Inlägg från: Kverulant67 |Visa alla inlägg
  • Kverulant67

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    TL12 skrev 2019-09-01 23:06:19 följande:

    Max 100 st per år de närmaste 10 åren


    Vad är det för fel på att det som kommer fråpn områden där det inte är krig längre återvänder? Det går ju bra i från andra länder i EU.
  • Kverulant67
    nihka skrev 2019-09-03 22:02:49 följande:
    Alltså, man får läsa så mycket nonsens här. Jag skulle fan skämmas om jag visste så lite om hur samhället är beskaffat och hålla käften istället för att visa min okunnighet.

    Jag betalar gärna skatt, men blir helt matt av att höra den typen av jämmer. Är det mellanstadieungar som poserar som vuxna eller finns det verkligen vuxna som tror att någon betalar skatt "enligt tabeller som vanligt folk inte har tillgång till". Det borde vara förbjudet att skiva så korkade saker.
    Och jag blir så trött på när folk som du påstår att andra betalat för min skolgång tex!
  • Kverulant67
    Padirac skrev 2019-09-04 11:57:59 följande:
    Vem batalade då din skolgpng, vaccinering, födelse osv och vilken skola var det och vilken sjukvårdsgivare var det?

    Antar att det var privat finansierat av dina föräldrar och inte från samhällets kassa.
    MIna föräldrar betalade mer än det, förmodligen för grannens unge med pga att det betalade in mycket skatt......
  • Kverulant67
    Tintin i Amerika skrev 2019-09-04 11:09:44 följande:

    Sverige är byggt på utlänningar! Glöm aldrig det era svikare!

    Utan utlänningar hade ni fortfarande levt som vikingar!

    Det är arabernas förtjänst att ni kan skriva på nätet som famileliv!

    Otacksam var namnet ja


    Jo araberna är ju verkligen kända för ala sina revulutionerande uppfinningar!

    När det gäller datorerna vi nu skriver på så är det däremot vi Svenkar som är grunden till en stor del! Vi uppfann bla datamusen samt färggrafiken. Sedan är våra ingenjörer kända för sin skicklighet.

    Tja så analfabeterna som många av dom vägra tom att läsa svenska är ju bara en stor belastning för samhället! Antar att du inte såg Uppdrag Gransking härom veckan om hur det fungerar i verkligheten?
  • Kverulant67
    Lena1979 skrev 2019-09-04 12:43:51 följande:
    Vilka fantastiska "sanningar" du försöker skapa. Är det bara för att provocera alla andra eller tror du själv på dina egna påhittade s k sanningar?

    Menar du att det inte är någon skillnad på tidigare invandrare och vårt nya samhälles s k invandrare?

    Förr var invandringen i huvudsak arbetskraftsinvandring och arbetslösheten bland dessa invandrare var i stort obefintlig. Även kriminalitet och andra samhällsproblem var i jämförelse i stort helt obefintliga. Självfallet bidrog de positivt till samhällets uppbyggnad och de utgjorde en pluspost för landets skatteintäkter och totalt sett. T ex belastade de inte välfärden något mera än Sveriges befintliga befolkning. 

    Vår politik har skapat vårt nya Sverige.
    I vårt nya Sverige har stora grupper invandrare en arbetslöshet på officiellt ca 80%, i praktiken är nog arbetslösheten bland stora grupper mellan 90 - 100%. Förmodligen inte okänt heller för dig, om du vågar vara ärlig? 
    Ingen bedömare vågar tro att arbetslösheten bland dessa stora grupper inom överskådlig tid kommer att gå ned något nämnvärt. Vissa som är insatta i sådana frågor säger att vi måste räkna med arbetslösheten bland dessa kommer att vara mellan 60 - 80% även på längre sikt av 10-30 år. All sannolikhet tyder på att även nästa generation av dessa grupper, alltså på 50-100 års sikt (!) kommer ha mycket hög arbetslöshet.
    Jag tror att hon arbetar på arbetsförmedlingen hon som ärligt sade i TV att det finns inga arbetstillfällen för dessa grupper, det finns inga arbetstillfällen för analfabeter?
    Vår politik har medfört att de invandrare som kommit till Sverige under senare tid utgör ingen samlad pluspost för samhällsbyggnad och för skatteintäkterna. Sammantaget belastar de välfärden på ett extremt sätt. Tänk t ex på alla blivande pensionärer, väldigt många kommer bli förtidspensionerade och dessutom tillkommer väldigt många ålderspensionärer som ska ha pension utbetalad trots att man aldrig betalat in något till pensionssystemet (!).
    Har du t ex besökt sjukvården och skolor etc under senare tid?
    Jag skriver dessutom KRIMINALITETEN, men orkar inte ens utveckla det och det borde väl i dag inte ens behöver kommenteras vidare, inte ens för dig?
    Sammantaget kommer de inte inom överskådlig tid, sannolikt inte ens på 100 år, kunna bidra positivt till samhällsbyggnaden utan tvärtom kommer belastningen på välfärdssystemet och rättssystemet fortsätta öka och öka.

