• Anonym (Karin)

    Naiva föräldrar?

    Jag är inte ute efter att provocera, eller starta en otrevlig debatt. Är inte heller ute efter "du visste/borde ha förstått vad du gav dig in på när du blev tillsammans med en person som har barn" osv. Jag ser heller inte att detta skulle ändras om jag fick egna barn.

    Det jag undrar är hur föräldrar kan vara så naiva att tro att en så kallad styvförälder ska vilja vara med deras barn mer än nödvändigt? Jag förstår mig inte på det. Personen jag lever med lever jag med för att jag vill vara med just den personen. Alla har sitt bagage och allt vad det innebär, oavsett om det handlar om barn, skulder, beroendeproblematik, depression, familjekonflikter eller dylikt. Vi ser varandras fina sidor och mindre fina sidor i relationen, visst?

    Om min partner väljer att göra andra saker istället för att följa med mig på typ ridning (jag rider inte, men låt säga att jag gör det) så är väl det helt okej. Jag gör gärna saker på egen hand och förväntar mig inte att min partner ska älska allt med mig/allt jag gör. Om jag sedan väljer att göra andra saker istället för att umgås med min partner och dennes barn, bör väl även det vara helt okej? Varför tror man att man ska umgås på samma premisser som kärnfamiljen?

    Jag har inga problem med att göra mitt på mitt håll, medan min partner gör saker med sitt barn. Jag väljer i 9 av 10 fall bort umgänge med min partners barn, då jag vet saker som jag hellre vill göra. Barnet är inte min största prioritet. Jag umgås dock gärna med min partner på tu man hand. 

    Vad tänker ni andra? Måste man gå all in i styvfamiljen bara för att? Hur gör ni? Jag tittar på kärnfamiljerna i min närhet och ser att inte ens de umgås i tid och otid tillsammans allihopa. Är styvfamiljen någon slags arena för överkompensation?

  • Svar på tråden Naiva föräldrar?
  • smulpaj01
    Anonym (Kajsa) skrev 2016-05-29 16:26:01 följande:

    Om det står mellan dig och barnet så har ju barnet företräde. 

    Barnet kan inte välja vem det lever med. Du kan välja om du vill flytta ifrån din sambo om han säger att du ska leka med barnet, men barnet kan inte lämna. Du är den vuxne, du får stå åt sidan.

    Du verkar ha svårt med empati, du kan inte se skillnad på dig själv, en vuxen, och ett barn. Många av dina kommentarer låter som de kommer från ett barn. Jag, jag,jag hela tiden.


    Håller med dig och vore inte för att detta är en trolltråd så vore jag övertygad om att ts "lider" av en diagnos. Hon vore djupt sjuk i så fall.
  • Anonym (?)
    Anonym (Karin) skrev 2016-05-29 17:35:18 följande:

    Min sambos barn bor hos sin pappa men hälsar på mamman varannan helg typ. Har mamman övergett sitt barn då? Eftersom barnet inte bor där, inte ens har ett rum osv.

    Jag tycker som du, det är ett övergivande.


    Har du inte i ett flertal inlägg här haft som argument för ditt aggerande att barnet har två föräldrar som tillgodoser hens behov? Nu säger du att du anser att barnets mamma övergett barnet?
  • Lilit
    Anonym (Mia) skrev 2016-05-29 17:25:07 följande:

    Jag förstår precis hur ts känner det och hur hon tänker.

    Kände precis likadant när jag var i hennes situation.

    Vi fick ett gemensamt barn och klyftan blev gigantisk, det slutade med skilsmässa och jag har inte sett hans ungar sedan dess.

    De bryr sig inte om sitt lillasyskon för fem öre och vad mig anbelangar kan de.. slänga sig i väggen.

    Jag blir så trött på er som moralpredikar om baaaaaaaaaaaaaaaaaaarnet stackars baaaaaaaaaaaaaaarnet!

    Nej, det är inte alltid synd om barnet. Ungar kan vara rätt jävliga också.

    Vad vet ni, kanske ungen anklagar ts för föräldrarnas uppbrott, eller för att ts står i vägen för dets föräldrar?

    Vadvet ni om det???


    Så det var helt OK för dig att inte bry dig om dina bonusbarn men bonusbarnen ska slänga sig i väggen för att de inte bryr sig om ditt barn?
  • Anonym (Karin)
    smulpaj01 skrev 2016-05-29 18:30:05 följande:

    Ha ha.... Så länge du lever med din sambo så kommer du ALDRIG ha en kärnfamilj.

    Nu gjorde du bort dig, nu inser alla att hela tråden är ett skämt!

    Skönt, för jag var orolig där ett tag!


    Fast jag, min sambo och våra barn är ju en kärnfamilj så länge vi är tillsammans. Vår familj är ju det. Men hans barn gör det till att det blir något annat än en kärnfamilj. Så mig veterligen är det lite både och.
  • Anonym (O)

    Du skämtar va? 
    Nog måste du ändå förstå att man vill dela det goda med den man lever med. 
    Och dom flesta föräldrar anser att deras barn är det bästa som hänt dom, hur kan du då tro något annan än att man vill att dom man älskar barn och sin nya partner inte också dom ska få njuta av varandras sällskap och självklart vill man visa sin partner och sina barn vilken fantastisk människa den andra är. 
    Det handlar om att vilja bli en familj tillsammans, och inte ett gäng separata individer som bor på samma adress. 

  • WinterDawn
    Anonym (Lisa) skrev 2016-05-29 15:54:12 följande:
    Fast engagera sig i dem? På vilket sätt menar du då? Att man frågar hur det varit i skolan osv, eller att man skall skjutsa runt på dem i tid och otid? 

    Att tro att man skall känna att man är en familj med partnerns barn efter ett år, eller två är nog väldigt naivt. Flyttar man ihop med småbarn kan jag tänka mig att efter ett antal år så känner man nog att det kanske kan snudda till ens familj, men att flytta ihop med en man som har relativt stora barn så nej jag tror det är svårt att de stora barnen skall kännas som ens familj. 

    Och jag tror inte heller att det är nödvändigt för att det skall fungera. Jag ser dom som min mans familj, precis som hans föräldrar. Jag ser inte hans föräldrar som min familj heller. Men det funkar fin fint ändå!
    Nu skulle ju inte ens jag som bioförälder skjutsa runt på mina barn "i tid och otid" om bussar finns. Men ska jag verkligen behöva förklara hur man engagerar sig i människor som man lever och bor tillsammans med? Hur engagerar du dig i din familj? Man bryr sig om varandra och hjälps åt, finns där för varandra när det behövs. Givetvis gör alla saker var och en på sitt håll ibland, och tillsammans ibland. Men som någon annan skrev, vem som är hemma när barnen kommer hem från skolan ska inte spela någon roll, oavsett om det är bio eller bonusförälder.

    Nu lever jag ju med mina barns pappa och kanske är det som du säger naivt att tro att man ska känna sig som en familj. Men saken är att hade jag nu flyttat isär och träffat en ny och vi inte kände oss som familj innan vi flyttar ihop, så skulle jag inte göra det. Då väntar jag tills barnen är stora nog att flytta hemifrån. Det ska inte bo en vuxen i deras hem som inte tycker om dem och som inte bryr sig. Då skulle jag hellre leva ensam med dem.


  • Anonym (å ajajajaj buff...)

    Klart tråden är ett skämt!

    Ts inleder sin trådstart med  "Jag är inte ute efter att provocera".... hahahaha

  • Voffel
    Anonym (å ajajajaj buff...) skrev 2016-05-29 19:00:07 följande:

    Klart tråden är ett skämt!

    Ts inleder sin trådstart med  "Jag är inte ute efter att provocera".... hahahaha


    Fast det tråkiga är att vi har minst två i tråden som upplevt styvföräldrar som är som TS. Antingen TS är sann eller ej finns det folk av den kalibern i verkligheten.
  • Anonym (å ajajajaj buff...)
    Voffel skrev 2016-05-29 19:08:29 följande:
    Fast det tråkiga är att vi har minst två i tråden som upplevt styvföräldrar som är som TS. Antingen TS är sann eller ej finns det folk av den kalibern i verkligheten.
    Mitt största problem är inte svårigheten att begripa mig på hur ts och andra likasinnade är funtade.
     
    Det svåra och obegripliga för mig är hur man som förälder kan ta in en person i sitt och sitt barns liv, som är fullständigt ointresserad och känslokall inför det käraste man har -  sitt barn.

    Jag ryser!
  • Anonym (Lisa)
    smulpaj01 skrev 2016-05-29 18:30:05 följande:

    Ha ha.... Så länge du lever med din sambo så kommer du ALDRIG ha en kärnfamilj.

    Nu gjorde du bort dig, nu inser alla att hela tråden är ett skämt!

    Skönt, för jag var orolig där ett tag!


    Jag har en kärnfamilj med min man å vårt barn. Vi är en kärnfamilj i familjen. Jag ser hans barn precis som hans föräldrar å syskon, som hans familj. Jag är hövlig både mot hans föräldrar syskon å barn.
Svar på tråden Naiva föräldrar?