Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    KN75 skrev 2024-02-26 10:59:42 följande:

    Så här skriver SVT själva gällande bakgrundsmusik,
    citat:



    "Allmänt sett brukar bakgrundsmusik användas för att skapa stämning hos tittaren på en subtil nivå"



    som opartiska så skulle man självfallet inte ägna sig åt att på subtil nivå påverka tittaren i ett nyhetsinslag.



    Det är alltså återigen sakligt bevisat att SVT inte är opartiska.


    Är stämningsskapande en fråga om att vara partisk?

    Hur som helst är detta inte en sak som gör PS partipolitiskt partisk.
  • Padirac
    Digestive skrev 2024-02-27 20:13:37 följande:
    Och som påpekat lika många gånger så står det redan i inläggen som du har citerat, exempelvis här:

    Har inte sett någon kalla det för specifikt partipolitiskt eller ideologiskt partiskt. Hur du kom att tänka på partier och ideologier - när det specifika fallet berörde Ukraina - behöver du inte förklara, men att stärka hemskheterna som drabbar det Ukrainska folket med bakgrundsmusik är enligt flera ett sätt att partiskt ta deras parti.

    Det gick även att komma fram till det direkt i inlägget som du just citerade:

    Förklara vilken musik Public Service ska välja till sådana bilder utan att det kan uppfattas som att Public Service tar parti för varken Israel eller Palestina (eller då parti för varken Ukraina eller Ryssland).

    Bry dig dock inte om att förklara någonting/fortsätt strunta i att motivera din egen hållning, intresset finns inte längre kvar.
    Kan du avgöra att PS inte tar oskyldiga dödades parti och inte de dödande snarare än att det handlar om Ukraina och Ryssland?

    Vad talar för det ena och vad talar för det andra enligt din uppfattning?

    Hela tråden har handlat om att anklaga PS för att vara partipolitiskt partiska på det ena eller andra sättet, efter åtskilliga misslyckade försök har nu debatten om partiskhet enbart bakgrundsmusik att hänga upp påståenden om någon sorts partiskhet på. 

    Vilken partiskhet är det? På vilka grunder säger du att den partiskheten föreligger?
  • Padirac

    Ok, så vi är överens om att bakgrundsmusiken i fråga inte är partipolitiskt partisk.

    Gott så!

    Man kan argumentera för att dyster stämmningsmättad musik i fråga om de som dödats av en diktaturs oprovocerade anfallskrig inte bryter mot demokratibestämmelerna, men det omvända skulle gör det.

    Det kan också argumenteras för att inte kommentera eller på annat sätt peka på det djupt odemokratiska i att de som dödats av en diktaturs oprovocerade anfallskrig skulle bryta mot demokratibestämmelerna.

    Så frågan är om bakgrundsmusiken i detta fall är partiska på ett sätt som inte krävs av PS iom att PS med tanke på demokratibestämmelserna.

    Jag hävdar att de som gnäller över partiskhet o detta fall inte förstått demokratibestämmelserna och vilka krav dessa ställer på PS eller att de helt enkelt motsätter sig att PS har att förhålla sig till demokratibestämmelserna.


    nattuw skrev 2024-02-28 00:37:07 följande:
    Från trådstarten "Opartisk är att man inte tar ställning för eller emot en vissa sida eller ett visst politiskt parti.". Det vill säga det handlar inte specifikt om en partipolitisk snedvridning utan om huruvida public service är opartisk eller inte.

    När SVT försöker manipulera tittarna med samma sorts stämningsskapande musik som i en spelfilm från Hollywood så är SVT inte opartiska utan har tvärt om gjort ett aktivt val för att försöka påverka tittarna i en viss riktning.

    Och att vissa svängt från att förneka att det används stämningsskapande musik i nyhetsinslag till att, när det inte längre var lönt att neka, istället börjat omfamna den manipulation som sker visar att SVT inte är opartisk och att de som påstår att SVT är opartisk vet att så är inte är fallet.
  • Padirac
    Digestive skrev 2024-03-04 17:42:09 följande:
    Det lustiga är att åter igen så så flyr ni ämnet och berör inte sakligt Public Services partiskt programmaterial som gynnar det progressiva och missgynnar det konservativa.

    Vi kan därmed konstatera att Public Service är partiska även denna rundan.
    Digestive skrev 2024-03-05 16:53:13 följande:
    För flera månader sedan så postade jag 18 lättfunna exempel på personporträtt och motsvarande av progressiva individer. Mer än tillräckligt för att kunna nyansera progressiva individer även på ytterkanterna.

    Folket som påstår att Public Service är opartiska kunde med nöd och näppe hitta ett (1) enda exempel på ett personporträtt eller motsvarande av konservativa individer. Inte ens tillräckligt för att kunna ge minsta möjliga möjlighet att nyansera konservativa individer.

    Det har nu gått månader utan att det här faktumet har förändrat sig åt något håll.

    Så nu står vi här och kan konstatera att Public Services programmaterial är partiskt, men vi ska tydligen inbilla oss att saker och ting förändras bara klyban får chansen att ställa rätt frågor - någon magisk kraft har tydligen förhindrat hen från att ställa dessa frågor tidigare.

    Jag upphäver därför besvärjelsen så att klyban äntligen kan fråga frågorna som hen vill fråga och som tydligen ska ställa en ställning som 18 -vs- 1 på tvären.

    Simsalabim! - sådär, nu finns det inte längre någonting som förhindrar klyban och hens frågvishet.

    Vi kan dock förvänta oss en ny flykt till kullarna - för när det kommer till flykt så verkar det alltid finnas en ny kulle bakom den första, den andra, den tredje, den fjärde, den femte, den sjätte, den sjunde, den åttonde et cetera ad absurdum.

    De nhär partiskheten du hittar (på?) bygger på dina alldeles egna klassificeringar av innehåll som progressivt eller konservativt.

    Jag är säker på att någon annan (kanske jag? ) skulle kunna ta 19 program - kanske till och med samma 19 program - och klassificera dem på ett annat sätt än just din klassificering.

    Det enda din utläggning visar att du är partisk i din bedömning.

    Nästa inlägg har ett stort underhållningsvärde
    Digestive skrev 2024-03-05 19:25:13 följande:

    Stor idé att diskutera huruvida Public Services missgynnar konservativa i sitt programmaterial när motståndarsidan uppfattar ett samhällspolitiskt spektrum såhär:

    🤣


    Alternativhögern och SDs vurmare klassar allt till vänster om konservativ som en vänsterliberal kulturmarxistisk konspiration från rödgröna journalister och S infiltration av samhällets institutioner

    Du känner säkert igen detta resonemang från många inlägg i denna tråd
  • Padirac
    Digestive skrev 2024-03-05 22:56:36 följande:
    Det finns inte mycket att diskutera angående klassificeringarna men visst är du välkommen att utmana hur jag har placerat programmaterialet.

    Du har haft flera månader på dig att utmana den punkten men kommer istället långt senare dragandes med tomma påståenden.

    Jag räknar med att du har exempel på felaktigheter att fylla tomheten med men råkade - som av en händelse - glömma att ta med dem.

    Nästa inlägg har ett stort underhållningsvärde Alternativhögern och SDs vurmare klassar allt till vänster om konservativ som en vänsterliberal kulturmarxistisk konspiration från rödgröna journalister och S infiltration av samhällets institutioner

    Blanda inte in mig i klybans våld på allmänkunskap men visst var det ett motsvarande utspel som hen tog till.
    Det finns naturligtvis massar att diskutera och utröna om vad olika typer av klassifieringar ger för result i fråga om partiskhet, opartiskhet, represenattivtet och andra saker.

    Beroende på model för klassificering så blir naturligtvis resultaten helt olika.

    Det första jag hittar på nätet om diskussioner om progressiva resp konservativa värden är en artikel i SD nätblaska som efterträdde avpixlat - är jag förvåndad att SDs narrativ iom denna klassificering tas upp som belägg för att PS skulle vara partiskt?

    Nej, det går som en röd tråd genom tråden att anklagelserna mot PS att vara partiska ligger i linje med SDs politiserade uppfattningar om PS  

    Sen verkar det finnas ett missförstånd eller en missuppfattning om vad som utgör partiskhet. Det klassificeringen du satt upp stämmer så skulle det inte utgöra partiskhet, utan möjligen vara ett mått på representativitet.

    Håll isär bgreppen så att tankarna inte grumlas och med dem känslorna om upplevd orättvisa
  • Padirac
    Digestive skrev 2024-03-07 02:24:28 följande:
    Nej, diskursen mellan det progressiva och det konservativa är inte ett SD-narrativ.

    För ordet partisk så använder jag mig av https://svenska.se/.

    Det hade stannat vid en fråga om representativitet om det inte hade berört två parter i konkurrens. Men det hade såklart varit illa nog ändå.
    klyban skrev 2024-03-06 21:30:09 följande:

    Så intressant inga svar kommer denna gången, men intressant du trodde att wiki-länka en konservatism du inte ens angav.

    [...]


    Du kan ju alltid länka den konservatism du pratade om, så får vi se vad den har att erbjuda som du inte vill någon ska få reda på.


    [...]


    Inbillar du dig verkligen att jag ska svara på frågor när du struntar i ens ge rätt konservatism och svara på frågor.

    [...]


    Spåret som du har slagit dig in på är troligen det snurrigaste hitintills.

    Skriver jag eller någon annan konservatism så är det menat i bred bemärkelse och länken var till Wikipedias huvudartikeln om det samma.

    Jämför med vilken annan -ism som helst.
    Ja, det är ju det jag gör - jämför med vilken -ism som helst!

    Det är därför jag frågar varför du svart-vitt delar upp programinnehållet i progressiv-ism eller konservat-ism 

    Varför ska inte andra andra -ism'er användas för klassificering av innehållet.

    Om du släpper räcket och kastar de svartvita glasögonen så kan du kanke upptäcka att det inte bara är konservatism som inte får hälften av programinnehållet utan det är så gott som varje tänkbar -ism som inte får halva programinnehålllet. 

    Precis som för konservatism så är ateism, postmodernism, buddism, fascism, nazism, militarism, konsumism eller vad du nu kan lista ut för olika -ism'er så har ingen av de, halva utrymmet i programmutbudets innehåll.

    Din uppdelning i konservatism och progressivism  i programinnehåller är det som kallas en falsk diktomi - detta oavsett hur många månader och år du har fört fram detta falska argument så förändra det inte vad du lägger fram

    helpfulprofessor.com/false-dichotomy-examples/

  • Padirac

    Redan på grundkursen i filosofi behandlas syllogism..


    www.britannica.com/topic/syllogistic

    Med det sagts så kunde redan 'de gamla grekerna' känna igen en falsk dikotomi 

    Du kan räkna upp ett antal olika pardanser  -som du kallar det - som kännetecknar det mänskliga inre och yttre livet.

    Frihetlig/auktoritär
    Krigisk/fredlig
    Manlig/kvinnlig
    Troende/inte troende
    Mysticism/vetenskaplig
    Konspiratoriskt/faktiskt
    Ung/gammal

    ...

    Att allt i PS enbart kan vägas och mätas enligt din danskurs _är_ en falsk dikotomi.
    Digestive skrev 2024-03-08 23:37:33 följande:
    Nej, det är ingen falsk dikotomi och den är lika relevant idag som den var på Aristoteles tid och dessförinnan.

    Pardansen återfinns redan i vår natur och när exempelvis det unga (progressiva) trotsar mot det äldre (konservativa) och dynamiken är den enskilt största faktorn för vår utveckling som varelse i stort (samhälle) som smått (individ).

    Det här är basala tankegångar inom en rad akademiska områden och inte minst inom filosofin.

    Aja, när exempelvis Irans progressiva kvinnor trotsar den konservativa regimen genom att inte täcka sitt hår - då är det inte ett SD-narrativ som utspelar sig utan någonting oändligt mer fundamentalt.

    Fundamentalt i den meningen att vår vilja enbart opererar inom domänen förändra eller bevara. Fundamentalt så kan vi inte uttrycka oss på några andra vis.

    Det här fundamentet är utmärkt att lägga Public Services programmaterial på och för att se hur folket reflekteras i det.

    Att befolkningen i Sverige och i störst utsträckning är progressivt, råder det inga större tvivel om, men det ska inte innebära att det konservativa döljs i våra gemensamma medier - det kan varken kallas för gemensam media eller ens för en gemenskap på lika villkor.

    Och ordet för den typen av media är partisk
  • Padirac
    Digestive skrev 2024-03-09 15:59:52 följande:
    Med det sagt? Du har inte sagt någonting bortom ett tomt påstående.

    Det är bara att använda metoderna som du hänvisade till eller någon annan metod för att bevisa att dikotomin är falsk.

    Redan 'de gamla grekerna' hade klarat av det, vill du göra anspråk på - då vore det lämpligt att leverera därefter och inte enbart dunkelt snacka snack.

    "Leverera mer än vad du lovar." - är ett gammalt säljarkodex som hade klätt.
    klyban skrev 2024-03-09 14:59:17 följande:
    Du har en specifik konservatism du saknade, men inser det var inte roligt och svara på den längre.
    Nej.
    Nu är jag ingen gammal grek : -) inte allt av det i alla fall .-D

    Jag tycker du ska studera syllogimsmerna och tänka på _alla_ -ismer som du själv tog upp.

    Vi verkar vara överens om att det finns många -ismer, så varför menar du att dessa inte ska ha hälften av programinnehåller var. Det verkar ju inte spela någon roll för uträkningen av programtid att det blir över 100% om vi räknar som tidigare - en -ism får halva tiden, en annan -ism får halva tiden och DÄREMELLAN får alla andra -ismer lika mycket programtid 

    Kan du ge belägg för att ditt påstående on progressivt och konservativt är universett och generellt och den enskilt största faktorn för den mänskliga utvecklingen i stort?

    Pardansen återfinns redan i vår natur och när exempelvis det unga (progressiva) trotsar mot det äldre (konservativa) och dynamiken är den enskilt största faktorn för vår utveckling som varelse i stort (samhälle) som smått (individ).



  • Padirac
    Digestive skrev 2024-03-09 20:41:17 följande:
    Relevanta -ismer placeras nedströms om det progressiva och det konservativa vilket redan är påpekat ett antal gånger. Det är därför det finns både progressiv och konservativ socialism, liberalism, kristendom, islam, konsumism och så vidare.

    Mer som redan är påpekat ett antal gånger är att proportionerna ska reflektera folket/vara demokratisk. Inte heller finns det något behov av att blanda in övriga -ismer i denna uppdelning då de som sagt befinner sig nedströms.

    Säg till när du har lyckats köra ut ur rondellen.

    Du finner belägg lite längre ner i samma inlägg:

    Fundamentalt i den meningen att vår vilja enbart opererar inom domänen förändra eller bevara. Fundamentalt så kan vi inte uttrycka oss på några andra vis.
    Så... tycker du att det är mycket programinnehåll som lutar mot förändring i PS?

    Jag tror du misstar dig rejält om du menar att allt som inte är konservativt är progressivt. 

    Du säger dig mena att allt och alla - ismener är nedströms progressiv/konservativ - men jag ser fortfarande inte några som helst belägg eller arguemnt för det - det enda jag ser är ditt påstående att så är fallet.

    Hur som helst uppfattar jag fortfarande din uppställning som en falsk dikotimi.
    Padirac skrev 2024-03-08 21:06:55 följande:
    Ja, det är ju det jag gör - jämför med vilken -ism som helst!

    Det är därför jag frågar varför du svart-vitt delar upp programinnehållet i progressiv-ism eller konservat-ism 

    Varför ska inte andra andra -ism'er användas för klassificering av innehållet.

    Om du släpper räcket och kastar de svartvita glasögonen så kan du kanke upptäcka att det inte bara är konservatism som inte får hälften av programinnehållet utan det är så gott som varje tänkbar -ism som inte får halva programinnehålllet. 

    Precis som för konservatism så är ateism, postmodernism, buddism, fascism, nazism, militarism, konsumism eller vad du nu kan lista ut för olika -ism'er så har ingen av de, halva utrymmet i programmutbudets innehåll.

    Din uppdelning i konservatism och progressivism  i programinnehåller är det som kallas en falsk diktomi - detta oavsett hur många månader och år du har fört fram detta falska argument så förändra det inte vad du lägger fram

    helpfulprofessor.com/false-dichotomy-examples/


     
  • Padirac
    Digestive skrev 2024-03-09 22:37:35 följande:
    I den mening som begreppet relaterar till det progressiva, ja.

    Vilket jag inte menar eller skrivit - det beror helt och hållet på kontext.

    Nej, meningen inleddes till och med med relevanta -ismer. Att relevanta -ismer kan vara progressiva/konservativa är (i sig självt) belägg för att de ligger nedströms - annars vore det inte möjligt för dem att vara progressiva/konservativa.

    Frågan är dock vad du bygger den uppfattningen på. Magkänslor är inte riktigt några motargument.
    Nu är det ju du och kanske din magkänsla som påstår att allt är nedströms progressivt/konservativt. 

    Det är din uppfattning som du måste ge belägg för.  Det är inte andra som ska ge belägg mot lösa påståenden.

    Under tiden kommer något att fundera på i relation till progressivt/konservativt.

Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?