Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    KillBill skrev 2023-04-27 06:22:23 följande:
    Sedan kan man fråga sig varför du sprider desinformation om att det inte skulle vara Putin som är orsaken till de höga elpriserna. Förklaringen till de höga elpriserna är Rysslands krig i Ukraina och Rysslands minskade gasleveranser till Europa. När du hävdar något annat gynnar du bara Vladimir Putin.
    Förklaringen till de höga elpriserna är en undermålig energipolitik. Att skylla på Putin är bara dumheter. Det är inte Putin som har lagt ner kärnkraftverken eller bestämt att Europa skulle förlita sig på rysk gas för att sedan införa sanktioner mot samma land som försåg Europa med gas.
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-04-27 17:26:09 följande:
    Trist att se att även du  sprider Vladimir Putins narrativ.

    Att den främsta anledningen till de höga elpriserna är   Vladimir Putin/Ryssland är ett faktum. När du påstår annat gör du dig till Putins nyttiga idiot.
    Om det inte var Putin som dikterade SMP regeringens energipolitik så är det inte Putin som ligger bakom SMP regeringens katastrofalt misslyckade energipolitik.

    Och om det inte är Putin som styrde den europeiska energipolitiken så är det inte Putin som ligger bakom de europeiska energiproblemen.

    Det duger helt enkelt inte att skylla inhemsk eller europeisk inkompetens på tredje person. För att lösa den Svenska och Europeiska energikrisen är det bättre att erkänna de fel som begåtts och se till att de felen inte upprepas.

    Om du tror att Putin var en puppet master som styrde europeiska politiker så får det stå för dig.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-04-27 17:50:06 följande:
    så... vem är det som bestämt att Europa skulle förlita sig på svensk elproduktion istället för rysk gas?  För det är ju förlängningen av vad du påstår...

    vilket politsiskt parti har bestämd detta?
    Nej det är inte förlängningen av det jag påstår. Det jag påstår är att varje land har ett eget ansvar och att det inte duger att skylla dumma beslut på någon annan eftersom det varken löser några akuta problem eller medverkar till att vi undviker att göra samma misstag i framtiden.
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-04-27 23:35:26 följande:

    Innan vi fortssätter diskussionen föreslår jag att du tar till dig lite fakta.


    Fakta är att energiproduktionen lyder under naturlagarna och att politikerna inte förstått eller helt enkelt struntat i enkla orsakssamband. Och nu när verkligheten börjar göra sig påmind så är det ingen som vill behöva stå för sina misstag eller ens lära av de misstag som gjorts.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-04-28 07:27:06 följande:
    Eu har gjort det gemensamma beslutet att integrera varor och tjänster till en gemensam marknad för att bättre utnyttja resurser och investeringar.  Alternativet är att varje land skapar en egen överproduktion, det skulle leda till produktionsenheter som står still stora delar av året eller säljer till underpriser, negativa priser eller helt enkelt påför konsumenterna extra höjande kostnader. 

    Det kan verka motsägelsefullt, men samtidigt som mer produktion i Sverige skulle ha gett i eo4 lägre priser under elpriskrisen så skulle samma produktion ha gett höjda priser utanför elpriskrisen.   Det finns undersökningar som stödjer detta.  
    Infrastruktur, dit man bör räkna el, har lite andra förutsättningar än varor som är lätt att tillverka och transportera över långa avstånd.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-04-29 21:52:43 följande:
    Det framställda elektriciteten behöver i motsats till livsmedel och andra fysiska varor inte transporteras från punkt a till punkt b för att vara tillgänglig - om än med transmissions förluster.
    Så du har löst det gamla problemet med att flytta el från en punkt till en annan utan att bygga ledningar.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-04-29 22:48:49 följande:
    Elementär fysik. 

    Det finns nog gott om material på internet som förklarar hur elektricitet överförs i ledningar.  Drömmer
    Låt mig citera dig "Det framställda elektriciteten behöver i motsats till livsmedel och andra fysiska varor inte transporteras från punkt a till punkt b för att vara tillgänglig".

    Du har med andra ord hittat en metod där det inte behövs någon infrastruktur i form av ledningar för att överföra elektricitet från tillverkare till slutkund.
  • nattuw
    Rataxes skrev 2023-05-15 08:13:57 följande:
    www.dagenssamhalle.se/samhalle-och-valfard/kommunala-bolag/bostadsbolag-far-inte-vraka-kriminella--nu-infors-inflyttningsstopp/

    Rättssamhället...

    Bostadsbolaget kan inte vräka en maffiafamiöj för att hyresnämnden säger nej.
    Domstolarna säger nej.
    Hyresgäster flyttar
    Inga nya uthyrningskontrakt
    Hantverkare måste ha eskort av väktare.

    Rättvisa är bara en filosofisk teori numera.

    Den som äger hyresfastigheter gör klokt i att vägra hyra ut till vissa grupperingar. Annars riskerar man att stå med tomma lägenheter när maffia tar över.

    Malmös kommunala bostadsbolag MKB har försökt ? men det går inte att säga upp hyreskontraktet för föräldraparet med hänvisning till att deras söner har koppling till organiserad brottslighet.


    Nu har bostadsbolaget infört inflyttningsstopp i huset i Limhamns Sjöstad på grund av hotbilden, rapporterar Sydsvenskan. Inga nya hyresgäster får flytta in, trots att flera grannar sagt upp sina kontrakt.


    Ett sätt som faktiskt skulle kunna fungera är att införa RICO-lagar i Sverige. Då skulle det kanske gå låsa in sönerna så att de inte kan fortsätta förstöra livet för oskyldiga.
  • nattuw
    Pehrmedh skrev 2023-06-04 18:23:10 följande:
    Pratade med en bekant från förr och han så något jag inte tänkt på.

    "Finns det någon som har en plan för vi hur ska lösa problemen?
    Det mesta tyder på att ingen vill ta i problemen eller ens erkänna att det finns några problem och med de förutsättningarna blir det svårt att lägga upp en plan för hur problemen skall angripas.
  • nattuw
    Pehrmedh skrev 2023-06-24 00:22:38 följande:

    Apropå det här med gängkriminalitet.

    Ser vi ett paradigmskifte när socialdemokratiska Aftonbladet lägger upp bilder på vilka de är?

    Ingen Andersson, Pettersson eller Lundström här.

    www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/VPQlJJ/kartlaggning-sa-lever-gangmordarna-innanfor-murarna.

    Och stackars Frunze som blev yrkeskriminmell och mördare på grund av socioekonomsika orsaker.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/GMXO44/sa-kunde-frunze-saghatelyan-rymma


    Med en ny regering så är frågan inte längre lika politiskt känslig för S och därmed kan Aftonbladet nu locka med gängkriminell klickjournalistik.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna