Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    KillBill skrev 2023-03-05 09:34:02 följande:

    Sannolikt på källorna. Den statistik som jag hänvisat till bygger på ländernas officiella statistik.  Här är en artikel från i höstas som du kan läsa. (observera att denna artikel inte är baserad på hela 2022). 

    www.dagensmedicin.se/specialistomraden/infektion/sveriges-overdodlighet-lagst-i-europa/


    Sveriges och Danmarks officiella statistik men i ett annat diagramformat:
    https://euromomo.eu/
  • Digestive
    Interna larmet efter terrorhoten: Förbered er för dödliga attentat

    TV4 Nyheterna kan nu berätta att räddningstjänsten i Stockholms län fått uppmaningar om att vara förberedda på PDV-attacker, som står för pågående dödligt våld.

    Så sent som i slutet av förra veckan gick det ut ny information till brandmän om att polisen "skickar signaler om en förhöjd hotbild både kopplat till omvärldsläget och organiserad brottslighet." TV4 Nyheterna har tagit del av den interna uppmaningen.

    - Man ska alltid vara mentalt förberedd på attentat men nu ska vi konkret öka den mentala förberedelsen, allt från hur vi ska agera om det börjar skjutas mot poliser till att läsa på om olika åtgärdskort. Det handlar om allvarliga hot.

    Terrorhotnivån ligger fortsatt på en trea på en femgradig skala.


    https://www.tv4.se/artikel/3uV1RTvA1Lela3s3wK3Iux/efter-okade-hotbilden-mot-sverige-raddningstjansten-rustar?utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=nyheterna
  • Digestive
    I den senaste nationella terrorhotsbedömningen finns en skrämmande detalj:

    - Det är att det är allt fler minderåriga som uttrycker en avsikt att göra någonting, säger Ahn-Za Hagström, chef för Nationellt centrum för terrorhotbedömning, NCT.

    Personerna kan vara så unga som tolv år. Och NCT ser att de våldsbejakande extremistgrupperna gärna värvar just barn och unga.

    - Man vill fostra nästa generations krigare, säger Hagström.

    https://www.tv4.se/artikel/1hMLiuRirZH1dCv1SxBNUX/allt-fler-moejliga-terrorister-aer-barn-sa-unga-som-12-ar
  • Digestive
    nattuw skrev 2023-03-14 08:24:55 följande:
    Den förlusten är inte större än en vanlig kursrörelse. Det som kan bli en hård smäll är om det leder till en dominoeffekt.
    Vet inte om du menar för Alecta/pensionärerna eller angående SVB i allmänhet.

    Proportionerna är något svindlande:



    Och visst kan det bli ett domino:

  • Digestive
    Nämndemännen larmar: "Det har blivit så fel. Det är akut"

    Hat, hot och trakasserier tillhör numera vardagen i Sveriges domstolar. Gängkriminella skrämmer bort landets nämndemän. De söks upp i sina hem.
    - Jag blev uppsökt när jag åt lunch i domstolen. Ett gäng ställde sig runt mig. Jag skulle döma en av deras söner, säger Stefan Blomquist, ordförande för NRF.


    - Vi har suttit tyst i båten. Men nu är det nog. Det har blivit så fel. Det är akut. Nästa vecka kan domstolarna stå stilla om vi inte vågar gå till jobbet, säger Stefan Blomquist, ordförande för Nämndemännens Riksförbund (NRF) som företräder Sveriges 9 000 nämndemän.

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0Q0x36/namndemannen-larmar-det-har-blivit-sa-fel-laget-ar-akut

    Det som jag reagerar på mest är att de har suttit tysta i båten samt framställer det som en slags bedrift.

    Hur har den mentaliteten växt fram och till vilken nytta?

    Såg någon det komma?
  • Digestive
    KillBill skrev 2023-06-03 09:49:21 följande:
    Det är SD och de övriga högerpartierna som styr nu och kronan har med det försvagats. 
    Det enda de kan göra åt saken är att hålla nere statens utgifter så att inflationen av kronan dämpas/återställs men då får de säkerligen klagomål om att de inte stärker/hjälper/bygger/reformerar X och så vidare.

    Dagen då regeringen styr Riksbanken (en myndighet) är dagen som regeringen kan ställas till svars för inflationen och knappt ett år in på en mandatperiod.

    Nu är de enda som på något vis kan påverka Riksbanken faktiskt riksdagen och där sitter det som bekant fler som kan påverka både genom förslag liksom i röstningen om dessa.

    Menar du att oppositionen har lämnat in motioner som skulle trolla bort inflationen redan under tiden som har gått på denna mandatperiod men att regeringspartierna röstar ner dem?

    Och var det inte läge att göra - vad som nu föreslås i dessa ponerade motioner - redan 2022 och när dåvarande regering/dagens opposition hade chansen att driva igenom förslagen?
  • Digestive
    Pehrmedh skrev 2023-05-31 18:12:13 följande:
    Så där har det nog alltid varit om du frågar valfri vänsterpolitiker.

    Skillnaden är att vi pratar mer om problemen idag.
    KillBill skrev 2023-05-24 11:17:26 följande:

    Vi får gå tillbaka till 2009 då Sverige också leddes av en moderat statsminister för att finna lika svag kronkurs som idag..


    Sverige var inte med i WW2 och har haft en enormt stark export, trots det är kronan oerhört svag.

    Ett resultat av S-politik som tyvärr fått styra och dominera Sverige med undantag av några få högerregeringar.

    Nja, jag tror snarare att någon glömde att betala pizzorna, Fantan och Netflix-abonnemangen - troligen sittande regering - och nu står vi här. 🙄

    Är det bara jag som känner att debattklimaten har gått in i en ny fas? Fler verkar ha mindre att säga och fler verkar bara hålla tummarna för att det blir bättre.

    Exempelvis här på Familjeliv i stort så ältas samma saker om det förgångna sedan flera månader tillbaka, knappt några nya trådar skapas och de som dyker upp verkar göra det för att de alltid har gjort det.

    Själv har jag ingen lust att säga "- I told you so!" vilket knappast hade varit fallet för 5-10 år sedan, det känns bara meningslöst, en slags känsla av pyrrhusseger.

    I ~15 år har man varnat om den här utvecklingen - om hur SD skulle växa, för folk som påstod att de brydde sig om det, om samhällstillståndet idag och det här är kanske 1/3 av skidbacken innan marken iallafall blir plan.

    Pandemier, krig och ekonomin har säkerligen gjort sitt men vi är väl bara en större katastrof ifrån att stora delar av yngre generationer tackar för sig och försvinner in i VR och AI - istället för att ta del av vårt (alltså även ditt och mitt) mänskliga arv.

    Man blir inte glad när man tänker på vad människor födda på 2000-talet har gått igenom och går igenom. Som 80-talist så vill jag minnas tillvaron som objektivt enklare men det är såklart ingen nödvändig sanning i det.

    Förhoppningsvis så är allt det här bara växtvärk för dem. 💪
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna