill jag väldigt gärna ha de klassiska Y stolarna. Men det är väldigt mycket pengar, jag "behöver" 8 st.

    Nu ska jag åka till posten och hämta ut ett paket med posters ifrån Artilleriet. Har köpt postern " Welcome to the city of Champions" tycker budskapet säger att vi grejar detta :)
    Jag har även köpt 2 st kartor, jag valde Paris och London.

    Men eftersom vi fick en läcka i taket i vårt TV rum så fick vi tömma även det. Idag har vi satt innertak, hoppas vi blir klara i morgon. Även här blir det vita väggar, och en fondvägg. Jag gillar svenskt tenn, har den nys tapeten fyrklövern i matrummet. Älskar den gröna färgen.
    Som sagt här hemma är det kaos. Men vi grejar det. Vi tar in hantverkare om vi inte blir klarar inom en snar framtid.

    Jäklarns vad ni har hunnit med! Låter jättefint! Jag älskar vitt medans mannen gärna vill ha färger haha. Jag har dock vunnit de flesta färgkamper:) Försöker få han att inse att man kan färglägga med inredning:)

    Åh vilken smart idé att bygga ett själv! Då får man ju rätt storlek också. Jag hittade denna grupp på trademax idag faktiskt som jag ska beställa! Dom har väldigt bra priser!

    Huset vi har köpt gjorde vi en liten deal. Vi köper för den lite högre summan som mäklaren hade givit som prisförslag mot att dom fixade i ordning en massa. Även om vi tyckt om att renovera så känns det skönt att få flytta in i ett nyrenoverat hem och vi kan faktiskt bara må gott i höst. Vi har ju renoverat i två år och har bott här i 2 & 1/2 haha.


    Jätteskönt att få gå med vinst. Det är fasen inte gratis att köpa inredning;o Speciellt när man är lite petig haha. Jag ska nog börja gå igenom sånt som kan skänkas och säljas, som du säger så är det himla smidigt med alla köp och säljsidor!


    Vi ska också in på EM och kolla på soffor, mio hade inget som vi fastnade för:/ Nu mot slutet utav sommaren brukar många ha bra priser


    Då ska jag kolla hur man gör dessa grupper först och jag hade tänk mig en hemlig grupp!:)
    Jag hade tänkt springa iväg på gymmet nu på em men istället blev det glass och film haha, ibland orkar kroppen bara inte:)

  • sarass
    Stokke skrev 2015-07-28 23:03:00 följande:
    Precis ett sånt bord vill jag ha :)
    Vad bra att ni kan flytta in i ett renoverat hus, då kommer ni kunna njuta av den kommande graviditeten och slappna av, ladda, mysa tillsammans och bara njuta.

    Min plan är att vi ska göra om köket i vinter.
    Vi har ett väldigt litet kök. Huset är bara på 135kvm. Ett enplanshus med väldigt öppen planlösning. Jag tänker mig ett grått kök med mässingsknoppar och marmorskivor. Vi får se vad maken går med på.

    Vi hittade heller ingen soffa på Mio. Men vi valde dom sagt Milton 2,5 sits svängda 2 st + en fotpall (perfekt med extra sittplatser).

    Jag ska börja träna nu när jag börjar jobba igen, börjar jobba nu på måndag. Ska verkligen försöka träna hela graviditeten (hör hur jag planerar)

    Ja det är så fint! Ja precis så tänker jag också. Jag ser mig själv sitta framför öppna spisen i vinter med stor mage:)

    Vi har också haft rätt litet kök, jag önskade att vi hade haft öppen planlösning men det gick inte i nuvarande huset. Får dock mer öppet dit vi flyttar.


    Köket ska vi ta framöver men det får nog vänta något år. Det ser helt ok ut just nu men såklart inte så som jag vill ha det:) Låter jäkligt snyggt med mässingknoppar! Marmorskiva är ett önskemål från min sida också!! Men då ska vi in och kika på EM!

    Ja vad skönt, det blir lite annat när man bara är hemma.. Jag försöker träna några gånger i veckan men när jag börjar jobba så ska jag öppna mitt gymkort också (jag har fått mannens kort nu under sjukskrivningen) så jag kan gå på gruppass. Jag ska också försöka träna hela graviditeten, jag fick foglossning i v 25 tror jag och då orkade jag inte dom 10 sista veckorna. Jag springer rätt mycket på jobbet så det var väl mycket därför jag fick så ont också.
    Hoppas det känns bra att börja jobba igen:) Idag ska min mens sluta så då kör vi en ny månad då!
    Hur går det för er? känningar?

  • sarass
    LaCrue skrev 2015-07-28 23:49:08 följande:

    Vad roligt att tråden snöat in lite på inredning! När jag inte tänker på vår dotter eller att bli gravid så tänker jag på inredning ;) jag älskar att fixa här hemma och botaniserar gärna runt på loppisar och antikshopar så fort jag får chansen. Här hemma blandas gammalt och nytt hejvilt! Vi flyttade ganska nyligen till en ny lägenhet, hyres. Men vi letar hus för fullt. Vi vill gärna komma ut lite på landet och jag suktar efter en egen trädgård att få påta i.

    En Facebook-grupp går jag gärna med i om du skulle starta en sådan, Sarass


    Ja man måste få fokusera på något annat! Vad kul:D Vi köpte vårt raduhus billigt för över 2 år sedan, sen nu skenade priserna iväg och då passade vi på att sälja. Sen hittade vi vårt hus privat, det hade garanterat gått för mycket mer om vi hade köpt det via mäklare. Så vi hade lite tur där. Vi flyttar ut på landet nu men ändå med 7 min till stan, känns fantastiskt!
    Hoppas ni hittar något!!

    Absolut jag ska kolla hur man gör ;)
  • sarass
    Stokke skrev 2015-07-29 07:53:53 följande:
    Visst är det bra att flytta fokus i huvudet och få "planera" något annat för en stund.
    Jag flyr lite genom att inreda. Huvudet får "jobba" fast det egentligen slappnar av tror jag.

    Att blanda nytt och gammalt är jätte fint.
    Hur är prisläget i de områden ni letar?
    Bostadspriserna här där vi bo har skenat iväg.
    Absolut, jag tror också det är bra. Få tänka på något annat.

    Priserna här har stigit som bara den MEN är såklart inte som i dom stora städerna men det är dyrt. Hade vi inte haft vår bostad sen innan hade inte vi kunnat köpa det vi köpt nu.

    Jag har startat en grupp, var tvungen att bjuda in någon som jag redan var vän med för att kunna start gruppen så jag fick bjuda in min man. Han ska jag dock sparka ut haha.
    Vad heter ni? Ni kan skicka på ett pm så ni slipper skriva här i gruppen. Jag tänker att i en privat grupp på Facebook så blir det inte offentligt som det blir här. Visst vi får veta våra riktiga namn, bilder osv men det är inte öppet för alla andra som det är här på familjeliv.
  • sarass

    Det går jättebra! Har inte fått något än men det kanske dyker upp:) Jag kollar igen ikväll, nu ska jag ta mig i kragen och träna! Sen väntar lite mer flyttrensning:)

  • sarass
    Stokke skrev 2015-07-29 10:24:22 följande:
    Å nej, då kanske jag har skickat till fel.
    Sara Strömqvist heter jag, är ljushårig på bilden. Det är från vårt bröllop, en närbild från sidan. Man ser bara baksidan på min mans huvud. Ibland kan det vara så att det inte kommer fram.. Men jag kan skicka ett pm till dig så kanske du får upp det på mobilen?:)
  • sarass

    Helt galet med bostadspriserna.. Men vi kollade faktiskt också förut på nyckelfärdiga hus men jag var lite för ivrig och tyckte det skulle ta för lång tid. Sen dök drömhuset upp!:) Men man kan faktiskt göra ett nytt hem med bara inredning också:)

    Jag har lagt till Stokke nu, så skicka du ett pm sen så lägger jag till dig med.
    Håller också tummarna för att stickorna ger utslag för dig!!

    segt med sån lång väntan..:/

Svar på tråden Änglamammor som vill försöka igen