Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    KillBill skrev 2017-03-06 23:58:54 följande:
    Jag såg inte att du redan hade upptäckt din lilla fadäs..
    Är det inte en lustig syn på koncentrationsläger så är det en lustig syn på månadsordningen.
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-03-07 08:36:22 följande:

    Du sprider lögner. En vuxen asylsökande får 24 kr per dag för privata inlöp (ett barn får 12 kr) ersättningen ska räcka till kläder och skor, sjukvård och medicin, tandvård, hygienartiklar, andra förbrukningsvaror och fritidsaktiviteter.


    Att inbilla sig att flyktingar får pengar som motsvarar vad en lite bättre arbetsinkomst lämnar åt privata inköp i Sverige är i och för sig lika lustigt som att inbilla sig att koncentrationsläger skjutsar fångar i chartrade tåg mot ett förmodat fritt landstillträde eller låter nyanlända fångar röra sig vart som helst i världen förutom längre in i värdlandet.

    Jag tror att en del äldre judar hade velat korrigera den bilden något.

    När tror du att vi får höra berättelserna från de som överlevande koncentrationslägret i Bavaria 2015? Skrattande
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-03-07 12:01:25 följande:

    Nej det fanns ingen transitzon i Bavaria. Däremot har Ungerns premiärminister Viktor Orbán bestämt att etablera den typ av flyktingläger som KD vill etablera i Sverige så nu kommer vi får se hur det fungerar i praktiken..


    Mening med att försöka diskutera med någon som levererar tomma påståenden börjar gör sig påmind om sin storlek.

    Det här mynnar ut i två alternativ;

    1.) Antingen så har övre Bavaria-distriktets administratör för CSU - det parti som formade idén om transitzoner - ingen aning om vad en transitzon är eller hur man administrerar en.

    2.) Eller så är det du som inte har någon aning om vad en transitzon är eller hur man administrerar en.

    Jag lämnar utvärderingen åt eventuella läsare.
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-03-07 17:29:46 följande:

    Du reagerar inte på att ordet ?Transit zoner? omges av citationstecknen i den artikel som du länkar till?


    Vi tar det i kronologisk ordning. Den 12 oktober 2015 meddelar Angela Merkel att hon avser att etablera transit zoner i Tyskland. Den 5 november meddelar Angela Merkel att hon lägger ner idén att etablera transit zoner i Tyskland. Du har hittat en artikel från den 19 oktober 2015 där man pratar om en möbelaffär som fungerar som en ?transit zon?  i denna möbelaffär kan flyktingarna få något att äta och dricka och de kan också få kläder innan flyktingarna slussas vidare till flyktingförläggningar runt om i Tyskland. Det framgår av artikeln att verksamheten i huvudsak sköts av frivilliga och av biståndsorganisationer. 


    Menar du på allvar att Tyskland skulle ha etablerat en transit zon 7 dagar efter det att Angela Merkel meddelade att Tyskland skulle satsa på transit zoner och är det inte märkligt att Angela Merkel 4 veckor senare meddelar att de inte ska etableras några transit zoner i Tyskland (när det enligt dig  redan har byggts en transit zon)?


    När man läser den artikel som du länkar till så tycker jag att det är tydligt att det handlar om samma typ av service som erbjöds på exempelvis Stockholm central och som i huvudsak skötts av frivilliga och hjälporganisationer men där självklart även polisen, socialtjänsten  och migrationsverket fanns till hands. 

    www.svd.se/800-flyktingar-till-stockholms-central-i-kvall


    Du verkar sakna kunskap om hur citationstecken och apostrofer kan användas. Jag kan meddela att dessa tecken också kan användas till att lyfta fram ord.

    Låt oss se efter hur den här nättidningen använder dessa tecken i ett direkt relevant exempel;

    "Germany ponders dilemma of 'transit zones'

    Bavarian politicians have been warming to the idea of "transit zones" for migrants entering Germany. However, refugee organizations are not so keen on the proposal, claiming it would be wrong, as well as impractical."

    http://tinyurl.com/j7t7gfz

    Som du nog kan räkna ut så handlar den här artikel om den Tyska debatten kring transitzoner.

    Låt oss återgå till den aktuella artikeln och låt mig markera någonting som du uppenbarligen har missat;

    "Refugees: a furniture store serves as 'transit zone'

    It is a microcosm of Germany: a transit zone, hotly disputed elsewhere in the country, has been set up, residents commit themselves to the cause, and the mood is changing subtly. Daniel Heinrich reports from Freilassing."

    http://tinyurl.com/jfrp25z

    Två frågor;

    1.) Ser du några likheter i hur dessa tecken används i artiklarna?

    2.) Tror du att det var insatser likt de i Stockholms Central som var "hotly disputed elsewhere in the country" (eller vad "Germany ponders dilemma of") under den här tidsperioden i Tyskland?
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-03-07 20:00:01 följande:

    Om du läser den artikel som du har länkat till http://www.dw.com/en/refugees-a-furniture-store-serves-as-transit-zone/a-18791600 Så framgår det tydligt att detta INTE är en transit zon där flyktingar förvaras under den tid det tar för myndigheterna att fatta beslut om uppehållstillstånd (dvs den typ av transit zon som Angela Merkel och KD ville etablera).


    Här handlar det om att  flyktingar registreras, genomgår en mindre hälsoundersökning, De som saknar kläder och skor kan köpa detta och därefter får de något att dricka innan flyktingarna bussas till järnvägsstationen för fortsatt resa till flyktingförläggningar på olika platser i Tyskland. Verksamheten hålls till stor del  igång med hjälp av volontärer och hjälporganisationer


    Detta är alltså mer av en mottagningsenhet för flyktingar som just har anlänt Tyskland. Sverige hade t.ex. liknande mottagningsenheter på Malmö-, Göteborg- och Stockholm central.


    Jag tror att tidningen med användandet av citationstecken ville markera att man har frångått den vedertagna betydelsen av transit zon. 

    Nu en fråga till dig vad menar du är skillnaden mellan den "transit zon" som beskriv i artikeln du länkat till och de mottagnings centra som sattes upp under flyktingkrisens mest akuta fas 2015 vid exempelvis Stockholm central?


     


    Varför tror du att jag säger åt dig att sluta sprida hjärndöd propaganda?

    Jag kan meddela att det beror på någonting så enkelt som att dessa transitzoner inte är vad du och cirkusmedian beskriver överhuvudtaget.

    Låt oss vända blicken mot politikernas egna källor istället. Såhär beskrivs transitzonernas funktioner i Kristdemokraternas faktiska åtgärdspaket;

    "Asylansökningsområden (s.k. transitzoner) nära våra stora gränsövergångar. Alla nyanlända som avser söka asyl hänvisas till asylansökningsområden. Där registreras de asylsökande och det görs en första sortering av ärendena. Syftet är att få en snabbare registrering, förhindra att nyanlända avviker och att få en snabbare beslutsprocess så att de som saknar skyddsskäl snabbare avvisas för att på så sätt minska kostnader och undanträngningseffekter. I asylansökningsområdena ordnas boende för de asylsökande under den första fasen i asylutredningen. Personer som uppenbart inte medverkar till att styrka sin identitet, som bedöms vara en säkerhetsrisk, som kommer från s.k. säkra länder eller som i enlighet med reglerna i Dublinförordningen bör få sin asylansökan prövad i annat land ska få ett snabbt avvisningsbeslut."

    http://tinyurl.com/hwyg922

    Angående dina artikelkommentarer så är det rätt uppenbart att det inte gick att hushålla ett toppflöde om ~7500 människor om dagen i en lokal som rymmer 2000. Därmed var det inte heller aktuellt att använda transitzonen på det viset.

