Inlägg från: Konstatera |Visa alla inlägg
  • Konstatera

    Amerikanska valet - Vem ser du helst som president av dessa?

    Fascineras över att folk väljer Clinton före Sanders med motiveringen att de vill ha en fredligare värld. Clinton har inte tagit ett enda sunt eller beslut av godo. Var ex för invasionen av Iraq.

    Personligen gillade jag Rand Paul. Han hade sunda åsikter och stod för en god balans. Den bästa kandidaten som är kvar är troligtvis Kasich men Njeeee .... För tråkig! Hade inte haft något emot varesig Cruz eller Trump! De är åtminstone underhållande!

  • Konstatera
    Förväntanstid skrev 2016-03-02 12:57:15 följande:
    Nej världen är redan för "intressant" just nu. Vi behöver inga fler Åkesson, Trump, Hitler, Kim-Jong Un och liknande dårfinkar.

    Ny röstade jag på Sanders men egentligen tyckerjag att det vore intressant, på riktigt, med fler kvinnliga ledare!
    Vi får inte glömma bort att det i mångt och mycket är etablissemanget som gjort världen "intressant"!
  • Konstatera
    Flash Gordon skrev 2016-03-03 08:31:33 följande:
    Trump accepterar en stor statsapparat. Något som i amerikansk kontext ofta likställs med socialism. Det är kritiken mot honom i artikeln. Att han inte representerar den klassiskt amerikanska konservativa åsikten om att regeringen skall vara liten.

    Jag lägger dock in artikeln i huvudsak för att visa på att det finns en annan bild av Trump och amerikansk politik än den som förmedlas via svensk media.

    Så att folk inte behöver vara så oförstående till varför Trump faktiskt, på riktigt, är på väg att bli USA:s näste president.
    Precis så är det. Republikanerna avskyr Trump med anledningen av att de anser honom vara konservativ på låtsas. Detta är anledningen till varför Cruz går starkt!

    Finns även en hel del socialism i hans partiprogram. Ex föräldrapenning och medicaid!
  • Konstatera
    Zarch skrev 2016-03-03 07:54:31 följande:
    Vill du så gärna underhållas (va sjutton menade du med det?) av Donald Trump så kan du väl hellre ladda ner några säsonger av The Apprentice? Där kan man åtminstone uppskatta Trumps burdusa utfall. Världen behöver inte en till galning på "tronen".
    Säger bara Trump och Putin i samma rum. Hur roligt är inte det?

    Vad som är galet är för övrigt en definitionsfråga. Frågar du mig är det galet att som USA lägga sig i Mellanösterns konflikt, för att sedan upprätta no fly zones på någon annans mark. Clintons har inte verkat för världsfred, utan har varit med och lagt fundamenten för ännu ett världskrig.

    Jag skulle iaf aldrig rösta på dem, speciellt när det finns andra sunda alternativ som ex Sanders.
  • Konstatera
    FDFMGA skrev 2016-03-25 14:05:29 följande:

    Hm, Microsofts  självlärande robot anpassade sig direkt till den globala skrikhögerns språkbruk och fick läggas ner.

    Ännu en Trumptrumpet som tystatsFörvånad

    "Bush did 9/11 and Hitler would have done a better job than the monkey we have now. donald trump is the only hope we've got?.

    www.aftonbladet.se/nyheter/article22505626.ab

    uk.businessinsider.com/microsoft-deletes-racist-genocidal-tweets-from-ai-chatbot-tay-2016-3


    Haha, rätt roligt. SkrattandeVad som är överraskande är hur dåliga Microsoft var att förutse vad som skulle ske. Klart som tusan att ett x antal grabbar från reddit eller liknande sida gått ihop för att påverka roboten. 

    Twitter är annars förmodligen rätt vänsterorienterat! Vi får se vilka som påverkar roboten mest hädanefter. Förhoppningvis lyssnar den på mig, så ska vi nog se att roboten står för kloka och sunda åsikter. Men misstänker att Microsoft programmerar in ett PK-filter för att undvika liknande fadäser framöver. 
  • Konstatera
    FDFMGA skrev 2016-03-25 23:00:58 följande:
    Mm, det vore ingen dum idé att låta roboten nosa igenom dina inlägg och därefter ge uttryck för dina åsikter på en robotiserad variant av ditt sätt att uttrycka dem.

    Undrar om den skulle säga att det socialistiska experimentet i Sverige är misslyckat eftersom att...

    Solig
    Haha, ja det vore ju sköj. 

    Vore också riktigt sköj att se hur roboten agerar efter att ha tagit del av dina inlägg. Hade nog resulterat i otaliga anklagelser om ting som diverse twittrare aldrig påstått, samt kloka visdomsord i stil med "SD är sverige svar på Boko Haram" .... och många, MÅNGA fler tokigheter som säkerligen skulle få Microsoft att begrava Tay för all framtid!

