Inlägg från: Kverulant67 |Visa alla inlägg
  • Kverulant67

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    K Kalle skrev 2019-09-19 09:48:23 följande:
    Nej så är det faktiskt. Socialdemokraterna är egentligen för en mer restriktiv migrationspolitik. Jag hade hoppats att de gjort en överenskommelse med M om migrationspolitiken innan valet så hade deras samarbetspartners inte kunnat dra ner dem (gäller bägge sidor, KD är också för en generös migrationspolitik).

    Välfärdsstaten bygger på att de flesta jobbar och betalar skatt efter sin förmåga så att en mindre del, som är sjuka eller arbetslösa, kan få en trygghet. Om man tar in stora mängder människor som inte bidrar med skatteinkomster utan istället får bidrag då faller hela systemet. För högermänniskor som vill ha billig arbetskraft och ett minimalt välfärdssystem är det bra med hög invandring. För vänstermänniskor som vill ha ett utvecklat välfärdssystem är det dåligt. Jag vill värna vårt välfärdssystem. Jag röstar inte SD och skulle aldrig någonsin rösta på detta kvinno- och homofientliga parti, men jag förstår varför många LO-medlemmar börjat göra det.
    Nja, om du såg uppdrag granskning för ett par veckor sedan så såg du att ortens industri skrek efter folk. Men kravet är att dom ska kunna svenska. Många av det som anlänt ville helt enkelt inte lära sej svenska. Så denna grupp kommer bara att gå på bidrag.
    Personligen skulle jag vilja ha ett krav att man går och lär sej svenska för att få bidrag överhuvudtaget!
  • Kverulant67
    KillBill skrev 2019-09-21 09:17:02 följande:
    Flyktingar förlorar rätten till etableringsersättning om man inte deltar svenskundervisningen som där en del av etableringsprogrammet (som de flesta invandrare ska gå igenom de första åren i Sverige).
    Hmmm tydligen inte i Filipstad då eftersom det svarta damerna vägrade delta i undervisningen men ändå fick bidrag....
  • Kverulant67
    nihka skrev 2019-09-21 21:01:12 följande:
    Du inbillar dig så otroligt mycket om så otroligt mycket.
    Och du vet allt så bra! Vad duktig du är som lever i en drömvärld som tyvärr inte existerar...
  • Kverulant67
    Padirac skrev 2019-09-21 22:29:20 följande:
    SDs värdegrund kommer från de som grundande SD, det är BSS, VAM, fascister och  nazister som var aktiva under 30-talet - så svårt är det inte att inse varför SD anses ha fel värdegrund.

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Sverigedemokraternas_historia

    "Sverigedemokraterna bildades lördagen den 6 februari 1988. Partiets grundare och tidiga förgrundsgestalter utgjordes av personer som dessförinnan varit verksamma i nationalistiska och rasistiska partier och organisationer såsom Framstegspartiet,[1] Sverigepartietvit makt-rörelsen och -band,[2] och Bevara Sverige Svenskt (BSS), däribland Leif Ericsson.[3][4][5][6] En av partiets tidiga ordförande, Anders Klarström, var tidigare aktiv i det nazistiska Nordiska Rikspartiet.[7][8] I partiets första partistyrelse ingick även Bevara Sverige Svenskt förste ordförande Sven Davidson samt andra från en rad fascistiska och nazistiska organisationer. Partiet kännetecknades av högerextremism och aktivism.[9][10][11][12]

    Johan Rinderheim var en av grundarna och skrev SD:s första partiprogram.


    Sverigedemokraterna Malmös första årsmöte hölls den 21 februari 1988. Ordförande var skinnskallen Ulf Ranshede som senare dömdes för misshandel av en 14-årig invandrarpojke. I SD Malmös styrelse valdes bland annat Waffen-SS-veteranen Gustaf Ekström, 80 år, nazistveteranen Gösta Bergqvist, som mötessekreterare, samt Fritz Håkansson, avhoppare från nazistpartiet Nordiska Rikspartiet, som styrelsesuppleant.[13]"


    Vet du vad V:s värdegrund kommer från då? Regimer som dödat 10ggr fler än nazismen....
  • Kverulant67
    Padirac skrev 2019-09-21 23:35:38 följande:
    Varför skulle kommunisters brott mot mänskligheten utgöra en fribiljett för nazism eller nyssnazisterna SD.

    SD behöver kamma till sig, skriva ett nytt principprogram utan rasism och göra sig av med de fyras gäng och alla andra som stödjer deras rasism innan SD an anses ha en trovärdig politik i fråga om migration och någonting över huvudtaget. Den historiska belastningen är fortfarande för tung för dem. De får sitta på bänken tills de gjort up pmed sin samtidshistoria och de som grundade dem.
    Deras värdegrund uppfattas av dom själva som den goda med SD den onda. Trots att dom har ännu blodigare bakrund äv vad SD har.
  • Kverulant67
    nihka skrev 2019-09-23 21:45:04 följande:
    Fast du ska ju fullkomligt skita i vem jag bjuder när du inte är bjuden. Det är det som är hela poängen. SD har ingen rätt att vara med och ingen rätt att ifrågasätta vem som får vara med.
    I så fall har väll knappast V rätt att vara med heller....
  • Kverulant67
    Padirac skrev 2019-09-27 00:14:41 följande:
    Du förstår du mycket väl varför JÅ inte var bjuden, varken till nobelfesten eller diverse överläggningar i riksdagen. SD står för politiska värden som inte passar i Sverige, eller hur man nu parafraserar JÅs utspel i svts valdebatt förra året.

    Annars kan du läsa lite längre upp om vilka motiv det finns för diplomatiskt arbete.
    Vad i dagens SD partiprogram hittar du saker som har dåliga värden?Kan förstå om du tyckt det för 10år sedan.
    Det är som att dömma V för att det stödde diktaturer samt länder som avrättade oliktänkande.
  • Kverulant67
    Padirac skrev 2019-09-28 21:46:35 följande:
    Så du har missat att SD-herrarna JÅ och MK stolt proklamerat att SDs nuvarande principprogram är det som mest av allt efterliknar SDs ursprungliga principprogram som skrevs av medlemmar i BSS tillsammans med företrädare för vit makt, nazister och fascister?

    Om du anser att SDs program återgav dåliga värden för 10 år sedan och tycker att de har ett program med bättre värden nu då de går tillbaks till de ursprungliga nazianstrukna värderingarna, ja.. Då undrar jag vad du anser var dåligt i deras program för 10 år sedan?
    Röstar själv inte på SD men undrar vad du har för punkter????
  • Kverulant67
    Flash Gordon skrev 2019-10-01 06:58:49 följande:

    Kristianstadsbladet goes full nazi:

    http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/migrationen-naggar-pa-valfarden-vaga-se-det/

    "Länge var det tabu att säga att migrationen påverkade välfärden. Men när Motalas gamla uppmanas att använda filtar eftersom kommunen sänker värmen i deras hem blir minusen i budgeten en realitet som känns. I kalla tår, i huttrande hud, i stressade kommunalpolitiker."

    "Listan är lång över personer som under åren tvärsäkert och lite von oben undervisat folk om att det här med invandring är en vinst och absolut inget som påverkar vård, skola eller omsorg. Nej nej, fy fy för sådana tankar. Låt inte som SD. Ställ inte grupp mot grupp. Men sen gick åren och siffrorna blev rödare än de röda principer som orsakade krisen."

    "I vårt arbete med integration har vi sedan 2014 kunnat se hur migrationspolitiken påverkat hela samhället", skrev Filipstads integrationssamordnare Jim Frölander nyligen. "Vi har försökt att visa på konsekvenserna av och verkligheten bakom en överdrivet positivt tolkad och tvättad statistik. En ofta skönmålad bild av verkligheten har använts för att rättfärdiga olika kortsiktiga beslut, där de etablerade politiska partierna har sagt sig vilja hålla en rågång mot en växande invandringskritisk opposition"

    "Svaret nu är att ha mod att begränsa inflödet av nyanlända och ställa högre krav på dem som är här. Det behövs helt enkelt ordning och reda, respekt för skattebetalarna."

    "Men när ska politikerna inse sin skuld? En generös politik där allt fler har bjudits in med argument som ?humanism?, ?solidaritet? och ?öppenhet? har skadat välfärden."


    Vad är det som är nazi?
    Det är ju bara rena konstateranden av folk som jobbar med ekonomi mm inom komuner. Det mesta förklarades ju i "Uppdrag granskning" för ett par veckor sedan.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?