Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta
    mjölkallergiker skrev 2018-01-31 23:27:35 följande:
    www.expressen.se/kvallsposten/debatt-kvp/vi-b.../

    Felet som SVT gjorde va alltså att inte berätta att mannen i fråga inte va placerad av Staffanstorps kommun utan av Malmö? Jösses vilken höna av en fjäder.

    Självfallet skulle SVT ha berättat det men eftersom Staffanstorp de facto använt det undermåliga boendet så är ju storyn definitivt sanningsenligt.

    SVT och SR sänder oerhört bra och granskande journalistik. Och varenda gång ett fel av den här karaktären dyker upp ska alltid trollen som gillar att skrika högt hävda att public service är opartiska.

    SVT har genom åren har genom sina olika program kritiserat och avslöjat missförhållanden bland alltifrån vänsterpartister till sverigedemokrater. Bland socialdemokratiska och moderat-kommuner.

    Ni som hävdar annat är inget annat än löjliga foliehattar.
    Du bör titta på Aktuellt:

    www.svtplay.se/video/16768313/aktuellt/aktuellt-31-jan-21-00-1

    Inslaget börjar vid ca 19.20.

    Först har man en ordentlig genomgång så att tittarna förstår precis vad som var fel i Opinion Live och sedan ställer man den ansvarige för programmet till svars. När man inte får något ordentligt svar nöjer man sig inte med det utan fortsätter pressa honom.

    Det finns alltså trots allt riktiga journalister på SVT som gör sitt jobb, åtminstone på Aktuellt-redaktionen.
  • K Markatta

    Opartisk reporter på Sveriges Radio:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6899030

    V-topp i Fyrbodal intervjuade politiker i P4 Värmland

    Vänsterpartiet i Fyrbodals toppkandidat till riksdagsvalet, Elin Segerlind från Mellerud, arbetade under förra året som reporter på Sveriges Radios lokala kanal P4 Värmland - samtidigt som hon satt i högsta ledningen för Vänsterpartiet i granndistriktet Västra Götaland.

  • K Markatta

    Vad Carl Bildt (M) eventuellt gjorde 1983 (!) är plötsligt förstasidesstoff i SVT:s nyhetsrapportering så här några dagar före valet. Man har till och med engagerat förre statsministern Ingvar Carlsson (S), 83, som egentligen slutat med offentliga framträdanden för att kritisera Bildt.

    Samtidigt tyckte man inte att de komprometterade uppgifterna om Pierre Schori (S) från samma tidsperiod var värda ens en notis.

  • K Markatta

    Hoppsan!

    När SVT härom dagen skulle rapportera om hur de boende i Bagarmossen kände sig efter att flera personer skjutits där råkade man av en slump få tag i en känd vänsteraktivist som i egenskap av "boende i området" fick lägga ut orden:

    - Jag kan bara prata för mig själv men jag brukar säga att Bagarmossen är Guds utvalda förort på grund av att det är så tryggt här. Jag skulle säga att folk här ändå känner sig trygga, säger han.

    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/robin-i-bagarmossen

  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-09-23 10:57:59 följande:
    Om SVT ställer frågor till "mannen på gatan" i Bagarmossen så är chansen att personen röstar rött stor.
    Hor stor är sannolikheten att mannen på gatan inte bara röstar rött utan även är chef för Skiftet (f.d. Alliansfritt Sverige)? Och om man nu springer på honom när han ska köpa äpplen på ICA och det verkligen inte finns någon annan att intervjua, borde man inte i så fall nämna hans politiska engagemang istället för att bara kalla honom för "boende i området"?
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?