Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Digestive skrev 2022-06-03 07:23:55 följande:
    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/V9npXd/flera-brander-i-trollhattan

    Plötsligt började det brinna på flera ställen samtidigt i Trollhättan. Två parkeringshus, en radhuslänga och flera bilar stod i lågor och ett VMA utfärdades i natt. Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att gängkriminella kan ligga bakom bränderna.
    Uppdatering:

    https://www.expressen.se/nyheter/han-fick-sin-bil-brand--vill-inte-bo-har-langre/

    34 utbrända bilar, ett eldhärjat parkeringshus och en totalförstörd radhuslänga med 16 lägenheter. Så ser det ut i Trollhättan efter veckans bränder och misstänkta hämndaktioner.

    Människorna vi möter i Trollhättan är inte chockade trots de två senaste dygnens händelser med utbrända bilar och eldhärjade fastigheter. Man har blivit van vid brinnande bilar och kriminella gäng, säger flera personer som vi pratar med.

    Petrer Eriksson säger att han är upprörd på Morgan Johansson.
    - Jag blir högst provocerad av justitieminister Morgan Johansson när han säger att det är kommunerna som ska lösa detta tillsammans med socialtjänsten. Det är naivt att tro att det går på det sättet. Vi måste ha konkreta åtgärder på plats.

    På Kronogården står en man och hans son vid en parkeringsplats och tittar på sin utbrända bil. De berättar att fönstren till deras lägenhet skallrade när bilen exploderade på onsdagskvällen. De är ledsna men också tacksamma att de lyckades rädda sin andra bil som stod parkerad på parkeringsplatsen bredvid. ? Vi fick båda precis jobb, det blir svårt att bara klara sig med en bil. Jag vill inte bo här längre, säger mannen.

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/z7oe29/brander-i-trollhattan-tros-vara-hamnd-for-ett-gripande

    Uppgifter: Brandkaoset tros vara hämnd för gripande av ung man

    Drygt tolv timmar innan brandkaoset, på torsdagsförmiddagen, hade en ung man från samma gäng gripits i ett tillslag med insatsstyrkan. Han misstänks, och senare anhölls, för grovt vapenbrott. En husrannsakan genomfördes även i en bostad.

    - Bränderna utreds för närvarande som en direkt hämndaktion för polisens ingripande i vapenärendet. Plus en tid av andra gripanden och beslag från gängen. Nätverkskriminella vill visa att de har kontroll i staden, säger en källa till Aftonbladet.

    https://www.msn.com/sv-se/halsa/other/brandkaos-i-trollh%C3%A4ttan-%E2%80%93-r%C3%A4ddningstj%C3%A4nst-i-stabsl%C3%A4ge/vp-AAY1TyO

    Brandkaos i Trollhättan - räddningstjänst i stabsläge
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2022-06-05 07:18:37 följande:

    Nyckelord: "man har blivit van"


    Att de kriminella gängen ger igen på allmänheten känns dock som en relativt ny företeelse.

    Det får verkligen inte bli en trend. Jag hoppas verkligen att polisen i Trollhättan kan få till det så att det i slutändan upplevs som en meningslös/icke värd/kontraproduktiv handling av gängen.
  • Digestive


    Offret var en 9-åring och gärningsmannen en 13-åring med flera våldsexuella brott i sitt register. Offret kämpar för sitt liv nedsövd på akuten efter överfallsvåldtäkten som avslutades med ett mordförsök.

    Det är smått bisarrt att se hur vår etablerade media och Public Service målar upp den här fruktansvärda händelsen och hur relativt tyst det har varit om den.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-07-11 23:36:47 följande:
    www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/detta-vet-vi-om-misstankta-mordforsoket-pa-flickan-i-moro-backe

    "En flicka under 15 år ligger svårt skadad på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Hon hittades 7 juli i ett skogsparti i Skellefteå. Brottet utreds som ett misstänkt mordförsök. Detta är vad som har hänt i korta drag

    ..
    SÅ FUNGERAR BROTTSUTREDNING MED MISSTÄNKT UNDER 15 ÅR Dölj

    Barn under 15 år:


    ? Kan inte ställas till ansvar för brott och redovisas inte i statistiken över misstänkta personer.


    ? Kan inte dömas till straff.


    ? Utredningar görs enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare.


    ? När utredningen är klar kan sociala myndigheter fatta beslut om åtgärder, till exempel olika stöd- och vårdinsatser.


    ? Vid mycket allvarliga brott kan en domstol pröva skuldfrågan genom en så kallad bevistalan ? men bara om det begärs av socialnämnden, Socialstyrelsen eller barnets vårdnadshavare.


    ? Om bevistalan begärs får åklagaren väcka åtal om det krävs ur allmän synpunkt, dvs åklagaren ska värdera om bevisningen hade varit tillräcklig för ett motsvarande åtal mot en straffmyndig person.


    ? Vid bevistalan tar domstolen ställning till om barnet begått brottet eller inte, men någon påföljd utdöms inte.


    Källa: Åklagarmyndigheten"

    Kommer jag ihåg rätt om vi tidigare debatterade varför inte media skriver ut signalement och annat för att allmänheten inte ska blanda sig i utredning och spaning om inte polisen specifikt ber allmönheten om hjälp?   Det kan ha varit någon annan som inte förstod detta, det är fler år sedan den debatten.

    Det finns också skäl för media att inte sprida alla detaljerom minderåriga - men det kan ocksp vara någoting inte alla förstår.

    Vad tänker du?


    Jag tänker Vad vill han komma fram till? och känner att ditt fokus är märkligt.

    Att beskriva offret som en flicka under 15 år känns dock mindre bisarrt än en kvinna om det var vad du ville fokusera på.

    Vad tänker du?
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-07-11 23:56:44 följande:
    Något om de specifika åldrarna eller att de båda är under 15?

    Det verkar inte vara ett terrorbrott utan ett brott av en mycket störd pojke - som tydligen förökt begå eller begått ett liknande brott tidigare men då mot en kvinna och inte ett barn.
    Även det här kan man ta med sig av artiklarna i fråga:

    Enligt Aftonbladets uppgifter har skolan larmat om pojkens beteende under lång tid.

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Wjwy6k/skelleftea-misstankt-pojke-kopplas-till-tidigare-fall
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna