• Teresiat

    BF maj 2017

    Japp! Igår hade jag inskrivningen.. Är i början av v 10. Fick se bönan på ul :D kändes underbart!!! Fick även veta att jag har järnbrist.. Inte konstigt att man är trött :) någon mer som haft inskrivning?

  • Teresiat

    I olika landsting är det privat som gäller ja. Här kostar det 800 kr. Har bokat ett i v 14 så att jag vet att jag är inne i en lite mer säker period... Innan v 12 är ju pengarna lite till spillo, det är efter v 12 som risken för missfall minskar dramatiskt.

  • Teresiat

    Jaa alla gör som man känner :) har också vänner som betalat dyra pengar för typ tre ul innan v 12. Jag tillhör själv en av de som betalade ett VUL i v 8, sedan i v 13 började jag blöda och då visade det sig att fostret dött i v 9 :/ efter det så blev vi gravida igen och bredvid mig sitter er glad liten son. Har också pyttelite symtom när jag är gravid så ibland vore det skönt att bara få se att något är där eftersom man inte riktigt fattar att man är gravid.

  • Teresiat

    Ja det är ju en mäktig känsla och alltid bara skönt att konstatera :) jag tycker mina symtom har tilltagit liiiiite. V 5 till v 8 kände jag verkligen NOLL.. Nu i v 10 har brösten svällt, förstoppad och lite molande känsla i livmodern varannan dag typ. Men i övrigt mår jag prima. Man får vara glad att man slipper illamåendet :)

  • Teresiat

    Jag åt en stor bulle och bröd till lunchen. Ångrar mig bittert då totalt förstoppad, och bröd gör inte saken bättre :( :(

  • Teresiat

    Jag har inte gått upp något men känner mig toksvullen. Flesta byxorna går knappt att ha. Känns som när jag var i v 16 med sonen fast nu är jag bara i v 11.. Well well. Är ju ett tecken på att något händer i kroppen :)

  • Teresiat

    Då har man klarat ännu en festlig afterwork. Det blev alkoholfri öl i glas... Tror ingen misstänker något nu ;)

  • Teresiat

    Jaaa jag har hört samma om öl på 0,5... Tydligen är det ju typ 0,3 i fil.. Så är det en extremt liten mängd så räknas det som alkoholfritt... Oavsett så dricker man ju sjävklart inga mängder utan sippar så att folk slipper undra ;) är chef på mitt jobb och det blir sånt himla snack om min ledighet, vem som ska ta över medan jag är borta etc.. Det vill jag undvika innan jag vet att det garanterat blir ett barn och ledighet i vår:)

  • Teresiat

    Ja alla säger olika, personligen tror inte två st 0,5 har någon påverkan... Jag tycker det är intressant med dessa rekommendationer.. I Frankrike får man inte äta skaldjur när man är gravid, det får man här. I USA avstår man helt från kaffe, här får man dricka tre koppar om dagen.. Detta kan ju vara rykten då jag ej dubbelkollat faktan men... Sen så ändras ju rekommendationerna i Sverige också.. När jag och min bror föddes fanns det rökrum på BB där alla mammor satt med sina små bäbisar... Haha helt sjukt iofs :)

Svar på tråden BF maj 2017