• Jw83

    Dålig Anknytning?

    Vi har aldrig samsovit, använt framåtvänd vagn, haft barnvakt och sonen har haft eget rum sedan han var 7 månader.

    Vår son är idag 14 månader och aldrig mammig/pappig eller svår med andra. Tvärt om så är han öppen och tycker att nya människor är skitskoj! Han sitter dessutom gärna själv och leker.

    Jag har 7 års högskoleutbildning inom barns utveckling. Utifrån mina kunskaper så är trygga barn öppna och nyfikna. Ett osäkert och otryggt barn har ofta ett större behov av mammas och pappas famn. Att ett barn visar självständighet och nyfikenhet är ett tecken på att man gjort helt rätt som förälder :)

  • Jw83
    Judiths skrev 2016-04-11 17:29:28 följande:

    Vad är det du har läst i 7 år? På vilka teorier baserar du att en mammig/pappig 14-månaders ofta innebär att barnet är otryggt?

    Du tror inte att personlighet spelar större roll när det kommer till hur självständiga och nyfikna små barn verkar vara?

    Tolkar jag dig rätt om du inte håller med om att alltför stor självständighet hos små barn också kan vara tecken på otrygghet?


    Jag skrev inte att en mammig bebis ofta är otrygg. Jag skrev att en otrygg bebis ofta är mammig. Det är stor skillnad. Jag har läst bland annat lärarutbildningen och sedan speciallärarutbildning. För att våga lita på omgivningen och våga upptäcka saket så krävs en god grundtrygghet. Sedan spelar självklart personligheten stor roll.
Svar på tråden Dålig Anknytning?