• Anonym (Hemsk?)

    Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?

    Med tanke på det som uppmärksammats i Köln, Hamburg och nu senast Kalmar där ett stort antal kvinnor ofredades sexuellt på nyår.

    www.dn.se/nyheter/sverige/otal-sexuella-ofredanden-i-kalmar/

    Är jag en hemsk människa som inte bryr mig särskilt mycket? Jag menar, det är ju framförallt Europas och inte minst Sveriges kvinnor som själva valt att de vill ha det såhär?

    Det är framförallt kvinnor som slåss för socialism, feminism och öppna gränser och nu får skörda frukten av de politiska krav de själva ställer när de inte längre kan gå säkra på stan utan att bli överfallna och tafsade på eller våldtagna.

    Europas och Sveriges kvinnor fick rösträtt, de fick ett val och nu har de kollektivt valt att avskaffa sin egen frihet eftersom de uppenbarligen är obekväma med den.

    Är jag cynisk om jag resonerar så?

  • Svar på tråden Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?
  • S c h n a
    S c h n a skrev 2016-01-15 08:58:54 följande:

    Tänker på det som inom kognitiv psykologi kallas top down/bottom up, //segment// (etc)


    Sentiment! Ska det ju vara.

    Och med flexibilitet syftade jag bl a på ackommodation/assimilation, kognitiva scheman etc.
  • FDFMGA
    Konstatera skrev 2016-01-12 21:08:44 följande:
    Läste hennes artikel. Jag tar henne på allvar. Hon upplever säkerligen det hon beskriver, vilket är mycket illa. Om vi nu dock ska konstatera att asiater behandlas sämre än svenska kivnnor på en systematisk basis vore det faktiskt av värde att ha någon statistik att förhålla sig till.

    Jag är naturligtvis öppen för att vissa nationaliteter är mer utsatta. Jag tror även att det kan ligga något i att asiater, kanske främst thailändskor, vietnamesiskor etc. behandlas sämre än många andra kvinnor av den anledningen att det finns en lång historia av svenska män som köper just thailändskor på semester men även tar med dem hem till Sverige. Det skänker per automatik någon sorts WT filter över dessa kvinnor och behandlingen riskerar att bli därefter. Finns även ett visst mått av amerikanisering i detta synsätt, eftersom att många upplever samma problembild i USA och i övriga västvärlden. Jag tror samtidigt inte att svenska män har samma uppfattning om ex japanskor. Många män vittnar säkerligen om att de känns som mer "exklusiva" eftersom att den japanska kulturen har väldigt hög status, samt att de kommer från ett rikare land. Kanske finns det en sådan korrelation inbyggd hos många svenska män, varav även de med ett visst typ av utseende associeras med ett visst värde? Vad tror du?

    Det som är en aning problematiskt med denna artikel och att därefter dra slutsatser, är att vi måste utgå från en persons personliga upplevelser. Jag är dessutom man och behandlar alla kvinnor med lika stor respekt och kan därför inte dela med mig av några skillnader. Det här är anledningen till varför myndigheter kanske rentav ska syssla med en viss geografisk indelning i sitt statistikförande. Vore väldigt intressant att se om det fanns någon överrepresentation när det kommer till svenska män som våldför sig på asiatiska kvinnor i större utsträckning än på svenska kvinnor. Inte minst för att kunna lista ut varför detta sker.
    Ser att tråden "papegojifierats" en hel del sen ditt inlägg, precis som tusentals andra trådar där statistik över invandrares överrepresentation som våldtäktsmän rabblas med det underliggande budskapet "att vi importerar våldtäktsmän".

    Ja, jag tror att det är med hjälp av jämförelser kan skapa större förståelse och att man kan lära sig en del av att jämföra vissa invandrares syn på svenskor med den vissa svenska män har på kvinnor med ett sydostasiatiskt utseende.

    Parallellerna är uppenbara. Även parallellen att eftersom jag som svensk man vägrar ta på mig ett kollektivt manligt ansvar för andra mäns handlingar så är det självklart för mig att även flyktingar ska ses som enskilda individer och att den lilla minoritet bland dem som kommer att begå brott inte ska få representera majoriteten.

    Ser man till FN:s definition av rasism så är det uppenbart att papegojvarianten av våldtäktsstatistik har ett rasistiskt syfte. Därmed inte sagt att invandrarnas överrepresentation är ointressant eller ett "noa-fenomen". Tvärtom måste det kunna vara möjligt att ha hur starka åsikter som helst om straffskärpning, inklusive utvisning, avseende icke-svenska medborgare som begår brott i Sverige utan att dessa åsikter behöver vara på papegojifierade.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Anonym (Kanske)
    S c h n a skrev 2016-01-14 16:25:06 följande:
    Jag tror att evolutionen kommer skära ner och forma om det där predator-behovet. Om mänskligheten finns kvar så länge dvs, de har nog utplånat allt liv innan dess. Hepp hepp!
    Evolutionen drivs främst av kvinnligt sexuellt val bland människor. Kvinnor får de män de väljer.

    Och visst, om nu kvinnor parar sig med män som är mindre socialt aggressiva än snittet och kortare än de själva så kommer män att avlas åt det hållet.

    Du får fråga en stor grupp kvinnor om de är mer sexuellt attraherade av män som är 10cm kortare än snittet än de som är 10cm längre, exempelvis.
  • Anonym (Kanske)
    Anonym (anonym) skrev 2016-01-14 17:11:27 följande:
    Det finns ett genetiskt samband när det gäller mäns aggressivitet och predatorbeteende så med tanke på preventivmedel och möjlighet till abort så är det inte helt osannolikt att det kommer att minska om ett antal tusen år.
    ...Om kvinnors sexuella val skulle ändras...vilket vi inte ser något som tyder på...
  • Anonym (Kanske)
    Digestive skrev 2016-01-14 17:14:32 följande:
    Då missade du mer en lovligt mycket utav det jag skrev. Besvarade din fråga, bjöd på ett alternativ, förklarade att även ditt förslag kan uttryckas på området feminism (då du gav mig intrycket om andra tankar, som att ditt förslag inte skulle falla på det området överhuvudtaget) samt informerade om hur du, jag, vi, alla - som är intresserade av en förändring på området - kan förändra området överhuvudtaget.

    Det skulle inte skada om du läste om inlägget lite nogrannare. För du ger ändå intrycket av viljan att förändra och engagemang när du kommer med förslag - låt det inte gå till spillo, till förmån för blott maktlöshet.
    Jag läste. Jag såg inget sådant.

    Feminism utgår från att kvinnor som grupp är underordnad män, och att man ska göra något åt det. De diskuterar alltså "lösningar" utifrån detta.

    Kvinnor är inte underordnade män om man inkluderar sexuellt val i maktekvationen, och därmed ingår inte hela det sexuella universat i feminism, utan bara den del som kvinnor känner är viktig.

    Ta med sexualitet i den så kallade maktordningen och kvinnor har aldrig någonsin varit underordnande. Män är födda in i roll där tvingas slåss med andra män för tillgång till reproduktion, en rätt viktig pusselbit som feminister totalt missat.
  • Anonym (Kanske)
    Anonym (anonym) skrev 2016-01-14 17:45:18 följande:
    Finns ju insemination även för singlar numera så kvinnor kan ju välja att undvika en stor del av männen..
    Hur då? Insemination ger just ingen kontroll alls för kvinnan utom den information hon får utifrån. När kvinnor får sån information så väljer hon otroligt traditionellt. I spermaregister med information så väljer kvinnor att insemineras av män med hög social status och som är längre än snittet, exempelvis. Dessutom väljs vissa raser av män framför andra vilket också är intressant.
  • Anonym (Kanske)
    S c h n a skrev 2016-01-14 17:48:24 följande:
    Ja eller så råkar vi börja föda män med överlevnadsinstinkt?
    Vilket ni gör, men ni vet inte om det.

    Att skicka ut en son i världen som ingen kvinna väljer är genetisk död, därför väljer kvinnor män som kan ge söner som kvinnor ligger med. På så sätt blir det kvinnliga sexuella valet självuppfyllande.
  • Anonym (Kanske)
    S c h n a skrev 2016-01-14 21:21:38 följande:
    Det är iofs väldigt relativt hur dessa inre bilder ser ut, kom jag på. Om det är jag som är utföraren där kan jag bara likna det vid hjärndöd. Parkour-style alltså

    Jag är helt med dig när det gäller att prata om sånt som är mänskligt, och förstå hur människan fungerar och gärna kring stolthet och skam. Hedern.

    Ett högaktuellt exempel på hur jag menar är det här med rasism och fördomar. Jag ser det som något oerhört mänskligt och något som ofta tjänar ett syfte, något som alla föds med. Däremot tycker jag inte att allt vi föds med är konstruktivt i alla lägen, tider förändras och och grupper formar om sig hela tiden. Det vore bra för samtliga om vi kunde vara lite flexiblare men det är fortfarande mänskligt om vi inte är det. Om jag då påtalar att någon sagt något rasistiskt, så konstaterar jag mest fakta så som jag uppfattat den. Jag gillar inte rasism i sig, och jag kan absolut bli arg och tycka att personen är dum i huvudet en stund, men jag vet att det inte är något konstigt och jag ser inte någon med många fördomar som omänsklig. Att jag blir förbannad och personen förbannad tillbaka, ser jag också som mänskligt. Och även om jag uttrycker mig som om jag vore en bättre och högre stående individ, så förstår jag mycket väl att det verkligen inte förhåller sig så.

    Men det vet ju inte den andra personen att jag vet, och reagerar lite olika (grovt förenklat) beroende på hur stort behovet är av att det inte ska förhålla sig så, dels att han sagt något rasistiskt och dels att just jag tycker så. Om han visste det skulle han nog inte känna ett behov av att försvara sig mot mig och det jag sa. Han skulle inte behöva inta en försvarsställning.

    Och om han själv förstod att det är fullständigt mänskligt (även om han vill bli fördomsfri) så hade det varit obeskrivligt mycket bättre.

    Det här går ju att applicera på så mycket mer än rasism, manlighet går ju lika bra.

    Så jag köper fullständigt att det skulle bli så oerhört mycket bättre utan den där "det minsta man kan begära av en person"-attityden.
    Hur applicerar du det på manlighet?

    Om nu män vill ligga och kvinnor väljer?
  • S c h n a
    Anonym (Kanske) skrev 2016-01-15 16:21:47 följande:

    Hur applicerar du det på manlighet?

    Om nu män vill ligga och kvinnor väljer?


    Nu var det inte det jag svarade på, men det inkluderar absolut den biten med:

    Det leder till god självkänsla och stark integritet, han slutar vara lättkränkt och blir svår att manipulera. Han kommer upplevas självsäker. Generellt sett tänder kvinnor på det, mao ökar han sin attraktionsförmåga.

    Här blir en del män lite griniga för att de tycker det är så jävla typiskt att de ska behöva ändra sig för att passa kvinnors jävla sexualitet, men jag är övertygad om att integritet och självkänsla aldrig skadar en man. Tvärtom kommer han känna sig manligare, och jag tror män (som vill vara män) generellt sett vill göra det.
  • Anonym (Kanske)
    S c h n a skrev 2016-01-15 17:26:14 följande:
    Nu var det inte det jag svarade på, men det inkluderar absolut den biten med:

    Det leder till god självkänsla och stark integritet, han slutar vara lättkränkt och blir svår att manipulera. Han kommer upplevas självsäker. Generellt sett tänder kvinnor på det, mao ökar han sin attraktionsförmåga.

    Här blir en del män lite griniga för att de tycker det är så jävla typiskt att de ska behöva ändra sig för att passa kvinnors jävla sexualitet, men jag är övertygad om att integritet och självkänsla aldrig skadar en man. Tvärtom kommer han känna sig manligare, och jag tror män (som vill vara män) generellt sett vill göra det.
    Finns ju ingen förändring alls i det du beskriver.

    Män vet att självförtroende och självkänsla är attraktivt och försöker hela tiden äga den känslan och förmedla den utåt. Vi försöker också ta den ifrån varandra när vi hamnar i ett sexuellt system för att vinna över varandra. 

    Det du beskriver är ju exakt vad vi har nu, och exakt vad som leder till smältande glaciärer som du uttryckte det, om utgår från att det var en metafor.

    Du vill alltså ha det som idag helt enkelt.
Svar på tråden Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?