Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Padirac skrev 2023-09-16 20:18:42 följande:
    www.business-sweden.com/sv/om-oss/media/pressreleaser/pressreleaser/2022/utlandska-investeringar-i-sverige-rusar-for-andra-aret-i-rad/

    'Business Swedens rapport ?Global upphämtning från krisnivå? som lanseras idag ger facit över förra årets uppsving för företagens utlandsinvesteringar. Sverige fortsatte att stärka sin attraktionskraft som investeringsland och placerade sig på 14:e plats globalt. 
    De utländska direktinvesteringarna i Sverige uppgick till 220 miljarder SEK 2021, vilket är en uppgång på 25 procent från året innan och den högsta noteringen sedan 2008. 
    ? Det var andra året i rad som utländska direktinvesteringar till Sverige ökade, trots pandemin och kriget i Ukraina. Det tyder på att Sverige har en stark och stabil attraktionskraft som investeringsland, konstaterar Lena Sellgren, chefekonom på Business Sweden.'

    www.business-sweden.com/sv/om-oss/media/pressreleaser/pressreleaser/2023/internationella-direktinvesteringar-i-varldsekonomin-faller--men-sverige-slar-rekord
    'Internationella direktinvesteringar i världsekonomin faller ? men Sverige slår rekord
    15.09.2023
    De utländska direktinvesteringarna i Sverige uppgick till 512 miljarder kronor 2022 vilket är den högsta noteringen någonsin, och en nästan trefaldig ökning från året innan. Samtidigt föll de globala direktinvesteringarna med 12 procent. ?De försämrade utsikterna för världsekonomin och geopolitiska spänningar har en tydligt negativ påverkan på internationella investeringar,? säger Lena Sellgren, chefekonom på Business Sweden.       
    Idag publicerar Business Sweden rapporten ?Moln på investerarhimlen?, som ger en bild av utvecklingen för utländska direktinvesteringar (FDI, Foreign Direct Investment) i den globala och svenska ekonomin. Rapporten visar på ett tydligt fall i direktinvesteringarna under 2022 i samtliga regioner i världen förutom Asien och Sydamerika.
    Sverige går emot strömmen på en europamarknad som i övrigt drog svagt investerarintresse. Den senaste statistiken från SCB (Statistiska Centralbyrån) visar att de utländska direktinvesteringarna nådde rekordnivån 512 miljarder kronor 2022. Detta är den i särklass högsta noteringen någonsin och en nära tre gånger högre nivå än året innan.  
    ? Vi brukar inte fästa så mycket avseende vid de här siffrorna då de till stor del utgörs av finansiella transaktioner och inte kan kopplas till utländska etableringar som Business Sweden arbetar med. Men vi kan konstatera att det finns ett stort intresse från utländska industriella investerare för den svenska marknaden. Det ser vi inte minst i de jätteinvesteringar som är på gång i norra Sverige, förklarar Lena Sellgren, chefekonom på Business Sweden.
     
    Sammanlagt uppgår de utländska direktinvesteringstillgångarna i Sverige till 3 722 miljarder kronor. De utländska tillgångarna är fördelade på 66 procent i tjänstesektorn och 34 procent i tillverkningsindustrin.
     
    I Europa föll de utländska direktinvesteringarna under nollstrecket, vilket innebär en nettoutflyttning av utländskt investeringskapital. I Nordamerika minskade investeringarna med 23 procent jämfört med året innan.'
    Precis, när Sverige reas ut så är det inte statsobligationer som omvärlden börjar köar efter.

    När dock samma intressen är färdiga med rean så har de allt att vinna på att Sveriges valuta återhämtar sig igen och först då blir statsobligationer intressanta med mera.
  • Digestive
    KillBill skrev 2023-09-17 10:42:02 följande:

    Hög privatskuldsättning bidrar till att den svenska kronan är lågt värderad och här har de borgerliga partierna ett särskilt ansvar.  Det var Alliansen som slopade fastighetsskatten och förmögenhetsskatten och det var startskottet till rallyt på bostadsmarknaden där priserna på bostäder har stigit kraftigt (vilket är orsaken till svenska folkets höga skulder för bostäder).


    De borgerliga partierna har också varit emot alla typer av amorteringskrav och det kan också bidragit till att den dämpande effekten av amorteringskravet har försenats.


    Värt att notera är att även om de rödgröna regerade under åren 2015 - 2022 så har det under denna tid inte funnits stöd i riksdagen för de åtgärder som enklast skulle kunna dämpa prisutvecklingen/hög skuldsättning kopplat till bostadsmarknaden.  


    Nja, danskarna har påtagligt högre skulder och avskaffade förmögenhetsskatten redan 1997. Likväl ser det ut såhär:



    Troligen är den avgörande skillnaden att dansken har en medianlön på närmare 70 000 SEK/mån medan medianlönen i Sverige ligger på drygt 30 000 SEK/mån.

    Varför danskens plånbok kan beskattas hårdare än svenskens men likväl behålla den köpkraft som behövs för att ordentligt stimulera landets ekonomi.

    Det mesta i vardagslivet - förutom framförallt mat - är även något billigare att konsumera i Danmark - vilket innebär att marknadens produktivitet stimuleras något effektivare per spenderad krona i Danmark än i Sverige, därtill.