    Solig
  • Konstatera

    Jäkligt imponerad av Trump. Slagit ut 17 republikaner som har som jobb att kandidera och debattera. Han är utan tvekan en av de största politiska talanger, som jag beskådat. Mest imponerad över hur han totalt förgjorde Bush-klanen för all framtid och även hur han klädde av republikanernas "Obama" i Marco Rubio. Förväxla inte detta med den mest sunda, utan vi snackar fulspel deluxe! 

    Jag har sagt från början att jag tror Trump tar hem det och jag får stå fast vid det. Hilary Clinton är en ganska svag motståndare. Hon ljuger och säger precis vad som helst för att vinna röster - på samma sätt som Trump.  Men hon saknar en genuin ton. Det avgör. 

  • Konstatera
    Världsmedborgare skrev 2016-05-07 10:01:43 följande:
    Ha ha ha, ja han har ju iaf lyckats stänga sig själv ute från ett antal påbörjade miljardprojekt i de muslimska länderna, och haverat både skolor och andra affärsprojekt i USA, så han är verkligen unik i att beröva sig sig själv på sitt nedärvda kapital.
    Hemska tanke om USA får han till president, en helt värdelös affärsman som gör sig ovänner med allt och alla.
    Men Gud vad pinsam du är ibland. Varken du eller jag har någon insyn i hans affärsverksamhet, men likväl uttalar du dig som att du vet vad du snackar om. 
  • Konstatera
    FDFMGA skrev 2016-05-07 12:14:05 följande:
    Det som förvånar mig lite är att så många köper hans budskap, ja alltså - jag menar att budskapet inte borde ha så stor slagkraft i och med att det framförs av en person som inte skapat sin egen förmögenhet utan "råkat" hamna i pappa Freds fastighetsimperium.

    Jävligt obehagligt med tanken på någon så oberäknelig som USA:s president. Hur kommer han vid en seger att reagera när han märker att isolationism bara för USA ännu mer ut i bakvattnet? Hur kommer hans väljare att agera?

    Jävligt obehagligt, särskilt som valdeltagandet i USA är så lågt, att många tycker så illa om Hillary Clinton - det kanske inte är så troligt att Trump är USA:s nästa president men det kan mycket väl bli så ändå.
    Tycker inte det är särskilt förvånande faktiskt. Trump precis som Sanders erbjuder något nytt och fräscht. Jag gissar att många amerikaner inte vill ha en krigsälskande kvinna vars kampanj är finansierad av Goldman Sachs som ny POTUS. 

    Jag är inget stort fan av Trump, men nog förstår jag varför amerikanerna ogillar Hilary Clinton. Speciellt när de har ett sunt alternativ i Bernie Sanders! 

    För övrigt gäller samma sak för dig. Sluta uttala dig om saker du inte har koll på. Du skämmer ut dig själv. Bara ett tips 
  • Konstatera
    FDFMGA skrev 2016-05-07 21:42:30 följande:
    Hm, det beror väl helt och hållet på fattningsförmågan hos den som läser det jag skriver. Såvitt mig bekant hette Donalds pappa Fred och hade ett fastighetsimperium som Donald tog över.

    I USA mer än i kanske något annat land är myten om mannen som startat med två tomma händer och bygger en förmögenhet levande. Jag kan själv tycka att det är oerhört mycket mer imponerande med Kamprad än hans söner som tagit över Ikea. 

    Att surfa på en räkmacka i form av arv är ingen bedrift.

    Ett tips tillbaka. Jag tycker att du skämmer ut dig alltsomoftast i och med att du så ofta brister i stringens i dina resonemang - men det är jag det och det finns säkert andra som anser att du är en hyfsad debattör.

    Återkom gärna om jag hade fel om pappa Freds fastighetsimperium. Det påminner lite om Jan Stenbeck förresten som med hjälp av ärvda skogsbolagsmiljoner kunde leka mediamogul och imponera på somliga.
    Den information som jag tagit del av vittnar om att pappa Fred enkom var verksam i Brooklyn - då i mindre volym. Donald Trump intog dock Manhattan som är världens hårdaste fastighetsmarknad och spred sedermera Trump-imperiet världen över. Bör rimligtvis betecknas som affärsutveckling av relativt hög klass. Om han nu också lyckas etablera Trump som en presidentfamilj i stil med Kennedys, Bush, Clintons etc, så har nog Kamprad-barnen en hel del att stå i!

    Jag ska dock vara försiktig med att uttala mig, då jag inte har 100% insyn i Donalds exakta förmögenhet och i hur han exakt utvecklat sin affärsverksamhet. Men att som ni kalla honom en värdelös affärsman är faktiskt otroligt pinsamt!  
Svar på tråden Amerikanska valet - Vem ser du helst som president av dessa?