Inlägg från: Jennie med ie |Visa alla inlägg
  • Jennie med ie

    Vad fan är grejen med Oxfile?

    Med hummer och tryffel på antar jag.


    Aniiee skrev 2016-06-29 20:12:11 följande:

    Jasseå, du är i farten, nu igen? Vad trevligt. 

    Tja, oxfilé är väl som den är. Personligen tycker jag att folk är lite tråkiga med oxfilén, men det är ju inte köttbitens fel. Jag tror att det har att göra med "respekten" för råvaran att göra. Folk kör på säkra kort, och fastnar lätt. Men det är lika sant för en hel hög andra råvaror också.

    Jag ska själv skriva en tråd om mat om en liten stund, men den ska handla om smörgåsar.

    Ha det!


  • Jennie med ie
    AnnaMoberg skrev 2016-06-29 21:04:24 följande:

    Jag köper så varierad, god och näringsrik mat som möjligt utifrån min egen budget. Vilket resulterar i att ibland blir det nästan gratis (t ex ärtsoppa eller omelett), ibland blir det ganska dyrt (t ex restaurangkäk på lite finare ställe eller ekologisk nötstek), ofta blir det däremellan. Varför skulle jag ändra det för att nån Daniel-typ tycker det?


    Ärtsoppa är ju betydligt billigare än kycklingklubba men det duger tydligen inte  
  • Jennie med ie
    EnAnonumius skrev 2016-06-29 22:12:35 följande:
    Det är ju jäkligt gott med ärtsoppa och fläsk och en klick senap. Sedan så skall det ju helt klart vara en snaps med Flagg Punch med, och sedan avrunda det med lite pannkakor.
    Är ju riktigt gott faktiskt.
    Matlagningsmästaren gör inte ärtsoppa.
  • Jennie med ie

    Det är inte så mycket "ni" som omges med sådant folk. Daniel här verkar vara i solklar minoritet när det gäller att ha folk runt sig som skryter om vad de äter (anmärkningsvärt är att här i tråden är det typ bara han själv som gör det). Så ja antagligen sitter det i huvudet på den som tar illa upp, alternativt omger man sig med synnerligen udda folk och bör fundera över varför. TS egna idé är ju dock att han är extremt bra på tankeläsning...


    MNLU skrev 2016-06-30 15:02:26 följande:

    Alltså, det finns ju mycket gott kött, både när det kommer till fläsk, nöt, kyckling eller fisk och det ena behöver ju inte utesluta det andra. Oxfilé som är tillagat på rätt sätt tycker jag är fantastiskt gott, men det betyder ju inte att det skulle vara bättre än något annat, bra tillagat, kött eller att jag ser ner på någon som äter fläsk. Gör folk verkligen det eller sitter det bara i huvudet på den som tar illa upp? Det är ju lätt att se saker som inte finns när man letar fel...

    Annars vet jag inte riktigt vad ni omger er med för folk.. Jag hör extremt sällan någon skryta om vad dom lagar ,och skulle jag tex springa på grannen ute vid grillen så skulle han kanske kunna le, vifta lite med grillspaden och säga att "idag blir det grillat :D" men inte sjutton skulle han specificera vilket kött som skulle grillas.

    Jag brukar bli bortbjuden till en familj som gillar bra mat och som lägger en väldigt stor del av budgeten på just det och där är det också en salig blandning av rätter och inte det minsta skrytig stämning. Jag tror man ser det man vill se helt enkelt. 


  • Jennie med ie

    Återigen jämför du kastanjer med solstolar.


    Daniel12 skrev 2016-06-30 16:16:49 följande:

    Okej, men när det är tydligt att vissa prinsessor-på-ärten inte vill äta billigare mat för att "det inte duger", då kan de inte vara annat än bortskämda, och då är det ingen anklagelse, utan en bekräftelse på att det jag trodde var sant. Är du med?

    Så om en person som är välbärgad sitter och äter Oxfile framför en person som är uteliggare och inte har ätit på kanske en hel vecka, samtidigt som han säger "Mmmm så gott" och inte vill dela med sig av en enda munsbit till uteliggaren som är så utsvulten att han knappt kan gå, då "anklagar" jag denne? Nej jag bekräftar bara att det är precis som jag tror!!


  • Jennie med ie

    Det gjorde det säkert. Du vågar bara inte erkänna det.


    Aniiee skrev 2016-06-30 16:08:41 följande:

    Second that. =)

    Jag har dock skrivit en tråd själv där jag skyter om mat/matlaging. Men den handlade inte om att det var dyrt eller fint eller så.


  • Jennie med ie

    Så för att man köper och äter oxfilé ibland, för de flesta svenssons blir det nog inte mer än en handfull gånger/år ( stereotypt typ nyår och nån till ), så snöar man in på det. Oavsett vad man äter i övrigt, och hur ofta, och till vilket pris. Got it!

  • Jennie med ie

    Oh vad du är insnöad och bortskämd!

    ????????


    infochristina skrev 2016-06-30 16:48:00 följande:

    Fast jag har råd äter jag nog inte oxfile mer än 2 gånger i månaden


  • Jennie med ie

    Visst fanken, vissa smileys blir frågetecken här...

    Det ska vara


    Jennie med ie skrev 2016-06-30 16:51:56 följande:

    Oh vad du är insnöad och bortskämd!

    ????????


Svar på tråden Vad fan är grejen med Oxfile?