Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Dorian Ertymexx skrev 2016-12-07 09:44:00 följande:
    Du menar flumskolam som gav långt bättre resultat innan major Björklund började lägga sig i?
    Den flumskola som även du varit kritisk mot förr. Den där eleverna skulle lära sig själva. Sitta i grupp och arbeta i korriden. Den med lärarlösa lektioner. Den där det var viktigare att veta var amn ska leta istället för att ha detaljkunskaper i huvudet. Den där kreativitet skulle prioriteras före hårda fakta.

    Det visade sig iofs att det gick åt h*e med alltihop i den skolan. Bara de starkaste överlevde och de svaga förlorade. Och inte blev amn kreativare heller. Det visade sig nämligen att det är svårt att vara kreativ om du inte först har en "kunskaps-grund" att stå på.

    Nu fokuserar man mer på kunskapsinlärning och då kommer, självklart, resultaten i kunskapsmätning som posten en sen sen eftermiddag.
  • Flash Gordon
    Dorian Ertymexx skrev 2016-12-07 17:22:23 följande:
    Mja. Jag var kritisk till skolan post Göran Persson och skolpengen. Och blev inte mindre kristik av Björklund och privatiseringsivern. Och kritisk till att politiker lägger sig i och ska leka sociala ingenjörer helt utan utbildning eller förståelse för skolvärlden.
    En gång i tiden dristade du dig faktist till att hålla med om misslyckandet med den "lärar-fria" flum-skolan som skulle ägna sig åt att inspirera istället för tråkigt hård-pluggande.

    Där elever som inte hade disciplinen blev förlorare medan de som hade strukturer som drev dem (läs: engagerade föräldrar) blev vinnare.

    Den tiden är tack och lov över, vad det verkar.

    Björklund kämpade i motvind länge, det var inte opportunt att begära disciplin och plugg-attityd då, men idag talar alla om behovet av ordning och reda. För de svagaste elevernas skull.
  • Flash Gordon
    Dorian Ertymexx skrev 2016-12-09 01:36:57 följande:
    Ja? Den skolan var GPs och Alliansens hjärnspöke. En ren högeridé som enkom handlade om att kunna spara på lärarlöner.
    Den flum-skolan skapades av vänstern och var den som Björklund och Alliansen nu ändrade (lite grand) på. Det var inget "Alliasens hjärnspåke"
  • Flash Gordon
    Dorian Ertymexx skrev 2017-01-13 15:14:59 följande:
    Tvärtom.
    Vi har mer pengar än någonsin men har samtidigt dragit på oss enorma kostnader för invandringen de senaste åren.

    Kostnader vi nu måste täcka med nedskärnginar inom annat och/eller lån.
  • Flash Gordon
    Ascendere skrev 2017-01-13 18:33:29 följande:
    Den här eminenta texten av Özz Nuyen fick mig att ändra åsikt. Läget är gott i Sverige, för det går ju bra för Özz och hans publik äter både lammracks och lax. Det finns sålunda ingenting att oroa sig för!
    www.expressen.se/kronikorer/ozz-nujen/gnallsp.../
    Den typen av raljerande i den frågan under det senaste decenniumet har i princip bara givit motsatt effekt än avsett.
  • Flash Gordon
    Världsmedborgare skrev 2017-01-14 18:03:49 följande:
    Ja och det är konstigt eller fel tycker du?
    .

    Det beror ju på hur pass mycket du värderade den nivå på välfärd som vi hade innan.

    Sverige hade kunnat skicka tillbaka i stort sett varenda invandrare som kom under 2016 till länder som Danmark och Tyskland, med hänvisning till Dublinförordningen - men de som styr ville inte det.

    Då får vi ta notan för det beslutet, nu och för lång tid framöver.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-01-16 22:04:14 följande:
    Du har fel i att Sverige hade kunnat skicka tillbaka i stort sett varenda invandrare som kom under 2016 till länder som Danmark och Tyskland.

    Sverige har i princip utlämnat de flyktingar som kan utlämnas till andra länder med hänvisning till Dublinförordningen.
    Nädå, de hade kunat skickas tillbaka om man så önskade. Eftersom Sverige inte var deras ankomstland inom Unionen.

    De enda som man inte kunde skicka tillbaka var de som redan hade familj i Sverige eller hade visum/uppehållstillstånd i Sverige.

    Därtill hade man långt tidigare kunnat justerat sina egna lagar och regler som man till slut ändå blev tvungen till att göra. För att minska mängden invandrare som sökte sig till Sverige.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-01-16 22:42:23 följande:
    Här får du en bra förklaring på vad Dublinförordningen innebär för medlemsländerna. Läs den och du kommer finna att det inte är så enkelt att Sverige hade kunnat skicka de flesta asylsökande till Danmark och Tyskland.
    Precis.

    Det är bara om personen har familj i Sverige eller visum/uppehållstillstånd som Sverige blir formellt ansvarigt. Sedan gäller första ankomstland.

    Formellt skulle Sverige utvisa till Grekland/Italien/Malta, men i praktiken skulle det vara Danmark eller Tyskland som fick ta emot dem och hantera ärendet. 

    Att Tyskland och Danmark väljer att bryta mot sina förpliktelser under schengensamarbetet utan istället bara skyfflar folk vidare norrut är inget som Sverige borde premiera. Men det gjorde man.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-01-16 23:06:44 följande:
    Nu har du fel. Läste du inte min länk?

    Det finns inte stöd i Dublinförodningen för att Sverige skulle kunna skicka tillbaka flyktingar till Tyskland eller Danmark och låta dessa länder utreda vilket land som faktiskt var första asylland. Det är Sverige som har att utreda vilket som har varit första asylland och detta är ofta väldigt svårt att leda i bevisning.
    Jo, jag läste, och det var inget nytt i den för mig.

    Som sagt. Sverige hade två möjligheter. Antingen formellt skicka tillbaka till första ankomstland eller till Danmark/Tyskland med hänvisning till att de inte skött sina åtaganden enligt schengen vilket skulle göra dem ansvariga enligt dublin. 

    I praktiken gäller det sistnämnda.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna