Inlägg från: Trippelmamma76 |Visa alla inlägg
  • Trippelmamma76

    Drygt 2,5 år pratar knappt alls

    Vad säger BVC? I mina öron låter det sent. Kanske ni behöver få hjälp av logoped?

    När mitt barn var i samma ålder talade han långa meningar med såpass många ord (i sitt ordförråd) att man inte längre kunde räkna dem. Däremot talade han inte rent och kunde inte uttala alla ljud rätt.

  • Trippelmamma76

    Jag tycker inte det är att "utvecklingshetsa" att kolla upp om något är fel när barnet är sen med talet. Behöver man hjälp av någon anledning så är det ju bättre att det sätts in i tid! Jag har bekanta med barn som inte utvecklats normalt när det gäller talet och för det barnet har logopedens hjälp liksom diverse övningar varit väldigt viktigt.


    StevenDiese skrev 2016-06-15 21:12:22 följande:

    Nu är ju alla barn olika. Mina barn pratade också tidigt men jag vet barn som var jättesena och de pratar precis som vi andra nu.

    Sluta med den utvecklingshetsen!


  • Trippelmamma76

    Hmm. Hoppas inte de skjutit upp kontrollerna för att spara pengar på de som annars skulle fått träffa logoped. Inte så bra om de som verkligen behövt det får fördröjas ytterligare i sin talutveckling.

    Många barn blir oerhört frustrerade av att förstå, men inte kunna uttrycka sig.


    sofiesaxe skrev 2016-06-15 22:15:08 följande:

    Det brukar hända riktigt mycket med talet mellan 2,5-3 år. Här i kommunen så har de börjat med 3- års kontroller på BVC istället för 2-2.5 års kontroll. På det besöket kontrolleras talet och det var så väldigt många barn som inte fick "godkänt" men som när de var drygt tre år pratade mycket mer.

    Om din son förstår allt och har börjat prata lite så skulle jag inte stressa. Det kommer att släppa inom ett halvår eller år skulle jag tro.

    Lycka till!


  • Trippelmamma76

    Visst kan man använda teckenstöd, men någonstans ska man ju få hjälp med hur man går tillväga...


    sofiesaxe skrev 2016-06-16 19:52:22 följande:

    Nu får man som tvååring inte träffa en logoped på en gång i vår kommun eftersom det inte finns något befog för det om barnet kan prata lite och förstår vad man säger. När barnet blir runt tre år släpper talet för de flesta. Därför har kommunen valt att flytta fram en kontroll ett halvår. Det är skillnad om barnet inte talar alls eller inte verkar förstå. Om barnet verkar frustrerad kan man använda tecken som stöd. Det funkar utmärkt och barnen lär sig snabbt. Det finns ingen anledning att stressa och träffa logoped när barnet verkar utvecklas normalt. Alla barn är olika men det innebär inte att det är något fel på utvecklingen hos vissa.


Svar på tråden Drygt 2,5 år pratar knappt alls