    Skillnaden mellan transitzonen i Tyskland och insatserna i Stockholm Central var 1.) att de som gick över gränsen vid Bavaria utan att registrerade sig i transitzonen, fick ingen tillåtelse att bege sig vidare in i landet, 2.) de som registrerade sig blev placerade i chartrade tåg som tog dem till lämpligt boende där deras ärende kunde processas vidare.

    Det är en viss skillnad på det och på att släppa människor helt vind för våg - allt ifrån barn till gamlingar - som Sverige gjorde.
  • Digestive

    Jag ska passa på och påminna om artiklarna som medierna gick ut med under flyktingkrisen i Sverige;

    "Flyktingbarn försvinner spårlöst ? plockas upp av okända vid tågen
    [...]
    - Häromnatten försvann 20 barn. De skulle köras till ett boende men kom aldrig fram. Vi vet inte vad som hänt dem, säger Annelie Larsson, ansvarig för sociala resurser i Malmö stad, till Aftonbladet."
    http://tinyurl.com/jcsfztm

    "Många flyktingbarn försvinner spårlöst"
    http://tinyurl.com/h8bo6ve

    "Många flyktingar försvinner utan att söka asyl
    [...]
    Vi kan också se människor som kommer till ankomsplatserna och söker upp till exempel barn och tar dem med därifrån och det är en väldigt allvarlig utveckling, säger Patrik Engström [sektionschef vid gränspolisen] till SVT Nyheter."
    http://tinyurl.com/nd7mmwz

    Det finns flera relevanta artiklar att ta upp men jag lämnar det så.

    Närmare i tiden så ser det såhär ut i median om samma ämne;

    "Europol: 10.000 flyktingbarn är spårlöst borta i Europa"
    http://tinyurl.com/z64elxg

    "Sexhandeln frodas med flyktingkrisen
    [...]
    The Guardian skrev också i artikeln att det försvinner cirka tio ensamkommande barn per vecka i Sverige. Och i somras registrerade länsstyrelsen i Skåne 32 fall där flyktingbarn i Malmö misstänktes sälja sex."
    http://tinyurl.com/zxvdxuj

    "Polisen slog till mot pedofilnätverk
    [...]
    Männen har tänkt sig kidnappa ett flyktingbarn eftersom de trodde att uppmärksamheten kring ett sådant försvinnande inte skulle bli lika stor."
    http://tinyurl.com/zjevrrf

    Det finns många sådana här exempel både, före och efter flyktingkrisen, och som relaterar till flyktingbarn som kidnappas och utnyttjas sexuellt.

    Det krävs inte många kakor i bruken för att förstå att ordningen som det innebär att införa transitzoner - vid de mest intensiva flyktingströmmarna, då myndigheter är totalt chanslösa att överblicka situationen - kan förhindra en hel del utav dessa hemskheter.

  • Digestive
    Snäll men inte tråkig skrev 2019-05-08 11:03:27 följande:

    Ett konstruktivt sätt kan vara att erkänna problemen UTAN att acceptera vanföreställningen att det handlar om något slags inbördeskrig mellan invandrare och ursprungssvenskar. Att påpeka att många av problemen drabbar invandrare i minst lika hög utsträckning som svenskar tycker jag är en väldigt viktig del av det hela.

    Det är till åtminstone  90 procent eller så människor med invandrarbakgrund som bor och lever i de stadsdelar och förorter där yrkeskriminella gäng härjar och sprider skräck. De människor som drabbas är exakt lika trötta på situaionen som ursprungssvenskar skulle vara om det var de som drabbades. Att vilja känna sig trygg i sitt bostadsområde är knappast en känsla som är förbehållen ursprungssvenskar utan det är en rätt universell känsla.

    Våldtäkter , som är något som ofta tas upp i diskussioner är absolut inte något som bara drabbar ursprungssvenskar. Vid de mycket uppmärksanmmade våldtäkterna i Malmö förra vintern hade de flesta av offren faktiskt invandrarbakgrund.

    Våldtäkter och våldtäktsförsök utförda av män med invandrarbakgrund handlar ytterst sällan om något svenskhat, eller hat mot blonda svenska kvinnor som nätrasister brukar vilja få det till. Kvinnor (och ibland män!) med invandrarbakgrund blir också våldtagna.

    Hela tankebyggnaden  om någon slags inbördeskrig mellan invandrare och ursprungssvenskar blir ju helt absurd med allt detta i åtanke.

    Exakt hur man debatterar  eller "bör "debattera mot Sverigedemokrater och högerextremister  i den här typen av nätdiskussioner utan att  låta som en obetald Sverigeambassadör  beror ju förstås väldigt mycket på var man själv står politiskt i övrigt.

    Men oavsett om man själv sympatiserar mest med Moderaterna, Vänsterpartiet eller något av partierna där emellan är det fullt möjligt att erkänna de problem som finns och ta dem på allvar utan att acceptera absurda idéer om inbördeskrig mellan invandrare och ursprungssvenskar.

    Att en tråd dör när man avviker från den vanliga åsiktsmallen ser jag inte automatiskt som ett nederlag eller ett misslyckande. Det kan ju faktiskt innebära att de man debatterat med tagit till sig av något man skrivit.


    Du pekar ut en extremt viktig del av problembeskrivningen som sällan kommer fram när beröringsskräcken har tagit överhand.

    Vi behöver även bli bättre på att skilja etnicitet, kultur och medborgarskap från varandra... när vi lyfter fram migrations- och segregationsrelaterade problem.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-06-03 12:36:39 följande:
    ?  Det vi ser nu i ett flertal områden är att polisen utsätts för mindre våld och attacker från kriminella gäng. Vi och andra aktörer har lättare att arbeta brottsförebyggande av den anledningen. Dessutom upplever vi att boende börjar visa oss tillåt och väljer att, och i viss mån också vågar, samarbeta med oss genom att till exempel berätta vad de ser och hör.

    Detta enligt Linda Staaf, chef för underrättelseenheten vid Polisens nationella operativa avdelning.

    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7234814
    Grymt. Hoppas den trenden håller i sig.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-07 19:30:29 följande:

    Det är bra att du har kommit så långt att du erkänner att du gissar.

    Du tror alltså att de människor som varit sjukskrivna en längre tid och som anser sig vara så sjuka att de aldrig mer kommer kunna arbeta (anser sig ha rätt till det du kallar sjukpension) både blir nekade sjukersättning och blir friskförklarade av Försäkringskassan?  Jag är övertygad om att det finns enstaka personer som har drabbats av grymma beslut när Försäkringskassan gör rigida tolkningar det regelverk som moderaterna och övriga allianspartier skapat men det är inte rimligt att det gäller alla eller en majoritet .

    Vi kan emellertid leka med tanken att du har gissat rätt. Då kan man börja med att konstatera att antalet sjukpensionärer minskade väldigt mycket mer när alliansen regerade än idag (vi pratar om hundratusentals personer) människor som du alltså tror ska ha blivit hänvisade till socialbidrag?

    Alliansen och moderaterna fick enormt mycket kritik för sin stupstock (den stupstock som den rödgröna regeringen nu har slopat) eftersom den ansågs flytta människor från sjukförsäkringssystemet till socialförsäkringssystemet.  Ska vi nu också inkludera alla hundratusentalsmänniskor som blivit nekade sjukersättning till dem som nu lever på socialbidrag? Om du har rätt så var moderaternas och övriga allianspartiers prat om att de hade minskat utanförskapet genom att minska sjukpensionärerna en total bluff.  Det måste du hålla med mig om. 


    Ja, det var ett politiskt steg som siktade på att - på sikt och i fler steg - separera landstingen från stadsapparaten. Men visst kan man ge det ett illatonande öknamn istället... klassiska propagandaknep och som vi idag känner vänsterblocket.

    Är ingen hemlighet att en uppsjö borgare vill vskaffa landstingen.

    Huruvida människor kommer ur ett utanförskap är givetvis individuellt från fall till fall. Vissa kan inte och får därmed en fortsatt försörjning medan andra kan återgå till sitt jobb - en lycka att ta på allvar. Min brukare hade exempelvis blivit överlycklig om ändamålsinriktade kontroller gav honom jobbet tillbaka.

    Men "rimlighet" åberopas väl enbart för sina resonemang. Eller du tror inte alls att folk kan bli glada om de återkommer i arbete? Något som kan försvinna mellan stolarna i en allt för slapp, givmild och "vind för våg"-politik (som vi inte ens har råd med ordentligt på flera håll idag).

    Varför har vänsterpartierna och flera av dess sympatisörer så svårt för kontroller att de kallas för öknamn?

    Vad en slapp, givmild och "vind för våg"-politik har för baksidor såg vi 2015 - och fortsatt frammåt känner vi konsekvenserna av den.

    Ordning och reda är bättre men för det krävs bland annat kontroller. Och det oavsett om det handlar om identitetskontroller vid gränserna, arbetskraftskontroller eller för att kontrollera om det är ordning och reda på rummet.

    Vad vet man om man inte kontrollerar saker? Vad blir bättre av mindre kontroll? En vildäng? Det naturliga tillståndet? Jag ser dock inte på Sveriges samhällsbygge med samma romantik som jag ser på vildängar...

    ...jag är övertygad om att kontroller liksom den ordning och reda som följer dem, är en bättre väg att styra mest åt än alternativen. Iallafall om vi ska leva som vi gör idag, här i väst med omnejd.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-07 22:05:42 följande:

    Nu vet jag inte riktigt vad du pratar om. Stupstocken var ett annat namn för den bortre parentesen i sjukförsäkringssystemet. Stupstocken innebar att sjukskriva blev utförsäkrade efter ett visst antal sjukdagar och oavsett hur sjuk man var så förlorade man rätten till sjukersättning och var tvungen att leva på socialbidrag (tills man kunde kvalificera sig till sjukförsäkringssystemet igen). När det begav sig kunde man läsa om svårt cancersjuka patienter som förlorade sin sjukpenning.

    Den rödgröna regeringen tog för några år sedan bort stupstocken (den bortre parentesen) i sjukförsäkringssystemet.


    Ja, visst fanns det skräckexempel även där som med allt annat. Låt mig påminna om egna ord:

    >>Jag är övertygad om att det finns enstaka personer som har drabbats av grymma beslut när Försäkringskassan gör rigida tolkningar [av] det regelverk som moderaterna och övriga allianspartier skapat men det är inte rimligt att det gäller alla eller en majoritet.<<

    Här menar du inte riktigt att det är ett systemfel... utan snarare ett bedömnings/tolknings-fel. Frågan är även hur rimligt ditt skräckexempel är för någon sorts generell bedömning men "rimlighet" åberopas uppenbarligen exklusivt för din del.

    Det är vida känt att flera på borgarsidan vill avverka landstingen. Flera talar exempelvis om att förstatliga vården. Att göra landstingen mer och mer överflödiga (det vill säga meningslösa/omotiverbara) ingår givetvis i den politiska strategin. Du har sett dylika strategier kring exempelvis Arbetsförmedling/Bemanningsföretag.

    Men man kan såklart kalla det för "stupstock" istället. Sådär lagom politiskt djupt för lättmottaglig propaganda. För vad politiken i fråga faktiskt handlar om... verkar du (med flera) inte ens veta.

    Kan dock erkänna att jag har skrattat gott åt den där memen där Fredrik Reinfeldt försöker pigga upp arbetslusten i ett uppgrävt skelett. Visst har det baksidor men kontroller... det är så man får bukt på skräckexemplen som så mycket annat (även om inget kan bli perfekt).
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna