Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Ulltand skrev 2015-11-11 09:00:57 följande:
    Tyskland återinför Dublinförordningen.

    www.svd.se/tyskland-svanger-atergar-till-dubl...
    Med ett par undantag och nya regler, i praktiken så betyder det eg inte värst mycket för flyktingarna/flyktingströmmen.
    Men det är en markering mot de EU-länder som inte tar sitt ansvar, och lär säkert följas av fler från Tysklands sida.

    Och M borde ha tittat på Tyskland, istället för att ogenomtänkt säga att vi ska stänga gränserna, nåt som t.o.m M vet är omöjligt, utan att vi bryter mot asylrätten och de mänskliga rättigheterna.

    För att slippa skriva mer, så lyssna på det här, 19 minuter in i programmet: http://www.svt.se/gomorron-sverige/se-program/gomorron-sverige-411?autostart=true
  • Världsmedborgare
    felix le chat skrev 2015-11-11 13:11:38 följande:
    Klart vi kan göra ett temporärt stop på mottagandet under 30 dagar för att utvärdera nuvarande situation,
    detta utan att vi gör något allvaritg avkall på asylrätten.
    .
    Nej, inte om vi ska göra som M har föreslagit vi ska göra i Sverige.

    Men vi kan göra Tyskland gjort.
    Skillnaden är att Tyskland har tagit emot och kontrollerat flyktingarna d.v.s  prövat/kontrollerat asylrätten och om dom är reg/har fått asyl i ett annat land, och det är helt ok, det skulle även vi kunna göra. 
    Men att som M föreslagit, bara skicka tillbaka utan att göra nåt annat, det strider mot asylrätten och dom mänskliga rättigheterna.

    Fast jag vet inte vad det skulle vara bra för, det innebär i praktiken att vi tvingas ta emot fler, åtminstone för kortare perioder, och belasta migrationsverket med ännu mer jobb, och en massa annat merarbete i t.ex hamnar och för de som reser över Öresundsbron.
    Och vi stoppar ju även flödet av de som bara reser genom Sverige till annat land.

    Ett bra resultat vad gäller flyktingströmmen kan bara nås om alla EU-länder tar ett gemensamt ansvar, och vi skulle även behöva hjälp från andra länder utanför EU.
    Några andra alternativ finns inte så länge krigen pågår, och terrorismen är så omfattande.

    Så det är mer än hög tid att sluta tjafsa om lösningar, då det ändå bara finns en som fungerar.

  • Världsmedborgare
    Lars E skrev 2015-11-11 20:27:42 följande:
    Nu blir det gränskontroller men bara i tio dagar. Som om det skulle räcka när skutan är på väg att sjunka. Lite som att använda en tesked som öskar.
    Du vet väl att gränskontroller inte betyder färre flyktingar, det kan t.o.m bli så att vi kommer att behöva ta emot fler än tidigare.
    Varför gränkontrollerna införs från kl 12.00 12 nov, tar jag för givet att du fick klart för dig, när du lyssnade på presskonferensen som sändes i SVT nyheter på Nätet.
  • Världsmedborgare
    Ulltand skrev 2015-11-12 08:39:05 följande:
    Med rättigheter följer oftast skyldigheter. Den som kommer till Europa ska söka asyl i första land som jag förstått det? Följaktligen kan den som inte gjort det hänvisas tillbaka till första land igen för att söka asyl där. För inte har väl flyktingar rätt att resa runt i europa utan handlingar?
    19.20 minuter in i programmet: http://www.svt.se/gomorron-sverige/se-program/gomorron-sverige-411?autostart=true
  • Världsmedborgare
    Gert skrev 2015-11-12 17:15:25 följande:
    SD krävde gränskontroller för 2-3 månader sedan.
    SD har krävt gränskontroller i flera år, dom vill ju att Sverige ska bli ett Europeiskt Nordkorea.
    Det vore väl mycket bättre om SD stängde in sig själva bakom taggtråd och murar, så slapp dom Sverige och svenskarna som dom avskyr så mycket
  • Världsmedborgare
    Yellow Cross skrev 2015-11-12 18:57:55 följande:
    Det finns alltså inget mellan totalisolation a la Nordkorea och 160.000 bidrags- och asylinvandrare från tredje världen/år,bara antingen eller?
    Det verkar inte så, SD gnäller ju på alla länder som inte stänger sina gränser.
    Jag vill ha bort alla gränshinder, eller ännu bättre avskaffa gränserna, dom ställer ändå bara till problem för oss gräsrötter.
  • Världsmedborgare
    Yellow Cross skrev 2015-11-12 19:54:48 följande:
    Nu är ju Nordkorea främst ökänt för att ha en strikt utvandringspolitik vilket gör SD-jämförelserna ovanligt lågintelligenta,men det är en annan diskussion.

