Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    klyban skrev 2024-03-18 01:36:28 följande:

    Börja du svara på de frågor om det som saknas till padirac, så kanske du i alla fall gjort ett försök att påvisa att SVT/SR inte skulle vara opartiska.


    Men även nu så står vi här på samma ställe som hundratals andra gångerna, att det är så svårt för dig.
    Vilket är udda då det är så tydligt påstås det.


    Så du tänker inte ens bemöta rapporten? Aja...
    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive
    Padirac skrev 2024-03-18 06:40:26 följande:
    Jag har för mig att rapporten diskuterats minst en gång tidigare i tråden. 
    Go mörrn. ☕

    Den har inte diskuteras med klyban och förmodligen inte med dig heller.
    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive
    klyban skrev 2024-03-18 12:03:37 följande:

    Vi vet hur det gick sist för dig och hur du vägrade efter en stund svara på frågor om den som berättar din slutsats är fel.
    Så varför ska jag eller någon annan ödsla tid på det för?
    Om du vill ta upp det, gå tillbaka och börja besvara det som berättar just nu att du har fel.


     


    Och med det sagt, så står vi här igen med exakt samma resultat och SVT/SR är opartiska.


    Digestive skrev 2024-03-18 09:53:36 följande:
    Go mörrn. ☕

    Den har inte diskuteras med klyban och förmodligen inte med dig heller.

    Resultatet är den samma ändå, jag har inte diskuterat den, för det gjorde andra så mycket bättre.
    Och det slutade som jag sade ovan.
    En sak som är intressant, det slutar alltid med du flyr det du tar upp och när frågorna berättar att du har fel och när du vägrar svara så styrker du detta.


     


    Du kan ju alltid återuppta den diskussionen, och börja där du lämnade den, men istället svara på dessa frågor om rapporten du inte vill veta av.


    Igår slet du i mig hela dagen även om jag inte hade en relevant åsikt att diskutera med dig - idag, efter påminnelsen om rapporten, hänvisar du mig istället vidare till KillBill.

    Sådant inger verkligen förtroende för ditt marathon av tomma påståenden. 🙂

    Aja, göm dig för all del bakom KillBill's rygg och skjut dina lösa skott därifrån istället - det berör mig så mycket att jag tänker fylla på isformen och lägga den i frysen.

    Först blir det dock några toner för att sätta stämningen:

    ">



    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive
    klyban skrev 2024-03-18 15:36:53 följande:

    Bägge har flera frågor du vägrar svara på, då dessa frågor torpedar ned dina "argument".


    Och igen får vi ett inlägg där vi inser SVT/SR förblir opartiska.


    Jag ser inga frågor som behöver svar. Är dessa frågor i rummet hos dig nu?

    Frågor som du inte ens kan återge på förfrågan är sådant som du får be spökjägare att ta hand om.
    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive
    KillBill skrev 2024-03-23 12:11:16 följande:

    Digestive skrev 2024-03-17 13:35:22 följande:
    Det är såklart en fråga om nyanser men som sagt tror jag inte att det är ett övertramp i någon juridisk mening - vet dock inte hur demokratibestämmelsen faller i den frågan, om den har någon verkshöjd inom det juridiska - sedan är det såklart upp till var och en vad man anser att Public Service ska göra och hur de ska göra det.

    Det är som sagt en viss frustration som har växt fram angående hur vi har tagit emot våra ukrainska flyktingar och det blir gärna svårare att dra/höra grövre skämt om människor som man samtidigt känner att vi har svikit. Försöker helt enkelt säga att att det finns grader av mänsklighet som inte behöver har (läs: och som troligen inte har) med grupperna i sig att göra utan snarare omständigheter som gör fallen mer/mindre känsliga. Det är även ett relativt nytt fenomen med en större volymer flyktingar från samma kontinent/vårt så kallade närområde men det har nog mindre betydelse även om det kanske spelar en roll  på sina håll, medan folket från MENA-området och så vidare har vi en godare vana med och de första intrycken är i många fall redan på plats.

    I övrigt så har jag inte sett mycket mer av programmet i fråga men borde kanske göra det. Hur de driver med stereotyper gällande vårat MENA-härstammande folk kan jag bara ana mig till men jag tvekar på att det skulle vara på en motsvarande grov nivå.

    Att driva med kvinnorna som kommer ifrån MENA-området - i praktiken mödrar och systrar - på ett vis som framställer dem som horor är inte att rekommendera, på den punkten tar de åt sig på ett vis som kulturer bortom storfamiljer (det vill säga svenskar i stort) inte riktigt förstår. Och hur det ser ut med ukrainare på sådana kulturella punkter känner jag inte till överhuvudtaget, gör du?

    Vad som dock vore motsvarande grov humor skulle exempelvis vara att framställa afrikaner från särskilt drabbade länder som våldtäktsmän och afghaner som pojkknullare. Var det på sådana sexuella vis (läs: med offer i bakgrunden, om inte i förgrunden som i det ukrainska fallet) som programmet framställde stereotyper även för vårt MENA-härstammande folk? - jag får väl se några avsnitt, helt enkelt.

    Aja, personligen har jag skrattat mig fördärvad av filmen "Torsk på Tallinn" och även om det enda man ser/såg av folket i Estland var hallickar och prostituerade, var ändå inte skämtet på deras bekostnad även om det givetvis kan ha varit grogrund för någons stereotyper - kvinnorna i Estland var iallafall inte generaliserade som horor och en del hade nog reagerat när det begav sig, om så vore fallet (- fattigdom och våld plågade landet något förfärligt under 90-talet och åtta år innan aktuell film släpptes, tillhörde området Ryssland). Det hade inte riktigt känts som samma anti-hero-humor om det som filmen drev med i direkt bemärkelse var det estländska folket och istället för svenskar.

    Hur Public Services bör navigera sig kring sådant här kan man diskutera men för Rataxes del så är det troligen ett icke problem, då han förmodligen inte vill att Public Service lägger resurser på humor överhuvudtaget.

    Lättare är det för folk som näst intill höjer upp Public Service som ofelbara och möjligtvis tycker att några miljarder till om året vore bra. Menar inte att det är fel men nog påverkar det något i sak.

    Hmmm, bara några eftermiddagsreflektioner utan något dräpande allvar. Men, visst känns det alltjämt vemodigt.

    I programmet IFS skämtas det grovt om alla invandrargrupper och olika skämtsamma påståenden ställs mot varandra. Det har tidigare skämtats om bl.a. kåta otrogna arabiska kvinnor. Jag skrattade också åt Torsk på Tallin och tycker även att IFS Invandrare för Svenskar är ett mycket kul program. 


    Såg aktuellt avsnitt och ett par till för referens och visst är det grov humor på sina håll.

    Det som stack ut var väl skämtets natur som sexuellt på offrens bekostnad men tittar man runt på X så verkar det vara olika typer av ömma tår som fick sig en stamp. Någon unison bild och känsla över exakt vad som var upprörande verkar inte finnas.

    Allt ifrån skämtets natur i sig till ukrainskornas svaga ställning i samhället till ett hyckleri om rasism till rågade mått gällande intersektionalitetsteorier - är sådant som folk klär upprördheten med.
    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive
    KillBill skrev 2024-03-23 13:44:11 följande:
    Hur ser du på frågan? Anser du att ukrainska kvinnors ställning idet  svenska samhället är svagare än exempelvis muslimska kvinnors?
    Jag tycker att det är dåligt att Elaf Ali inte möter ukrainskorna halvvägs med en ödmjuk ursäkt och förklaring.

    Som grupp har muslimer etablerat sig länge i Sverige, en gemenskap att falla tillbaka mot och till skillnad från våra ukrainska flyktingar så har de flesta ett svenskt medborgarskap. Ser dock ingen större poäng med att jämföra de två grupperna med varandra på det viset.
    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive
    KillBill skrev 2024-03-24 09:21:37 följande:

    Kom igen nu. Vi pratar om ett humorprogram i SVT där man skämtar om allt.  Menar du att SVT ska be om ursäkt för ett skämt? Med den logiken måste även SVT be om ursäkt till muslimer och araber som känt sig utpekade av IFS eller till alla kineser och turkar som känt sig utpekade av humorprogrammet Svenska Nyheter.


     


    Vi borde kunna enas om att islamiska kvinnors ställning i Sverige är svagare än ukrainska. Många av oss har tagit emot ukrainare med öppna armar.  Det har inte varit ovanligt att svenska familjer har öppnat sina hem och erbjudit husrum till ukrainska flyktingar och det ser man inte ofta när det handlar om muslimska flyktingar.

    Enligt Integrationsverket är muslimer den grupp som är hårdast drabbad av strukturell diskriminering och vi vet att hatbrott mot muslimer och hatbrott mot mörkhyade är topp tre på listan över hatbrottsmotiv.

    Om du anser att det är olämpligt att SVT skämtar om ukrainare borde du rimligen anse att det är olämpligt att SVT skämtar om araber och muslimer.  Gör du det?


    Nej, jag menar att Elaf Ali borde be om ursäkt och erbjuda ukrainskorna en förklaring. Det är så man gör om man skämtar på andras bekostnad och skämtet landar fel. Vilket ansvar SVT har kan diskuteras.

    I min mening är det inte sådant som avgör gruppers ställning i Sverige men visst är muslimska kvinnor mer drabbade av hatbrott.

    Skillnaden är dock att skämten riktade mot araber och muslimer har landat bättre medan ukrainskor/ukrainare har markerat från flera håll. Hur det kommer sig kan säkerligen bero på skämtens natur och på kulturerna i fråga.
    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive
    KillBill skrev 2024-03-24 20:29:00 följande:
    Programmet driver som sagt var med fördomar som finns mot invandrare. Ofta har skämten handlat om araber och andra invandrargrupper. Den här gången riktades skämtet mot en mot ukrainska invandrare.  Att kunna skämta om allt är ett lackmus test för yttrandefrihet. 
    Du bemöter inte riktigt det som jag skriver.

    Att be om ursäkt och förklara oss när vi råkar kränka andra begränsar inte våran yttrandefrihet.

    På samma vis så stärks inte våran yttrandefrihet av att nonchalera dem som blir kränkta.

    Det ena har inte med det andra att göra.

    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive
    KillBill skrev 2024-03-25 07:28:26 följande:
    Ett humorprogram kan förstås inte inte be om ursäkt till alla som känner sig kränkta av ett skämt...

    Om någon ska be om ursäkt är det förstås de svenska män som faktiskt köpt sex av Ukrainska kvinnor ett fenomen som faktisk förekommer.
    Elaf Ali är inte ett humorprogram.

    Att torskarna borde be om ursäkt förändrar inte hur ukrainarna reagerade på skämtet.

    Aja, du vill uppenbarligen inte diskutera det som jag skriver.

    Det vore enkelt för 
    Elaf Ali att be om ursäkt och förklara att i Sverige så är det inte ovanligt att vi skämtar om svårare saker som vi vill uppmärksamma folk om.

    Men hon beklagar sig hellre över vad ukrainarna tycker, tänker och känner - vilket berättar hur mycket hon bryr sig om det samma.
    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive
    KillBill skrev 2024-03-25 08:03:24 följande:

    Här är länkarna till reportagen om de svenska män som köper sex av ukrainska kvinnor där du bl.a. hittar detta citat: "Antalet ukrainska kvinnor i sexhandeln i Sverige har exploderat under kriget"

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/VPg1Rp/krig-da-koper-svenska-mannen-sex-av-ukrainskor-200-sekunder

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/l3KzAM/sa-lever-de-ukrainska-kvinnorna-som-saljer-sex-i-sverige-200-sekunder

    Menar du att man inte får skämta om detta?

    Jag gjorde samma tolkning som Ivar Arpi att skämtet var riktat mot sexköpande män och Elaf Ali försökte lura en svensk man att Sverige hade tagit emot flest invandrare från Ukraina (han hade kunnat luras av Elafs påstående om han gick på bordell). 

    Du brukar framföra libertarianska åsikter här på Familjeliv. Var står du själv i sexköps frågan?  Anser du i likhet med Libertarianska partiet att det borde vara lagligt för svenska män att köpa sex av  bla. ukrainska kvinnor?  Du kanske tycker att skämtet var olämpligt av den anledningen?


    Att förvänta sig lite folkvett är inte det samma som att efterfråga ett förbud.

    Men du vill uppenbarligen inte diskutera det som jag skriver.
    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive

    Minns ni när SVT, 2018, gick ut och bad om ursäkt efter att ha kränkt kineser i det satiriska programmet Svenska Nyheter? - två gånger bad man om ursäkt vid det tillfället.

    https://www.svt.se/kultur/svenska-nyheter-ber-om-ursakt-efter-kina-satir

    https://www.svt.se/kultur/ny-ursakt-fran-svt-godtas-inte-av-kinas-ambassad

    Det kom iallafall inte jag ihåg - utan det här blev jag påmind om efter att ha sett inlägg på X som ukrainarna har lagt upp.



    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Meddelande borttaget
  • Digestive
    klyban skrev 2024-03-26 17:35:36 följande:
    Och som du lyckades aldrig få det rätt heller, länk trasig.
    nattuw skrev 2024-03-26 07:42:51 följande:
    Jag betvivlar inte att du skrattar åt "etniska" stereotyper. Men du går i otakt med tiden när du vill att skattebetalare skall betala för spridandet av "etniska stereotyper". Det var något som var populärt förra seklet men som idag inte anses salongsfähigt.


    Misstänker att Familjeliv blockerar trafik till RT.

    Det går dock att klippa & klistra adressen manuellt.
    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive
    Padirac skrev 2024-03-26 20:32:55 följande:
    Det är lite sjukt att referera till en ökänd mediakanal som sprider Kremls desinformation och propaganda

    RT är en av många ryska mediakanaler som av EU och andra organisationer i den fria världen klassas som att sprida desinformation och propaganda.

    Det du vill poängtera måste väl finnas någon annanstans?

    Det här slår spridande av SDs narrativ med hästlängder.

    Sjukt att referera till RT som sagtKräks
    Padirac skrev 2024-03-26 20:39:17 följande:
    Så vitt jag vet är det EU som 'blockerar' trafik till RT sedan starten av det ryska anfallskriget mot Ukraina, detta för att stoppa spridande av Kremls desinformation och propaganda.

    Men här sprids det visst länkar till Kremls kanaler för desinformation och propaganda. Död
    Ja, visst är det sjukt att SVT bjöd på material åt Rysslands propagandamaskin.

    Men visst, bry dig du mer om att jag länkade till eländet - det är såklart det verkliga problemet i din bubbla.
    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive
    Padirac skrev 2024-03-26 21:28:35 följande:
    Kremls propagandamaskin använder och vänder på alla uppgifter de möjligtvis kan för att trumma ut desinformation och propaganda på ett sätt som inte är olikt SDs 'bruna propaganda'* 

    Jag bryr mig så mycket om att känna till och igen desinformation och propaganda att jag gör en effort att informera mig euvsdisinfo.eu/about/

    Att okritiskt sprida länkar till RT - som blockeras på EU-nivå är endera minst sagt obetänksamt eller helt idiotiskt med tanke på det informationskrig som pågår sedan lång tid tillbaks.

    Du måste kunna hitta något material att länka till som inte går Kremls ärenden, detta är som sagt många gånger värre än att sprida SDs dynga.

    * Citat från SDs chefsideolog.
    Du verkar ha svårt att acceptera att det var Elaf Ali och SVT som gick Kremls ärenden - att det är därför artikeln överhuvudtaget finns på RT.

    Ukrainarna har påpekat att Elaf Alis skämt spelade den ryska propagandamaskinen rakt i händerna - till och med deras ambassadör har påpekat att så var fallet - det faktumet viftade dock Elaf Ali och SVT bort och nu står vi här med resultatet.

    Men skäll du på mig, det förändrar säkert någonting i din bubbla.
    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive
    Padirac skrev 2024-03-26 21:59:54 följande:

    Om du läser vad jag skrivit så är det ditt länkande till RT jag kritiserar å det starkaste.

    Det är mer än idiotiskt att länka till RT med tanke på läget i Europa och världen.

    Hittar du inget annat än RT än länka till eller vill du inte länka till något annat än RT?

    Vad är det som pågår här? Länkandet till RT på FL har jag inte sett sen det ryska anfallskriget mot Ukraina ursäktades och försvarades av skribenterDöd


    Att visa upp att RT har skrivit en artikel om Elaf Alis skämt går inte att göra på något annat vis än att länka till artikeln.

    Hur ska folk annars kunna verifiera att det är sant?
    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive
    Padirac skrev 2024-03-26 23:11:26 följande:
    Jadu, hur ska folk kunna verifiera sanningen i vad RT skriver... Du kanske skulle sk*ta i att länka till RT och länka till något annat istället?

    Diskuterar du svensk PS opartiskhet/partiskhet med referenser till RT som är en av Kremls desinformations och propaganda kanaler? 

    Jag häpnar över greppet att försvara användandet av RT. 

    Det här blir ju värre än att enbart länka till en av den fria världen blockerad desinformations och propagandakanaler för Kreml. 

    Död
    Hur ska folk kunna verifiera att RT har skrivit en artikel om Elaf Alis skämt utan bifogad länk till artikeln?

    Du pratar om någonting helt annat.
    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
  • Digestive

    En del verkligen personifierar varför vänsterblocket förlorar mark samt större delen av en generation ungdomar.

    Likväl så önskar jag att de kunde bättre.


    "I wish that every human life might be pure transparent freedom" - Simone de Beauvoir
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?