Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Snäll men inte tråkig skrev 2019-08-18 23:38:47 följande:

    Om du med "förmåga att skydda sina barn" menar möjligheten att flytta till ett tryggare område hur som helst  om det skulle bli problem med gängkriminalitet och skjutningar i ens bostadsområde så är vi väldigt, väldigt många därute som inte har "förmåga att skydda våra barn".

    Jag kan bara ta mig och min egen familj som exempel. Vi är inga socialfall eller så, vi har en bostadsrätt och arbetar. Men vi skulle  inte ha råd med en jämförbar bostadsrätt i så många andra stadsdelar i staden, bortsett från stadsdelar där otryggheten är betydligt större än i vår och där både unga och gamla av alla nationaliteter till och med i dagsljus ofta undviker vissa allmänna platser.

    Och hyresmarknaden här i stan är ett skämt. De få förstahandskontrakt som blir tillgängliga handlar antingen om bostäder  i de stadsdelar jag beskrev ovan, stadsdelar som är mycket otryggare än vår nuvarande eller om nyproducerade bostäder där månadshyran är nästan dubbelt så hög som den månadskostnad för boende vi har nu.


    De vänsterorienterade samt etablissemangsvänliga tenderar att missa att de som lever ett familjeliv och/eller arbetar och gör rätt för sig - vill ha rimliga alternativ och en samhällsutveckling som skapar rimliga alternativ... inte sitta med mössan i handen och hoppas på att samhällsstöd ska ta en ur urspårade situationer på samhällsnivå.

    Det sistnämnda är en drömdödare av rang. Medelklassen och utslagna har snart helt jämlika alternativ, snart blir det endast prylar som skiljer. Och det är en utveckling som har skett på medelklassens bekostnad och handlar inte alls om att utslagna skulle ha fått det så mycket bättre att de därmed kan jämföras med medelklassen... utan det är medelklassen som har målats in i ett hörn av dåliga målare.

    Folket kommer att få lösa det här själva genom en organiserad ruralisering - företagare och arbetare kommer att unisont och organiserat få söka sig ut på landsbygden, för att kunna skapa sig nya livsförhållanden. Det är dock ett projekt utan motstycke och folk kommer att få viga hela sina iv för insatsen.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-08-19 14:01:07 följande:

    Alltid lika underhållande att få ta del av dina texter och dina iaktagelser. Här dina spaningar som innebär att du kommit fram till att vänsterorienterade och etablissemangsvänliga INTE har familj och/eller arbete. Jag skulle faktiskt gissa att sysselsättningsgraden är lägre bland grabbarna som bekräftar varanda på Flashback än bland vanligt folk.

    Även om du inte tror det så är det ett hån mot de som är utslagna att påstå att deras alternativ är likvärdiga med medelklassens.Din profetia är däremot spännande - fast knappast särskilt verklighetsanpassad. Snarare kommer landsbygdens avfolkning att fortsätta - men jag gillar bilden av företagare och arbetare som unisont lämnar städerna för att söka sig nya livsbetingelser på landet.


    Ja, det borde ha formulerats tydligare: de vänsterorienterade samt etablissemangsvänliga är mer nöjda med/i situationen. Som nöjd letar man sällan alternativ och man ska nog skatta sig väldigt lycklig om man är nöjd idag - för alternativen är försvinnande få. Som etablissemangsvänlig aktivist så glömmer man tydligen väldigt lätt sin egen sits, och istället för att skatta sig lycklig över den så förlöjligar man istället folket som klagar över bristen på alternativ. Men det är bra att du verkar nöjd och inte behöver söka alternativ för att bli det, FDFMGA - övriga kan dock inte leva på din lycka.

    Nu skrev jag >>har snart<< och inte >>har<< så det finns inte mer att bemöta här.

    Inte heller var det en profetia utan en lösning som jag tror att fler och fler börjar att se. Men i övrigt så har urbaniseringstrenden vänt iallafall för Stockholm.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Snäll men inte tråkig skrev 2019-08-19 14:14:01 följande:

    Det är fullt möjligt att vi kommer att se en ny "Gröna Vågen" framöver. Att försörja sig enbart på småskaligt  jord- och skogsbruk är mycket svårt idag men på senare tid har många inom det jag tror du skulle benämna etablissemanget insett att om Sverige verkligen ska göra en insats för miljön och klimatet på allvar är inte huvudnyckeln elcyklar till Stockholmare, klädbytardagar och burgare av soja importerat från Sydamerika - utan den är ett  rätt bedrivet hållbart jord- och skogsbruk. ett sådant jord- och skogsbruk som inte är klimatneutralt utan klimatpositivt eftersom det binder koldioxid.

    Det är alltså inte omöjligt att det blir lättare att försörja sig på småskaligt jord- och skogsbruk framöver. Många människor är dessutom redigt trötta på fiskpinnar som åkt jordklotet runt innan de hamnade i frysdisken, på att äta bär som fraktats över tre kontinenter och på att barn och gamla inom den offentliga sektorn serveras kött från djur som levt ett skräckfilmsliknande liv i en annan världsdel innan de slaktades. Tröttheten  handlar om både hälsa, miljö och djurvälfärd.

    Men nu halkade jag in på ett sidospår.


    Ja, det är en del av det hela och någonting som jag tror efterfrågas mer och mer.

    Den form av ruralisering som jag pratar om handlar i princip om ett nybygge från grunden - om att skapa funktionella städer av småorter som har tagit stryk av urbaniseringen eller rent utav skapa helt nya bosättningar. Tiden får visa vad folk finner rimligt men fler och fler verkar trötta på att fjättras av/i politikers projekt.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    K Markatta skrev 2019-09-11 21:22:09 följande:

    mitti.se/nyheter/skottlinjen-oskyldiga-kriminella/

    I skottlinjen: Så drabbas oskyldiga när kriminella skjuter vilt

    Konflikterna mellan kriminella nätverk i Stockholms län är intensiva just nu, och tillgången på automatvapen är hög. Men det är inte bara gängmedlemmar som hamnar i skottlinjen. Enligt polisen har nio personer utan en koppling till en kriminell konflikt dödats och 25 personer skadats i hela Sverige hittills i år.

    - Under den senaste tiden har allmänheten drabbats när de kriminella skjuter i det offentliga rummet. Vi har största respekt och förståelse för den oro som det naturligtvis skapar bland allmänheten, sa regionpolischefen Ulf Johansson presskonferens igår.


    Under perioden januari fram till slutet av augusti i år så har det varit 195 skjutningar i Sverige och i dessa så har alltså 34 utan koppling till de kriminella konflikterna blivit skadade varav nio med dödlig utgång.

    Med andra ord så har ~17% av skjutningarna i Sverige skadat utomstående och ~5% med dödlig utgång.

    Men vi kan ta det i förskönande ordlag istället:

    - Över 80% av Sveriges skjutningar är helt säkra för allmänheten!

    Jag är medveten om att skjutningar kan ha fler än ett utomstående offer och att det påverkar procentsatsen (känner på rak arm till ett sådant fall). I praktiken finns det betydligt mer att ta hänsyn till och för att få mer träffande siffror - som exempelvis skjutningar utan faktiska måltavlor (att någon får för sig att skjuta mot ett träd eller i luften rapporteras exempelvis som en skjutning, mig veterligen, men det hör inte riktigt hemma i frågor som berör kriminella uppgörelser).

    Man skulle/borde göra en uträkning som tar hänsyn till mer. Någon som känner sig manad? Är själv upptagen för resten av dagen.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-09-14 12:20:55 följande:

    Nu är det ju ett fåtal personer som begår dessa gäng och nätverksrelaterade skjutningar. I Södertälje kunde polisen för ett antal år sedan vända utvecklingen genom ett brett samarbete mellan myndigheter.

    Det första jag ser är att du räknar på ett urval och presenterar det som data för ett annat urval. Det är naturligtvis ingen hederlig argumentation utan ett flagrant försök att missleda och förvanska verkligheten. Om det nu är medvetet. Annars är det okunskap.

    Allmänheten är betydligt större än att de skulle vara i skottlinjen under samtliga dessa skjutningar. Så börja med att räkna på de rätta siffrorna innan du presenterar dina resultat.


    Klart att det går att vända utvecklingen...

    Vi har data över antalet skjutningar i Sverige mellan januari till slutet av augusti. Vi har data över hur många utomstående som har skadats i svenska skjutningar under samma period. Men vi kan inte använda dessa uppgifter med varandra?

    I övrigt så spenderade jag ett helt stycke med att påpeka svagheter i min uträkning... det finns som sagt mycket mer att ta hänsyn till för att få seriösa siffror.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-09-14 17:33:55 följande:

    Du kan använda dessa siffror med varandra, men du kan inte använda dessa siffror för att visa någonting annat än detta.

    Ja, de siffrorna var inte så seriösa utan missvisande - vad du hade för skäl till att producera dem kanske du vill berätta?


    Vart skulle jag ha använt siffrorna för någonting annat än att nosa på hur stor andel av skjutningarna som har fått skadlig respektive dödlig utgång för utomstående?

    Varför? Jag blev nyfiken på utsträckningen som Sveriges skjutningarna - i specifikt kriminella uppgörelser - drabbar utomstående och började räkna på saken. Du tycker inte alls att det vore en intressant uppgift att utreda närmare och mer seriöst?

    Sedan får du nog acceptera att målgruppen som jag vänder mig till förstår att någonting inte är seriöst uträknat - när de läser att uträkningen i fråga inte är seriös liksom varför den inte är seriös.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-09-14 19:03:54 följande:

    Det var inte så svårt att se att det inte var seriöst uträknat, det var kanske ett fulspel till och med?

     


    Är du medveten om att jag spenderade fler tecken på att (direkt som indirekt) belysa bristerna i min uträkning - än på någonting annat i inlägget?

    Vad förvånad jag blir när du menar att det inte var svårt att se hur uträkningen var oseriös... för det var ju inte upplagt på det viset eller så.

    Vad är det du brottas med här egentligen?
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    K Markatta skrev 2019-09-16 13:51:42 följande:

    www.expressen.se/nyheter/nodropet-fran-kommunerna-tvingas-till-drastiska-atgarder/

    SKL:s varning: Risk för stora neddragningar

    På den organisation som företräder alla landets kommuner, SKL, hade man så sent som på torsdagen ett möte där kommunala ekonomichefer från hela landet samlades, och bilden som framträder visar på ett "mycket besvärligt läge", säger Annika Wallenskog, chefsekonom på Sveriges kommuner och landsting, SKL.

    ...

    - Det är stora förändringar som måste till. Kommunerna behöver tänka om helt och hållet kring vilken service man erbjuder, säger hon.

    - Kommunerna kommer tvingas fundera på hur man kan bedriva sin verksamhet på ett nytt sätt. Det kan vara att man inte längre har nattillsyn av äldre med hjälp av personal utan genom kameror eller att lärare får åka runt mellan många skolor och så får eleverna delta i lektionen via videokonferenser, säger hon.


    Om det ändå hade funnits en enda själ som varnat för att en sådan utveckling skulle kunna bli reell...
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-10-03 16:03:20 följande:

    Nja har du inte läst fel nu? Det var år 2009 när alliansen regerade som 225 kommuner gick med förlust och gjorde förlust på 6 000 000 000 SEK

    Prognosen för i år är att en majoritet av landets kommuner har budgetar som är  i balans eller lämnar överskott.  Om jag inte minns fel så är SCBs augustiprognos pekar på att landets kommuner sammantaget kommer lämna ett överskott på ca 8 000 000 000 i år.


    skl.se/tjanster/press/nyheter/nyhetsarkiv/resultatenfallerikommunsektorn.26913.html

    >>Kommunerna har ett överskott på 14,4 miljarder kronor för år 2018, medan regionerna landar på 0,5 miljarder. Det är en försämring med 12 miljarder kronor jämfört med föregående år. Det visar boksluten som har sammanställts av Statistiska centralbyrån (SCB).

    [...]

    Sammantaget överskott men fler har underskott och skulderna ökar

    72 av 290 kommuner och 6 av 20 regioner har ett underskott. Det kan jämföras med att 20 kommuner och 5 regioner redovisade ett underskott år 2017.

    Trots plusresultatet fortsätter låneskulden att öka. Kommuner och regioner har stora investeringsbehov i kärnverksamheterna till följd av befolkningstillväxten med allt fler barn och unga samt en ökad andel äldre. Investeringarna ökade med 14 procent i kommunerna och med 18 procent i regionerna.

    - Det är oroande att så många regioner och kommuner nu har underskott, trots snabbt växande skatteintäkter säger Annika Wallenskog, chefsekonom på Sveriges Kommuner och Landsting.<<

    Det känns inte lite mindre soligt när vi 1) precis har haft en högkonjuktur (borde ha >>Ladorna fulla.<< som det heter), 2) höjer skatter både här och där men 3) ändå halkar mer och mer ner i skulder för kommuner och regioner?

    Varför oroar det iallafall Annika Wallenskog? Och ska hon räknas som domedagsprofet eller helt enkelt placeras under >>skrikhögern<<? - alternativt både och.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-10-07 21:46:08 följande:

    Andelen äldre kommer att vara ett än större problem längre fram.  Demografin 

    www.scb.se/hitta-statistik/artiklar/2016/Stora-insatser-kravs-for-att-klara-40-talisternas-aldreomsorg/

    "Mellan år 2015 och 2035 väntas antalet personer som är 80 år eller äldre öka med 76 procent."

