Inlägg från: Emzaan |Visa alla inlägg
  • Emzaan

    Marsbebis 2016

    Frida Li skrev 2016-02-22 08:23:01 följande:

    Själv låg man vaken mellan 04-06, tråkigt!! O sen vaknar jag med förvärkar varje morgon. Hade inte alls det förra gången. Aj aj det gör ont!


    Jag känner igen det där , jag har massor av sammandragningar/ förvärkar speciellt på kvällar. Jag känner ibland att det liksom drar och spänner i underlivet i samband mer sammandragningarna. Vi får se hur länge det dröjer. Har ju långt kvar till BF men födde båda tidigare tidigt( v 30 & 37). Förmiddagarna är min bästa tid, men sen är jag oftast knäckt resten av dagen. I lördags gick jag till isrinken och tittade på barnen som åkte. Sedan låg jag utslagen hela em och kvällen. Orkar nästan inget numera. Känns jobbigt att inte va till så mycket hjälp trotts att jag är hemma hela dagarna. Maken får ta mycket. Men jag måste inse att gå till affären är max vad jag klarar.
  • Emzaan
    Frida Li skrev 2016-02-22 14:04:27 följande:

    Kom precis tillbaka från BM o tårarna vill inte sluta spruta! Jag skulle ha samtal om sammanfattning av graviditeten o prata förlossning idag o bokade in så min man kunde följa med. Men min underbara bm var sjuk o jag fick en vikarie från en annan stad. Det första hon gör är slänger upp mig på vågen. Jag har under denna grav pratat om att jag tycker vikten är jobbig, o jag väger mer denna gång. Jag har alltid vägt mig hemma i lugn o ro o berättat för bm. Sen skulle jag vara glad att jag slapp åka in till stora staden o att de kom ut till oss här. Allt hon sa var tvärtemot som min bm sagt till mig. Hon mätte fel på magen o fick mäta tre gånger, tryckte på blygbenet jätte hårt som redan är ömt eftersom jag har foglossning. Jag hade JÄTTE stor mage för jag bär barnet väldigt lågt fram, jag hade fel hållning...ja allt!! O hon undrade varför vi hade bokat in ett samtal om förlossning idag redan, det gör man aldrig! Ja, kanske för jag födde för tidigt denna gången, jag vet ju inte varför hon bokade ett sånt samtal idag. Då svarar hon att man aldrig föder tidigt igen om man inte vet orsaken till varför man födde prematurt första gången. Ja, tårarna bara sprutade när hon höll på o jag sa att jag ville prata om sånna här saker med min bm o inte henne. Hade sett framemot att träffa min bm, idag har jag en dålig dag, o det är alltid så skönt att få prata ut med henne. Kan inte sluta böla. Ush för henne!


    usch va hemskt, va jobbigt med en så okänslig BM, styrkekramar till dig.

    Hoppas du får träffa din BM snart. Jag har också haft vikarie de två senaste gångerna, den första var helt underbar och pratade med bebis och lyssnade på mig. men den andra var liksom bortkastad tid. Trist när det känns så.
  • Emzaan

    En helt annan fråga som jag behöver råd i , såhär när jag går hemma har vi börjat fundera på en långresa till julen. Men det känns lite riskabelt att boka biljetter när man inte vet att allt är bra med bebis. Borde vi vänta tills hen är född.( vi tänkte köpa billigaste biljetterna som inte kan bokas om.) Känner mig tveksam, samtidigt kanske biljetterna inte finns kvar. Hur skulle ni resonera??

  • Emzaan

    [quote=76366760][quote-nick]Elenic skrev 2016-02-22 21:10:54 följande:[/quote-nick]

    Jag skulle bokat biljetterna men betalat med ett kreditkort, så att man får ett avbokningsskydd (får man oavsett biljettyp). Om då bebis föds med något som gör att bebis inte kan resa får ni tillbaka pengarna mot läkarintyg.

