Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Kung Markatta skrev 2016-08-18 13:17:37 följande:
    Jo, jag såg det... och kommenterade det.


    Skrikvänstern har man skrivit lite då och då i media. Det syftar, precis som namnet antyder, på att vissa som står långt till vänster har en benägenhet att just skrika i tid och otid, exempelvis när de anordnar motdemonstrationer. Eller varför inte när man håller valvaka?

     


    "Skrikhöger" har jag, förutom i dina inlägg här på familjeliv, endast läst i en dåligt författad krönika i aftonbladet. Det handlade inte om att några som stod till höger höll på att skrika och gapa som på bilden här utan artikelförfattaren verkade mest ha blivit provocerad av att det pratades om skrikvänster och ville därför ge igen med samma mynt.
    Jag tycker skrikhögern är en träffande benämning för den del av högern som dels önskar större förståelse för sverigedemokratins våndor och dels har anammat samma form av argumentationsteknik som man kan se på exempelvis avpixlat, alltså att peta fram enskilda exempel som man sällan förstår men som anses bevisa ett generellt påstående.

    Du ska inte ta "skrik" så bokstavligt, till skillnad från skrikvänstern så skriker skrikhögern hellre hemma på kammaren med tangenterna än på gator och torg.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Konservativ skrev 2016-09-05 10:49:41 följande:
    Aftonbladet är en skittidning men vem tror något annat? De som köper den vet var den står. Däremot finns det lustigt nog människor som tror att statstelevisionen och statsradion är opartiska. Det är tragiskt. Bildts största misstag var att han inte avskaffade dessa vänsterorganisationer. 
    Han skulle inte fått med sig särskilt många, ens inom det egna partiet.

    Man får inte göra misstaget att tro att nätets skrikhöger är synonym med borgerligheten.

    Det finns inget som vi svenskar har så stort förtroende för som public service.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Konservativ skrev 2016-09-05 18:52:40 följande:
    Man behöver inte vara skrikhöger för att tycka att SR och SvT är vänstervridna.
    Nej, det behöver man förstås inte vara - men man behöver vara långt till höger på den politiska skalan och oförmögen att inse att de egna värderingarna inte måste vara andras.

    SR och SVT är självklart inte opartiska eller objektiva utan en del av en svensk värdekontext - ju mindre man själv delar värderingar som att aga är fel och brottsligt eller att dödsstraff är inhumant desto troligare att man anser att public service är en politisk propagandacentral.

    Står man väldigt långt till vänster tar man gärna fasta på högervridningen och omvänt om man befinner sig på yttersta högerkanten - men för det stora flertalet så präglas åsikterna som förs fram och ämnesvalen av självklarheten att public service är en del av en svensk värdegemenskap och just därför har vi svenskar ett så grundmurat förtroende för SVT och SR.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2016-09-06 19:52:09 följande:
    SVT:s Rapport gick LO:s ärenden - fälls i Granskningsnämnden för osaklighet om VD-löner.

    www.journalisten.se/nyheter/rapport-fallt-osa...
    Flash Gordon skrev 2016-09-07 08:29:05 följande:
    SVT:s journalister tänkte inte ens tanken att det skulle kunna vara partiskhet att bara rakt av rapportera från en LO-rapport.

    Ett gott exempel på ett bra system. Rapport sänder ett inslag där de ökade inkomstklyftorna i Sverige illustreras med att genomsnittslönen för en vd i näringslivet ligger på 1,5 miljoner i månaden medan snittlönen för låginkomsttagare ligger på 20.000 i månaden. Granskningsnämnden fäller inslaget eftersom uppgiften om vd-löner enbart avser de 50 största företagen i Sverige och Rapport beklagar misstaget.

    1,5 miljoner i månaden och så finns det folk här på FL som går i taket när en journalist tjänar 40.000. Ja jag säger då det
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2016-09-07 11:20:53 följande:

    Haha du anser alltså att Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna är utpräglade vänsterpartier? OK då har vi fått förklaringen till varför just du anser att SR är vänstervridet! 


    Det gäller nog inte bara "konservativ" utan i stort sett samtliga höderdebattörer i den här tråden, någon av dem (Flash?) skrev en gång något i stil med att svensk politik är extrem och att det som är mitten här skulle vara långt till vänster i de flesta andra länder.

    Detta stämmer nog till viss del att vi svenskar är extrema ur ett internationellt perspektiv och i och med att de här debattörerna inte delar svenska värderingar i samma utsträckning som de flesta andra svenskar så anser de att svensk public service är vänstervriden.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Konstatera skrev 2016-09-07 13:07:33 följande:
    Public Service är dock rätt vänstervridna, även om vi ska utgå från nuvarande politiska partier som måttstock för vad PS bör vara. Bara titta på vilka dem anställer!

    PS består av vänstermänniskor och människor som inte vill skylta med sin politiska färg just pga att de arbetar för PS. Problemet är den förstnämnda kategorin. Ingen hemlighet att det är på detta vis.

    Konstatera skrev 2016-09-07 13:11:26 följande:
    En annan intressant observation. Alltid när PS-anställda går ut och gnäller om hur orimligt det är att alltid behöva förhålla sig neutral i frågor, så är det frågan om människor som tenderar i att vilja vädra sina vänsterinfluerade åsikter.

    Du hör aldrig någon konservativ gnälla.
    Mm, ur ditt perspektiv är det vänster att anse att Trump skulle bli en olämplig president.

    Du ser sällan vänsterkritik mot programutbytet på public service, främst för att det knappast existerar någon vänster värd namnet längre i Sverige där en marknadsorienterad diskurs är ett axiom. Skulle jag tvingas ge public service en politisk hemvist skulle jag klassa såväl SVT och SR som en allmänbildad men lite räddhågad "folkpartist" som ängsligt sneglar högerut samtidigt som hen tillåter sig ha ett engagemang i miljö- och klimatfrågor.

    Allt medan vänstern vilset nynnar på Tage Danielsson gamla låt "Var blev ni av ljuva drömmar om en rimligare jord" och funderar på hur SAF:s kampanj satsa på dig själv så fullständigt kunde förändra Sverige.





    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2016-09-08 09:20:46 följande:
    Nej, det är bara i rubriken som "Egor Putilov" förekommer. Artikeln handlar i själva verket om statsstyrd rysk desinformation vid invasionen av Ukraina samt några andra exempel på propaganda och hur man i medier ska förhålla sig till att vissa uppgifter från annan media kan vara påhittade.

    Här är det en något ojämn kvalitet på svenska medier menar artikelförfattaren:

    Inte oväntat klarar sig de verkliga proffsen bland utlandskorrespondenterna bäst i Olssons granskning, sådana som Sveriges Radios Maria Persson Löfgren och Dagens Nyheters Michael Winiarski, särskilt om de kontrasteras mot dem som har haft svårare att orientera sig i den snåriga terrängen, till exempel tyckarna på Aftonbladets kulturredaktion.

    Det sista måste man ju onekligen hålla med om.
    Självklart. Det är bra att du uppmärksammar att public service anses klara av att orientera sig trots desinformation.

    Att den käre Egor arbetat för SR tycker jag man kan bortse från i och med att det vore att sjunka till skrikhögernivå att ta ett enskilt exempel som "bevis" för att SR är SD-vridet.

    Fast det är ju lite roande med med SD-Egor mot bakgrund av de praktikanter och andra enskilda exempel som skrikhögerns främsta tänkare här på FL tagit upp som bevis för att public service är vänstervridet.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    felix le chat skrev 2016-09-29 13:11:46 följande:
    Alla som jobbat med Helin säger att han är otroligt dominant och auktoritär.
    Jag blir inte förvånad om Josefsson's nya tjänst blir på varumottagningen på SVT
    Du måste ha bättre hörsel än en fladdermus och flaxa omkring än värre som har hört vad alla som jobbat med Helin säger om honom.

    Eller kan det vara vibbar från dina vaxproppar du feltolkat. Jag känner ett par personer som jobbat med honom som inte har gett uttryck för den åsikten, inte så jag hört det åtminstone.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2016-09-30 11:57:24 följande:
    En dag i Jan Helins liv. Kåseri av tidigare (?) medarbetare på Sveriges Radio och SVT:

    www.facebook.com/jens.ganman/posts/1015403319...

    Skulle visst vara krismöte med aktuelltredaktionen nu idag kl 11.

    www.expressen.se/nyheter/krismote-pa-svt-efte.../
    Skrikhögersatir är bland det roligaste jag vet.

    I viss mån vill vi väl alla få våra fördomar bekräftade och oskicklig satir säger så mycket mer om avsändaren än måltavlan för satiren.

    Det verkar som Jan Helin är såväl skrikhögerns som SD:s särskilda hatobjekt för närvarande.

    Han borde kunna skryta med att han har den mest ointelligenta hatsvärm som någonsin surrat omkring efter sig.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2016-10-04 15:55:38 följande:
    Du ser inte det absurda i att myndigheter ska detaljstyra människors liv?

    Och du tänkte naturligtvis fel. Var såg du att jag skrev att detta ska vara förbjudet?
    Tja, detta är inte tillåtet idag, vilket är rätt absurt kan jag tycka som förälder.

    Nästan lika absurt som att skrikhögern går i taket om det föreslås  att det är föräldrarna som avgör om de kan ta med sig en 14-åring på en barnförbjuden film.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?