Inlägg från: Jennie med ie |Visa alla inlägg
  • Jennie med ie

    Vad fan är grejen med Oxfile?

    Jag gillar inte oxfilé. När jag åt kött föredrog jag fläskfilé i så fall. Även när det tillagats av proffs. Men, jag har inga som helst problem att förstå att ANDRA kan tycka det är väldigt gott. Det är ju det där med smaken som är som baken... Visst finns det de som hänger fast i nån "dyrt = bättre"-grej och även vill visa att de minsann har råd med dyr mat men det är absolut inte enda anledningen till att folk käkar oxfilé. Lika lite som när det gäller kycklingfilé kontra kycklingklubba.

  • Jennie med ie

    Sen ser jag inget konstigt i att varken säga eller skriva att man vill ha bra/fin mat, har man råd att köpa t ex kött och andra råvaror av högre kvalitet eller EKO/KRAV eller som man helt enkelt tycker är godare och inte bara det som krävs för att få kroppen att gå runt så kan jag inte se problemet. Det är inte synonymt med att man ser sig som en bättre människa än andra eller ser ner på de som köper annat.

  • Jennie med ie

    Om du drar till dig sådana personer kanske du bör fundera på varför. För ingen annan jag sett i dina otaliga trådar omges av folk som äter oxfilé och kycklingfilé för att se ner på och håna andra.


    Daniel12 skrev 2016-06-29 16:06:01 följande:

    Det är inte det att de har råd jag stör mig på i första hand, utan att folk ständigt måste framhålla och skryta om att de äter fint. Älskar man Oxfile och är beredd att betala vad det kostar ser jag inga problem med det. Men om man stoltserar med det, som för att liksom "stå över" de som kanske inte alltid har råd med så dyr mat,  då visar det ju att man egentligen har ett förakt för dem som inte har råd att unna sig. Man känner igen det lite från ungdomen, hur en del sa "Fan asså, tänk om man hade råd att käka Oxfile och rysk kaviar var dag som de rika" och liknande. När behovet av att lyxa till det för att överglänsa andra följer med upp i vuxen ålder, då har man inte mognat riktigt.


  • Jennie med ie

    Hög inbillningsgrad från din sida, jag vet sedan tidigare att du tror dig veta vad andra tycker och tänker även om de själva ger uttryck för det på något sätt. Det är dig själv du behöver ändra på, inte andra.


    Daniel12 skrev 2016-06-29 16:16:05 följande:

    Naturligtvis erkänner de inte öppet att de vill stoltsera. Då faller ju deras mask av direkt. Nej, det görs på ett subtilt sätt, men inte så subtilt att man inte efter sin magkänsla och intuition kan fatta vad det egentligen handlar om.


  • Jennie med ie

    Om det nu skulle vara så (vilket det inte är) att du är expert på att se in i folks hjärnor och mer än de flesta andra veta vad andra känner och tänker fast de inte visar eller säger det så borde du använda den färdigheten till nåt konstruktivt. Alltså, inte detta du pysslar med här. Som t ex:

    Du: varför äter ni kycklingfilé och inte kycklingklubbor?

    Person A: för att jag tycker det är godare.

    Du: Du ljuger, det är för att du är för lat för att äta kött med ben.

    Person B: för att det passar bäst till min kycklinggryta.

    Du: Du ljuger! Du vill bara vara finare och bättre än andra!

    T ex. Inte alls jämförbart med att märka om den person man lever med döljer något.


    Daniel12 skrev 2016-06-29 16:42:08 följande:

    Inbillning är inte  samma sak som att gå efter intuition och magkänsla. Jag brukar vara bra på att kunna skilja de bägge åt, vis av livserfarenhet och människokännedom.

    Vissa saker märker man av, på samma sätt som om du säkert intuitivt märker av om din partner är otrogen men inte vill erkänna det. Han säger kanske att han inte är det, men du får ändå en känsla av att han inte talar sanning. Förstår du jämförelsen?


  • Jennie med ie

    Egentligen skulle jag vilja skriva att du ska sluta med dina jävla mattrådar hela tiden där DU ser ner på och är både nedlåtande och oförskämd mot de som har andra smakpreferenser, ekonomiska förutsättningar och etiska och moraliska ramar än du eftersom andras matvanor inte berör dig. Och så krydda med fler svordomar och omogna uttryck.

    Men det gör jag inte Dels är jag liksom lite väluppfostrad. Och dels kan jag ju välja att inte gå in i tråden mer när jag fått nog.

  • Jennie med ie

    Det vore ju dessutom verkligen oekonomiskt att köpa en bit kött du inte gillar bara för att motionera käken ;)


    sextiotalist skrev 2016-06-29 16:54:04 följande:

    Vill jag träna tuggmuskeln så köper jag tuggummi. Inte tugga på en seg köttbit som växer i munnen. För övrigt har jag en god tandhälsa. Min visdomständer fick ja bort av platsbrist.

    Stenålderskvinnan finns kvar i mig, då jag gillar att gnaga på ben och gillar blodiga biffar


  • Jennie med ie

    Nej det är klart du inte blir rädd för mig, det finns ju ingen anledning. Men känn dig fri att missa poängen om du önskar.


    Daniel12 skrev 2016-06-29 17:20:48 följande:

    Du får skriva vad du vill till mig. Skriv att jag är dum i huvudet, att jag är en jävla idiot  eller att jag borde ha ett rejält kok stryk eller liknande. Jag blir inte rädd för dig. Jag stärks bara i min övertygelse att det allra bästa är att alltid säga vad man tycker och tänker. Om någon tar väldigt illa upp av det så är det inte mitt problem, utan den personen som har svårt att ta att vissa kan uppröra sig över saker och ting.


  • Jennie med ie

    Även om jag inte ö h t äter kött så är jag en fena på matlagning, både med billiga råvaror och dyrare, återigen uttalar du dig om saker du saknar aning om. Och inte förköper jag mig på maten heller. Det gör ingen i min familj, ingen av mina vänner. Återigen borde du fundera över varför just du har en omgivning som gör det och dessutom köper dyrare enbart för att se sig som finare.


    Daniel12 skrev 2016-06-29 17:27:34 följande:

    Och du. Jag skriver mattrådar så mycket jag vill och känner att jag behöver. Jag själv är en mästare på att laga riktigt goda måltider baserade på väldigt billiga råvaror. Jag tror inte många kommer i närheten av det. Har du t.ex. testat ugnsgrillade baconrullader med makrill i tillsammans med egengjord klyftpotatis? Eller korvsoppa gjort på tärnad falukorv, tärnad potatis, lök, champinjoner, skivade morötter, krossade tomater och därtill valfria smaksättande kryddor + en buljongtärning? Nej, tänkte väl det. Här har du mannen som kan laga mat utan att förköpa sig..


  • Jennie med ie

    Vem påstår att de äter den dyraste maten alla dagar i veckan?


    Daniel12 skrev 2016-06-29 20:11:31 följande:

    Ja, ni är fria att skratta åt mig hur mycket ni vill. Men kom inte och gnäll sen den dag ni insett att ni de facto inte har råd med den dyraste maten alla dagar i veckan. Det är verkligen ert problem, inte mitt :) Tur att man inte varit bortskämd eller söndercurlad under sin uppväxt. När jag växte upp fick man äta det som bjöds, och inte fick man slänga mat heller, pga de "fattiga barnen i Afrika" som skulle bli glada om de fick så bra mat.


Svar på tråden Vad fan är grejen med Oxfile?