Inlägg från: Emzaan |Visa alla inlägg
  • Emzaan

    Marsbebis 2016

    Tjoho, nu har jag blivit beviljad grav penning. Vilken lättnad. Var hos barnmorskan idag och hon ville boka läkarbesök för sjukskrivning men jag ville vänta på besked, och så låg det hemma och väntade. Plötsligt är det bara 8 arbetsdagar kvar, märkligt men skönt.

    Fritis har jag inte tänkt på, måste kolla upp vad som gäller i stockholm. Jag hoppas att dottern får gå litegrann.

  • Emzaan

    Hittade detta på stockholm stads hemsida:

    " Ditt barn har rätt till plats i fritidshem mellan 6 och 9 års ålder, under den tid som du som förälder arbetar eller studerar. Det samma gäller om du som förälder är arbetslös, under den tid som du aktivt söker arbete. Barnen har även rätt till fritidshemsplats under föräldraledighet vid nyfött syskon. "

  • Emzaan

    Första dagen hemma, har legat på sängen och slösurfat på babyskydd sedan barnen gick till skolan. Känns såå konstigt, hur jag ska fylla dagarna?, samtidigt har jag massor att göra, vet inte vart jag ska börja. Måste nog vänja mig vid känslan först. Riktigt deppigt att lämna jobbet igår, grät en liten skvätt på hemvägen. Kommer sakna alla, det är en så stor del av livet, men nu börjar nåt annat. Jag är helt ambivalent , men jag vänjer mig nog.

  • Emzaan

    Spännande att det börjar närma sig för några. Min make har varit på mig om att packa BB väskan. Då vi inte lyckats med det någon av de två gångerna tidigare. Första gången tog jag med busskortet så vi kunde åka hem igen( jag trodde inte det var dags) andra gången, hade jag inget med. Jag ringde jobbet och sa att jag skulle komma senare för vattnet hade gått!! Men vad ska jag packa?? Har ni era väskor redo??

  • Emzaan
    Madski skrev 2016-02-15 09:05:41 följande:

    Kommer precis från bm och allt var bara bra med både mig och lillebror.. Känner mig dock lite nedslagen.. Vi har sen innan valt att föda på södra BB, men nu verkar det som att södra bb lägga ner vid månadsskiftet och sös förlossning renoveras en del., Gaaah! Så nu har vi valt Danderyd ist.. Var väldigt nöjda med Danderyd sist, men ville gärna ha södra BB pga att jag hört mycket bra om dom och för att logistiken blir lite enklare så iom att vi bor på södra sidan av stan.. Men, men nu är det Danderyd som gäller så jag ska ställa mig in på det.. Någon mer som tänkt föda på södra BB? Har ni hört något?


    . Jag är inskriven på deras mödravård och hade sett fram emot att föda där. Nu blir jag orolig, trodde att alla som var inskrivna skulle få gå kvar. Ska dit imorgon, få se vilken info jag får då. Vet inte vart vi ska vända oss annars. Vi bor också söder om stan så sös känns naturligt. Min dotter föddes dock på huddinge, men det var bara för att sös inte hade neo platser just då. Känns lite långt. Detta tål att funderas på.
  • Emzaan

    Nu har jag varit hos bm på södra bb och enligt henne så ska det inte vara några problem att föda där under mars. Så jag får väl lita på det. Dock sa hon att det kubde vara bra medreservplan om det skulle vara fullt. Bebis låg långt nere men var ruckbar, enligt barnmorskan inte troligt att h*n vänder sig nu. Jag fågade när vi kan prata förlossning och hon sa att Vi skulle göra det nästa gång, jag vill gärna vara lite förberedd. Har ni pratat om förlossning?

  • Emzaan

    För oss har det alltid varit naturligt att ha barnen hos oss. Men de har själva valt egen säng, sonen var runt två när han fick eget rum och ville sova själv. Dottern tycker fortfarande det är mysigt att sova med oss ibland. Men vi har en 140 säng. Så det brukar innebära att maken får sova i hennes säng. man är ju olika. Våra vänner som har tre barn mellan 0-10 har alla i sängen.

  • Emzaan
    Smilla80 skrev 2016-02-19 09:56:27 följande:

    Visst är det nån mer av er som liksom jag inte vet könet på bebisen? :)


    Vi vet inte vad det blir, så spännande.
  • Emzaan
    Carabellis kusp skrev 2016-02-19 10:07:24 följande:

    Jag är lite bisarr, men jag kollar jättemycket på förlossningsdokumentärer just nu. Kan tipsa om en amerikansk som heter The business of being born om man vill bli trygg med svenska systemet!

    Nån som har nåt tips annars?


    Ha, ha jag känner igen mig, kollar på den brittiska "oneborne every minute." På youtube.
  • Emzaan
    Smilla80 skrev 2016-02-20 09:01:42 följande:

    Åh kul, då är det ni Emzaan, Elenic, LisaKMB och Nelliemeja som inte vet, eller har jag missat någon? :) Könet spelar ju ingen roll men kan ändå vara kul att ha lite koll på oss som väntar överraskning! ;) Lisa du väntar andra barnet va, har en dotter? Och Nelliemeja du har väl två flickor och Elenic en pojk och en flicka...? Emzaan vad har du för "sort" sedan innan nu igen? :) Har du nån känsla av vad du väntar nu? Jag har två små killar, och har ingen direkt känsla av vad det blir nu. Hade bara det med första barnet, och då hade jag rätt!


    Vi har en av varje sedana innan. Men jag tror på en pojke dnna gång. Men om man ser på statistiken i släkten borde det vara en flicka. De flesta har 2 döttrar och en son i vår familj. Men vi får se. Barnen önskar sig en liten bror,
Svar på tråden Marsbebis 2016