Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Padirac skrev 2023-03-03 17:16:25 följande:
    Jag är helt övertygad om att det inte är tillåtet i Finland att på fyllan mörda andra människor med knivar, händer och tillhyggen.
    Likväl helt olika fenomen.

    Vad är mer allmänfarligt?

    1. Skjuta med automatvapen från en moped i rörelse samtidigt som man åker förbi en lekplats samt detonera bomber i bostadshus.

    Eller.

    2. Hugga ihjäl/slå ihjäl den som man är upprörd på.

    Vad är mer systemhotande?

    1. Kriminella gäng/organiserad brottslighet som kan ta en mindre stadsdel i besittning, som rekryterar våra barn och ungdomar, infiltrerar vår politik och som ställer både fängelsets och poliskårens kapacitet till sin spets.

    Eller.

    2. Krogbråk/våld i nära relationer med dödlig utgång.

    Jag säger inte att rataxes är mer upprörd över alternativen nummer 2 men det vore inte märkligt om så vore fallet - helt oavsett hur vederbörande står i frågan om att försvara privat egendom.
  • Digestive
    KillBill skrev 2023-03-03 17:55:26 följande:
    Tänker du på den där KD politikern i Södertälje eller på den där SD politikern med nära band till olika MC gäng?
    Samtliga fall.
  • Digestive
    Padirac skrev 2023-03-03 18:32:59 följande:
    Det kan ju vara så att det är systemt som är värt att skyddas  - inte antalet oskyldiga människor.

    Det kan iofs verka motsägelsefullt att någon som säger sig vara libertarian eller anarkist i någon betydelse ser mer till ett samhällsystem de vill montera ned än till enskilda människors liv.

    Men, vad vet jag...   
    När system hotas så sker det på oskyldigas bekostnad.

    Att montera ner delar av ett samhällssystem är inte att montera ner hela samhällssystemet. När det även handlar om kärnverksamheter som medborgarnas skydd, rättssystemet och integriteten i våra politiska system så är nog nedmonteringen av någotdera väldigt främmande för de flesta.
  • Digestive
    Padirac skrev 2023-03-03 19:23:28 följande:
    Inte nödvändigtvis, systemhot kan leda till att oskyldiga slipper att drabbas.  Det finns gott om exempel från historien och samtiden.

    Vill du göra fram argument om att det är hot mot statens våldsmonopol som i sig är mer upprörande än antalet oskyldiga människor som mördas? För vilka typer att stater och deras våldmonopol gäller det i så fall? Alla stater, Putins, Hitlers, demokratiers?

    Eller är det någonting mer grundläggande som gör att system är skyddsvärda?

    Visste du förresten att cigg är farligare för oskyldiga än de gängkriminellas skjutande?  Hur många hundra dör varje år pga passiv rökning?  Hur många tusen dör varje månad av sin egen rökning?  Är kostnader för cigg och rökning systemhotande pga de kostnader detta lägger på samhällssystemet?
    Visst, men tänker du på tyranniska samhällssystem så känns de inte jätteaktuella.

    Vad är det som skulle vara ett hot mot våldsmonopolet utan att oskyldiga drabbas av våld?

    Vad spelar det för roll?
  • Digestive
    Padirac skrev 2023-03-03 23:26:52 följande:
    Tyranniska samhällssystem är i högsta grad aktuella. Det pågår ett krig i Europa, ett krig där en stat som har tydliga fascistiska inslag och som bedriver terrorism mot civila har anfallit en stat som vänt sig till demokrati och frihet.

