Inlägg från: Kverulant67 |Visa alla inlägg
  • Kverulant67

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    KillBill skrev 2019-08-26 12:00:46 följande:
    Jag är övertygad om att du inte kommer kunna hänvisa till någon BRÅ rapport eftersom det inte finns någon BRÅ rapport med detta resultat 

    Hittar du på egna nyheter som ska passa den främlingsfientliga agendan?
    Räcker SVT som källa för dej?
    I så fall har jag länkar eftersom jag inte hittar BRÅ:s statistik, men vet att den finns eftersom jag använde den som källa för något (eller 2) år sedan i andra diskussuiner..
    Den säger att mellan 2012-2017 så var siffran för nyanlända 58%, ingen siffra för andra generationens invandrare dock där.
    Eftersom flyktingbommen var 2015-16 så har vi 2-3 år som hade en ganska låg (i dagens jämförelse). Så SVT och BRÅ stämmer nog väldigt bra.

    Då ska vi ändå ha i åtanke att dessa nyanlända bara är drygt 10% av befolkningen så det blir en fruktansvärd överrepresentation....
  • Kverulant67
    KillBill skrev 2019-08-26 12:00:46 följande:
    Jag är övertygad om att du inte kommer kunna hänvisa till någon BRÅ rapport eftersom det inte finns någon BRÅ rapport med detta resultat 

    Hittar du på egna nyheter som ska passa den främlingsfientliga agendan?
    Eftersom du inte tror på något jag säger så får jag väl styrka mitt uttalande om sexbrotten som skenade from 2015. Källa BRÅ

  • Kverulant67
    KillBill skrev 2019-08-26 20:02:00 följande:
    Detta är en BRÅ enkät som inte visar det som du påstår och som kritiserats för stora brister..

    www.svd.se/trygghetsstudie-fran-bra-riskerar-att-vilseleda

    Citat:

    En granskning av Nationella Trygghetsundersökningen 2018 från Brå visar på uppseendeväckande brister, så stora att det kan befaras att NTU i praktiken vilseleder allmänhet, medier och politiker. Det skriver flera debattörer.
    Tja sådär halvsmart att länka till en artikel som är låst för oss som inte har SVD...

    Så du menar att när man upptäcker i statistiken att nyanlända eller deras barn är kraftigt överrepresenterade när det gäller sexbrott (och våldsbrott). Så är det vilseledande???
  • Kverulant67

    Jag antar att 2 i den här tråden om dom sett på gårdagens "Uppdrag gransking" hade tyckt att det var bara bluff och fel det med!

  • Kverulant67
    nihka skrev 2019-08-29 10:48:07 följande:
    Ja, det stämmer. Det dödliga våldet har minskat. Som graferna jag har postat visar har tillvägagångssättet förändrats.
    Att mördandet bland Svenskarna har minskat men ökat i kriminella gäng?
  • Kverulant67
    nihka skrev 2019-08-29 10:51:27 följande:
    Har jag påstått att DU sagt att sjukvården kollapsat? Du får gärna visa var eftersom du använder det som motargument.

    Min uppfattning är att Sverige är ett välfungerande land.

    Ja, du kan spekulera.
    Du kanske skulle börja läsa dagstidningar?
    Då hade du kanske noterat att kommunerna inte längre klarar av att hålla sin budget. Detta innebär ju stora besparingar inom vård och omsorg...
  • Kverulant67
    nihka skrev 2019-08-29 11:17:30 följande:
    Vet du inte hur man läser grafer? Graferna jag har postat visar hur det dödliga våldet minskat samt hur tillvägagångssättet förändrats.
    Senast för 20 minuter sedan läste jag i nyheterna att dödskjutningarn slår nu nya rekord bland nyanlända gäng. Om din statistik stämmer måste ju då mord bland etniska svenskar har minskat rejält! Eller vad kommer du fram till?
  • Kverulant67
    nihka skrev 2019-08-29 11:22:53 följande:
    Du kanske skulle börja läsa dagstidningar utan att dra slutsatsen att alla Sveriges kommuner inte klarar av att hålla sin budget. Fördelningspolitik är ett ord du behöver notera.

    Sverige är ett välfungerande land där det finns resurser att omfördela.
    Jo ren kommunism har ju fungerat så där i det länder man har försökt med det...

    Fördelningspolitiken är ju redan extrem som den är i landet, där det som presterar på hög nivå och har pluggat länge för det eller tagit stora risker bara bestraffas med enormt mycket mer i skatt än vanliga svensson.
  • Kverulant67
    nihka skrev 2019-08-29 11:45:12 följande:
    Filipstad är en gammal bruksort. Visa mig den bruksort det går bra för. Och det räcker inte hellre om vi äter mer Wasa knäckebröd och OLV snacks. Traditionella industrijobb är utdöende. Filipstad behöver rita om sin ekonomiska karta. De tog självmant emot många flyktingar för att försöka "rädda" sin redan fallerande ekonomi och nu sitter de där. Förvånad jag blir. Not.
    Om du ens orkat se programmet så hade du hört att problemet är att dom inte kan Svenska och inte heller vill lära sej det! Därav kan dom inte heller få jobb på företagen som skriker efter folk.
  • Kverulant67
    nihka skrev 2019-08-29 12:57:40 följande:
    Nej, din strikt förenklade världsbild gör inte fördelningspolitik kommunism. Fördelningspolitik gör exempelvis att din mamma och pappa inte fick en räkning på din skolgång.
    Nej, men dom betalade ca dubbelt så mycket för den som klassompisen som bodde i "det billigare området" som hade föräldrar som inte tjänade lika mycket...
    Vart vil du komma?
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?