Inlägg från: Emzaan |Visa alla inlägg
  • Emzaan

    Marsbebis 2016

    Tessie83 skrev 2015-12-21 21:45:02 följande:

    Oj, råkade skicka. I min förra graviditet fick jag det. Fick akutsnittas då och förlorade min son drygt 2 veckor senare. Så det är mycket koll under denna graviditet. Även tillflödesul och tillväxtul görs och kommer göras.

    Än så länge har det sett bra ut iaf :) Nu är största risken för mej att moderkakan ligger över mitt gamla ks och att den förhoppningsvis inte växer in i snittet.


    Oj tråkigt att höra, då förstår jag att de har extra koll på dig denna gång.
  • Emzaan

    Gott nytt år alla. Jag vill fråga er som ansökt om graviditetspenning, hur långt innan har ni sökt? Jag hade inte tänkt söka men nu börjar jag tänka om. Börjar bli riktigt tufft att jobba och jag har besvär av foglossning och sammandragningar. Har BF 27 mars och funderade på att gå 15 februari, det är 42 dagar innan BF. Blir kanske långt att gå hemma. Hur resonerar ni?

  • Emzaan

    Tack för alla svar, får fundera en vända till på det här med garviditespenningoch prata med chefen efter julledigheten. Men jag tror jag söker på heltid om jag söker.

  • Emzaan

    Samma som du förskollärare med de yngsta.


    Frida Li skrev 2016-01-02 00:07:36 följande:

    Vad jobbar du med?


  • Emzaan

    Nu har jag varit oss läkaren och hon sa flera gånger att jag borde söka grav penning, det var enöigt henne smidigare än att sjukskriva då man har allt klart ( om det blir beviljat) och inte behöver hålla på med intyg osv. Hon tyckte det eftersom jag jobbar med ettåringar och jag har fött barn för tidigt tidigare samt att jag har besvär av sammandragningar och foglossning. Dock var inte tappen påverkad. Men hon sa flera gånger att jag skulle söka. Så jag började kika på ansökan idag.

    Jag funderar nu kring min ansökan.

    Ni som sökt grav penning. Speciellt ni som arb på förskola. Hur fyllde ni i punkten om att undvika ansträningade arbets uppgifter genom att någon hjälper mig ? och att använda arbetshjälpmedel? Och punkten under om pauser och om man är flera som jobbar med samma arb uppgifter?

    Visst kan jag få hjälp av mina kollegor men jag kan ju inte undvika alla jobbiga arbestuppgifter , då kommer jag bara sitta på en rullpall hela dagen? Och inte vara till någon nytta. Det ingår ju att jag klär på barn, byter blöjor och tar hand om disken. Och vi behöver vara alla tre så det är svårt att gå ifrån och pausa. Lite klurigt. ( förlåt att det blev långt)

  • Emzaan

    Är helt slut efter att ha haft en kaosdag på jobbet.,vet inte hur jag ska orka. Eftermiddagarna är tuffast. Morgon och förmiddag går bra men sedan kommer foglossning och jag är helt knäckt på kvällarna.,Men förra veckan skickade jag innom grav penning till försäkringskassan i sista stund. Känner mig inte hoppfull då chefen inte skrev så bra., vi får se vart de leder. annars måste jag nog prata med läkaren om sjukskrivning snart, i alla fall på deltid.orkar inte med heldagar.

    På tal om förlossning är det någon mer som planerar att föda på Södra BB ?

  • Emzaan
    Frida Li skrev 2016-01-20 20:11:03 följande:

    Så bra att du skickade iväg ansökan :) håller tummarna! Jag har endast 7 dagar lvar på jobbet nu o heldagar är jätte jobbiga! Har jätte ont på kvällarna. Igår fick jag även en ordentligt spark på magen av ett äldre barn, inte med meningen såklart....lite rädd blir man och är jätte glad att jag snart få gå hem. Det låter som om du måste bli sjukskriven om du inte blir godkänd av FK. Vilken vecka är du i? Idag är jag i v 31(30+1)


    Nästan precis som jag 30+2 idag . Det är jobbigt att stänga och jobba sent på em tycker jag, funkar bättre när jag öpnnar. Ikväll har jag knappt kunnat röra mig och haft så on. Imorgon har vi möte till 19:00 suck, hoppas få svar snart. Hur lång tid innan du fick besked Frida Li?
  • Emzaan

    [quote=76254090][quote-nick]Frida Li skrev 2016-01-21 15:06:07 följande:[/quote-nick]

    Jag skickade in i början av december och fick svar en vecka efter! Ibland går det fort :) men dom vågade nog inget annat när jag även skrev att min första dotter var för tidigt född ???? jag är på fortbildning imorgon, ska bli skönt att sitta o ta det lugnt. Dock ska jag redovisa så det är lite nervöst!!:)

    [/Får hoppas att de är lika snabba för mig. Jag skrev också att jag födde för tidigt förra gången. Hoppas det hjälper. Känner nu i efterhan att jag kunde skrivit så mycket mer. Gillar inte blanketter. Spännande mer redovisning vad ska du prata om?

    Vi har en ny inskolning nästa vecka. Jag är även samordnare på förskolan och it ansvarig så jag har lite uppgifter att överlämna innan jag kan lämna.

  • Emzaan

    BF-lista

    Mammave: 28/2

    Hannis12345: 1/3

    Aztec: 3/3 - födde en son 28/1

    Sötistilde: 5/3

    LisaKMB: 5/3

    Carabellis kusp: 6/3

    Nelliemeja: 17/3

    Smilla80: 19/3

    Elenic: 20/3

    Madski: 24/3

    Reflexen: 26/3

    Tessie83: 27/3

    Emzaan 27/3

    AKF: 28/3

    FridaLi 29/3

  • Emzaan

    idag har jag och barnen tittat på maken som sprang winter run på skansen. Jag är mera slut än han. Numera går jag väldigt långsamt för det gör så ont i bäcken och strålar ner i låren för varje steg. Samtidigt som jag får sammandragningar när jag går. Vägen till jobbet som brukar ta 10 min tar numera 20-25 att gå. Någon annan som kännernigen sig?

Svar på tråden Marsbebis 2016