Inlägg från: Emzaan |Visa alla inlägg
  • Emzaan

    Marsbebis 2016

    Inget larm här, vi fick låna från sjukhuset till dottern som var mycket prematur. När vi fick komma hem första veckorna. Men det gjorde mig mera orolig.

  • Emzaan

    Jag använde trikå sjal till min dotter i början och vi trivdes båda med den. Hon var prematur och behövde vara nära. Lite klurigt att knyta i början, men ge inte upp man lär sig hur hårt man ska knyta. jag hade en som hette Looma Sino. Numera heter den bara Looma. Har köpt en likadan nu. Använde också ergonomisk bärsele med dottern en Manduca. Har denna gång köpt en Ergo med spädbarns inlägg.

  • Emzaan

    Hua, jobbigt med alla sjukor såhär i förlossningstider. Hoppas vi håller oss friska.!!!!

    Man oroar sig att inte vara i form till förlossningen och inte kul att ta hem ny bebis till en sjukstuga.

    Sonen har legat hemma med influensan och högfeber sedan i onsdags, han har astma också och igårkväll fick han mycket svårt att andas och vi fick åka till barnakuten och inhalera. Dem sa att det lät som Krupp. Men han är ju 11 år. Trodde bara småbarn fick krupp hosta. Nu har jag legat vaken i natt och lyssnat på hans andning. Hoppas det ger sig snart.

  • Emzaan

    Oh no, jag tror att vattnet just gick. Jag låg i sängen och så sa dett poff och så rann det och jag blev helt blöt. Ingen bra timing.maken ich dottern har influensa, shit. Jag har ingen backup. Jaha bara att ringa förlossningen och höra.

  • Emzaan

    Tack för alla tankar. Är i v 36+3 nu så bf var 27 mars. Är fortfarande hemma, men värkarna har satt igång. Har kontakt med förlossningen på sös. Maken har fått ok att följa med han har inte haft feber sedan igår. I panik ringde jag min mamma i morse och jagade upp dem så de är påväg hit, en resa på ett par timmar. Fattar inte varför mina barn har så brottom. Blir inget södra BB för min del.

  • Emzaan

    Kl10:00 i förmiddags fick vi en liten son. Stor för sin vecka. Alla mår vi bra, men det gick lite fort. Vi kom in 9:30.

  • Emzaan


    Här är vår lilla Bulle, inget namn ännu. Jag sitter nu och väntar på att syskonen och maken ska hämta oss och vi ska åka hem.
  • Emzaan
    CatEyes skrev 2016-03-05 11:10:40 följande:

    Hej alla!

    Snittet gick bra. Våran flicka vägde 4,8 kg och var 51 cm. Stor tjej som vi alla trodde. Vi kämpar med amningen och hon koppmatas. I morgon får vi åka hem :)


    Grattis till dottern!!

    Lycka till med amningen. Själv har jag super ont i brösten, men hoppas det lägger sig snart.
  • Emzaan

    Jag ska också donera. Jag har precis börjat samla i frysen. Här får man lämna blodprov om man vill donera mjölk. Förra gången hade jag massa mjölk men denna gång mindre. Men det känns bra att hjälpa till.


    Frida Li skrev 2016-03-24 18:48:45 följande:

    Det e lätt fixat, du ringer neonatalavdelningen. Sen då du lämna lite mjölk för analys o sen får du en pump med dig hem. Man behöver inte ge mängder, många bäckar små! Jag ska donera denna gång, det fick jag inte förra gången. Tänkte lämna prov o fixa allt innan jag åker hem från BB. Min mamma jobbar på en neonatalavdelning. Sen får man bra betalt också!:)


  • Emzaan

    Stort grattis Frida Li va härligt att hon är här!! Men låter som en tuff förlosssning. Hoppas ni kan vila och mysa ordentligt!!


    Frida Li skrev 2016-03-27 13:58:21 följande:

    11.45 kom Moa till världen! Det blev väldigt tufft, snack om både snitt o sugklocka men i sista sekund tryckte jag på o kämpade. Vi kom in kl 02 i natt. Kl 06, var jag öppen 10 cm så det tog tid. Stor bebis! 4 kg, 51 cm.

    Väldigt lättad men oxå väldigt trött.


  • Emzaan

    Jag har inte koll på vad alla nya bebisar heter. Ni som är bra på det här med listor kanske kunde uppdatera BF listan så kan vi fylla på med namnen. Våre roligt att se.

    Vår son blev en Ture, lite svårt att få alla nöjda, så det tig ett tag, men nu är han en Ture! Och till och med dottern är nöjd( hon höll länfe fast vid Adam som var hennes förslag)

  • Emzaan

    Ture är 4 v idag.tillväxtkurvan var spikrak på bvc kontroll, +500g sedan förra veckan. 4095gr Inte så kontigt då han äter konstant speciellt på kvällar och nätter. Han snuttar/äter 5-6 ggr per natt ibland. Men vi har hittat en bra rutin. Jag ammar och sedan lägger jag honom i nästet och han snuttar på mitt lillfinger tills han somnar om. Liggamning funkar inte alls, tyvärr.

Svar på tråden Marsbebis 2016