    Om det spelar roll hur många som dör av olika orsaker kan det spela roll. Utforskandet av den inställning du har till dessa dödstal kan belysa om det är antalet döda som spelar roll eller om det är vissa handlingar som spelar roll för dig.  Att blunda för vissa typer av dödande och fokusera på sättet människor dödas kan väl klassas som ett sätt att godhetssignalera och skulle tidigare ha kallats för moraliserande och politiskt korrekt, skit i hur många som dör av fylla, tillhyggen och knivar, det är skjutvapen-användandet i sig som är problemet, inte hur många som dör.. Död

    Att SDs fotsoldater befinner sig långt nere i sin politiska korridor och använder sig av och omfattar såväl postmodernism som identitetspolitik (vilket de föraktar och säger sig motarbeta ) och dessutom godhetssignalerar är kanske ett tecken på intellektuell ohederlighet eller mer troligt intellektuell grundhet. 

    Det är Ok om de själva tillskriver andra känslor, men ve den som de menar tillskriver andra känslor. 

    Fy kulturmarxister, fy vänsterblivna, fy fy fy
    Det var många hopp från läget i Sverige och där vi har problem med just kriminella gäng/organiserad brottslighet och deras terror.
  • Digestive
    Padirac skrev 2023-03-04 09:02:25 följande:
    Ändå var det inte annat än att utveckla frågan om de argument du för fram inte handlar om antalet oskyldigt dödade utan om att statens våldsmonopol är hotat.  Det förra verkar vara betydelselöst och det senare verkar vara godhetssignalerande och ett sätt att peka ut människor med viss härkomst. Kräks
    Det är din mycket märkliga tolkning men låt inte mig hindra någon från att spy på egen fot.

    Att du överhuvudtaget lyckas göra kopplingen mellan det som jag har skrivit och människor med viss härkomst säger mer om dig själv.

    Jag vågar tro att människor med viss härkomst inte fyller någon annan funktion för din del än möjligheten att författa sådana här debattinlägg. Spelpjäser för att du ska kunna misstänkliggöra skribenter som du inte gillar och få orera om SD och deras fotsoldater - det vill säga summan av din aktivitet här.
  • Digestive
    Rataxes skrev 2023-03-04 09:55:46 följande:
    Det är ju därför jag ständigt hävdar att staten med sitt våldsmonopol  inte längre förmår utföra sina kärnuppgifter. 
    Man kan ju fundera på vad som sprider mest otrygghet i ett område 
    - att Paavo och Marko knivar ihjäl varandra i Pekkas lägenhet eller 
    - att oskyldiga kommer ivägen när gängen gör upp på torget utanför Burger King medan gängen spränger i ett annat område. 

    Enligt de individer där SD bor helt hyresfritt i vederbörandes hjärnor är det helt jämförbart. 

    Det blir väl så i ett land där intellektuella giganter som Mogge, bag in box-Annika, Anders Lindberg, Jonna Sima, Göran Greider m.fl. galaxhjärnor styr det offentliga samtalet.

    Det är helt annorlunda att se och läsa finsk media. Det är helt uppenbart att Finland till skillnad från Sverige styrs av vuxna människor.
    Ja, det är märkliga relativiseringar.

    Jag tror snarare att SD har köpt mark och uppfört bostadsrätter i dessa huvuden som SDs fotsoldater äger. Att någonting annat skulle äga tankeverksamhet finns det inget som helst tecken på.
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2023-03-04 16:59:34 följande:

    Två kvinnor dog i en lägenhetsbrand natten till idag.

    www.expressen.se/nyheter/misstanken-maltavlans-flickvan-och-mamma-dodade-i-brandattentat/

    Någon har med flit tänt eld på deras lägenhet genom brevinkastet på dörren. Dådet kopplas till gängkriminalitet.

    Men visst. Gängkriminella är nu nere på nivån att de är beredda att elda upp ett flerfamiljshus men det är lugnt: "är man bara inte med 'dem' så är det ingen fara" som det har deklarerats i tråden

    Flerfamiljshus. Tända eld på. Två döda i lägenheten. Visst, de kan gå under kategorin "vara med dem" då, om man vill vara på det humöret när man ska spela ned den skenade brottsligheten och dess offer. 

    Tre andra har också förts till sjukhus och värden för miljoner lär vara förstörda i fastigheten. Bara vanligt folk som drabbas av kriminaliteten.

    Något radioprogram idag om strafflängder. En förbryllad forskare på området sa att länge var det lugnt i debatten men för cirka fem år sedan tog den fart. Det måste ha hänt något i samhället, resonerade han?!

    Tja, för ungefär fem år sedan inträffade exempelvis det här
    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/man-skjuten-fran-bil-i-sodra-stockholm

    det här:
    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/nicholas-8-ariga-son-knivranades-man-ar-ju-forbannad

    det här
    www.aftonbladet.se/nyheter/a/G1WP1x/skottlossning-i-ica-affar-i-jakobsberg

    och det här
    www.svd.se/a/70pG3V/ranvag-mot-barn-pojkar-utsattes-pa-vag-till-traning

    Det är vid den tidpunkten som det i tråden förklaras att om man bara inte umgås med "dem" så är man säker och hon kvinnas från Fruängen som är rädd för att gå ut på kvällarna ("den tiden är förbi") - ja, hon tror på "monster under sängen" - dvs, hon är rädd i onödan, för monster under sängen finns ju inte på riktigt.

    Runt 2018-2019 slog våldet och kriminaliteten över till att börja handla om att drabba vanligt folk. Först i liten skala, men ändå en fullt synlig trend till att idag knappt ens ge några notiser om en handgranat sprängs i ett trapphus eller en pistol avlossas mitt bland folk.

    Folk vänjer sig.

    På så sätt kan man fortsätta att säga att allt är OK


    Man orkar inte ens uppdatera den här tråden. Säkert inte allt men övrigt den här veckan:

    En skottlossning inträffade vid en livsmedelsbutik i Malmö på fredagskvällen. Fyra tonåringar med skottskador fick föras till sjukhus, men ingen ska ha fått några livshotande skador.

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/skottlossning-i-malmo-tva-skadade

    En man i 20-årsåldern har avlidit efter de skador han hittades med vid en polisinsats i centrala Malmö under tisdagseftermiddagen. Fyra män har anhållits och händelsen utreds som bland annat mord och mordförsök.

    Polisen larmades till Baltzarsgatan strax efter klockan 14 på eftermiddagen. Först påträffades en skadad man utomhus och därefter ytterligare en skadad man inomhus.

    Fyra män har anhållits och polisen har upprättat en anmälan om mord, mordförsök, grovt rån och grovt vapenbrott.


    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/stort-polispadrag-i-centrala-malmo

    Man pekades ut i media - pappan sköts ihjäl

    En 25-årig man misstänks för ett dåd kopplat till den Kurdiske räven. Under torsdagen pekades mannen ut i media och bara några timmar senare sköts hans pappa ihjäl i sin bostad i Tullinge.

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/man-pekades-ut-i-media-pappan-skots-ihjal

    En pojke under femton år har misshandlats av tre unga gärningsmän i Bollmora i Tyresö. Enligt polisen ska pojken ha blivit bunden och därefter fått ta emot sparkar, slag och förnedrats. Han ska dessutom ha bestulits på sina tillhörigheter.

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/pojke-grovt-misshandlad-och-ranad-bands-fast-och-fornedrades

  • Digestive

    Jag antar att även de här två fallen är värda att ta med för veckan:

    Vid måndagens attack utanför polishuset i Norrköping skadades två civilklädda poliser. För den ena beskrivs läget som allvarligt, men stabilt.

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/efter-attacken-tungt-bevapnad-polis-utanfor-polishuset

    En flicka i 10-årsåldern blev knivskuren av en man i Brunnsparken i Göteborg på torsdagen. Flickan fördes till sjukhus och bedöms vara allvarligt skadad. En man är gripen, misstänkt för mordförsök.

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/barn-knivhugget-i-brunnsparken

Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna