Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    w123 skrev 2017-11-07 08:30:31 följande:
    Finns det någon bättre statistk tillgänglig kan du gärna hänvisa mig till den.

    BRÅ slutade ju med information av denna typ år 2007, så i brist på annat får vi väl lita på denna måhända amatörmässiga undersökning.

    Ja jag skulle inte lita på amatörmässig statistik framtagen av en sverigedemokrat som de facto är misstänks för sexuella övergrepp mot barn.


    Enligt BRÅ så bekräftar andra länders statistik den rapport om kriminalitet bland invandrare som BRÅ tog fram 2005 d.v.s. invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken. Svenskar som bor i socialt utsatta områden är också överrepresenterade i brottsstatistiken och detsamma gäller, hör och häpna sverigedemokratiska riksdagsmän som faktiskt är mer kriminella än gruppen invandrare.     


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    w123 skrev 2017-11-08 00:31:13 följande:

    De facto är misstänkt? Är han dömd? Jag har ingen koll på det här så ge mig gärna en vettig länk.


    Gooogla. Han åtalades men skyllde på en person som han vägrade uppge namnet på och kunde därför inte dömas. Vad är det för en människa som vägrar att uppge namnet på någon som gjort dig skyldig till sexuella övergrepp på barn? Personen i fråga uppger sig kandidera för sverigedemokraterna och kan väl inte betraktas för något annat än ett svin eller vad säger du?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    w123 skrev 2017-11-09 00:53:57 följande:
    OK, ursäkta mina bristfälliga kunskaper i forskningsmetodik. Jag kommer nu hålla mig på högstadienivå, samt huvudräkning och ungefärliga  minnesuppgifter. (Vilket borde fungera hyfsat eftersom det här är deskriptiv statistik.)

    Sverige hade i mitten av 70-talet ungefär 8 miljoner invånare. Mest svenskar, några finnar och någon enstaka grek, jugoslav och italienare. Under 600 våldtäktsdomar per år.

    År 2017 har Sverige ungefär 8 miljoner svenskar samt 2 miljoner invandrare. Totalt ungefär 10 miljoner invånare.

    Sverige har nu närmare 5000 våldtäktsdomar per år. Om vi tar påståendet "Män med utomeuropeisk härkomst begår 84% av grova våldtäkter." och gissar på samma andel i samtliga våldtäkter skulle det alltså innebära 16% av 5000, dvs strax över 750 våldtäkter per år. Med andra ord en ökning på 25% bland den svenska befolkningen. Det låter inte helt orimligt enligt mig. Dels brukar man prata om en ökad anmälningsbenägenhet, dels så har juridiska definitionen av våldtäkt vidgats.

    Sammanfattningvis så står då invandringen för 4250 våldtäkter per år, medan svenskar står för 750.

    De med högre utbildningsnivå får gärna komma med bättre uträkningar och förklaringar.

    Det finns ett par problem med ditt resonemang.


    Påståendet att 84 % av grova våldtäkter begås av personer med utländsk bakgrund kommer från en SD politiker som genomfört en egen utredning (personen är inte forskare och hans engagemang i SD gör att han inte kan betraktas som objektiv). Denne SD politiker har själv varit åtalad för sexuella övergrepp mot barn. Han klarade sig genom att skylla på en person som han vägrade att uppge namnet på.


    Känner du att du vill lita på en person som inte vill hjälpa polisen att sätta fast en person som gjort sig skyldig till sexualbrott mot barn?


    Sedan så är det så att de allra flesta våldtäkter inte anmäls (våldtäkt är en av de brottskategorier som har s.k. högst mörkertal). Faktum är att man räknar med att det går 5-6 våldtäkter på varje våldtäkt som anmäls. Det kan alltså ske upp till 25 000 oanmälda våldtäkterna varje år mot bara 5 000 anmälda. 

    I gruppen oanmälda våldtäkter bedöms offer och gärningsman ofta känna varandra medan det är tvärt om i kategorin men anmälda våldtäkter. Det kan mycket väl vara så att det i gruppen oanmälda våldtäkter finns en övervägande andel gärningsmän med svensk härkomst.


    Av de ca 5000 anmälda våldtäkterna som varje år anmäls så är det bara drygt 10 % som klaras upp. Det innebär att av de uppskattningsvis 30 000 våldtäkter som sker varje år så känner vi bara till gärningsmannen i ca 1,7 % av fallen. 


     


    Under åren 2000 till 2013 så var 86 % av alla våldtäktsdomar av normalgraden medan 14 % klassades som grova. Om samma förutsättningar gäller de år som SD mannen gjort sin undersökning så har han tittat på 14 % av uppskattningsvis 500 årliga domar av de uppskattade 30 000 våldtäkter som sker årligen. Det  utgör 0,23 % av det totala antalet begångna våldtäkterna

    Man behöver inte ha högre utbildning för att förstå att man inte kan dra för stora växlar på påståenden av en SD-politiker som bygger sina påståenden på ett mycket litet statistiskt underlag. Man borde också med kunskaper från högstadiet förstå att man inte enbart kan utgå från statistik över grova våldtäkter (som bara utgör ca 14 % av alla våldtäktsdomar)  när man ska beräkna utfall för samtliga våldtäkter.


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Moderno skrev 2017-11-10 01:24:14 följande:

    Angående den hemsnickrade statistiken angående utländska medborgares överrepresentation beträffande bl.a. grova våldtäkter.

    Man kan väl konstatera att överrepresentationen som sådan är ett faktum, om man får tro, till exempel, Jerzy Sarnecki och BRÅ:s gamla statistik, vilket gör forskningstemat ganska ointressant. Jag kan i.o.f. tycka att även statistik av det här slaget bör hållas uppdaterad genom det offentligas försorg, för det kan leda till en relevant och sansad debatt, men för egen del tycker jag alltså att temat för den hemsnickrade rapporten är ganska irrelevant och tendentiöst. 

    Däremot (har bara sett en liten del av den) är det intressant att rapporten innehåller refererade händelseförlopp ur domstolarnas domar. Det hade varit synnerligen intressant att få en samlad bild hur överfallsvåldtäkter går till, var de sker och när de sker på dygnet osv. Sådana uppgifter kan ju ha en konkret påverkan hur människor bör förhålla sig för att undvika att bli utsatta och även ge riktvisningar vilka åtgärder samhället kan vidta. Det är möjligt att det finns sådan statistik sedan tidigare, men om det inte gör det hade det varit superintressant läsning tycker jag. 


    BRÅ anser inte att det är motiverat med ytterligare en undersökning av utländska medborgares överrepresentation i brottsstatistiken och en majoritet av riksdagspartierna tycker likadant (exv. M och S). Anledningen till detta är att det inte finns något som talar för att en ny undersökning skulle visa andra resultat än vad tidigare undersökningar har gjort (även en ny undersökning skulle visa att utländska medborgare är överrepresenterade i brottsstatistiken).


    Internationella studier visar att det ser likadant ut överallt och det brukar förklaras med att utrikes födda ofta har sämre sociala förutsättningar än ett lands infödda befolkning.


    Brå anser att det är mer motiverat att forska mer på orsakerna till att utländska medborgares överrepresentation i brottsstatistiken för att på så sätt kunna ta fram förslag på åtgärder och det låter förnuftigt tycker jag.


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    King Markatta skrev 2018-01-19 18:31:26 följande:

    Hanif Bali (M) intervjuas i amerikansk TV om invandring i Sverige:

    video.foxnews.com/v/5714980332001/

    Nu lär det vara stabsläge i regeringskansliet och på Sveavägen 68.


    Skrikhögern och Fox News har mycket lågt förtroende hos en stor majoritet hos svenska folket och de flesta bryr sig faktiskt inte.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    King Markatta skrev 2018-01-19 18:44:59 följande:

    Det handlar om den heliga Sverigebilden, Bill. Inte svenskars förtroende för Fox News.


    Intervjun var för 3 dagar sedan och precis som förväntat så gick den helt obemärkt förbi. Fox News har tidigare, i sin iver att smutskasta Sverige, intervjuat fascisten Ingrid Carlqvist och den sk säkerhetsexperten Nils Bildt och det säger en del om den kanalen.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    fimpen99 skrev 2018-01-19 18:54:00 följande:

    jag har röstat på sossarna ett antal gånger men när man läser dina kommentarer och vissa andras(haha) så blir man övertygad att aldrig rösta på dom igen.

    Tack för att du får folk att vakna..


    Där ser man! Kan du berätta vad som irriterar dig?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    King Markatta skrev 2018-01-19 21:12:36 följande:

    Tycker det står på sidan att klippet lagts upp idag och inte för tre dagar sen. Jag sparar ditt inlägg tills intervjun fått lite större spridning bland svenska förståsigpåare så ska vi se om den går så obemärkt förbi som du tänker dig

    Den där Nils Bildt skrevs det ju en del om i svensk media för övrigt.


    Intervjun med Hanif gjordes tydligen för någon dag sedan men sändes natten mellan torsdag och fredag. Har du sett att någon debatt om detta idag? Har du läst om det i svenska tidningar? Tydligen presenterades Hanif Bali på Fox som en potentiell ny statsminister i Sverige men inte ens detta har det snackats om..

    Att det skrevs om Nils Bildt i svenska tidningar berodde på att människan var helt okänd men presenterades på Fox som svensk säkerhetsexpert som var släkt med Carl Bildt..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2018-01-19 22:17:41 följande:

    Skillnaden är att hon är kvinna och att hon vågade säga det som inte fick sägas. Nu när det som inte fick sägas redan är sagt så blir det ofarligt för andra att säga samma sak. Det är alltid den som går först som råkar illa ut.


    Skillnaden är väl att Katerina satt i tjeckisk tv och ljög om att svenska pensionärer svälter och att svenska cancerpatienter dör i vårdköer pga invandringen, att 150 tusen svenskar har emigrerat pga invandringen o.s.v.

    Tycker du verkligen att det är ok att ljuga om Sverige på det där sättet?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2018-01-19 22:46:25 följande:

    Det där har redan tröskats igenom i en annan tråd. De flesta påståenden om vad Janouch sagt hade inte mycket med verkligheten att göra. Jag förstår docka din bitterhet mot henne då det var hon som öppnade Pandoras ask.


    Det var Katerinas påståenden som inte var sanna:

    www.svt.se/kultur/medier/sant-och-falskt-i-janouch-debatten
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?