Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Dorian Ertymexx skrev 2016-11-19 10:46:34 följande:

    Lite emblematiskt att skylla Alliansens och SDs skattesänkarpolitik på invandringen. Det är jobbskatteavdragen, utförsäljningarna och den dogmatiska privatiseringen som orsakat det här. Inte invandringen, inte flyktingmottagandet.
    Socialstyrelsen pekar i rapporten ut invandringens konsekvenser för sjukvården. Och de är rejält stora även om de använder försiktiga ord.

    Vissa landsting bedömer redan att man helt enkelt måste ge upp vissa vårdområden och kräver att regeringen prioriterar vilka dessa skall vara.

    Så vad får du ut av att förneka detta?
  • Flash Gordon
    Världsmedborgare skrev 2016-11-19 07:44:18 följande:
    Om du tittat på Rapport igår, så hade du fått bekräftat det jag tidigare skrev, att vården saknar personal och platser,
    Klart det saknas platser och persnal när flera hundratusentals invandrare kommit på kort tid.

    Det är ju liksom hela poängen med Socialstyrelsens rapport.
  • Flash Gordon
    Världsmedborgare skrev 2016-11-21 09:03:32 följande:
    Klart som fan det saknas platser när vi får toppar ...
    Ja, men då är du ju överens med det som socialstyerlsern skriver och som jag pekar på. Hur de senaste årens invandring drabbar vården.

    Väntetider ökar för folk med sjukdomar som skall gå på kontroller. Ska vi gissa att det handlar om cancersjuka som får längre mellan kontrollerna? Ingen orimlig gissnign i alla fall.

    Landstingen ber regeringen precisera vilken vård de skall bort-rationalisera.

    Förebyggande vård får läggas ned.

    Och så vidare.

    Och så finns det de som raljerar över problem och menar att "systemkollapsen är ett påhitt".
  • Flash Gordon
    Dorian Ertymexx skrev 2016-11-20 12:31:58 följande:
    Nej. Platserna saknades redan innan ...
    Jag förslår at du läser den rapport från socialstyrelsen som jag länkat.

    Vården hade viseligen en del brister även innan de senaste årens invandring men nu håller situationen på att gå rätt genom golvet pga den ökade belastningen pga invandringen.

    Å andra sidan. Svensken kommer att vänja sig vid den nya, lägre nivån. Så småningom.

    Det är bara nu i skarven som det märks så tydligt vad vi förlorar.

    Precis som kommer att ske på alla andra områden inom välfärden och samhället.
  • Flash Gordon
    Alica90 skrev 2016-12-06 02:21:27 följande:
    Ganska enkelt att se att Sverige har tjänat på invandrarna om man bara sätter sig in ordentligt. 
    Hur då?

    Hjälp oss gärna genom att visa på vilka siffror och beräkningar du tänker på.

    I Norge undersökte man saken för några år sedan ( i Sverige går det givetvis inte att undersöka detta) och kom fram til att exakt ingen invandring är lönsam i ett välfärdssamhälle av norsk modell.

    Alla som kommer in i samhället kostar mer i bidrag och utnyttjande av resurser än de hinner med att skapa under sin tid i landet. Oavsett om du talar om en ingenjör från USA eller en analfabet från Afghanistan.

    Så du får gärna visa på VAR och HUR man ska "sätta sig in ordentligt" för att förstå att Sverige idag tjänar på invandrarna.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-12-06 08:16:18 följande:

    Idag leder emellertid invandringen till en kostnad för samhället på 1-2% av BNP (enligt studier av Jan Ekberg och Joakim Ruist). 


    Precis. Det finns ingen lönsam invandring i den typ av samhälle Sverige är idag. Det man kan diskutera rä storleken på förlusten.
    KillBill skrev 2016-12-06 08:16:18 följande:

    Stora pensionsavgångar i Sverige kommer leda till brist på arbetskraft och om vi då kan få fler invandrare i arbete så kommer kostnaden för  invandringen att minska. 



    Den potentiella arbetskraften finns redan i Sverige i form av de ca 400000-500000 arbetslösa. Vi behöver exakt ingen invandring för att hantera den situationen. Särskilt inte den typ av invandring vi har idag.

    .
    Så att argumentera för mer invandring, det får man göra utan "lönsamhetsargumentet".
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-12-06 09:37:12 följande:

    Sveriges tar emot flyktingar av humanitära skäl och inte för att det ska vara lönsam men om Sverige de närmaste åren behöver förstärka arbetskraften med mer än 50 000 människor per år och att detta leder till att fler invandrare får jobb så är det inte orealistiskt att det leder kostnaderna för invandring minskar drastiskt och kanske kan tom kostnaden elimineras. 


    Det började med påståendet om att invnadringen var något SVerige tjänat på. Sedan bekräftade du detta och hänvidade bland annat till Ruist och Ekberg.

    Om förlusten per år för samhället sedan är 80 miljarder eller 300 miljarder - det är en annan diskusion.

    I vilket fall så faller det länge rådande argumentet: "Sverige behöver invandringen! Sverige tjänar på invandringen!"

    .
    Att Sverige helt plötsligt skulle behöva 50000 invandrare per år för att täcka upp en påstådd arbetskraftsbrist - det är ett påstående utan hänvisning som har dök upp häromdagen. Och egentligen var det väl 65000 han den där sossen sade?

    Hursom så tror jag att han hämtat siffran från AF:s (eller om det var AMS) rapport som kom för ett år sedan. Där förs ett resonemang att man måste importera si och så många tiotusentals utlänningar varje år för att i slutänden (efter frånfälle pga dålig utbildnign, ålder, sjukdom, oförmåga att lära sig språket osv) få fram några få tusen individer som kan anpassas till svensk arbetsmarknad.

    Det uppenbara svaret på det blir ju förstås: importera istället färdigutbildad arbetskraft, speciellt anpassat för det behov som finns. Några tusen om året.

    Klassisk arbetskraftsinvandring.
  • Flash Gordon
    Kung Markatta skrev 2016-12-06 11:26:46 följande:
    Ett skräckexempel som varit uppe till diskussion är följande artikel i DN där det påstods, med en uppenbart felaktig uträkning som grund, att Sandviken tjänade en halv miljard på invandringen:

    www.dn.se/nyheter/sverige/tjanar-over-en-halv.../

    Tjänar över en halv miljard på invandringen

    - Det har diskuterats mycket huruvida invandringen innebär kostnader eller intäkter, och i så fall i vilken omfattning. Därför beställde nämnden studien och det var positivt att också en oberoende rapport så klargörande visar att invandringens plussida är så pass mycket större, säger Leif Jansson.

    Närmare bestämt handlar det om 511 miljoner kronor plus för det studerade året 2012.

    Det blir ju lite extra komiskt nu när DN gjort ett tillägg till alla sina artiklar, ett tillägg som även kommit med här:

    Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
    Ja, och egentligen startade det i lokaltidningen Arbetarbladet (gissa partifärg med det namnet) som glömde bort allt vad faktakontroll heter när det dök upp en rapport från PWC som sade att en kommun i området tjänade över en halv miljard om året på invandringen.

    Såväl på ledarplats som på nyhetsplats gick man lycko-bananas på steroider över detta "faktum!".

    Haha! Där fick rasisterna! Så ser det ut när fakta kommer fram!

    Behöver jag ens påpeka att de idag har raderat dessa artiklar från nätet?

    .
    En i grunden rätt så humoristisk historia. Om det inte vore en så tragiskt precis bild av hur det offentliga samtalet kring detta har hållits de senste decennierna.
  • Flash Gordon
    Rataxes skrev 2016-12-06 17:25:40 följande:
    Det firas alltså att svenska elever uppnådde ett resultat som innan 2009 skulle uppfattats som skandalöst dåligt. Allting är relativt.

    KG Bergström skriver mer om PISA/TIMSS

    "Annars är det förstås i första hand lärare och elever och möjligen rektorer som ska hyllas den här dagen. Men utan den satsning, Mattelyftet, som Björklund initierade och som tre av fyra lärare deltagit i, hade det nog knappast hjälpt med de lokala skolansträngningarna. Alliansregeringen lanserade också Läslyftet. Men det anses inte ha haft samma genomslag, i varje fall ännu, på elevernas läsförståelse. Ändå är det där de svenska eleverna har gått fram allra mest i de tre undersökta ämnena."

    Debilvänstern vill naturligvis ge inbillningsministern äran. Vad annat vore att vänta av dessa kretiner?
    Allt är relativt.

    Det som sågs som uselt för ett decennium sedan kommer att vara normalt, eller till och med bra, imorgon. Vi vänjer oss med förfallet.

    Vi får vara glada om detverkligen är så att Björklunds satsningar på kusnkapsskolan ger resultat nu och hoppas att dagens ansvariga inte vrider allt tillbaka mot flumskolan igen.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-12-06 20:15:01 följande:
    På  nyheterna kan man läsa att PISA resultaten äntligen är bättre och du pratar om att vänja sig vid förfallet. Varför är du så bitter?
    Vad är meningen med din sista mening i det inlägget? Att hålla God Ton?
    .

    Det är bra att Björklund och Alliansens reformer med Mattelyft och vkunskapsorienterad läroplan ger resultat - konstigt vore annars så illa ute skolan var med den sk Flumskolan.

    Men resultaten man nu jublar över hade för ett decennium sedan sörjts som uselt. Det är en form av anpassning till en lägre nivå. Till lägre föväntningar.

    Samma gäller på många, många andra områden i samhället. Polisen, sjukvården, kommunal service ...
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna