• Anonym (Hemsk?)

    Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?

    Med tanke på det som uppmärksammats i Köln, Hamburg och nu senast Kalmar där ett stort antal kvinnor ofredades sexuellt på nyår.

    www.dn.se/nyheter/sverige/otal-sexuella-ofredanden-i-kalmar/

    Är jag en hemsk människa som inte bryr mig särskilt mycket? Jag menar, det är ju framförallt Europas och inte minst Sveriges kvinnor som själva valt att de vill ha det såhär?

    Det är framförallt kvinnor som slåss för socialism, feminism och öppna gränser och nu får skörda frukten av de politiska krav de själva ställer när de inte längre kan gå säkra på stan utan att bli överfallna och tafsade på eller våldtagna.

    Europas och Sveriges kvinnor fick rösträtt, de fick ett val och nu har de kollektivt valt att avskaffa sin egen frihet eftersom de uppenbarligen är obekväma med den.

    Är jag cynisk om jag resonerar så?

  • Svar på tråden Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?
  • Anonym (anonym)
    S c h n a skrev 2016-01-14 16:25:06 följande:
    Jag tror att evolutionen kommer skära ner och forma om det där predator-behovet. Om mänskligheten finns kvar så länge dvs, de har nog utplånat allt liv innan dess. Hepp hepp! smile1.gif
    Det finns ett genetiskt samband när det gäller mäns aggressivitet och predatorbeteende så med tanke på preventivmedel och möjlighet till abort så är det inte helt osannolikt att det kommer att minska om ett antal tusen år.
  • Digestive
    Anonym (Kanske) skrev 2016-01-14 03:05:36 följande:

    Mycket text utan att ens vidröra sakfrågorna som ställdes.


    Då missade du mer en lovligt mycket utav det jag skrev. Besvarade din fråga, bjöd på ett alternativ, förklarade att även ditt förslag kan uttryckas på området feminism (då du gav mig intrycket om andra tankar, som att ditt förslag inte skulle falla på det området överhuvudtaget) samt informerade om hur du, jag, vi, alla - som är intresserade av en förändring på området - kan förändra området överhuvudtaget.

    Det skulle inte skada om du läste om inlägget lite nogrannare. För du ger ändå intrycket av viljan att förändra och engagemang när du kommer med förslag - låt det inte gå till spillo, till förmån för blott maktlöshet.
  • Digestive
    KillBill skrev 2016-01-14 06:50:29 följande:

    Via de länkar som jag lämnat (och länken nedan) kommer du till till den mer detaljerade BRÅ rapporten. Där är statistiken uppdelad mellan män och kvinnor men också uppdelad mellan olika åldersintervall exempelvis åldersintervallet 16-24 år.

    www.bra.se/download/18.47fa372d1520dfb2fc51c5e2/1452520810398/2016_1_NTU_2015.pdf


    Det var mycket tacksamt att få ta del av den information. Ett stort tack!

    Och för den allmäna diskussionen kopierar jag in följande; "Mest utsatta är

    kvinnor mellan 16 och 24 år bland vilka 5,0 procent uppger att de har

    blivit utsatta för sexualbrott under 2014.".
  • todo nada
    Digestive skrev 2016-01-13 19:28:08 följande:

    Jag beklagar dina omständigheter men jag har inte så mycket med dem att göra. Valet att använda en trasig mobil var ditt och en omständighet som jag omöjligen kunnat veta om. Det gick även att efterfråga länken och jag hade föredragit att du gjort det, istället för att skuldbelägga mig för din vardag och dina val. Jag ansvarar nämligen inte för någotdera. Ansvarar dock för min "schysst":het som debattör och hade givetvis gett dig länken, om den hade efterfrågas. Aja.. beklagar omständigheterna, som sagt.

    Diskussionen handlade om huruvida jämförelser gjordes samt vart fokuset låg. Annars så håller jag med om att artikeln har sina poänger. Det hade dock gått att skriva en helt separat artikel och nå exakt samma mål - alltså att belysa Sveriges situation - istället för att direkt inleda en artikel med rubriken "Svenska män är inte bättre" och hålla ton och resonemang därefter. Skribenten gör en snarlik fokusförflyttning som dessa "vissa" du nämner, fast grövre - då svenska män inte hade med händelsen i Köln att göra på något sätt eller vis, medan förrövarnas härkomst/religion iallafall är fakta som berör händelsen i Köln (vissa slutsatser kan dock och såklart diskuteras).

    Jag anser inte att det är för tidigt, snarare för långt gånget. Det får dock göras bra och i skuggan av någonting annat är inte alltid det bästa - speciellt inte när saker jämförs med varandra alldeles kors och tvärs.

    För artikeln i Metro tycker jag att samma sak som i stycket ovan kan appliceras även där, även om den var bättre formulerad och höll en mer generell ton till sin fördel.

    Underkänner dock ingendera artikel i sig, som just artikel - utan ifrågasätter behovet och effektiviteten i att klumpa ihop saker huller om buller och i skuggan av någonting som, på flera ställen, är någonting helt annat.

    Ja, mentaliteten att "Män får tåla." är djupt rotad och härstammar troligen ifrån att män har använts väldigt exklusivt som vapen i storskaliga krig och för en maktelits intressen.

    Var inte förslaget om tidningssektioner värt att kommentera? Kopierar in det här så att du slipper leta;

    " Fick faktiskt en tanke utav frågan du ställde förut; varför inte tillägna en hel tidningssektion, lika självklar som sport- och nöjessektionen i etablerad tidningsmedia, åt just sexualbrottsrapporter och relevanta artiklar - och låta den täcka alla sorter av sexualbrottsformer och i verklighetstrogen offerfrekvens, det vill säga att de drabbade får verklighetstrogen mediaplats därefter? Något sådant skulle göra både problemet mer synligt och samtidigt ge läsaren en god känsla för utbredningen bland offergrupperna."