    "Enligt SCB:s prognoser väntar en stor brist på vård- och omsorgs­utbildade i framtiden. De ökande behoven inom vården generellt och särskilt inom äldre­omsorgen gör att efter­frågan på personal väntas öka kraftigt under åren fram till 2035. När det gäller tillgången på vård- och omsorgs­utbildad personal är utvecklingen en helt annan. Om antalet personer som utbildar sig under prognos­perioden är lika stort som det varit under de senaste åren kommer det totala antalet utbildade att vara lägre år 2035 än idag.Det beror dels på att intresset för vård- och omsorgs­utbild­ningen på gymnasiet minskat under de senaste åren samtidigt som antalet utbildade inom Komvux inte ökat nämnvärt. Dessutom är en relativt stor andel av de som idag är yrkes­verksamma vård- och omsorgs­utbildade äldre än 45 år. Det innebär att pensions­avgångarna för gruppen väntas bli större än antalet nyut­examinerade, vilket leder till en minskad tillgång på utbildad personal. Den beräknade effekten av detta blir att det år 2035 kommer att saknas drygt 160 000 vård- och omsorgs­utbildade."

    www.scb.se/contentassets/b1ae4493ffd1404987a4d32cbf213ae5/den-demografiska-krisen-ur-ett-regionalt-arbetsmarknadsperspektiv.pdf

    "Man brukar ange den demografiska krisen som det tillstånd då andelen av befolkningen i åldrarna 20?64 år är för liten för att orka försörja både sig själva och de yngre och äldre i samhället. Oftast anger man att krisen uppstår när de stora årskullarna födda under 1940-talet blir äldre och vårdbehövande."


    Absolut. Det finns högst reella anledningar för Sverige att både ha en gedigen och ökande folktillväxt liksom återkommande generationer som avlöser varandra... så har våra ekomiska system byggts upp. Och som det ser ut med Sveriges nativitet så behövs immigration för att lösa pusslet.

    Men det handlar i vanlig ordning om sund balans - att behovet finns betyder inte att vi behöver ta oss vatten över huvudet.

    Ur ett makroekonomiskt perspektiv så innebär all folktillväxt ekonomisk tillväxt - men våra offentliga resurser rör sig inte jämt med den tillväxtkurvan varför det kan uppstå problem.

    Näringslivet tackar dock och tar emot för en till kropp som behöver tjänster, produkter med mera.

    Man bör dock sträva efter en så jämn och kontinuerlig folkökning som möjligt, då just de höga och plötsliga topparna skapar en stormigare obalans mellan dessa delar av ekonomin - det offentliga hinner helt enkelt inte att generera tillräckligt med resurser/välfärd i tid. Något som vi märker av efter flyktingkrisen 2015 exempelvis.

    Vi måste göra det bättre, i det kan vi säkerligen komma väl överens. Skiljelinjerna mellan dig och mig går väl mest i hur vi ska hantera situationen när det har gjorts mindre bra...

    ...plus att jag i allmänhet hanteras som en slags SD-halmdocka här vilket skapar viss friktion - men jag ansvarar givetvis inte för andras påhitt om mig eller för den delen tar någon hänsyn till dem, så jag ser inte sådant nonsens som en faktisk skiljelinje mellan oss två.

    Finner det sorgligt att ens åsikter, hållning och idéer ska behöva förvanskas så mycket här och det sker minst sagt ensidigt. Det förstör och året 2019 så kan det även ses som en hyfsat bortkommen strategi - som ett fruktsocker åt ens meningsmotståndare som lever på offerkoftor och sociala problembeskrivningar.

    Tänk om folk här hade förstått skillnaden mellan en anarkist som behöver sätta sig i en försvarsställning för att det florerar lögner om hens politiska hemvist och på en faktisk aktivist ur extremhögern som utnyttjar exakt samma läge för egen vinning (och även positionen som kastas på mig här - då en sådan aktivist enkelt kan peka även på min realitet hör och få sin sak stärkt).

    Jag börjar dock misstänka att en del i dessa forum inte har så stora problem med högerextrema som de vill ge sken av, jämfört med passionen för att blott jävlas. Det verkar snarare vara en socialt accepterad linje för en del att gå på och för att få jävlas med andra lite mer ostört...

    ...folk.
    Skriver i E-Prime.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna