Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    LaviniaLetitia skrev 2022-05-09 13:20:54 följande:
    Men sluta nu. Det är som jag säger, att Pride-flaggan är RFSL:s symbol. Det spelar ingen roll vad man tycker om organisationen som sådan, symboler ska inte visas i SVT, och i synnerhet inte på personer som framför någonting. Man får inte ha partisymboler  heller, och det är av en anledning. 

    Sedan behöver du läsa på lite på RFSL:s egen sida, och inte vara så naiv. Många tror att det bara handlar om homosexualitet, men dom verkar för legalisering av mycket värre saker, och de försvarar helt avskyvärda beteenden. Kommer t.ex. ihåg för några år sedan, då det var ett rättsfall där en 32-årig man hade plågat och förnedrat en trasig16-årig flicka, bland annat hade han stängt in henne i en hundbur. Hon hade märken på kroppen som mamman råkade se, och hon polisanmälde. 

    RFSL skrek då om att flickan hade en "läggning" som gjorde att hon VILLE bli misshandlad och förnedrad, och därför hade den mycket äldre mannen inte gjort något fel. Därför blev han frikänd... Detta som de visar utåt mot allmänheten om "mångfald" och "allas rätt att älska vem de vill" är bara en fin fasad. Och hur eller hur, så hade PRIDE-rörelsen inget naturligt samband med Nationaldagsfirandet på Skansen. 
    Du blandar ihop två olika saker här. Du kallar BDSM för "avskyvärda beteenden", och det är intolerant och fördömande. Det HAR redan legaliserats faktiskt. Eller snarare, det har varit legalt länge, utan sjukdomsstämpeln har nyligen tagits bort, dvs. SM räknas inte längre som mental störning, inte fetischism heller. Människor har olika läggningar, och måste få ha dem. Och det finns numera forskning på att de inte är i högre grad mentalsjuka än andra. Snarare mindre. 

    Det finns faktiskt en "undergrupp" inom kinky-scenen som har haft något trauma och som är sköra. Dessa har i regel också gått i terapi och mår bättre. Det som brukar vara kvar är fetischen, läggningen. Och den lever de ut, och mår bra av det. 

    Om någon däremot utnyttjar en minderårig tjej som bara mår dåligt och därför är ett lätt offer, så är det förstås väldigt förkastligt. Alla vettiga människor tänker sig ju för och håller inte på med en minderårig person. Även om det kan finnas 16-åringar som vet vad de håller på med, som har mognaden och verkligen har läggningen. Tyvärr får dessa nog vänta tills de är 18. Om den här mannen frikändes så hade han tur. Och då antar jag att tjejen framförde trovärdigt att han inte utnyttjade henne. 
  • AndreaBD
    Digestive skrev 2022-05-10 17:56:41 följande:
    Det berättar hur svenska Pride ser på lika rättigheter - det vill säga att det är någonting som inte gäller alla.

    För att ha rättigheten att medverka i svenska Pride så måste du tycka och tänka rätt.

    Död
    Och det visar IGEN att du inte förstår vad lika rättigheter betyder.  Sedan är det ju självklart att t.ex. Pride har ett tema och om man inte har något att säga om det utan vill göra reklam för något helt annat, så får man väl starta sin egen parad om det. 
  • AndreaBD
    LaviniaLetitia skrev 2022-05-11 16:46:45 följande:
    Det är ju för att de har så starka lobbyorganisationer, som det har legaliserats och sjukdomsstämpeln tagits bort. Det är inte som att det är Gud Fader som har legaliserat det och tagit bort sjukdomsstämpeln, och därför är det sant och riktigt in i Evigheten, utan det är människor som är lika känsliga för en stark opinion och som är lika rädda för att bli kallade trångsynta och värre saker, som alla andra människor. Det krävs en uppryckning här. 

    Jag har för mig att mannen i det fallet, till och med hade ett expertvittne från RFSL att tala för sin sak i rätten, och att det var därför han frikändes... Hemskt!
    Jaha, man kan nå allt genom starka lobbyorganisationer? Det spelar ingen roll att det är fullständigt onödigt att förbjuda något som inte ens berör andra? Förutom de som väljer att delta. Vi behöver inte "Gud Fader" heller, för i motsats till några andra länder är man inte tvungen att tro på gud i det här landet. 

    Jag fattar inte vad ni tror att ni vinner med att förtrycka alla som avviker och inte ens stör någon annan. RFSL har inte alltid varit så bra där heller. Det är helt uppenbar att du inte ens vet vad den här 16-åringen har sagt och tyckt  och uttryckt i rätten. Så hur kan man då tycka att det är hemskt att han frikändes? Det är anti-demokratiskt. En domstol ska avgöra sånt och där spelar det förstås stor roll vad "offret" tycker. 
  • AndreaBD
    LaviniaLetitia skrev 2022-05-11 18:47:07 följande:
    Du kan läsa här (läs gärna hela artikeln, jag kopierar bara rubriken och ingressen). Jag förstår inte hur vuxna, mogna människor, som hänger på en föräldrasajt och därför förmodligen har barn själva, kan försvara denna grova barnmisshandel..? Ni måste vara helt hjärntvättade, vissa av er här. Om ni inte till och med delar samma perversion som den kriminelle i fallet:

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/On67rl/holl-16-arig-flicka-i-bur-som-sexslav

    Höll 16-årig flicka i bur - som sexslav

    Av: 


    Maria Wernhult



    Josefine Hökerberg


    PUBLICERAD: 14 SEPTEMBER 2010
    UPPDATERAD: 10 MARS 2011

    NYHETER


    32-åring inför rätta för ?frivilligt? våld: Hon skrev på ett slavkontrakt


    32-åringen stängde in den tonåriga flickan i en hundbur, piskade henne med rotting och urinerade på henne.


    Innan förnedringen skrev hon frivilligt på ett slavkontrakt.


    Nu står mannen inför rätta ? misstänkt för grov misshandel.


    Rättegången om det kontroversiella fallet inleddes i morse i Malmö tingsrätt.


    32-åringen var propert klädd och kortklippt när han leddes in i salen. Flickans talan fördes av hennes målsägandebiträde.


    ? Man kan inte samtycka till grov misshandel, sade åklagaren när hon framförde sin sakframställan, rapporterar Aftonbladets utsände på plats.




    Om man säger så här - när det gäller så grovt våld så hade jag verkligen inte tyckt synd om mannen om han hade blivit dömd. Framför allt så är det så uppenbart - tjejen var inte 18. Hade hon varit det, så skulle hon har rätt att själv ta beslutet att göra så. Men även då måste man kolla VÄLDIGT noga att personen inte mår dåligt av det, inte gör det här av någon slags psykisk störning. OM man har säkerställt allt detta - då får man göra så. Det är ens eget val då. Men det här är inte rimligt, nej. 
  • AndreaBD

    Samtidigt har jag själv varit med om att just Aftonbladet har blåst upp historier helt vansinnigt. Dvs. överdrivet fruktansvärt. Och det var ett rättsfall där jag kände offret mycket väl. Så jag skulle inte lita på Aftonbladet helt där. 

  • AndreaBD
    LaviniaLetitia skrev 2022-05-12 00:48:45 följande:
    Aftonbladet har alltid en agenda. I detta fallet kan de ha överdrivit för att brottslingen var en vit, medelålders man, ja. Men å andra sidan brukar de alltid försvara HBTQ-folk, vad de än gör... Om man verkligen vill veta, går det säkert att hitta förundersökningen någon stans. 
    Jag litar inte på Aftonbladet, jag vet fall där de har överdrivit enormt. Men jag litar på domstolar - inom rimliga gränser. Även domare är bara människor. Det jag säger är: Om det VORE så som Aftonbladet skriver, så tror inte jag att en svensk domstol hade frikänt. Sedan måste ju domstolen gå efter lagarna, och jag är ingen jurist och jag vet inte vilka lagar som kommer till användning här. 
  • AndreaBD
    LaviniaLetitia skrev 2022-05-12 10:07:10 följande:
    Detta var ju väldigt stort när det hände, och en massa gayprofiler var ute och skrek i tidningarna om att flickan hade "rätt till sin sexualitet". Klart att även domstolen påverkades av detta. De kanske till och med var rädda för sin säkerhet, om de inte frikände..?

    Domstolarna styrs av PK... Det finns även massor av exempel på där utvisning funnits i straffskalan, t.ex. vid våldtäkt, men där åklagaren valt att inte yrka på det ändå, eller domstolen röstat ner det, på grund av att "Sverige ska vara en humanitär stormakt". Sedan kommer mannen ut  och våldtar en till svensk kvinna, samt att hans tidigare offer måste se honom på stan och vara rädd för hans hämnd. Vad det nu är för humanitärt med det. 

    Bara för några veckor sedan var det en åklagare som inte yrkade på utvisning av en somalisk våldtäktsman. Han förklarade det med att "i så fall kan han lika gärna våldta någon därnere i Somalia, och jag ser inte att svenska kvinnor är mer värda än somaliska kvinnor". Detta ÄR sant - jag kan söka rätt på det om du inte tror mig!
    Som sagt, domare är bara människor, men så länge jag inte vet vad tjejen har sagt där i rätten, så kan jag inte avgöra om domstolen påverkades eller om faktiskt tjejen lyckades vara så övertygande. 

    Och det andra fallet där, är något helt annat. Så jag vill inte gå in på det också nu.
  • AndreaBD
    Digestive skrev 2022-05-12 16:26:39 följande:
    Det är inte utomstående krafter som har fått RFSL/svenska Pride att exkludera vissa människor, tankar och idéer.

    Det är deras val politisera sin verksamhet och även deras ansvar.
    Kan nån bara upprepa för mig vad det var som de ska ha exkluderat??? 
  • AndreaBD
    Digestive skrev 2022-05-12 17:34:37 följande:
    Ser du inte skillnaden mellan vad man personligen känner och hur man behandlar människor som gillar annat än vad man själv gör?
  • AndreaBD
    Digestive skrev 2022-05-12 20:43:28 följande:
    SD och MED är väl vad jag kommer på på rak arm.

    Men det Rosa/Svarta blocket går såklart bra.

    https://www.expressen.se/nyheter/det-okanda-hotet-mot-sveriges-prideparader/

    - För flera år sedan var det nazisterna vi var rädda för, nu är det HBTQ-personer från våldsvänstern som är det största hotet, säger hon.
    Jag vet tyvärr inte vad MED är. SD har väl alltid haft negativ inställning till HBTQ? Då vore det väl lite opassande....
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?