• Orkide

    Hooverboards till barn

    Kan någon förklara för mig varför man ger barn en hooverboard eller vad de nu heter? Jag ser inga positiva anledningar, bara farligt i min värld. Så kom igen, förklara för mig??

  • Svar på tråden Hooverboards till barn
  • Orkide
    Carambolan skrev 2016-08-20 12:19:57 följande:

    Av samma anledning som en skateboard, kickbike eller andra mindre effektiva transportmedel. De tycker att det är roligt.


    Du tränar motoriken och kondition med de ovannämnda sakerna. Med hooverboard ?
  • Orkide
    Monkii skrev 2016-08-20 14:16:51 följande:

    Hoover = dammsuga

    Hover = sväva (håvver)


    Haha ja du har rätt
  • Orkide
    Monkii skrev 2016-08-20 14:16:51 följande:

    Hoover = dammsuga

    Hover = sväva (håvver)


    Men bag ser barn som ramlar överallt med dem. En leksak för några tusen kronor som inte ger något förutom eventuellt skador låter ju skitdumt i mina ögon. Men det är jag de.
  • Orkide
    Tow2Mater skrev 2016-08-20 15:12:23 följande:

    Cyklar, hästar och skidor etc brukar inte kunna explodera som tydligen hooverboards kan göra....


    Folk kanske inte läser på innan de köper saker till sina tjatande barn
  • Orkide
    Gina43 skrev 2016-08-20 16:02:24 följande:

    Den första vi såg på en sådan var ett barn modell grövre (en tjockis) som egentligen hade behov av att gå för egen maskin..


    kaffe skrev 2016-08-20 12:23:01 följande:

    Därför att det är en rolig pryl.

    Det finns massor av saker som är onödiga och farliga och som orsakar skador på barn. Exempel: studsmattor, rullskridskor, skatebords, cyklar mobiltelefoer. Mina barn har dom alla.


    Men aktivitetsprylarna ovan har gemensamt att de medför flera former av nytta. Utöver kondition utvecklar man motorik, styrka, balans och kreativitet om man trixar. Ofta kan man utöva det socialt också. I jämförelse har hoverboarden knappt några jämförbara fördelar. Jo jag har läst svaren i tråden om balans och coremuskler, men det känns i ärlighetens namn som lite "hitte på" eller i vart fall som klena fördelar.

    Har tyvärr sett barn med hoverboard och mobil i hand (Pokemon Go), mitt i gatan vid farlig korsning.

    Skulle aldrig köpa en sådan pryl till mina barn. Barn har inte tillräckligt med omdöme, de tänker sig inte för.
    Träffade en läkare som sa att dessa svävande brädor orsaker mer benbrott än en studsmatta men studsmattan utmanar i alla fall barn till skillnad en svävande bräda.
  • Orkide
    kaffe skrev 2016-08-20 18:14:32 följande:
    Frågan är varför du retar dej på det? Låt människor göra som dom vill.

    En hoverboard är en pryl för ungdomar som är kul. Inget annat. Om ens barn får för lite motion bara för att dom har en hoverboard eller åker moped är det primära problemet inte hoverboarden eller moppen.
    Det är ju så konstigt att bara ge barnen en dyr sak "bara för att" när den inte har några positiva fördelar. En moppe är ju för 16 åringar med moppekörkort och förhoppningsvis och jag hoppas föräldrarna tänker att de ska ta sig till en plats från en annan. (IStockholm har jag ingen förståelse för dessa moppar då vi har vettig kommunikation).
    Men svävarbräda är bara en dyr och farlig leksak utan några bra efterdyningar. Och det är barn inte bara tonåringar som åker runt på dessa bräder. Fattar inte.. och argumenten för dessa brädor i denna tråden än så länge är inprincip "för min unge är väldigt bortskämd". Visst har jag förstått det rätt?
  • Orkide
    infochristina skrev 2016-08-20 19:37:16 följande:
    Men för många är 2695 kr en skitsumma. Vill mina barnbarn ha en sån får de en. Bättre än att sitta inne och spela dator
    Hmm ok
  • Orkide
    K med lilla E skrev 2016-08-20 20:54:00 följande:
    Vad menar du nu? Varför är det mer utmaning i en studsmatta än en hover/airboard? Vi har iofs både ock.
    En studsmatta ger fysisk träning på ett roligt sätt. En airbord ger ?

    Visst att folk får köpa vad de vill men jag trodde faktiskt att folk tänkte innan de spenderade massa pengar på en leksak som orsaker skador o princip inga hälsofördelar. Snarare negativa då de rör på sig mindre. Jag skulle gissa på att en unge lär sig mer av ett tv-spel än en hoverboard.
  • Orkide
    kaffe skrev 2016-08-20 23:08:49 följande:
    Ett tv spel genererar ju mycket fysisk aktivitet. Och studsmattorna är orsaken till att handleds- och benfrakturer ökat.
    Du lär dig andra saker av att spela tv-spel än fysisk aktivitet. Det jag menade var att en airboard lär du dig i princip inget som barn?
    Med studsmatta har positiva hälsoeffekter så om barnet bryter handleden har barnet i alla fall tränat grovmotorik samt rört på sig. Airboarden ger också frakturer av alla fall och då har barnet stått där och tränat lite balans i bästa fall (o hälsena då).
  • Orkide
    infochristina skrev 2016-08-21 08:27:02 följande:
    Mina barnbarn ska få en bara för att det är skoj och mera motion behöver de inte. Onsdag , söndag golf.  och måndag, lördag ridning, Sen ofta i badhuset.Och 2695 kr är inte en massa pengar
    Kommer aldrig förstå er som köper dessa brädor till barn. Vill ni vuxna köpa en till er själv så visst. Men till barn. Det jag fått ut av tråden är att barn är bortskämda, vuxna tänker inte efter på de negativa aspekterna innan de köper till barn.
  • Orkide
    kaffe skrev 2016-08-21 10:06:24 följande:
    På vilket sätt är man bortskämd om man äger en hoverboard?


    Inte för att man äger den för de som sagt här in tråden. "För att barnen vill ha och då köper jag det". Får barnen allt de vill ha blir de rätt bortskämda eller?

    Men som sagt kommer jag nog aldrig förstå
  • Orkide
    K med lilla E skrev 2016-08-21 17:53:31 följande:
    Jag säger inte att det ÄR så men det KAN vara så att några av de här bortskämda snorungarna har sparat själva till sin hoverboard.
    Kan ju alltid hoppas
  • Orkide
    kaffe skrev 2016-08-21 18:13:50 följande:
    Det är ingen som har sagt att dom köper allt barnen vill ha. Att man köper något ens barn önskar betyder inte att dom får allt dom pekar på eller får det utan någon motprestation. Det känns som det luktar avundsjuka.
    Nej ingen avundsjuka alls. Skulle inte köpa en sådan ens om de kostade en krona. Ser bara dessa brädor överallt ute. Barnen har 6/10 gånger ingen hjälm. En del är överviktiga. De har ofta telefon i handen. En del äter samtidigt. Inga andra skydd än hjälm (om dom har hjälm). Risken att man skulle skada sig känns stor. Känns som en dum sak helt enkelt.
  • Orkide
    Tom Araya skrev 2016-08-21 21:15:03 följande:
    För att det är kul. Det är inte mycket farligare än att åka skateboard, rullskridskor, sparkcykel eller cykel. Enligt min mening på acceptabel nivå om de bär skydd och inte är ute i trafiken.

    I vårt fall (egentligen min flickväns) köptes dock ingen hooverboard till grabben utan han köpte den själv för pengar han sparat ihop.

    Ang att röra på sig som vissa menat är viktigt så har just denna grabb svårt för socialt umgänge, att vara ute och leka med andra barn, därför blir han mest inne när ingen annan i familjen är med. Hooverboarden har gjort att han är mer ute. Visst, det är inte lika mycket motion som att gå, springa, hoppa, cykla o.s.v. men betydligt mer än att sitta inne och spela dataspel och nätsurfa.
    Han kör ganska avancerade "konståkningsnummer" på gården och är jäkligt duktig. Att nå den färdigheten kräver mycket av övning och god balans, ungefär som att cykla på en enhjuling....men det är väl för farligt det med enligt TS.
    Bra för ungen då.
  • Orkide
    kaffe skrev 2016-08-21 22:16:31 följande:
    Vill du inte ha en hoverboard så är det bara att låta bli att köpa en. Men helt ärligt förstår jag inte varför du irriterar dej så på att andra tycker det är en pryl värld att äga.
    Därför att jag ser dessa ungar utan skydd och tänker "hur tänker dessa föräldrar". Det som som även stör mig är att de inte ha några hälsofördelar. Men jag börjar avrunda min del i tråden. I agree to disagree eller hur
    brukar man säga.
Svar på tråden Hooverboards till barn