Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Rataxes skrev 2016-06-07 23:04:00 följande:

    Bra, då slipper jag vara med och betala belätets lön,


    Hm, belätet.

    Trodde nästan att det bara var riktigt gammaltestamentliga  predikanter som använde ordet "beläte".

    Men således även skrikhögern. Lättade det på trycket nu Rataxes när du fick skriva beläte om Pascalidou.

    Tja, skrikhögern är en märklig företeelseÄpple
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2016-06-10 15:25:41 följande:
    "Oberoende public service" rapporterar om "skottdrama" och sätter terrorister inom citationstecken:
    twitter.com/Skogkar/status/740659806596431874

    Tydligen svårt att inte låta sina personliga preferenser lysa genom när man får chansen att skriva nyheterna.
    Hm, skrikhögern tycks lida av svår abstinens sedan de eviga gnället om att MP favoriseras av medierna tuppat till sig.

    ParkettgolvssyndrometSkrattande

    Så här ser SR:s och SVT:s bevakning av terrordåden i Tel Aviv ut och naturligtvis finns det inget att anmärka på deras bevakning.

    tinyurl.com/zzsr4zz

    tinyurl.com/hcj5dr6
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Konstatera skrev 2016-06-13 00:04:38 följande:
    Jag tycker att public service många gånger gör ett mycket bra jobb och tillhandahåller goda kvalitetstjänster. 

    Men givetvis bör public service inte hålla på och peta i förstahandsinformation. Hur sjukt är det inte att som tredjepart avbryta en presskonferens av allmän intresse signerat de som faktiskt vet vad som hänt och sker, för att de själva först vill ta ställning till informationen? Det är preis vad som skedde här!

    Det är en dårskap och hyckleri. De gör det även oerhört svårt för sig själva. Vad ska de inte direktkända framöver? PS får inte vara rädda för sanningar. 

    De är också medvetna om sitt misstag. De gick ut med namn och bild snabbt därefter. Men kom ihåg. Det var inte Adolf Hitler som stod och propagerade på scen, utan det var den amerikanska polisen ackompanjerat av FBI!

    Du verkar inkapabel till att ge kritik när kritik ska ges. Du måste inte älska allt med allt. Det är en farlig inställning!
    Det tillhör ovanligheterna att jag helt och fullt håller med dig.

    Men det gör jag här. Jag kan inte förstå vad som skulle kunnat sägas på presskonferensen som inte kunde ha förmedlats direkt.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2016-06-13 10:56:30 följande:
    Som jag har förstått det så handlade det om att Ekot ville avvakta med publicering av namn på misstänkt gärningsman tills uppgiften blev mer säkerställd (några timmar senare så valde också Ekot att publicera namnet på gärningsmannen). Jag har svårt att förstå upprördheten över SRs försiktighet gällande namnpubliceringar.

    Ser man till alla presskonferenser som hålls så sänder SR bara direkt från ett fåtal av dem och när det gäller presskonferenser på annat språk än svenska så sker detta bara undantagsvis. Självklart handlar det inte om någon typ av censur om SR väljer att inte sända direkt.
    Självklart är det inte mycket att uppröras över - även om jag inte håller med om den bedömning som gjordes.

    Ur perspektivet skrikhögern så blir väl tolkningen att SR försöker undanhålla information om terrorister, särskilt om det finns en islamistisk koppling.

    Det är naturligtvis befängt - men som du säkert redan noterat i den här tråden så handlar det här om människor som odlar sitt missnöje och har lyckats så väl med detta att man som vanlig svensk häpnar över hur tokigt det kan bli.

    "Nu ska sossarna satsa på parkettgolv på BB" SkrattandeFörvånadSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2016-06-14 07:59:40 följande:
    Alliansens försvarspolitiker verkar i alla fall vara tagna på sängen så antingen är dessa personer inte med i matchen eller så har inte försvaret varit så tydliga som de säger:

    "Försvaret erkände redan i höstas att deras främst bevis inte höll. Men vad för sorts ljud man registrerat höll militären hemligt. Moderaten Hans Wallmark i riksdagens försvarsutskott tycker att det är allvarligt beteende. - Om det finns uppgifter eller andra reaktioner som på något sätt ifrågasätter den samlade bedömningen, då är det oerhört viktigt att vi som försvarspolitiker och opposition får reda på det. Det här är allvarligt, säger Hans Wallmark."

    "Allan Widman, Liberalerna, är ordförande i försvarsutskottet. Han förstår inte hur försvaret kan häva att det var ett främmande intrång när deras främsta indikation nu visat sig vara en svensk ljudkälla. -När det avgörande beviset har en annan förklaring så är den logiken svår att förstå."

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...
    Skrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Tom Araya skrev 2016-06-16 22:01:45 följande:
    Uppenbart inte!

    Hur opartiskt är public service?

    Den 10e december 2015 blev jag kallad till min chef på SR Luise Steinberger.


    Vi fick ett mejl som uppmärksammar oss på dina debattartiklar i flyktingfrågan.  Vår chef Ingemar har bestämt att du inte kan rapportera något om flyktingkrisen hos oss.
    ...

    putilov.org/2016/06/16/hur-opartiskt-ar-publi.../


    Vilket visar att SR tar uppdraget om opartiskhet på allvar såtillvida att man förklarar att medarbetarna inte ska ta ställning i kontroversiella frågor, åtminstone inte nyhetsjournalister.

    Däremot är det tillåtet att internt ha åsikter.

    Enkla regler som inte Putilov lyckades förstå.

    SR överutnyttjar närmast möjligheter till att ta in journalister vid behov och kan göra så i kraft att de har hög status bland journalister. Det vore synnerligen korkat om de inte i första hand satsade på personer med potential att förstå public services uppdrag.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2016-06-17 11:51:47 följande:
    I vilka kontroversiella frågor menar du att Putilov tagit ställning?

    Jag vet inte. Lyssnade bara på bandupptagningen från samtalet med den högerorienterade chefen. Jag har inte läst hans debattartiklar.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Tom Araya skrev 2016-06-17 12:38:31 följande:
    Om att rapportera hur saker och ting ser ut är att anse som partiskt så kan inte SR göra sitt jobb.
    Man erkände t.o.m. att ställningstaganden åt vänster var mer okej än andra.
    Jag fick uppfattningen att det handlade om debattartiklar.

    Man erkände var väl att ta i. Jag uppfattade det som att chefen talade lite till honom som till ett litet barn. Berömde honom för hans åsikter, sa att hon delade dem men att man som nyhetsjournalist på SR måste komma ihåg att man jobbar för ett public service-företag och att man knappt ens offentligt bör framföra åsikter om vädret.

    Alltså man ska ta det hon sa med en nypa salt, att acceptansen för vänsteråsikter skulle vara större stämmer inte med hennes väderobservationer och i vanlig ordning kan man heller inte bygga en generell åsikt om ett stort företag på en medarbetares åsikt. Möjligen att man på goda grunder kan säga att chefen är högerorienterad, men det kan ju också vara så att hon bara ville kamma honom medhårs. Du vet det där insmickrande "bara oss emellan" som aldrig egentligen betyder något.

    Men hon lär ju vara sur över att han spelade in samtalet utan att hon var medveten om det: Jag har närt en Wallraff in spe vid min barm, typ.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Tom Araya skrev 2016-06-17 12:38:31 följande:
    Om att rapportera hur saker och ting ser ut är att anse som partiskt så kan inte SR göra sitt jobb.
    Man erkände t.o.m. att ställningstaganden åt vänster var mer okej än andra.
    En inte alltför vågat gissning är att Putilov inte behövs som inhoppare i och med beslutet att lägga ner Radio Swedens ryskspråkiga sändningar och att integrera RS i Ekoredaktionen.

    Steinberger kommer ju också från RS och lär ha mycket begränsade kunskaper om Ekots journalistik.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2016-06-17 14:42:59 följande:
    Vi kan väl för debattens skull klistra in ett lite längre utdrag från samtalet mellan den duktige grävande journalisten Putilov och den politiskt neutrale SR-chefen Steinberger:

    SR-chef: Public Service i Sverige anklagas ju för att vara vänstervridet.

    Journalist: Det var en diskussion så sent som i förra veckan, va?

    SR-chef: Ja, precis. Jag personligen säger... mellan dessa väggar, mellan dig och mig - jag håller med om det. Jag tycker ofta att folk får... alltså att folk bryter mot programreglerna som vi har och det är OK när de uttalar sig vänsteranstruket, men är det inte vänsteranstruket då kommer genast cheferna. Ungefär så är det... men så är det.

    SR-chef: Och vi som jobbar här, och kanske vill jobba kvar här, vi får ju hantera det här. Min strategi personligen är att jag försöker ta sådana diskussioner internt då. Det ska vara tillåtet. Det gör att man kanske är arbetsledare och gör att man kommer lite vidare i jobbet... i karriären. Men det ska ju vara möjligt att ta diskussionerna internt.

    Jo, jag hörde det.

    Vika slutsatser kan man dra av detta under förutsättningen att inspelningen är korrekt. Inga andra än att Ekoredaktionen tycks ha fått in en chef från Radio Sweden med uttalade högersympatier. Förmodligen oavsett om hon bara sa så för att lugna inhopparen eller för att hon tycker detta är det rätt anmärkningsvärt.

    Skulle jag vara hennes chef skulle jag be henne konkretisera anklagelserna. Det är viktigt att SR är opartiskt - och naturligtvis är det inte okontroversiellt att påstå att Sverige är det land som IS särskilt har valt ut att skicka terrorister till samtidigt som Migrationsverket inte bryr sig (fritt tolkat) eller att Rosling har fel om migrationen.

    Jag får intrycket att många av högerdebattörerna aldrig har tvingats jobba och rätta sig efter företagets policy.. Tänk så mycket skit jag har producerat under mitt arbetsliv, ja sånt jag anser vara skit men arbetsgivare och kunder varit nöjda med.

    Arbetslivet är ingen politisk lekstuga.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?