Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Padirac skrev 2019-11-03 12:26:55 följande:

    Det är ju tråkigt att du ser renovering av kulturminnesvärda hus där den svenska demokratin har regering och riksdag verkar och som inte renoverats sedan 80-talet som att det handlar om att det bara ska bli trevligare för riksdagsledamöterna....

    www.riksdagen.se/sv/sa-funkar-riksdagen/riksdagsforvaltningen/framtidens-riksdagshus/

    "Riksdagens byggnader på Helgeandsholmen och i Gamla stan i Stockholm är i behov av renovering. Planen är att stegvis renovera och utveckla de olika husen för att skapa bästa möjliga förutsättningar för ledamöternas och riksdagens arbete. Först ut att renoveras inom ramen för Framtidens riksdagshus är ledamotshuset i Gamla stan"

    "Ambitionen med renoveringen är att med respekt för de kulturhistoriska värdena föra ledamotshuset in i framtiden. Huset ska omvandlas till en modern kontorsbyggnad anpassad till riksdagens och ledamöternas arbete."

    "Vissa av riksdagens byggnader är runt 100 år gamla och har inte renoverats sedan 80-talet. Husen behöver anpassas till en nutida såväl som en framtida riksdag. Målsättningen är bland annat att skapa bästa möjliga förutsättningar för riksdagens arbete och att det ska bli lättare att besöka riksdagen."

      


    Dålig tajming och inget akut behov.

    Men, jag gillar hur man problematiserar förhållandet för att sköta landets viktigaste uppgifter och med problem som kan säkras för flera år framöver - genom att gå ur byggnader och sätta sig med verksamheten någon annanstans.

    Att du sätter ner foten för sådana här kvasiproblem framför en uttalad anarkist gör mig nästan lycklig. Vad tror du jag ser? Jo, jag ser falska auktoriteter, Play-Doh-ledare som man håller under armarna genom att insinuera att rikets allra viktigaste uppgifter skulle äventyras om inte Buller och Klang får sköta dem från ett välpolerat palats.

    Det finns ingenting som genuina auktoriteter/ledare inte skulle kunna göra av riksdagens arbete - med rätta verktyg, med rätt kompetens och från ett nedlagt skolkomplex, sittandes i IKEA-möbler.

    Genuina auktoriteter/ledare hade marscherat ut ur riksdagen sekunden de hörde att 1.) riksdagen behöver renoveras och om de visste att 2.) resurser fattas inom Stockholms vård och polis.

    Människor lider för att det inte finns nog med resurser i Stockholm och till skillnad från materiella ting så kan man inte renovera dessa varelser till nära nog nyskick om och om igen, och i en behagligt flexibel takt om så önskas.

    Snälla berätta hur du lyckas köpa sådana här kvasiproblem för jag funderar verkligen på att sälja. Herreminjössesnamngud... man kan väl lyckas hamna i ledningen för landet genom att bara se viktig ut.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    K Kalle skrev 2019-11-21 10:22:44 följande:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&programid=96&fbclid=IwAR2UwHC-y3iOq2Y3JyXRQUogGpS2y2HyMvU0AIhiKRYm7kE5WNNCaFsNKgQ

    "Var femte Malmöungdom lever under något slags hedersförtryck. Nu ska skolpersonal i Malmö lära sig mer om unga som lever med hedersnormer."

    Var femte, alltså 20% av Malmös ungdomar lever under hedersförtryck! Hur många procent utlandsfödda ungdomar eller ungdomar med 2 utlandsfödda föräldrar bor i Malmö? det måste ju nästan vara 50% för att den siffran ska stämma.


    Riktigt illa och ett facit för hur det går när man själviskt ser mellan fingrarna - då drabbar det andra.

    Jag skulle dock ta det väldigt försiktigt med en vidare kalkyl utifrån den andelen (20%) som Sveriges Radio hänvisar till.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-11-28 06:55:46 följande:

    Andelen medborgare som utsatts för våld, stöld eller skadegörelse i Region Syd (Blekinge län, Kalmar län, Kronobergs län och Skåne län) fortsätter att minska, och är nu nere på historiskt låga 14 procent -att jämföra med 15 procent 2018 och 17 procent 2012.

    polisen.se/aktuellt/nyheter/2019/november/farre-medborgare-utsatts-for-brott/


    Ja, man kan nästan föreställa sig framgångssagan om även problemen med den organiserade brottsligheten hade hanterats i tid...
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    KillBill skrev 2021-03-27 13:00:00 följande:

    Det har skjutits 21 salutskott från Skeppsholmen i Stockholm med anledning av gårdagens tillökning i kungafamiljen.#detnyasverige


    Har vi verkligen så lite problem med skjutningar/bombningar/våld och grundläggande orsaker till dem här i Sverige att sådant här trivialiserande känns befogat?
  • Digestive
    klyban skrev 2022-04-16 20:10:43 följande:

    Ja, den danska fascisten har uppfyllt sitt syfte, så extremhögern kan säga kolla där.


    Och detta var syftet och uppsåtet med allt detta och inget annat, och det är nu fascister och nazister kommer in och säger att det handlar om yttrandefrihet.

    Yttrandefrihet står fascister och nazister bakom?
    Nä, de gör de inte alls, utan tvärtom attackerar det mest opartiska och sakliga mediet i Sverige och detta för att de är inte sakliga och opartiska nog 


     


    Och detta som nu sker är exakt vad extremhöger, fascister, nazister och putin vill ha.
    Och det är en intressant fråga varför man ska glömma bort det.