    Sanningen är att tidigare invandrare har bidragit till Sveriges samhällsbyggnad men i vårt nya Sverige är det precis tvärtom. Det finns inga fakta eller någon  forskning som visar något annat.

    OBS: För säkerhets skull: Jag skyller inte på invandrare eller flyktingar. Jag håller vår förda politik ansvarig. Jag har aldrig röstat på SD.
    Mycket bra skrivet!

    Dessvärre existerar inte denna sanning hos trådens 3-4 vänsterflummare som likt strutsen vägrar att tro eller se problemen som den stora invandringen har åsamkat samhället.
  • Kverulant67
    nihka skrev 2019-09-04 22:12:43 följande:
    Och sedan gör du just det. Förstår du inte din egen text?
    Nja hon konstaterar ren fakta, INTE skyller. Det är statistik och inget hittepå.
  • Kverulant67
    nihka skrev 2019-09-05 18:02:02 följande:
    Och K menade att just arabvärlden inte bidragit med "revulutionerande uppfinningar!" vilket förstås inte är sant.
    Då kanske du kan nämna vad för produkter (utan olja) som utvecklats och sålts från dessa länder med framgång. låt säg det sista 30-40 åren.
    Kom igen nu!
  • Kverulant67
    nihka skrev 2019-09-05 18:23:02 följande:
    På vilket sätt är egna påståenden om att man inte skyller på invandrare eller invandring att "konstatera ren fakta? 
    Hon stödjer sina uppgifter från statistik som du inte verkar tro på....
  • Kverulant67
    Padirac skrev 2019-09-06 21:07:02 följande:
    Kverulant67 skrev 2019-09-06 11:15:56 följande:
    Då kanske du kan nämna vad för produkter (utan olja) som utvecklats och sålts från dessa länder med framgång. låt säg det sista 30-40 åren.
    Kom igen nu!
    Fördomarna står som spön i backen här tydligen

    Det är inte svårt att hitta världsledande leverantörer av teknik och produkter som utvecklats eller tagits fram av personer som kommer från mellanöstern, centralasien eller afrika.  Det är bara det att inte alla förstår att inom saker som byggnadsteknik, teknisk och teoretisk fysik, kemi, datateknik. elektronik, medicin och biologi så sker det utveckling och innovation över allt i världen. 

    För inte länge sedan trodde någon här på FL att det inte skett någon som helst industrialisering i alla världsdelar - bristen på insikt i det globala samhällets villkor och utveckling är häpnadsväckande.
    Då kanske du kan nämna några företag från dessa länder som har varit framgångsrika inom tekniska områden.
    Jag har jobbat som ingenjör i ca 35år och sldrig stött på några patent eller utveckade produkter från arabiska länder.

    Så kom igen!
  • Kverulant67
    Padirac skrev 2019-09-09 12:54:55 följande:
    Jag gjorde en snabb gogling och fick fram listor med antal patent från olika länder, så det var inte svårt att hitta. Antalet patent skiljer mellan olika stater, och det finns fler olika skäl till det.

    Jag är säker på att du vet att innovation och utveckling sker över allt. I olika omfattning I olika branscher. Allt patenterad inte heller.

    Sen finns det olika traditioner i Olika delar av världen och i olika kulturer. I vissa delar är fritt tänkande prioriterat över utantillkunskaper och I andra delar är det tvärt om. Det varierar över tid vad som är det rådande idealet.
    Då kanske du kan presentera vilka produkter det är som exporteras?
    Att nåhra patent tas säger ju inte så mycket med tanke på alla tusentals patent som tas varje år...
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?