    Danmark har även satsat betydligt mer på att effektivisera den offentliga sektorn och gör i högre grad satsningar som ger ett ekonomiska mervärde tillbaka (för skattebetalarnas pengar). Det som dansken alltså har gjort på eget initiativ, i förebyggande syfte och i ett drägligt tempo för de som berörs av diverse omställningar - ser vi nu baksidan av i dagens Sverige och i form kallduschar som nyvaket kallas för "nedskärningar" och "underskott".
  • Digestive

    Bortsett från senaste dubbelmord på två kvinnor i Stockholmsförorten Tullinge samt Foxtrots sammankallning på sociala medier som samlade omkring 17 000 tittare så har precis två svenska fotbollssupportrar skjutits ihjäl Bryssel och i vad som liknar ett islamistiskt terrordåd:

    https://sverigesradio.se/artikel/flera-personer-skjutna-i-belgien-uppges-vara-svenskar


    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive
    KillBill skrev 2023-10-17 05:23:17 följande:
    En Sverigedemokratisk riksdagsman var snabbt ute och önskade livet ur den förre moderata statsministern Fredrik Reinfeldt. 
    På tal om vadå?
    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive
    KillBill skrev 2023-10-17 18:29:56 följande:
    Måste vi ta det en gång till?
    Det behövs inte, det framkommer redan att det inte hade så mycket med saken i sig att göra.

    Aja, det var inte en statsmannamässig tweet direkt om det nu ska till någon kommentar.
    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive
    Rataxes skrev 2023-10-18 08:44:10 följande:
    Reinfelet stod alltså kvar 20 meter bort och följde en inställd match 😂🤣😅

    Vem är störst 🤡? Du eller Reinfelet?
    En följdfråga av reportern har nog aldrig varit så legitim...

    ...den officiella storyn, enligt Fredrik Reinfeldt, är alltså att det sköts uppe på läktaren under en fotbollsmatch, två människor mördades av vad som får förmodas vara islamistiska terrorister, men matchen kunde fortsätta på ungefär den tiden det tar för vederbörande att gå 20 meter?

    Jag hoppas att jag inte har förstått saken rätt. 😶
    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive
    KillBill skrev 2023-10-18 13:30:40 följande:
    Vad försöker du insinuera?

    SD toppens lögn bestod i att hon påstod att Fredrik Reinfeldt hade lämnat arenan.
    Det är inte SD-toppens utspel som jag kommenterar eller insinuerar någonting om.

    Om sista meningen behöver förtydligas så vore det helt enkelt makabert om fotbollsmatchen fortsatte trots terrordådet eller alternativt tog en kort paus med ungefärlig längd som det då tar för Fredrick Reinfeldt att gå 20 meter och sedan fortsatte.

    Han menar alltså att han bara gick 20 meter bort - sökte skydd för pågående skottlossning - och sedan fortsatte att se på matchen.
    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive
    KillBill skrev 2023-10-18 22:32:12 följande:
    Du verkar inte ha förstått vad som har hänt. 

    Terrordådet skedde innan matchen och på en annan plats. När terrordåd  blev känt på fotbollsarenan  drev de belgiska myndigheterna på för att matchen skulle fortsätta. Skälet till detta var att de belgiska myndigheterna ansåg att de var för stor risk att släppa ut publiken från arenan när en terrorist gick lös i staden.  Lite senare valde dock de svenska laget att ändå avbryta matchen. Matchen fortsatte alltså efter det att terrordådet blev känt. 

    Kan du förklara vad det är du tycker är konstigt med Fredrik Reinfeldts agerande?

    Det enda märkliga är att SD accepterar så vidriga uttalanden som de av Jessica Stegrud utan att det får konsekvenser för henne och att Sveriges moderata statsminister samt justitieministern inte vågar protestera.
    Allvarligt talat, hur har två sådana mähän fått den yttersta makten i Sverige'?
    Uh, vilken röra. Aja, jag tyckte mest det var lustigt så som jag förstod det... ingenting seriöst.

    Jag anser som sagt att Xet inte var statsmannaktigt men inte mycket mer än så. Min hänsyn till bakomliggande frustrationer är dock flerfaldigt större än din.

    Någonstans måste du förstå att den frustration som du uttrycker nu och har uttryckt sedan regeringsskiftet - är ett (1) år. Prova 20! - en fjärdedel av ditt livsspann.

    Och det är inte så att "ni" har get dessa strömningar en örfil under dessa 20 år, nej, nej.

    Med blodstänkta pentagram, alkemi och laserpression så har "ni" - direkt ur jordens inre kärna - slitit upp deras personliga purgatorium rakt genom jordskorpan och med sådan manisk kraft att "ni" själva börjar få mardrömmar - samtidigt som de har dick-slapats i ansiktet genom hela processen och under sådan pompa och ståt, att blåmärken från flygande champagnekorkar är något de kommer att dö med. Vilka som drabbades och hur de drabbades var fullständigt ointressant, det skulle bara bli gjort.

    Och varför? - för att strömningarna ville minska på invandringen i tider då det redan var folkviljan.

    Så jo, det finns en del frustration där ute och det är helt OK.
    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive
    KillBill skrev 2023-10-19 07:10:18 följande:
    Själv tycker jag att det är vidrigt att SD riksdagsmannen gav utryck för att en tidigare moderat  statsminister var den som terroristen borde skjuta först.

    Att denna typ av avskyvärda kommentarer gällande tidigare moderatledare accepteras av den nya moderatledningen visar hur långt de är beredda att krypa för att få behålla regeringsmakten..
    Det där var väl ingenting som hon skrev? Hon skrev:

    "Han om någon borde tvingats sitta kvar utan något som helst polisskydd."

    Hon önskade att Fredrick Reinfeldt befann sig i samma hjälplösa situation som övriga arenabesökare. Någonting annat kan du inte extrahera ur orden utan en portion av fantasi.
    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna