• Teresiat

    BF maj 2017

    Stina91 skrev 2017-01-24 09:51:14 följande:

    Jag har läst om dig och din bebis när du väl var i situationen. Men nu kommer jag inte ihåg vad som var avvikande för dig? Jag gottar mig självklart inte. Men är roligt att läsa lite solskenshistorier också :)

    Jag väntar nu på samtalet från specialistmödrarvården. Hoppas dom kan hjälpa mig och reda ut några frågetecken! Jag kommer knappt ihåg vad dom sa igår.


    Förstår :) enligt bäbisens mått på huvudet så var huvudet förstort i relation till lårbenet. Det diffade mer än 10 dagar vilket anses vara ett "avvikande fynd" som man behöver undersöka närmare av specialist.. Sen vad avvikelsen skulle kunde innebära för risker så ville hon inte gå in på det vilket gjorde att tankarna drog iväg.. Men sen nästa undersökning så fick specialisten fram HELT andra mått trots att båda undersökningarna varade i en timma per undersökning... Håller tummarna att ni får positiva besked!
  • Teresiat
    jooo skrev 2017-01-29 12:14:41 följande:

    Hehe här laddar vi för bröllop om en vecka. Kommer va i v 26 då. Än så länge mår jag bra förutom svullna händer, vigselringen får sitta på lillfingret :D


    Kan ju alltid vars värre ;) Bröllop är ju ganska magiskt... vi gifte oss nyss när jag var i v 23-24... Helt underbart! Kulan skötte sig så fint och vi njöt av varenda sekund... Lycka till :)
  • Teresiat

    Jag nöter på till en vecka innan BF. Gjorde så med sonen och det gick utmärkt. Skulle nog bli för rastlös om jag går hemma för länge..

  • Teresiat
    Anotherone skrev 2017-02-14 15:18:17 följande:

    Jihuu! 29+0 idag = v 30 och BM-besök på förmiddagen!

    Blodsocker, hjärtljud och blodtryck fortsatt bra. Järnvärdet kollar vi tydligen om 2v när vi ses igen. Mysigt att det blir närmare mellan besöken, nu passade vi på att boka in tider för resten av graviditeten på en gång vilket känns både läskigt och kul.

    Läskigt för att tiden går så fort och för att jag faktiskt kan se ett slut på graviditeten.....

    I början vill ,man inget hellre än att tiden ska gå. Just nu känner jag att det vore skönt om det var ett halvår kvar så att jag hinner med...


    Är också på 29+0. Barnrummet börjar bli klart här hemma och i april tänkte jag packa förlossningsväskan. Även om jag är sjukt trött så tänkte jag försöka njuuuuta nu av lugnet före stormen med två barn :)
  • Teresiat

    19 dagar kvar till bf. Inga direkta känningar än så länge. Ska bli SKÖNT med påskledighet, för att sen jobba sista veckan kommande vecka. Overkligt, snart är graviditeten över och man är tvåbarnsmamma. Nästan lite läskigt, många menar ju att det är fyrdubbelt så mkt jobb med två barn som ett..

  • Teresiat
    Ankissen skrev 2017-05-01 18:19:22 följande:

    Jag räknar med att gå över med. Har gått över åtta dagar med båda tidigare barnen, så varför skulle denna vara annorlunda? Håller tummarna för dig!


    Ja då förstår jag att du är inställd på något liknande denna gång också :) med sonen började jag blöda vid lunch på BF, sen vid middagstid kom värkarna.. Dock så klingade det av på kvällen för att den komma igen med full gas vid lunch dagen där på.. Det är som en spännande tid just innan.. Man känner sig som en tickande bomb ;D
  • Teresiat

    Bf +1 och mannen har nu blivit sjuk :( Magsmärtor... Typ magkatarr fast värre och int i hela magen. hans syster (de jobbar på samma jobb) hade exakt samma smärta för en vecka sedan. Hon var sängliggandes tre dagar och åkte in på akuten tillslut för att det gjorde så ont. Tänk om han fått samma bakterie (eller vad det nu är), tänk om jag måste föda utan honom :'( Eller tänk om jag också blir sjuk? Känner nästan hur paniken kryper i kroppen...

  • Teresiat
    Axioria1 skrev 2017-05-02 18:34:36 följande:

    Usch. Förstår dig precis. Är själv orolig att sonen får vattkoppor och att mannen ska få bli hemma om han blir för dålig. Plus att jag väntar på mina provsvar då jag inte vet om jag haft det. Så jag är oxå orolig att bli sjuk.

    Försök att tänka på något annat och tvätta och sprita händerna hela tiden. Mer än så går inte att göra eftersom man tyvärr inte kan påverka det hela - tyvärr. Förhoppningsvis mår din man bra snart och du slipper bli dålig.


    Jaa man får försöka tänka på annat :O Mannen är inte riktigt lika plågad idag men för dålig för att jobba eller lämna sängen. Bäbisen verkar inte ha bråttom ut så det blir nog bra...

    Är det farligt att vara gravid och ha vattkoppor? Håller tummarna för positivt besked så du slipper oroa dig.
  • Teresiat
    Axioria1 skrev 2017-05-03 11:31:13 följande:

    Nja inte farligt för mig men bebisen kan bli dålig. Sen är väl allt jobbigare nät man är höggravid. Orkar inte ens tänka på att va sjuk och genomgå förlossningen. Hua!

    Men förhoppningsvis är jag immun och då får bebisen antikroppar av mig.


    Så sant :) Det är ju väldigt smittosamt så förstår att du nojar :/
  • Teresiat
    jooo skrev 2017-05-04 21:10:58 följande:

    I tisdags kom vår lilla vän efter igångsättning i och med min havandeskapsförgiftning i v 37 +1. Var helt omogen i måndags kväll, Cytotec hela natten öppnat mig 2 cm på förmiddagen på tisdagen. Vattnet gick vid läkarundersökning vid 13- tiden. Värkstimulerande dropp på de och ute vid 18 tiden. Öppnade mig 8 cm på 5 timmar. Läkarna hade förberett oss på att de kunde i värsta fall bli upp till 3 dygn då jag var omogen och förstföderska men väldig smidig förlossning måste jag säga :Det

    Och på tal om jag tyckte jag kände hicka över hela magen och hade också fruktansvärd halsbränna men lillen hade fixerat sig långt ner i bäckenet :)

    Lycka till alla ni andra. Här bebisgosas de :)


    Var härligt att höra att allt gått bea! Stort grattis till er guldklimp!
  • Teresiat

    I fredags kom vår plutt! Hade en jättebra förlossning. Intensiv men snabb. Helt tvärt om än vår förstföddes förlossning. Hade värkar i totalt 11,5 timmar innan han kom ut. Är det något som min man är riktigt bra på så är det att stötta mig genom värkar. Han var så lycklig när jag ringde till honom och sa att han behöver komma hem från jobbet då värkarna var täta. Sen så körde vi varenda värk tillsammans. Mannen kom hem vid lunchtid, vid 15-tiden åkte vi in till förlossningen, 15:39 så kom han ut. Födde helt utan smärtlindring. När vattnetgick i undersökningsrummet på förlossningen så kom krysvärkrna på en gång och då fick de springa med mig liggandes på en brits för att hinna till en förlossningssal.. 9 minuter senare var han ute :) Föda barn är verkligen en mäktig upplevelse! Lycka till er alla som har era förlossningar kvar att se fram emot ;)

  • Teresiat
    Nelah skrev 2017-05-13 08:54:35 följande:

    Nej det är klart men enligt min bm så brukar omföderskor vara lite öppna. Men även om man inte är det så kan man reta tappen så den öppnar sig så att man kan göra hinnsvepning nästa besök. Jag har fått göra det med båda mina när jag gått över och det har startat förlossningen båda gångerna.


    Nu var jag öppen 4 cm när jag fick min hinnsvepning, men OJ vad den gav effekt. Innan hinnsvepningen så hade jag haft värkar med 10 min mellanrum i 6 timmarn. När jag fick hinnsvepningen så blev värkarna tätare och ondare efter ca 30 min. Hann knappt in genom dörren från besöket hos BM innan det började göra sjukt ont. Ca 4 timmar senare var bäbis ute :)
  • Teresiat
    Nelah skrev 2017-05-13 08:54:35 följande:

    Nej det är klart men enligt min bm så brukar omföderskor vara lite öppna. Men även om man inte är det så kan man reta tappen så den öppnar sig så att man kan göra hinnsvepning nästa besök. Jag har fått göra det med båda mina när jag gått över och det har startat förlossningen båda gångerna.


    Oj skulle citera emehese i inlägget ovan
Svar på tråden BF maj 2017