    Nej då, omständigheterna är det ingen dom skyller på dig. Tycker bara du skulle veta vad jag kämpade för att hitta artikeln.

    Klart den delen var värd att besvara;

    Jag tror inte det hade varit en dålig ide, att ha utrymme avsatt i tidningar för den typen av nyheter och annat relaterat till ämnet. Det enda sättet som leder till förändring är att den typen av beteende blir oacceptabelt i samhället. Som jag själv beskrev en period i min skolgång där det inte togs på allvar hur kullarna betedde sig är ett utmärkt exempel på hur det inte råder nolltolerans i skolorna ens alla gånger.
  • S c h n a
    Anonym (anonym) skrev 2016-01-14 17:11:27 följande:

    Det finns ett genetiskt samband när det gäller mäns aggressivitet och predatorbeteende så med tanke på preventivmedel och möjlighet till abort så är det inte helt osannolikt att det kommer att minska om ett antal tusen år.


    Ja, fast om predatorn tänker fortsätta vara lika kontraproduktiv så kommer hela mänskligheten dö ut långt innan dess.
  • Anonym (anonym)
    S c h n a skrev 2016-01-14 17:43:26 följande:
    Ja, fast om predatorn tänker fortsätta vara lika kontraproduktiv så kommer hela mänskligheten dö ut långt innan dess.
    Finns ju insemination även för singlar numera så kvinnor kan ju välja att undvika en stor del av männen..
  • S c h n a
    Anonym (anonym) skrev 2016-01-14 17:45:18 följande:

    Finns ju insemination även för singlar numera så kvinnor kan ju välja att undvika en stor del av männen..


    Ja eller så råkar vi börja föda män med överlevnadsinstinkt?
  • Anonym (anonym)
    S c h n a skrev 2016-01-14 17:48:24 följande:
    Ja eller så råkar vi börja föda män med överlevnadsinstinkt?
    Risken för att aggressiva män med "våldtäktsgener" väljer att bli donatorer är troligtvis inte stor eftersom de bär på en viss kvinnosyn som inte direkt är förenlig med att hjälpa ensamma kvinnor att bli gravida.
  • S c h n a
    Anonym (anonym) skrev 2016-01-14 17:54:24 följande:

    Risken för att aggressiva män med "våldtäktsgener" väljer att bli donatorer är troligtvis inte stor eftersom de bär på en viss kvinnosyn som inte direkt är förenlig med att hjälpa ensamma kvinnor att bli gravida.


    Donatorer? Det räcker väl med att träffa smartare män.
  • Digestive
    S c h n a skrev 2016-01-14 10:46:03 följande:

    Jag tror absolut att alla kan bidra, och tillgång till fler perspektiv är nödvändigt, men jag är lite osäker på vad du menar att vi ska uppnå? Vad som är trygghet skiljer sig åt lite, t ex. Eller menar du reflektioner kring mansrollen från ett inifrånperspektiv? Att alla debatterar på samma arena? Frön till nya hypoteser? Hermeneutik ultra plus deluxe v 7.9?

    Du får ursäkta men min vakenhetsnivå är kraftigt nedsatt och då har jag ändå utsatt mig för 20 minusgrader i flera timmar. Sitter och darrar över en kopp kaffe här.

    Men skönt med studier! Ibland behöver man tvingas tänka metodiskt på kommando istället för parkour-style


    Kände själv i efterhand att jag nog tog lite väl mycket för givet, angående folks tillgång till insidan av mitt huvud. Hur som helst. För att uppnå mer effektiva och träffsäkra metoder, tänker jag. För att inte säga nya, vilket inte kan uteslutas heller. Att vi bättre kan rikta dem rätt och på ett vis som varken kan väcka onödig provokation (oavsett hur befogad/obefogad den är så stjälper det), vilket bör undvikas i största möjliga grad, men som också är effektiv.

    Ett konkret exempel - som dock inte är raffinerat eller stående som ett direkt förslag i sig - vore att arbeta med känslor som skam och stolthet. Vilket kan jämföras med den mer vanliga/synbara metoden utav samma natur som används idag bland folk, där man dock fokuserar på enbart skam och ofta rationaliserar bort en "vanlig man" med en "det är det minsta man kan begära"-attityd och ibland även förbannar sig över "vanliga män". Att just lyfta upp det "vanliga" - för män som för kvinnor - visar både vad vi vill se (för inte kan vi kräva några/något hjältar/extraordinärt av en hel befolkning) samt bygger upp en sund självkänsla. Just det här "vanliga" är ju även det bra, för vanligtvis har män en OK kvinnosyn i Sverige och vice versa. Man behöver inte vara extraordinär för att vara bra och det räcker med att vara OK för att bidra till det bra.

    Här kommer då översta stycket in, för det är exempelvis det här exemplet som just behöver göras med precission och för att metoden ska nå önskvärt resultat samt inte slå fel. Vilket kräver en mycket bred bild utav den manliga kulturen i allmänhet (bra som dålig, en holistik bild). Helt enkelt så får många huvuden jobba tillsammans - för det här kan man inte sitta i något forskarlag och komma fram till isolerat, även om ett forskarlag säkert hade lett projektet som så. Utan det krävs ett brett sammarbete med män och med män utav alla dess slag, inte enbart för analyser utav en andra part utan (och viktigast) som faktisk tankesmedja.

    Haha.. "parkour-style" - bilderna man får om bilderna i huvudet vid något sådant, är minst sagt lustiga. Tack för kvällens skratt! Det är verkligen påtagligt kallt nu, varma drycker är nödens ljus.
Svar på tråden Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?