    Du som gräsrot kan väl börja och avskaffa gränserna på lokal och personlig nivå och låta vem som helst bosätta sig i din bostad,jag menar varför ska du ha rätt till ditt välstånd som du skapat när det finns massa "EU-migranter" på gatorna som fötts in fattigdom,vilket jag antar inte är helt olikt för hur du propagerar för att diverse fattiga problemfall från tredje världen ska få komma till Sverige och ta del utav det som svenskarna skapat.

    Allt åt alla och gränslös solidaritet (som sträcker sig längre än din låsta ytterdörr) - upp till bevis.

    Jag är väl medveten om att det inte går att genomföra, iaf inte i vår tid, men du måste väl ändå se vad bildandet av länder och landsgränserna har ställt till med?
    Vi kan ju bara ta nuvarande flyktingström, den hade inte existerat utan länder och landsgränser.

    Och du kan väl heller inte ha missat att det mest varje dag kommer nya beslut om att undelätta för folk och företag att enklare kunna röra sig, arbeta, och driva handel över landsgränserna.
    De anda som är emot, är de länder som är rädda för att det ska kosta dom något, Norge är praktexemplet på det.
    Troligen det mest protektionistiska land som existerar idag, men vad tror du kommer att hända, när deras oljeförmögenhet är borta, och dom vill få möjlighet att verka på samma villkor som andra länder?
    Titta på det här, så förstår du vad jag menar: http://goo.gl/zyVpfK

    Du verkar inte förstå vad EU handlar om, det att unionen ska ta gemensamt ansvar för alla boende i EU.
    Det betyder inte att vi i t.ex Sverige ska behöva ha medborgare från andra länder som tigger eller bosätter sig olovligt här.
    Inga andra från EU heller som inte kan försörja sig, huvudansvaret för det har resp land inom EU.
     
    Men det betyder heller inte att vi kan avsäga oss ansvar, utan att varje land tar ansvar för sina medborgare, men att hjälp ska utgå från EU i den mån det behövs.
    Så varken jag eller någon annan svensk medborgare har någon som helst anledning eller skyldighet, att ta emot fattiga medborgare från andra länder, dom ska resp EU-land ta hand om i sina länder.
    Och det är en uppgift för EU att sköta, inte av oss som enskilda medborgare.

    Med flyktingar som söker asyl är det en helt annan sak, och regleras av andra lagar och regler, men ansvaret ska även där vara gemensamt för alla EU-länder.
    Inget EU-land ska kunna frånsäga sig det, vill man inte ta emot flyktingar, så är det helt ok för mig att köpa sig fri, men ansvaret ska fördelas lika med hänsyn tagit till varje lands förmåga.


    Vad ska jag bevisa, att jag hyser flyktingar i mitt/vårt hem?
    Känns inte som rätt forum att bevisa nåt av vad jag/vi gör för att hjälpa, men vi hjälper till med det vi kan.
    Jag är humanist och försöker så gott jag kan, att leva efter det jag tror på.

    PS, I en av världens mest sedda och populära serie/filmer så är länder och gränser i princip avskaffade på Jorden, i Star Wars alltså. Kanske är det steget ut i rymden som behöver tas, för att vi Jordbor ska inse hur fel det är med länder och gränser. Gränsöverskridandet fungerar ju redan idag, bra i rymden. DS.

  • Världsmedborgare
    Yellow Cross skrev 2015-11-13 14:46:30 följande:
    Varför tror du att landsgränserna uppstod till att börja med?
    Men det är väl uppenbart, det vanliga revirpissandet som de med makt kunde/kan utöva, därför har vi idag en Värld som vi inte duger till att hantera, utan att kriga och bråka.
  • Världsmedborgare
    Yellow Cross skrev 2015-11-13 16:57:08 följande:
    Du ställer dig alltså positivt till mitt förslag om hur du ska upphöra med ditt eget "revirpissande" på lokal nivå och öppna upp ditt hem för "EU-migranter" och nyanlända integrationsutmaningar från tredje världen?
    Jag har redan svarat dig, så varför frågar du igen?
    Om du inte ens läser de svar du får från de du ställer frågor till, tycker jag det är onödigt att jag/vi ödslar tid på att ge dig ett svar, eller hur?

    Sen undrar jag varför du envisas med att blanda ihop EU:s medborgare med asylsökande/flyktingar, det är två helt olika saker som behandlas på två helt olika sätt, efter helt skilda regler och lagar.

Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?