    Jag reser mycket och gärna med barn under 1 år. (Sen blir det korta resor när de är mellan 1 och 3.) Vi ska åka på en 3-4 veckorsresa till bl.a. Hawaii i oktober/november och har bokat (än så länge namnlös biljett till bebisen då, så lägger man bara till namn sen).

    [/

    Nämen just det, vi har ju pratat om Hawaii tidigare. Det är dit vi också tänker oss. Vi har hittat bra biljetter under december januari . Visst hade ni varit där förut? När jag tittar på boende är det ju väldigt dyrt. Tips? Vi hade gärna åkt tidigare under hösten men det blir så svårt med skolan. Såg att du också har 2 skolbarn, hur gör ni?

  • Emzaan

    Vi har inte bestämt vilka öar ännu. Maui är jag sugen på verkar ha mycket att erbjuda. Sedan blir det nog oahu eller kauai. Flyget jag tittat på går stockholm- london- los angeles- hawaii med brithis airways. Funderade ett tag på att stanna på fast landet tex i miami eller new york några dagar, men det blir så mycket dyrare. Så det blr nog bara hawaii denna gång. Vi tänkte ta ledigt i slutet av terminen 8-21 dec. Då får vi 30 dagar. Gick bra förra året när vi åkte till vietnam. . Men sonen går i sexan i höst så vi får se vad läraren säger. Max 10 dagar får man ta ledigt här. Har kollat lite på lägenheter via de m du nämde. Känns skönt att kunna sköta sig själv när vi har bebis. och det blir ju dyrt med hotell när vi är så många. Vi åker till london nu i sommar och det var svårt med boende för 5.

  • Emzaan

    BF-lista

    Mammave: 28/2

    Hannis12345: 1/3

    NinanaMama: 3/3

    Aztec: 3/3 - födde en son 28/1

    Sötistilde: 5/3

    LisaKMB: 5/3

    Carabellis kusp: 6/3

    Cateyes: 13/3 - planerat snitt 4/3

    Nelliemeja: 17/3

    Smilla80: 19/3

    Elenic: 20/3

    Madski: 24/3

    Reflexen: 26/3

    Tessie83: 27/3

    Emzaan 27/3

    AKF: 28/3

    Frida Li: 29/3

  • Emzaan
    Tessie83 skrev 2016-02-24 16:46:43 följande:

    Kl15 igår kom vår älskade Ellen till världen, 47 cm och 2940g :)

    Då hon kom i 35+1 berättade barnläkaren innan om vad som kan hända om man kommer så tidigt. Men...allt har gått över förväntan bra. Hon skrek direkt hon kom ut (trots kejsarsnitt), hon är pigg och helt fantastisk :)


    Grattis, va underbart!!!
  • Emzaan

    Jag slänger ut en ny fråga här i tråden.

    Har ni bestämt namn/ eller har namn förslag till era knoddar ännu? Vi pratade mycket namn i början och skrev listor. Men nu har jag inte tänkt på namn på länge. Kommer inte kunna bestämma mig innan jag har sett hen men lite ideer borde man kanske ha, hur resonerar ni?

  • Emzaan

    Nej vi vet inte könet. Våra två tidigare barn har nordiska namn. Sonen heterFrey och min dotter Hjördis. Så det måste bli något liknande, men inte för nordiskt som Oden eller Tor. räcker med en asagud. Jag gillar namnet Vera, men intre maken. Tage gillar jag också eller Ture. Vad står på er lista?

  • Emzaan

    Håller med dig Frida Li när man jobbbar med barn så förknippar man ofta namnen med barn man möter. Lite svårt.

    Tora står på min lista. Jättefint. Garbär inne på bokstaven T. Gillar även Turid. Pojknamn är lite svårare. Gillar Vidar, men det hade vi tänkt till dottern om hon blev en pojke. Men Sixten är fint. Vi får se när vi träffar den.

Svar på tråden Marsbebis 2016