Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Mycket bra att Nike Nylander i kvällens Aktuellt så tydligt tog anstånd från SD riksdagsmannen Mattias Karlssons invandringsfientliga utfall i gårdagens Aktuelltsändning.

  • KillBill
    Nordström skrev 2016-09-30 00:22:14 följande:
    Ja, framförallt är det mycket märkligt att han väljer just DN när det är den tidningen som av Nya tider anklagas för lögner. Dessutom anklagar DN Nya tider för att vara fascister.
    Tom den biträdande partiledaren i sverigedemokraterna Mattias Karlsson har kritiserat Nya Tider för att vara en neofascistisk publikation så förmodligen anser närmare 100% av befolkningen att Helins påstående om att nya tider är en fascistisk publikation är korrekt. Den sista veckan har också Mattias Karlsson gått ut och varnat sverigedemokrater från att stödja den rasideologiska publikationen Nya Tider som enligt Mattias Karlsson har många Nazistiska skribenter.

    Att Helin väljer att publicera sin artikel i DN är inte konstigt alls. DN är Sveriges största morgontidning och vill man nå ut med sitt budskap så är det i den tidningen man vill få in sin artikel.

    Det låter på dig som att du inte anser att Nya Tider är en fascistisk publikation, stämmer det?
  • KillBill
    Konstatera skrev 2016-09-30 19:21:37 följande:
    Va, varför är det bra?

    Tycker det är märkligt att opartisk media ska tolka och värdera huruvida det en person sagt i en debatt är omoraliskt eller ej. Om de vill köra på det spåret, får de börja kommentera saker och ting i varje Aktuellt-sändning för att bibehålla någon som helst konsekvens. Kan inte Mattias Karlsson få stå för det han säger istället? Varför ska SVT lägga sig i?

    Mattias Karlssons uttalande har för övrigt inte mycket med människors värde att göra. Han påstod i en gliring mot sin motdebattör, att det har släppts in tiotusentals potentiella sexualförbrytare och terrorister. Kritiken är primärt riktad mot regeringen som inte velat idka några som helst kontroller varpå de som kommit in kan vara vem eller precis vad som helst. Helt sant. Detta ska alltså Aktuellt ta upp och ta avstånd ifrån och du tycker att det är bra?

    Detta är en pinsam anti-SD kupp, ty vi måste kompensera för att vi lät Nya Tider komma till tals.

    Så jävla inkompetent
    Så du menar att påståendet om att människor från andra länder är potentiella sexualförbrytare och terrorister inte kan påverka TV-tittarnas syn på dessa människor?
  • KillBill
    Nordström skrev 2016-09-30 20:32:04 följande:
    Uttalanden som påverkar TV-tittarnas syn på en viss grupp människor är vanligt i SVT. Så det kan du väl inte mena är tillräckligt?
    Om Mattias hade sagt samma sak om romer skulle det förmodligen blivit klassat som hets mot folkgrupp. Nu var Mattias uttalande inte tillräckligt specifikt men det var likväl mycket olämpligt. Därför bra att SVT tog avstånd.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-10-04 12:11:00 följande:

    Den här platsar väl med nöd och näppe här, eller i någon tråd om det amerikanska presidentvalet.

    Det är inte public service utan SVD.

    .
    I en tråd där de listar de minst intelligent presidenterna i USA redovisar de att George W Bush är den med lägst uppskattat IQ:
    http://www.svd.se/lista-han-har-lagst-iq-av-usas-presidenter#sida-13

    Ett problem bara. Original-listan som de tagit namnen ifrån ger ytterligare ett antal namn som antagits haft lägre IQ är GWB:
    http://us-presidents.insidegov.com/stories/5392/least-intelligent-presidents?utm_medium=cm&utm_source=outbrain&utm_campaign=i3.cm.ob.dt.5392#25-Ulysses-S-Grant

    En ofrivillig miss eller ett medvetet spelande på den svenska bilden av GWB?


    Nu är ju inte listan komplett men det mest troliga är GWB är den president i nutid som är minst intelligent (de namn som placerar sig sämre på listan var verksamma i början av 1900-talet eller på 1800-talet) eller så handlar det om mindre kända presidenter.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-10-04 12:50:11 följande:
    Tämligen meningslös aftonbladethornalistik.

    Någon som vågar sig på en analys av svenska toppolitiker? Det går ju åtminstone att kolla vad de skrivit på eventuella högskoleprov.

    Hittade en lista:

    unvis.it/http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19346522.ab

    Måste erkänna att jag överraskades över att se SD's Paula Bieler på 2.0.
    Något som däremot inte överraskade var Veronica Palm (S) med 0.4

    Jag noterar den rödgröna dominansen i toppen: två miljöpartister, två vänsterpartister, en socialdemokrat och en representant från feministiskt initiativ.I övrigt återfinns på listan en moderat och som du redan påpekat en sverigedemokrat. Liberaler lyser helt med sin frånvaro..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-10-04 14:26:59 följande:
    Synd att de inte utnyttjar denna toppkompetens eller vad man nu ska kalla det till annat än floskelpolitik.

    På ena kanalen håller regeringen extrainsatt presskonferens om att tung industri börjar flytta ut från Sverige. Samtidigt i Narnia:

    Den alternativa verklighet det ena regeringspartiet tycks befinna sig i saknar motstycke.

    Fokus på det miljöpartistiskt styrda Kulturdepartementet ligger på att tolvåringar ska få gå på barnförbjudna biofilmer.

    Detta är ju en liberalisering. jag tycker att det är bra att kulturdepartementet gör det tillåtet för föräldrar att ta med sig barnöver 10 år att gå bio med 15 års åldersgräns. Jag har alltid tyckt att detta har varit en vansinnig regel. 

    Får jag fråga varför du tycker att det ska vara förbjudet för 11 åriga barn i målsmans sällskap att gå på bio med 15 års åldersgräns?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Nordström skrev 2016-10-04 15:25:18 följande:
    Tur att Mona Sahlin inte blev statsminister. I så fall hade hon krossat GWB i kategorin mest ointelligenta statsledare.
    Vi pratar amerikanska presidenter här så du bör iaktta viss försiktighet med att med att döma ut andra människors intelligens.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-10-04 15:55:38 följande:
    Du ser inte det absurda i att myndigheter ska detaljstyra människors liv?

    Och du tänkte naturligtvis fel. Var såg du att jag skrev att detta ska vara förbjudet?
    Det är idag INTE tillåtet för föräldrar att ta med en 11 åring på en bio med 15:års åldersgräns. Regeringen föreslår att detta ska vara tillåtet i framtiden. Eftersom du kritiserar regeringen för att göra detta tillåtet så utgår jag ifrån att du vill att det fortsatt ska vara förbjudet.

    Så här ser dagens regelverk ut:

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2016-10-04 16:39:24 följande:
    Hmm....min omedelbara "reaktion" på Rataxes inlägg var att han anmärkte på VAD regeringen la tid på att utreda och besluta om, inte vad han ansåg om innehållet i "utredningsarbetet". 

    Du kan knappast veta vad Rataxes anser/tycker i nämnda fråga. Snacka om förutfattad mening, Bill.

    Lite skärpning här. Om jag får be...

    Mvh //Anton

    Rataxes skriver att "Fokus på det miljöpartistiskt styrda Kulturdepartementet ligger på att tolvåringar ska få gå på barnförbjudna biofilmer"


    Jag kan inte tolka detta annorlunda än att Rataxes tycker att detta är fel fokus och då borde väl Rataxes tycka att det är det är bättre att det fortsatt ska vara förbjudet för barn under 15 år att gå på barnförbjudna filmer (även i en vuxens sällskap) än att regeringen lägger tid på att göra detta tillåtet?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?