Inlägg från: Anonym (Lena) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lena)

    Vad kan vi göra för att minska antalet våldtäkter?

    JakobK skrev 2016-05-02 20:48:12 följande:
    Vid en ren och skär våldtäkt så tycker jag inte offret har något ansvar. En liknelse borde kunna göras med att om man blir rånad på stan. Har man något ansvar då? Det enda ansvaret man kan ha är i så fall att försöka skydda sig från rån genom att t ex gå vägar där det är mindre risk för att bli rånad. 

    På vilket sätt menar du att båda har ett ansvar?
    Om vi fortsätter på rånliknelsen:
    Om jag går på en mörk gata och blir rånad på mitt guldhalsband och plånbok så anses rånaren ha gjort fel. Eventuellt kan jag kanske få mindre i ersättning från försäkringsbolaget, det vet jag inte.
    Om jag som tjej går på en mörk gata, påklädd i jeans och vinterjacka så är det inte mitt fel att jag blir våldtagen av en karlusling som hoppar på mig.
    Om jag som ung snygg 25-åring går på en mörk gata i kort kjol, högklackat och blir våldtagen av en karlusling så är det helt plötsligt så att tjejjen ifrågasätts för sin klädstil, var den inte provocerande??? Vad skickar hon för signaler???
    Tycker hon kvinnliga försvarsadvokaten gör så himla bra som frågar ut våldtäktsmännen i rätten vad de hade för kalsonger på sig. Det är ju helt irrelevant, precis som tjejjens kläder.
  • Anonym (Lena)

    Jag skulle vilja få sitta och lyssna ibland på grabbkvällar. Hur låter det när ni snackar om kvinnor/tjejjer? Om en kille berättar om att han fick med sig en drängfull tjej hem som han satte på, vad säger ni då? Påpekar ni att han faktiskt kan ha våldtagit henne? För jargongen mellan män och killar, och att ni säger emot och att ni agerar när karlar/vänner gör övertramp är det jag tror är den allra största möjligheten. Älskar den där filmen med den ensamma rädda tjejjen som går gatan fram och inser hon är illa ute när två karlar börjar förfölja henne. Möter en karl som ställer sig mellan henne och förföljarna och sedan kommer fler och fler och bildar en skyddande ring runt henne. Just det är viktigt att tänka på för er män. En man som tänker rätt och vågar säga något kan påpeka dåligt beteende hos andra män. Och kan välja att skydda en kvinna han ser är utsatt för äckliga karlar. Det för mig är en riktig karl! En riktig man!

  • Anonym (Lena)
    Anonym (gottegris) skrev 2016-05-03 03:13:23 följande:
    Det låter som att i ditt fall var det helt och hållet förövarens ansvar. 
    Men det där nar folk är fulla.. det är svårt. Jag har haft sex när jag varit dyngtankad och sedan inte kommit ihåg det på morgonen. Då har jag ju inte gett samtycke, men inte känner jag mig våldtagen för det. 
    Har även varit med om det omvända, att tjejen inte minns och inte uttryckligen sagt ja till sex.
    Jag tycker du ska akta dig noga från att bli så dyngrak att du inte kommer ihåg om du har haft sex. Ser du inte risken att någon tjej i framtiden kommer anklada dig för saker du har gjort och det enda du kan saga 'öj jag minns faktiskt inte'. Jag anser man har ett eget ansvar. Att vara så påverkad av alkohol eller droger att man inte minns eller var så påtänd att man inte kunde fungera ordentligt tycker jag ska vara försvårande av brott, inte en ursäkt för att få sänkt straff. Enda undantaget är om man blivit drogat av någon annan då.
  • Anonym (Lena)
    Anonym (gottegris) skrev 2016-05-12 00:39:58 följande:
    Du menar falskeligen anklaga mig för brott? Det kan väl hända alldeles oavsett?

    Det blir ändå ord mot ord, för jag kommer garanterat neka. 
    Varför skulle det vara att falskeligen anklaga dig? Du är drängfull och vill ha sex med en tjej. Hon säger nej men du har sex med henne ändå. HUR kan du veta att du inte är hårdhänt och våldsam och inte lyssnar? Om du inte ens minns sexet ibland dagen efter? Hon kanske grater under hela akten eller ligger panikslagen blickstilla! Hon kanske har en vän som kan intyga något hon hört genom en vägg eller så far tjejjen direkt efter på sjukhus för undersökning. Så för din egen skull, var mer försiktig. För tjejjerna i din närhet hoppas jag verkligen också du börjar tänka dig för.
  • Anonym (Lena)
    Anonym (gottegris) skrev 2016-05-13 01:46:59 följande:
    Haha va? I det scenariot HAR jag ju våldtagit henne. Då bör jag sys in. 
    Men du skrev ju att du skulle neka om någon tjej skulle anklaga dig dagen efter för våldtäkt. En kväll du inte minns. Eller fattade jag fel?
    Anonym (gottegris) skrev 2016-05-12 00:39:58 följande:
    Du menar falskeligen anklaga mig för brott? Det kan väl hända alldeles oavsett?

    Det blir ändå ord mot ord, för jag kommer garanterat neka. 


  • Anonym (Lena)
    Palestrina skrev 2016-05-13 13:35:59 följande:
    En samtyckeslag skulle kunna ändra på det.
    Japp! Så jag hoppas de kommer fram till att skapa den.

    Det som kan bli problem är väl det där som sker i förhållanden när en vaknar och den andra sover, svårt att säga JA då. Vet tjejjer skrivit här på FL att de vaknat av att partner har sex med dem och de känner sig våldtagna. Själv älskade jag att vakna av min make och kunde låtsas sova vidare till 'inträngning'. Men det var ju ok mellan oss och är något de säkert kommer titta på i lagutformningen eller så blir det vägledande domslut.
  • Anonym (Lena)
    pyssel skrev 2016-05-11 18:27:01 följande:
    Våldtäkt är ett uppsåtsbrott, dvs att personen ska ha haft insikt om att hen begår ett brott under våldtäkten. Så förmodligen. Eftersom här kommer "uppfattande av signaler" och "vilka signaler" in i bedömningen.
    Visst har lagstiftarna också pratat om att ändra tillbaka lite till gamla ordningen då bara de grövsta dömdes för våldtäkt och de andra för sexuellt utnyttjande. Så våldtäkt kommer tas mer eller mindre bort. För det ligger i brottet och ordet också att det ska användas någon typ av våld. Så sexuellt utnyttjande eller så kommer allt att ändras till. Eller minns jag fel?
Svar på tråden Vad kan vi göra för att minska antalet våldtäkter?