    Ok, men varför får extremhögern, fascister, nazister och Putin det som de (ponerat) vill ha?
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2022-04-15 22:23:13 följande:
    "Sverige är tryggare än någonsin"

    ,

     


    .
    Hur ett samhällskontrakt rivs i bitar.
    Svallvågorna av de senaste dagarna har fått ofattbara proportioner. Det är svårt att ens placera det emellanåt då det både är tragiskt och hemskt men säkerligen också nyttigt att problem kommer upp till ytan och blir kännbart uppmärksammade.

    Inte minst så visar det vilka extremt olika världar - alltså som i extremer - som redan den väletablerade svensken/flergenerationssvensken lever i. Ärligt talat så kan jag tänka mig att den djupaste ravinen går mellan dessa/oss, i uppdelningar av olika samhällsgrupper, från klass till geografisk placering, storstadsbor till landsbor, akademiker till icke akademiker, medan invandrare av första - kanske till och med andra - generationen bara är grunda ytor i ett slags esoteriskt happening.

    Det största priset som vi i slutändan får betala kan faktiskt vara priset av att aldrig ha lärt känna våra grannar ordentligt. Priset för en mänsklig distans där vårt förhållande till staten har varit pragmatiskt viktigare än förhållandet sinsemellan. För ett slags semiyttre problem kan man hålla en annan slags koll på, inbillad som verklig, helt oavsett hur man ser på saken och positionerar sig i händelser som dessa, medan dem man som grupp på sätt och vis har möjligheten - eller då upplevt sig ha möjligheten - att förstå bäst, tenderar att vara dem man även är rädd för att bli huggen i ryggen av.

    Det kanske låter väldigt luddigt men föreställ dig samma sak i sådana här banor - ett väldigt starkt och laddat ord som svek är ingenting som vi applicerar på främlingar eller för den delen fiender, iallafall inte med en genuint omskakande innebörd, utan det är människor (eller varför inte gemenskaper) som upplevs närmare än så som genuint kan svika oss på ett riktigt omskakande vis.

    Kanske är det inte bara en fråga om polarisering utan vi kanske inte ens har kommit underfund med hur polariserade och relativt världsfrånvända från varandra vi egentligen är. I flera andra länder har befolkningar av den ena eller den andra anledningen tvingats till att rannsaka varandra på det här viset, medan vi - på ont och gott - inte riktigt har brottats med den draken än.

    Om det är så vore det även bekymmersamt att genomgå en sådan process i vår tid då vem som helst kan försätta sig i en filterbubbla på nätet och till och med få hjälp att hamna i en sådan av väldigt effektiva algoritmer.

    Hur som haver så har vi nog stora och hastiga förändringar framför oss.
  • Digestive
    KillBill skrev 2022-04-18 12:54:56 följande:
    Nej, Socialdemokraterna lägger förslag som tex skulle  leda till stora förbättringar i grundskolan men partier som SD, M och KD är emot och försvarar rätten för aktieägare att dränera grundskolan på resurser.
    Sverige har haft privat- och friskolor sedan 1842. Vad är det plötsligt problemet som har uppstått?
  • Digestive
    KillBill skrev 2022-04-18 14:11:13 följande:
    Friskolesystemet före och efter  friskolereformen 1992 är helt olika saker och att vi har haft privatskolor sedan 1842 saknar därför relevans.  Det finns flera problem med dagens marknadsskola. De främsta problemen är:

    1. Antagningssystemet som leder till ökad segregation och som inte ger alla elever samma möjlighet att söka in till alla skolor.

    2. Finansieringen där den kommunala skolan inte kompenseras för den större uppgift och det större ansvar som den kommunala skolan har.

    3. I dagens system har friskolor incitament att göra det mindre attraktivt för elever med särskilda behov att söka sig till dessa skolor. Elever med särskilda behov går därför oftast i kommunala skolor. Det skulle vara bra för den svenska grundskolan om elever med särskilda behov spreds jämnt mellan fristående och kommunala skolor. 

    4. I dagens system har friskolor incitament att anställa färre lärare och lärare utan lärarbehörighet ( I landets friskolor finns färre lärare per elev och fler lärare saknar lärarlegitimation)

    5. I dagens system har friskolor incitament att sätta glädjebetyg (Problemet med glädjebetyg är störst vid landets friskolor).
    Ok. Vad ser du för lösning på problemen du radar upp? Ska de fortsätta i helt egen regi eller avvecklas helt i din mening?
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2022-04-18 14:21:57 följande:
    Ofattbara? ja kanske. Själv tror jag det är bortglömt innan midsommar. Men visst, ett så kan läka men ärret finns kvar. Sakta men säkert vandrar vi vägen fram mot den rannsakan du talar om. Det blir inte snyggt.

    Jag känner min svenske granne men han började kalla mig "rasist" och "fascist" för ca 15 år sedan så varför skulle jag vilja umgås med honom? Vad bryr väl jag mig längre om hans öde framöver?

    Klyftan till invandraren är lika stor som till min svenske granne men det beror på att vi överhuvudtaget aldrig haft någon anledning att ha med varandra att göra - inte på att han har börjat peka på mig och kalla mig saker.

    I slutänden vinner alltid verkligheten. Vi får väl se vem av mig och min granne som befinner oss närmast denna.
    Tänker mest på att Turkiet och Irak reagerar och sådant. Mm, det blir nog inte så snyggt alla gånger.

    Förstår. Det här med att vara världens ensammaste folk - det heter så iallafall - kan också vara en faktor som spelar in. Det hela vävs dock ihop i det här långvariga oberoendet av människorna omkring en och mentaliteten det skapar.

    Haha, har du förövrigt sett reaktionerna på Twitter kring Hanif Balis så kallade rasism riktad mot Ali Estbati? På tal om svallvågor, proportioner och såklart undergång.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna