Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    KillBill skrev 2017-04-24 22:37:04 följande:
    Om du tittar en gång till så ser du att jag svarar på ett inlägg från flash..
    ...och jag har hängt med i diskussionen och svarar på ditt påstående ur mitt perspektiv. Något fel i det?
  • Tom Araya
    Rutgers skrev 2017-04-25 00:46:31 följande:
    Förstår inte heller det. Om invandring är en vinst så borde dubbel invandring vara dubbel vinst. Så varför vill de stoppa dubbel vinst? De borde ju skrika efter fler invandrare.
    Ja...
    ...och moderatkommuner borde vara de mest villiga på att ta emot sin kvot
    ...och mp- och c-kommuner borde aldrig säga stopp, utan istället mer/fler flyktingar hit, tack!
  • Tom Araya
    nattuw skrev 2017-04-25 11:21:27 följande:
    Inte nödvändigtvis. Den kommun som inte själv tar emot flyktingar kan mycket väl tjäna på flyktingmottagningen genom att höginkomsttagare från grannkommunerna kommer inflyttande. Att själv ta emot invandrare  verkar däremot vara en förlustaffär (1) och därför inte riktigt lika attraktivt.

    (1)Visserligen har några få privata entreprenörer tjänat stora pengar men överlag tycks inte flyktingmottagningen ens långsiktigt bli den vinstmaskin som vissa påstått.
    Det jag menar är att moderater enligt logiken borde hoppa jämfota av lycka över att ta hand om konsekvenserna av moderat flyktingpolitik.
    Logiken stämmer dock dåligt med verkligheten då politiker är ena falska jävlar som vänder kappan efter vinden och mer tydligt än fallet moderaterna och flyktingpolitik kan det knappast bli.


  • Tom Araya
    Flash Gordon skrev 2017-05-25 18:19:23 följande:
    Jag tror nog att de ser varåt vindarna blåser.

    Asylläger i Afrika har exempelvis Italien krävt i flera år. EU håller på att titta på ett sådant förslag. KD här i SVeirge har talat om någon lknande typ av lösning

    Tillbaka-bogsering till Afrika istället för gratis skjuts till Europa är egentligen bara den naturliga fortsättningen på detta. Nu rä det Tysklands viktigaste parti som lyfter på locket till den debatten.

    En gemensam asylhantering på plats i Afrika och Mellanöstern med gemensam bedöming för alla EU:s länder och sedan någon typ av fördelningsmekanism. Det är det enda långsiktigt hållbara.
    Håller helt med, med undantaget för att asylhantering på plats bör gälla länder även utanför EU.
  • Tom Araya
    Flash Gordon skrev 2017-06-05 06:27:24 följande:

    Patrik Engellau är den först, som jag sett, som drar tanken "hela vägen ut" kring det samhälle som står för dörren:

    https://detgodasamhallet.com/2017/06/05/dominoeffekt/


    "Om staten drog in alla bidrag till migranterna skulle den efterlängtade nya arbetsmarknaden för låglönearbetare snabbt uppstå. Men att genomföra en sådan reform vore att puffa på den första dominobrickan. 

    För om man tar bort bidragen för migranter måste man väl göra det även för etniska svenskar? Kanske inte, man kan ju bestämma att det bara är medborgare som får bidrag. Jaha, men då måste man göra det svårare att bli medborgare, för annars kommer ju migranterna snabbt tillbaka i bidragssvängen via medborgarskapet. Det kan kanske vara en idé, man bestämmer till exempel att bara det som skött sig prickfritt och försörjt sig själv i fem år kan bli medborgare. Jaha, men när pappa blir medborgare, ska då hela familjen också bli det? Jo, i varje fall barn under 18. Då kommer förstås problemet med åldersbestämning att nå en helt ny komplexitetsnivå. Men om nu folk jobbar till svältlön i fem år och sedan blir medborgare, vad är det som säger att de inte därefter övergår till bidragsförsörjning? För övrigt är det inte förenligt med våra värderingar att folk ska fara illa för att de inte har råd att leva ett liv som vi svenskar tycker är värdigt. Hur har du förresten tänkt presentera den här nya idén om borttagna bidrag för alla dem som idag får bidrag? Alla de som nyss fått en bostad, ska de inte få hyran betald av stat och kommun längre? Ska de leva som romer?"


    Beskrivande av problematiken som uppstår när man kombinerar ekonomisk högerpolitik med stor invandring/flyktingmottagning, likt den politik c vill föra. Jag fattar inte hur partiet kan få så stort stöd.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-06-09 19:11:59 följande:
    Du pratar om att 150 000 syrier har fått permanent uppehållstillstånd och undrar var gränsen går för mig. Då låter det på dig som att det fortfarande är vanligt att syrier får permanent uppehållstillstånd och och det är inte sant. Dels är Sveriges invandring idag nere på en relativt låg nivå och dels så beviljas i princip bara tidsbegränsade uppehållstillstånd.
    Innebär detta att siffran för mottagna syrier med PUT är lägre än 150 000?
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-06-09 20:40:13 följande:
    Ja efter november 2015 har knappt någon från Syrien fått permanent upphållstillstånd. 
    Du förstod alltså inte den oerhört enkla frågan som ställdes.
    ÄR SIFFRAN FÖR MOTTAGNA FLYKTINGAR FRÅN SYRIEN MED PUT LÄGRE ÄN 150 000? Inga årtal undantagna utan från det att folk började fly Syrien 2010 till idag.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-06-11 17:42:59 följande:
    Fast så illa ska det väl inte behöva gå.

    Jag är åtminsone inte det minsta orolig för att brunhögern ska få inflytande på Sveriges politik och lyckas sabotera den välfärd vi byggt upp under så lång tid.

    Det blir S i regeringen efter nästa val också på ett eller annat sätt och även om man kan beskylla S för att stundtals vara lite tråkiga så skulle de aldrig någonsin lyssna till den skräniga klanen av högerpopulister på nätet och än mindre anpassa politiken utifrån skrikhögern griller.

    Så du kan vara lugn, Flash. Du kommer att få en fin omvårdnad även som gammal - men du kan ju komma att behöva finna dig i att när du ligger på hemmet behöva bli torkad i baken av en invandrarkvinna - eller till och med invandrarman.

    Men inte kommer det att vara rester av skulor man torkar bortSolig
    Säg inte det, C är på uppgång...
  • Tom Araya
    Flash Gordon skrev 2017-06-22 21:47:06 följande:

    I Mariestad har man slutat ha råd.

    Nu kommer man att polisanmäla alla invandrade män som ljugit om sin ålder och fått den uppskriven vid medicinsk undersökning. Brott mot bidragslagen:

    http://mariestadstidningen.se/mariestad/2017/06/22/asylsokande-ska-polisanmalas

    ?Asylsökande som har ljugit om sin ålder kostar skattebetalarna stora pengar? säger den moderata kommunstyrelseordförande.

     Det är M+C som driver genom detta.

    S-kvinnan som intervjuas är förfärad och börjar prata känslo-argument i stil med det klassiska "tänk på baaaarnen!" 


    Förvånande att c är med på det tåget. Men så borde vi nu ha lärt oss att ett partis politik inte nödvändigtvis är konsekvent över riks-, landstings och kommunnivå.
  • Tom Araya

    Ett av många exempel på hur vi misslyckas i vårt mottagande under den hårda belastningen...


    SVT granskar: Gruppvåldtäkter bland ensamkommande pojkar

    Under drygt ett år har 15 ensamkommande pojkar från Afghanistan dömts för gruppvåldtäkter på andra pojkar i Sverige. Hur kommer det sig att vissa unga från Afghanistan förgriper sig på pojkar? SVT Nyheter Väst tar sig idag an ett tabubelagt ämne.

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/svt-granskar-overgrepp-bland-ensamkommande
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?